Luftfuktare Venta: Funktioner I Tyska Luftrenare Och Luftfuktare. Instruktioner För Deras Användning

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare Venta: Funktioner I Tyska Luftrenare Och Luftfuktare. Instruktioner För Deras Användning

Video: Luftfuktare Venta: Funktioner I Tyska Luftrenare Och Luftfuktare. Instruktioner För Deras Användning
Video: What does a humidifier do why you need it 2024, April
Luftfuktare Venta: Funktioner I Tyska Luftrenare Och Luftfuktare. Instruktioner För Deras Användning
Luftfuktare Venta: Funktioner I Tyska Luftrenare Och Luftfuktare. Instruktioner För Deras Användning
Anonim

Mikroklimatet i ett hem förknippas ofta bara med värme, ventilation och luftkonditionering. Men i många fall kommer en luftfuktare att vara avgörande för människor. En sådan enhet från tillverkaren Venta förtjänar verkligen uppmärksamhet. Samtidigt är det viktigt att välja och använda enheten korrekt.

Bild
Bild

Funktioner och arbete

Denna luftfuktare visar inget extraordinärt när det gäller drift. Men han agerar mycket bra och bra, vilket saknas så i andra modeller. När torr, täppt luft passerar genom enheten rör den sig genom dämpningsskivorna. Enheten är fylld med vatten (ren eller med tillsatta hygieniska komponenter). Det är därför ett sådant namn dök upp som en renare-luftfuktare. Luften rensas från:

  • pollen;
  • dammpartiklar;
  • andra små blockeringar.
Bild
Bild

Baserat på recensionerna är det inte svårt att använda Venta luftrenare. Den är klar att användas omedelbart efter fyllning med vatten. Dess effektivitet har verifierats av erfarenhet även under de hetaste och sultiga dagarna. Även om det kommer ut torr, obehaglig luft från luftkonditioneringen - kommer Venta definitivt att rätta till saken. Dessutom kan driften av enheten förvåna även de mest övertygade skeptikerna.

Som ett resultat av användning av enheten upphör halsont, rinnande näsa, känsla av torrhet och täthet i huden . Med regelbunden rengöring konstateras att damm lägger sig på alla ytor mycket mindre än tidigare.

Konsumenten kan omedelbart köpa en flaska hygieniska tillsatser med en volym på 0,5 liter. Sådana tillsatser kommer bara att förbättra de fördelaktiga effekterna av fuktkräm. Flaskan kan användas i minst 6 månader, även vid aktiv användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder jag enheten?

För att en tysk luftfuktare för en lägenhet eller hus ska vara användbar måste den endast användas efter att ha läst bruksanvisningen. Denna rekommendation verkar vara stereotyp, men den bör inte försummas i alla fall. Experter noterar att det är nödvändigt att sträva efter luftfuktighet från 30 till 50%. Överdriven användning av fukt orsakar täppa, överdriven uppvärmning och kondens, även mögel. Om möjligt, placera luftfuktaren i mitten av rummet.

Om dess centrum är upptaget, bör du åtminstone försöka välja en plats mot väggen från fönster och värmeapparater . När Venta -luftfuktaren används för att befukta luften i flera rum samtidigt placeras den i mitten av det serverade området.

För att upprätthålla optimal cirkulation kan apparaten placeras 0,5 m över golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att regelbundet rengöra botten och väggarna i vattentanken, och först då fungerar enheten felfritt. För rengöring, särskilt mot gammal smuts, bör Venta Cleaner användas. Rengöring utförs enligt följande:

  • enheten är avstängd och spänningslös;
  • igensatt vatten dräneras;
  • tvätta alla avlagringar och ta bort smuts;
  • tvätta behållaren med en sanitär lösning;
  • torka fläktbladen och dess drivning, liksom växellådan med en mjuk trasa;
  • de avtagbara delarna tvättas under rinnande vatten och torkas noggrant;
  • återmontering utförs först efter att alla delar har torkat.
Bild
Bild

Konsumenternas säkerhet garanteras endast när den är ansluten till uttag och strömförsörjning i enlighet med instruktionerna i det tekniska passet. Samtidigt är det strängt förbjudet att använda andra strömadaptrar än de som rekommenderas av denna modell av tillverkaren. Hantera inte luftfuktaren, dess sladd eller adapter med våta händer . Venta luftfuktare kan inte användas som säte eller ställ för några föremål. Se till att den är helt monterad innan luftfuktaren startas.

Det är oacceptabelt att använda tillsatser till vatten, förutom de som tillhandahålls av tillverkaren. Sådan kränkning upptäcks omedelbart och leder omedelbart till att garantin upphör. När enheten inte används måste den kopplas bort från nätverket. Placera inte luftfuktare på ojämna eller fuktiga ytor. Du måste också komma ihåg att de inte är avsedda att användas:

  • på platser med giftiga, explosiva eller brandfarliga ämnen (särskilt gasformiga);
  • i rum med stark damm och luftföroreningar;
  • nära pooler;
  • på platser där luften är mättad med aggressiva ämnen.
Bild
Bild

Modeller

Lufttvätt kan betraktas som ett mycket bra val. Venta LW15 … I befuktningsläge kan det tjäna ett rum på 20 kvm. m. I rengöringsläget är det tillåtna området hälften så mycket. Designerna har gett en indikator på tillsats av vatten. Enhetens dimensioner är 0, 26x0, 28x0, 31 m.

Automatisk avstängning tillhandahålls. Själva enheten är målad i svart. Tillsammans har trumplattorna en yta på 1, 4 m2. Takhöjden på det servade rummet är högst 2,5 m. Buller för befuktning är 22 dB och för luftrening - 32 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målad i vitt modell LW25 … Den är dubbelt så produktiv som den tidigare luftfuktaren, den kan fungera på en yta på 40 kvadratmeter. m. i befuktningsläge och 20 kvm. m. i rengöringsläge. Enhetens linjära dimensioner är 0, 3x0, 3x0, 33 m. Det finns naturligtvis en automatisk avstängning. Effekten sträcker sig från 3 till 8 watt och 10 års egen garanti.

Enhetens massa är 3,8 kg. Volymen på det utsända ljudet är, beroende på läge, 24, 34 eller 44 dB. Vattentankens kapacitet är 7 liter. Viktigt: fraktpaketet innehåller endast 1 flaska hygienprodukt med en volym på 0,05 liter. Tillverkaren garanterar luftrening från:

  • husdamm och kvalster som den innehåller;
  • växtpollen;
  • husdjurshår;
  • andra allergener (förutsatt att partikelstorleken är upp till 10 mikron).

Du måste fylla den med vanligt kranvatten. Det finns inget behov av ytterligare filtrering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lufttvättar förtjänar också uppmärksamhet. LW80 / 81/82 och modell LW45. Den sista av dessa versioner kan befukta luft på en yta på 75 och tvätta på en yta på 40 kvadratmeter. m. kl LW45 förångningsplattornas totala yta når 4, 2 kvadratmeter. m.

Rekommenderad: