Ljuspanel: Väggpanel Med LED -belysning, Dekorativ Panel "Världens Karta", Andra Lysande Väggvyer

Innehållsförteckning:

Video: Ljuspanel: Väggpanel Med LED -belysning, Dekorativ Panel "Världens Karta", Andra Lysande Väggvyer

Video: Ljuspanel: Väggpanel Med LED -belysning, Dekorativ Panel
Video: DIY Floating CNC World Moss Map with Fiber Optic LED Cities 2024, Maj
Ljuspanel: Väggpanel Med LED -belysning, Dekorativ Panel "Världens Karta", Andra Lysande Väggvyer
Ljuspanel: Väggpanel Med LED -belysning, Dekorativ Panel "Världens Karta", Andra Lysande Väggvyer
Anonim

Lätta paneler är ett extra originalelement i interiören. Ljusa bilder, flerfärgade delar kan placeras både vertikalt och horisontellt. De placeras på väggar och fönster. Idag finns det många alternativ för sådana målningar. Den här artikeln kommer att diskutera funktionerna i en sådan inredning, deras typer, val av nyanser, vårdregler.

Bild
Bild

Särdrag

En ljuspanel är en dekorativ bild applicerad på glas eller någon annan bas . Mönstret är markerat över hela ytan, längs kanterna eller i vissa områden. Materialet som bilden appliceras på värms inte upp. Själva bakgrundsbelysningen består av små lysdioder. På grund av deras egenskaper är möjligheten till uppvärmning utesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i ljuspanelen:

  • en ovanlig dekoration som inte används så ofta inom inredning;
  • energieffektivitet och tillförlitlighet på grund av användning av LED -bakgrundsbelysning;
  • användarvänlighet och skötsel;
  • ett stort urval av ritningar;
  • acceptabel kostnad;
  • skapa estetik i bostadsutrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vissa typer av paneler utan bilder . Den ljusa inredningen är led remsa … Med hjälp av det görs individuella accenter. Det är lätt att ge tejpen en unik form.

Vissa ljusmodeller har komplex struktur … Grunden för inredningen är fullfjädrade paneler med lysdioder. Detta alternativ kan fungera som en vägglampa. Ljusstyrkan på lysdioderna är tillräckligt för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många alternativ för ljuspaneler. Alla har sina egna egenskaper, liksom belysningselement, tack vare vilka en ljuseffekt skapas.

Översikt över typer av belysningselement

Väggljuspaneler har olika alternativ för belysningselement . Den visuella effekten av uppfattning beror på deras typ.

Bild
Bild

Lampor

De skapar diffust ljus . Ljusflödet belyser alla detaljer i bilden jämnt, utan att bli mörkare och ljusare i olika delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED Strip Light

Vanligtvis används band som ytterligare belysningselement . När du använder ett band som det viktigaste ljuselementet, rekommenderas det att placera det över hela kompositionens område. Det är viktigt att veta att den här typen av belysning blir för ljus. Det är bättre att uppmärksamma bilden med dämpade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Banden finns i en mängd olika färger. Olika nyanser hjälper till att skapa en ovanlig dekorativ effekt.

Armaturer med matris

Valet av element är mycket olika, och modellerna är ganska praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktvarianter

Det finns många sorter av belysta dekorativa föremål. De mest intressanta produktalternativen presenteras nedan.

Fotoutskrift … Bilden appliceras på glasytan med en speciell metod. Ansökningsarbetet utförs med fin filigran. Resultatet är så nära bildens naturlighet som möjligt. Med hjälp av fotoutskrift på glas kan du förverkliga den mest komplexa designidén till verklighet. Med rätt belysning uppnås en stor effekt. Panelen "Map of the World" är mycket populär bland alternativen för utskrift på glas. LED -remsan löper längs konturen av bilden på alla kontinenter. Världens främsta länder och huvudstäder belyses med separata lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgatglas … Ett vackert verk som liknar ett riktigt konstverk. Det görs på tre sätt.

  1. Imitation av ett glasmålningsfönster med glasmålning.
  2. Lödteknik innebär användning av inramade färgade glasögon som är sammankopplade.
  3. Fusing är en teknik för att binda separata färgade glasögon till en enda komposition. Arbetet sker i specialugnar vid höga temperaturer. Bilden erhålls med en vacker lättnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla på andra material eller volymetriska bilder . Produkterna belyses med tejp eller spotlights. Det finns ingen inre belysning. Den dekorativa effekten skapas genom att belysa enskilda delar av panelen. Och även lamporna placeras längs panelens omkrets och markerar vissa delar av bilden med ett band. Detta skapar en ytterligare visuell effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från lampor och LED -remsor . I det här fallet finns det ingen bild alls. Kompositionen består av vägar skapade av belysningselement. Så ett speciellt intryck skapas av nyårets dekorativa paneler i form av rådjur, nyårsträd, snöflingor och snögubbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panel tillverkad av naturmaterial . De dekorativa elementen är mycket originella. När du skapar dem, Himalaya -salt, används olika stenar med antibakteriella egenskaper. Sådana paneler dekorerar väggarna i skönhetssalonger, bastur.

  1. Saltpanelen ser ut som en ritning som är upplagd med saltskivor. Mönstret är markerat och skapar en fantastisk bild.
  2. Onyx är en sten som används för att skapa paneler. Onyx -paneler kan placeras i alla rum. Stenen skapar effekten av vågor eller droppar. En mängd olika nyanser och former gör att du kan välja rätt inredning för alla inställningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa produkter gjorda av duralight med belysning … I det här fallet måste du först skapa en skiss och sedan en bit. Duralight fixas på mallen. Figuren är snyggt böjd och arbetet slutförs genom att ansluta bakgrundsbelysningen. När du skapar en volymetrisk komposition behövs en ram.

Bild
Bild

Panelportaler är mycket efterfrågade . I närvaro av en sådan produkt skapas effekten av ett extra fönster. För kompositioner används bilder med kosmiska motiv eller havslandskap.

Bild
Bild

Spegellampor … Inredningen förvandlar alla rum till ett original konstutrymme. Oftast används spegelprodukter för att lösa vissa designproblem. Elementets placering hjälper till att rätta till några av bristerna i inställningen, nämligen:

  1. en ökning av mängden ljus;
  2. visuell ökning i ett trångt och smalt rum;
  3. korrigering av volym, djup och höjd i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen på produkterna kan vara olika . Det finns alternativ i form av en cirkel, kvadrat eller polygon. Ovala eller rektangulära modeller har ett originalutseende. Vissa paneler består av anslutna delar, medan andra är i ett stycke.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en bakgrundsbelyst panel finns det flera huvudkriterier att tänka på

  1. Glasskyddet måste vara fritt från skador, repor eller andra defekter.
  2. Det är nödvändigt att välja en produkt där det är möjligt att byta ut enskilda delar utan att kränka kompositionens integritet.
  3. Strömförsörjningssäkring.
  4. Parallell anslutning av armaturer. Med en seriell anslutning kommer alla delar på en gång att avbrytas om någon av lysdioderna eller lamporna slutar fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Såväl som valet av paneler beror direkt på plats och inställning . LED -produkter kan vara med ritningar av grekiska hjältar, klassisk arkitektur. Paneler med fotoutskrifter av målningar av kända konstnärer ser ovanliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalistisk inredning fokusera på geometriska bilder.

Bild
Bild

För sovrum en modell av ljusa nyanser med abstraktion är lämplig. En svagt upplyst inredning gör ett utmärkt nattljus.

Bild
Bild

Vissa belysningsprodukter har en flimmerfunktion som skapar en lugnande effekt . Glödande produkter har ett automatiskt inkopplingsläge, vilket också är mycket bekvämt. Inkluderade modeller utför också ett antal funktioner. När den placeras på en vägg eller ovanför en säng skapas en tonvikt på en specifik punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelen spelar ibland rollen som en fullvärdig lampa . Produkterna har touchkontroll. Därför kan du enkelt anpassa ljuselementets funktion.

Bild
Bild

Vårdregler

Den bakgrundsbelysta panelen har en lång livslängd. Inredningen är enkel se efter … Med jämna mellanrum behöver du att rengöra ytan med en mjuk svamp och flytande tvättmedel eller schampo.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda slipande rengöringsmedel eller blekmedel.

Om belysningselementet misslyckas måste det bytas ut . Det är inte värt att göra jobbet om det inte finns någon erfarenhet av att hantera belysningsenheter. Bättre att kontakta befälhavaren.

Du kan inte kontrollera panelens styrka . Glaset, som är grunden för många modeller, är ganska tillförlitligt. Men med riktad exponering kan ytan repas, sprickas eller brytas.

Bild
Bild

Ljuspanelen kommer att vara en utmärkt lösning för design av alla rum. Det finns många varianter av bilder som i kombination med ljusa element ger en original dekorativ effekt . Valet av produkt beror på många faktorer. Det är nödvändigt att ta hänsyn till interiörens stil och palett.

Bild
Bild

Rekommendationer och några tips för att välja hjälper dig att välja en högkvalitativ, intressant produkt som kommer att hålla mer än ett år.

Rekommenderad: