Kardioidmikrofon: Vad Betyder Det? Supercardioid Vokal Lavalier Mikrofon, Dess Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Kardioidmikrofon: Vad Betyder Det? Supercardioid Vokal Lavalier Mikrofon, Dess Fördelar Och Nackdelar

Video: Kardioidmikrofon: Vad Betyder Det? Supercardioid Vokal Lavalier Mikrofon, Dess Fördelar Och Nackdelar
Video: The NEWEST GREATEST $20 Lav Mic Kit? [PowerDeWise Lav Microphone Review] 2024, Maj
Kardioidmikrofon: Vad Betyder Det? Supercardioid Vokal Lavalier Mikrofon, Dess Fördelar Och Nackdelar
Kardioidmikrofon: Vad Betyder Det? Supercardioid Vokal Lavalier Mikrofon, Dess Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En mängd olika tekniker används på många områden i livet. Musik är för närvarande mycket populär - livekonserter, videoinspelningar av föreställningar, ljudinspelning av låtar av nya artister. De behöver alla ett sådant mirakel av teknik som en mikrofon. Vi kommer att prata om deras kardioida sort.

Bild
Bild

Vad betyder det?

En mikrofon är, som du vet, en enhet för att mata ut ljudinformation på längre avstånd. Beroende på de tekniska egenskaperna finns pop-, reporter-, studio- och instrumentkopior . Enligt driftsprincipen - kondensator och dynamisk. Men i den här artikeln kommer vi att överväga separationen av enheter enligt de geografiska egenskaperna hos direktivet. Moderna mikrofoner är indelade i kardioida och hyperkardiska.

Den mest populära är kardioiden . Detta är en av de enheter som används i musikvärlden med en viss riktningskarakteristik. Detta innebär att fånga ljud från ena eller andra sidan. Denna mikrofon ger en unik möjlighet för inspelning i studior, uppträdanden på scener, dubbning av musikinstrument.

Bild
Bild

Det är en enkelriktad enhet, vilket innebär att den bara accepterar ljud från en källa , yttre faktorer på baksidan påverkar inte ljudets prestanda på något sätt. Huvudet är format som ett hjärta, vilket gör det möjligt att återge och fånga ljudkvalitet. Mikrofonfästet fungerar endast på principen att rikta ljud till mitten av huvudet eller åt sidan. Det är lämpligt att koncentrera sig på punkten för att plocka upp ljudet. Ibland avviker sångare från mittpunkten under uppträdanden, och då tar mikrofonen upp ljudet inte så tydligt som vi skulle vilja.

En superkardioidmikrofon har ett smalare upptagningsområde än en kardioidmikrofon . Annars är de väldigt lika.

Brusreduceringen av superkardioiden är dock mycket värre, den tar upp externa ljud som kommer bakifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • tar inte upp ljudkällor bakom enheten - detta gör att du kan göra ljudet tydligare, vilket är mycket viktigt för inspelning av musik;
  • har utmärkt ljudisolering;
  • ökad känslighet för mittljud.

Brister:

  • kan bara fånga högkvalitativt ljud i mitten;
  • komplex design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Hypercardioid Superlux D103 / 02P

Denna modell är mycket populär bland nybörjare videooperatörer. De använder den för filmning. Till skillnad från superkardioiden har den en smalare känslighetszon framtill och bredare bak . Tar också upp ljud som kommer bakifrån tydligare. Används i studior för ljudande akustiska instrument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Audix d4

Röstmikrofonen används för fler liveframträdanden. Den är endast avsedd för sångarens röst och används inte för att låta akustiska instrument. Det bör också noteras att och mikrofonen för sång har riktningsegenskaper … Det kan vara känsligt för höga eller låga toner. Mängden av sådana mikrofoner kan också skilja sig från individuella ändamål - den kan användas för soloföreställningar eller för körföreställningar.

Bild
Bild

Shure

Bakre mikrofon. Det finns kabel och trådlöst. Oftast används denna modell i intervjuer, tv -program, tv -program, vid filmning av videor på YouTube. Trådlösa lapels gör att skådespelaren inte kan knytas till kameran , säkerhet från trådskador, kan avståndet från avståndet från kameran låta dig vara fri att använda. En av de stora sakerna med denna mikrofon är att den kan användas var som helst, genom att fästa den på eller under kläder.

En sådan enhet tillhör kondensatorer, den har den bästa känsligheten för de ljud som fångas . Men det finns också en nackdel - du behöver en konstant strömkälla. En kondensatormikrofon har alltid en speciell låda som levererar ström. Ansluter till både en telefon och en dator eller kamera. Det bör noteras att ljudets kvalitet och volym beror på mikrofonens placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det alltid en fråga: "Vilken att välja?" Du kan bara svara på det om du känner till mikrofonernas egenskaper, modeller och metoder för användning inom olika områden.

Det är nödvändigt att bestämma åt vilket håll den eller den enheten ska användas.

Rekommenderad: