Spelare: Vad är Det? Hur Ser Det Ut Och Hur Man Väljer? Digitala Och Andra Typer, Världens Första Spelare Att Lyssna På Musik

Innehållsförteckning:

Video: Spelare: Vad är Det? Hur Ser Det Ut Och Hur Man Väljer? Digitala Och Andra Typer, Världens Första Spelare Att Lyssna På Musik

Video: Spelare: Vad är Det? Hur Ser Det Ut Och Hur Man Väljer? Digitala Och Andra Typer, Världens Första Spelare Att Lyssna På Musik
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, Mars
Spelare: Vad är Det? Hur Ser Det Ut Och Hur Man Väljer? Digitala Och Andra Typer, Världens Första Spelare Att Lyssna På Musik
Spelare: Vad är Det? Hur Ser Det Ut Och Hur Man Väljer? Digitala Och Andra Typer, Världens Första Spelare Att Lyssna På Musik
Anonim

Spelare och deras sorter är den typ av teknik som har fört många nya saker till människors liv. Även om användarna inte tänker nu, innehåller denna term i sig mer information än du kan föreställa dig. Det handlar om denna typ av utrustning som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Beteckningen "spelare" är på engelska, så för att förstå den ursprungliga betydelsen är det användbart att hänvisa till översättningen. Spelare från ordet play - det vill säga att spela, den här typen av enheter kan kallas spelare . Inledningsvis spelade spelarna musik och i olika versioner. Sedan fanns det modeller som inte bara fungerar med ljud utan också med videomaterial.

Nu är ett stort antal människor så vana vid spelarna att de inte ens lägger vikt vid dem . och tänker inte på hur länge mänskligheten har rest för att ha moderna enheter i en sådan form som de är för tillfället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Historia

Sony Walkman anses vara den första vanliga spelaren i det moderna konceptet .som gick ut på massmarknaden den 1 juli 1979 och producerades i olika rader fram till 25 oktober 2010 som en kassettutrustning. Det är värt att säga att det japanska företaget fortfarande tillverkar sådana spelare, men i ett annat format.

Walkman -historien är ganska intressant och börjar med produktion av kassettinspelare . 1978 samlade Sony-anställda TC-D5-rapportmodellen, som blev populär både hemma och i många länder runt om i världen. Enheten visade sig vara så genombrott att toppchefer för den japanska tillverkaren använde den. Men en av företagets grundare, Masaru Ibuka, kunde på grund av sin ålder inte använda bandspelaren på grund av dess storlek. Han berättade om detta för entreprenören Norio Oge, som förmedlade idén till företagets ledande ingenjörer för den efterföljande utvecklingen av en ny modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

TCM-600 röstinspelare togs som grund, med en mindre storlek och vikt, vilket gjorde det möjligt att använda den på väg och flygresor, som var en del av arbetet för Sony-representanter på deras resor runt om i världen. Efter 4 dagar skapades den första prototypen, som positivt överraskade med ljudkvaliteten . Regissören, Akio Morita, var så imponerad av modellen att han under hotet om sin egen avgång krävde att Walkman skulle massförsäljas genom att lansera den på hemmamarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid den tiden var Sony sämre än sina huvudkonkurrenter på marknaden för videoformatutrustning, så det var det främsta målet att skapa en genombrottsenhet. Walkman TPS-L2 började säljas i juli 1979, men från början hade den en successivt växande framgång . Det är också intressant att den här spelaren bytt namn innan världspremiären på grund av dess grammatiskt felaktiga namn som japansk-anglicism. Marknadsförare har kommit med andra namn som kan förmedla enhetens väsen och dess främsta fördel i form av liten storlek och vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan sida av den här historien, eftersom den första personliga bärbara stereospelaren Stereobelt skapades 1972 av Pavel Andreas, som erbjöd sin enhet för massförsäljning till många företag. Patent erhölls 1977-1978, och efter att försäljningen av TPS-L2 började började Sony inleda förhandlingar med uppfinnaren om licensavtal.

Det japanska företaget ville inte betala de tyska pengarna för varje såld modell , 1986, på sina egna villkor, insisterade endast på avdrag från försäljning i Tyskland utan att erkänna Andreas som skaparen av den första spelaren. Pavel gick till brittiska domstolar, och efter 8 års tvister var han skyldig 3,6 miljoner dollar i rättegångskostnader. Det slutliga avtalet nåddes 2003, varefter Andreas fick mer än 10 miljoner dollar från Sony och slutligen blev den första uppfinnaren av en sådan enhet som en kassettportabel ljudspelare.

Decennier senare har Walkman -enheter blivit mer populära än Stereobelt . Det var TPS-L2 och efterföljande modeller som blev en del av kulturen på 80-, 90-talet och nollan. Det var Walkman som sågs i filmer och böcker som enheter för vissa karaktärer, vissa artister spelade till och med låtar och kompositioner med detta namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den första typen av spelare, som nämnts tidigare, är kassettmotsvarigheter. Kärnan i deras arbete handlar om att göra en skiva med hjälp av ett magnetband . Vissa modeller har en omvänd funktion, så att du kan använda dem för att lyssna på musik på båda sidor utan att spola tillbaka eller omarrangera. I grund och botten fick sådana spelare innehålla ljudinspelningar upp till 3 timmar långa.

Uppspelning och ljudkvalitet är extremt låg, eftersom själva bandet blir mindre och mindre effektivt med tiden . Ett speciellt lager smulas, vilket minskar ljudets klarhet. Och även nackdelarna inkluderar själva designen, som är mer ömtålig i jämförelse med tekniken för de kommande generationerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

FM-spelare i sin ursprungliga form dök upp lite senare och började njuta av framgång med radiolyssnare . Själva frekvenssändningarna var ett tidigare fenomen, men användes som ett kommunikationsmedel, inte för att lyssna på musik. Samtidigt var utrustningen stor, vilket gjorde det helt enkelt omöjligt att ha med sig. Men erfarenheten av att bygga radioutrustning ledde till att FM -spelare hade bra ljudkvalitet vid den tiden då de var särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och nu kan du hitta dessa typer av spelare, vars användare lyssnar på musik från radiostationer, även om universella spelare är vanligare, där du kan justera frekvensen, tillsammans med andra sätt att spela musik.

CD -spelare blev också kult på 90 -talet av nittonhundratalet och särskilt på 2000 -talet, när det inte bara var bekvämt att ha en sådan apparat, men på sätt och vis var det också på modet . Huvudelementet i dessa spelare är MP3 och andra skivor där musik spelas in. Användaren öppnade locket med lämplig knapp och satte in skivan och den lästes. Små displayer visar låtens namn och status för deras verk. De flesta vanliga CD -spelare längst ner eller på sidan är utrustade med knappar som låter dig spola tillbaka en låt, öka dess volym, stoppa, blanda och mycket mer.

En viktig fördel med denna typ av spelare är att de stöder ett stort antal ljudformat, vilket ökar deras mångsidighet. Inte alla använder CD -skivor på grund av sina egna preferenser och andra faktorer, så sådana enheter låter dig njuta av musik från en mängd olika typer av inspelningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest moderna är MP3 -spelare . Denna typ av spelare används nu och är populär, trots att telefoner har liknande funktioner. Den största fördelen är den mycket små storleken, på grund av vilken du kan gå på gatan med sådana enheter, vilket var svårt med CD-spelare i full storlek, vars dimensioner inkluderade inte bara skivan, utan också resten av enheten. MP3 -produkter används av sportentusiaster eftersom de inte stör deras träningspass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också speciella klipp för att fästa enheten på användarens kläder, så att du kan röra dig aktivt utan obehag.

Multimediaspelare är också relevanta, vilket, som namnet antyder, inte bara kan spela upp ljud utan även videomaterial . De är digitalboxar som ligger hemma, på jobbet och i andra områden. De mest ikoniska har blivit DVD -motsvarigheter som arbetar på bekostnad av en disk där du kan lagra musik, filmer, fotografier i olika format. Med övergången till flashmedia började tillverkarna producera utrustning med USB -stöd, vilket är bekvämare än en disk på grund av dess storlek och större kapacitet.

Digitala digitalboxar ser nu ut som små lådor och är mycket små i storlek, vilket gör dem enkla att installera och använda . All kontroll utförs via fjärrkontrollen med de nödvändiga knapparna, medan några av dem också finns på spelarens kropp i fall där fjärrkontroll är omöjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och de sista, vanligaste spelarna är specialprogram . De finns överallt - på datorer, telefoner och annan utrustning. Med hjälp av sådan programvara kan människor lyssna på musik, titta på videor och använda andra filer i enhetens minne. Den mest kända av dem är Adobe Flash Player, Windows Media Player, Apple QuickTime och många andra. Variation och möjlighet till detaljerad anpassning gör att dessa spelare kan vara de mest användarvänliga och fullt ut uppfylla hans krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

För närvarande finns det ett stort antal spelartillverkare. Alla presenteras i en mängd olika typer och modeller, beroende på pris, mångsidighet, tekniska egenskaper och andra funktioner. Ett av de största företagen inom tillverkning av skivspelare är den redan nämnda Sony, som har skapat och bestämt trenderna för denna typ av teknik i flera decennier.

Deras sortiment inkluderar utrustning i full storlek, MP3-spelare för sport, Walkman och många fler. Tidigare modeller med CD -stöd finns på marknaden, och även kassettmodeller, anses vara en sällsynthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Apple spelar en viktig roll i utvecklingen av denna typ av teknik . Det är deras iPod Touch, som ser ut som smartphones, som är populära bland konsumenter av företagets produkter. Dessa spelare har stöd för ett stort antal program, till exempel iTunes Store i sin förenklade version. Naturligtvis kan du använda konton med prenumerationer på olika ljudtjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra tillverkare, till exempel Aceline, Ritmix och Digma, förlitar sig på enkelheten i sina enheter, och därför är de billiga . Det är det låga priset, den lilla storleken och den tydliga kontrollen som masskonsumenten gillar. Inget överflödigt och direkt genomförande av de nödvändiga funktionerna med möjlighet till en liten variation av musikuppspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-Fi-spelarnischen representeras av ett stort antal Fiio-produkter . Kostnaden för dessa enheter ligger i mellannivå, och funktionaliteten gör det möjligt att installera ett rymligt minneskort och växla mellan lägen med en digital equalizer. Batterierna gör att du kan arbeta kontinuerligt under hela dagen, och pekskontrollen eliminerar sådana problem som fel eller att knapparna sitter fast.

Bild
Bild
Bild
Bild

För musikälskare, ett bra alternativ till ett ganska flexibelt pris beroende på modell.

Hur väljer man?

Valet av spelare måste vara försiktigt, eftersom denna typ av enhet används ständigt och om du köper en olämplig enhet kommer dess brister alltid att störa att lyssna på musik.

Först måste du bestämma vilken specifik typ av spelare du är intresserad av . För närvarande låter teknikmarknaden dig välja en mängd olika utrustningar, inklusive både multimedia -analoger och MP3. Mått och vikt har ingen liten betydelse, vilket direkt påverkar användarvänligheten. Jämför naturligtvis de tekniska egenskaperna hos de modeller som du gillar mest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är de enskilda parametrarna som ljudeffekt, reproducerbar frekvens, kontinuerlig driftstid, maximal minneskortkapacitet och många andra som utgör grunden för spelarna. Var uppmärksam på antalet funktioner, styrsystem, strukturell tillförlitlighet. En viktig parameter är fuktbeständighet och dess grad.

Glöm inte att studera andra konsumenters recensioner, eftersom produkternas kvalitet slutar inte bara med deklarerade egenskaperna . Riktiga människor som har testat tekniken i praktiken kan dela med sig av sin erfarenhet och peka på vissa nackdelar, liksom sätt att undvika dem. Således kan du lära dig om nyanser av att använda olika modeller.

Rekommenderad: