Luftrenare Tefal: Beskrivning Av Luftrenare För Intense Pure Air Lägenhet Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Luftrenare Tefal: Beskrivning Av Luftrenare För Intense Pure Air Lägenhet Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar

Video: Luftrenare Tefal: Beskrivning Av Luftrenare För Intense Pure Air Lägenhet Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Video: Everything an Air Purifier Can and Can't Do 2024, Maj
Luftrenare Tefal: Beskrivning Av Luftrenare För Intense Pure Air Lägenhet Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Luftrenare Tefal: Beskrivning Av Luftrenare För Intense Pure Air Lägenhet Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Tefal är ett välkänt franskt märke som har etablerat sig som en av ledarna inom tillverkning av små hushållsapparater, köksredskap och tillbehör. Få människor vet, men klimatutrustning för en lägenhet produceras också under detta märke. Märkets luftrenare är mycket efterfrågade bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en luftrenare?

Det finns flera grundläggande principer som skiljer en bra luftrenare från en dålig kvalitet.

Teknologi

Hittills finns det många tekniker för luftrening: jonisering, plasma, filtrering, fotokatalys, vattenrening och mycket mer . Några av dem har ganska obehagliga biverkningar, till exempel utsläpp av restgaser och sönderdelningsprodukter av föroreningar. Andra metoder har begränsningar för det behandlade området eller helt enkelt inte eliminera enskilda föroreningar.

När du väljer rätt utrustning, den optimala kombinationen av effektivitet och ofarlighet.

Bild
Bild

Filter

I en pålitlig luftrenare finns det som regel flera filter för olika åtgärder:

  • Förfilter -nödvändig för mekanisk fångst av stora partiklar;
  • HEPA - ett filter för att eliminera minsta kontaminering;
  • kolfilter - hjälper till att neutralisera farliga gaser och obehaglig lukt;
  • ett filter utformat för att fånga giftiga ämnen , till exempel formaldehyd.

Förutom antalet filter spelar deras kvalitet en roll, liksom tjocklek och täthet.

Bild
Bild

Effektivitet

För effektiv rengöring måste luftförbrukningen maximeras. En viktig parameter i det här fallet är flödeshastigheten för det rena flödet - denna indikator låter dig bestämma hastigheten för avlägsnande av föroreningar, allergener som finns i vattnet. Ju högre matningshastighet, desto högre luftförbrukning och följaktligen högre rengöringskvalitet.

Bild
Bild

Ljudnivå

Ju högre luftflöde desto högre ljudnivå , och du måste veta detta innan du fattar det slutliga beslutet om att köpa en luftrenare. Tänk på att enheten fungerar både under dagen och på natten, därför bör företräde ges till modeller som ger ett nattläge - det är mindre kraftfullt, men samtidigt tyst. Genom att kombinera de två alternativen kan du uppnå optimal luftrening och avkoppling inomhus.

Alla ovanstående krav uppfylls fullt ut av Tefals produkter

Bild
Bild

Populära modeller

Tefal Intense Pure Air PU4025F0

Detta är den mest efterfrågade modellen av detta märke av luftrenare. Dess huvudparametrar:

  • mått - 50x26x24 cm;
  • rengöringsmetod - filtrering;
  • driftläge - 4 hastigheter;
  • maximal produktivitet - 150 m3 / h;
  • rengöringsområde - upp till 35 m2.

Ytterligare alternativ:

  • manuellt effektval;
  • preliminär filtrering;
  • neutralisering av tobaksrök;
  • turboläge;
  • inbyggd fläkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket effektiv enhet som kan rengöra upp till 150 kubikmeter förorenad luft på en timme. Modellen är utrustad med 4 filter, på grund av vilka 99,9% av föroreningarna neutraliseras.

  • Förfiltret fångar upp damm, hår, husdjurshår och andra stora partiklar.
  • Kolfiltret hjälper till att absorbera obehagliga lukter, gaser, samt bensen, aceton och andra flyktiga organiska föreningar.
  • HEPA - utför fördröjningen av små partiklar med en storlek på 0,3 mikron.
  • Innovativt inbyggt Nano Captur -filter - bryter ner formaldehydstrukturen, vilket gör luftrening så effektiv som möjligt. Det är anmärkningsvärt att livslängden för detta filter är 12 gånger längre än driftstiden för all annan teknik för rening av farliga föreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ren luftrenare är praktiskt taget tyst : i nattläge vid låg hastighet är ljudnivån bara 22 dB och vid maximal hastighet - 45 dB. Systemet är utrustat med inbyggda sensorer, så att enheten automatiskt väljer ett av rengöringslägena beroende på föroreningsgraden i rummet. Jonisering av luften kommer att bli en trevlig bonus för konsumenterna, vilket bidrar till skapandet av ett gynnsamt mikroklimat, förbättrad hälsa och ökad mänsklig immunitet.

Användarna noterar det stämningen i huset efter att ha använt luftrenaren blir bekvämare, det finns praktiskt taget ingen dammavlagring, medan barn och vuxna som bor i huset börjar somna bättre och vakna lättare . Systemet är känsligt för lukt och klarar även av "aromer" efter renovering. Bland bristerna markerar användarna bristen på förmåga att blockera barn och bristen på utbytbara filter i butikerna - förbrukningsvaror måste köpas via tillverkarens officiella webbplats.

Bild
Bild

Tefal Pure Air Nanocaptur PT3040

En annan effektiv Tefal -luftrenare som eliminerar upp till 99,9% av alla mikropartiklar och allergener tack vare Allergy + filtreringssystemet . Renaren är förstärkt med en inbyggd sensor för luftföroreningar, samt en ljusindikator för rengöringskvaliteten. Detta gör att styrsystemet automatiskt kan välja driftsläge och rengöringseffekt.

Dag- och nattdrift erbjuds. Används i rum upp till 12 kvm. m.

Bild
Bild

Tefal Pure Air PT3030

En annan populär modell baserat på Allergy + -filtret . Luftflödet är 300 m3 / h. Enheten är utformad för att rengöra inomhusluft upp till 12 kvm. m. Ett intelligent luftkvalitetsigenkänningssystem är utrustat med inbyggda partikel- och allergen-sensorer.

Viktiga fördelar med enheten är förmågan att skydda mot barn och inställningen av en timer.

Rekommenderad: