Väggmålning I Barnkammaren (51 Bilder): Konstmålning I Barnkammaren. Hur Man Gör En Tavla För Barn I En Lägenhet Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Väggmålning I Barnkammaren (51 Bilder): Konstmålning I Barnkammaren. Hur Man Gör En Tavla För Barn I En Lägenhet Med Egna Händer?

Video: Väggmålning I Barnkammaren (51 Bilder): Konstmålning I Barnkammaren. Hur Man Gör En Tavla För Barn I En Lägenhet Med Egna Händer?
Video: Betyg – så funkar det! 2024, April
Väggmålning I Barnkammaren (51 Bilder): Konstmålning I Barnkammaren. Hur Man Gör En Tavla För Barn I En Lägenhet Med Egna Händer?
Väggmålning I Barnkammaren (51 Bilder): Konstmålning I Barnkammaren. Hur Man Gör En Tavla För Barn I En Lägenhet Med Egna Händer?
Anonim

Ett barnrum är en liten värld av ett barn där han leker, fantiserar och växer. Att måla väggarna i barnrummets inre hjälper till att göra det första personliga rummet magiskt, intressant och fyllt med något personligt och nära barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggmålning är tillämpningen av ett specifikt mönster på väggen. Denna process kan utföras med dina egna händer eller med hjälp av en konstnär och rumsdesigner. Rummets väggar är som regel målade med akrylfärger eller latexfärger, mindre ofta med olja och tempera. Bilden appliceras med penslar och rullar med olika diametrar och strukturer.

Att måla en vägg i en plantskola har sina egna viktiga egenskaper:

  • framtida skiss bör vara godkänd av barnkammarens ägare , och hans önskningar och preferenser bör tillfredsställas så mycket som möjligt;
  • ritning kan ta både hela väggen och en specifik del av väggen , till exempel ovanför en säng, garderob eller barnhörna;
  • allt material måste vara miljövänlig och av hög kvalitet;
  • basvägg för att rita pass noggrann och högkvalitativ förbehandling (primer, ytfyllning);
  • ytan för målning kan vara täckt med speciell tapet , lämplig för framtida färgning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se, Att måla väggar är mycket svårare och mer tidskrävande än att tapetsera ett utrymme, och många ser detta som en betydande nackdel med processen . Dessutom kan den ritning som är så lockad idag absolut inte glädja barnet om ett år.

En sådan design är dyr, och därför väger många föräldrar att inte slösa bort sin tid på ett så noggrant arbete, eftersom de väger alla fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men idag uppväger fördelarna med målning andelen av dess nackdelar. Bland fördelarna noteras:

  • möjligheten att experimentera och skapa med barn;
  • billiga reparationer om de utförs oberoende;
  • möjligheten att när som helst ändra den befintliga ritningen medan du skapar på tapeter för målning;
  • harmoni i den framtida förskolan och barnet;
  • det unika med reparationen.

Att måla väggarna i barnrummet är nu tillgängligt för nästan varje familj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Trots glädjen, efter att reparationen är klar, kan du ofta höra att reparationen är trött, rummet har blivit obehagligt och smärtsamt. Detta beror till stor del på felaktigt utvalda nyanser i barnrummet eller deras åldersmatchning.

Så psykologer råder att inte måla väggar hos spädbarn under de första två åren av livet i ljusa och rika färger. Små detaljer kan ha rika nyanser, men det borde vara få av dem. Känslan av trygghet och värme kommer att skapas av:

  • mjuka blå toner;
  • ljusgula nyanser av pasteller;
  • ljusgrön;
  • vit;
  • blek rosa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att färga bakgrunden för den framtida ritningen med liknande färger, det är värt att uppmärksamma att kombinera det med detaljer … Så mot en blekrosa bakgrund kan en vacker prinsessa dyka upp i kläder i mjuka pastellfärger. Det rekommenderas att utesluta alla mörka och deprimerande toner från framtidsbilden, till exempel mörkblå, svart, vinröd.

Från och med det fjärde levnadsåret kräver ett barns själ ljusstyrka. Du bör inte vägra detta för barnet, med djärva teckningar med gula, gröna, ljusrosa och blå färger . Sådana toner kommer att skapa en glad stämning hos barnet och uppmuntra honom att vara aktiv och rörlig.

Den röda färgen orsakar många psykologers rädsla, eftersom den i stora mängder kan orsaka överdriven upphetsning och till och med aggression.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska lugna nyanser kan bli bakgrunden för saftiga och glada teckningar. Så har psykologer funnit att elfenben med en gyllene underton jublar perfekt, och ljusbeige och mjuka blå färger är oumbärliga för att förbättra barnets allmänna tillstånd.

För skolelever rekommenderar experter att välja neutrala, men samtidigt ögonsköna nyanser. Bakgrunden kan vara en ljus lila nyans, som enligt forskare stimulerar kreativ och mental aktivitet.

Förutom åldersegenskaper bör respektera egenskaperna hos barnets temperament . Ett melankoliskt eller flegmatiskt barn behöver skapa en miljö med ljusa tomter och lägga till flera element med röda nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana färger kommer att uppmuntra ett uppmätt och lugnt barn att spela mer aktivt, muntra upp, inte låta dem vara ledsna och koncentrera sig på sorgliga tankar. Choleric och sanguine, tvärtom, är användbara i lugna toner av bakgrunden och ritningarna. Genom att lägga till lugn i inredningen kommer föräldrar att lättare och problemfritt kunna lägga rastlösa barn i säng, forma sin uthållighet och fokusera på klassrummet.

När du förbereder en förskola för ett barn som redan pratar, kommer det att vara användbart att uppmärksamma barnets preferenser, eftersom inga råd från en psykolog kan vara effektiva om de motstås. Kanske passar barnets svar inte föräldrarna och passar inte in i det övergripande interiören, men du kan alltid hitta en kompromiss i form av en liten del av ritningen, som kommer att ta hänsyn till alla önskningar från den lilla estet.

Resultatet av sådana åtgärder kommer inte bara att bli en entusiastisk blick från ägaren av rummet, utan också en känsla av tacksamhet över möjligheten att få vara involverad i en allvarlig fråga som kallas "renovering".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Konstnärlig målning i en lägenhet med hjälp av en mästare är inte alltid tillgänglig för en ung familj, men de som vill kommer alltid att hitta sätt att genomföra. För att göra detta behöver du bara välja ett intressant ämne för barn och gå till en byggmarknad eller söka i det globala internetutrymmet. I det offentliga området kan du alltid hitta många mallar och schabloner om olika ämnen, som du bara behöver skriva ut och komma till jobbet.

Varje tema för måleri har ett syfte, det ena är bara estetiskt, det andra berikar och utvecklar barnet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tjejen

Ämnen som är estetiska och intressanta för tjejer inkluderar sagokaraktärer som prinsessor, snälla tecknade djur. Den största nackdelen med detta tema ligger i dess förgänglighet, eftersom nya tecknade serier på ett annat sätt, och därför kommer barnet inte att vara nöjd med prinsessan Jasmine på väggen på länge. Ofta målar professionella konstnärers händer realistiska bostäder för flora och fauna och glädjer små damer.

När man letar efter ett annat ämne uppmärksammar föräldrar ofta floran. Saftiga nyanser av gräs, trädkronor, silhuetter av ljusa fåglar och fjärilar är en bra idé för en plantskola som kommer att älskas i många år av barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tar blicken från växtligheten, du kan titta på den himmelska skönheten . Söta vita moln är ett härligt tema för tjejer. Det kan kompletteras med fjärilar och trollsländor, sol och regnbåge. När du dekorerar området vid barnsängen kan du ta natthimlen med gyllene stjärnor och en halvmåne som en idé. Alla bilder kan göras realistiskt eller med tillägg av tecknade effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tänker på något mer användbart än att bara tänka på fantastisk skönhet i din plantskola, kan du försöka slå utvecklingsuppgifter . Så, trädgrenar kan dekoreras med ett alfabet, anteckningar, siffror eller små räkneexempel och ekvationer.

En sådan lösning hjälper barnet under skolåren genom att stadigt bilda visuellt minne.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skolelever, oavsett kön, blir väggmålning populärt. i form av en enorm världskarta . Det kan vara detaljerat eller bara ha konturerna av kontinenterna. Och faktiskt, och i ett annat fall, kommer det att vara mycket användbart för unga experter. Ofta blir idéer som dessa perfekta och sensorer är fästa på väggen som kan användas för att lära länder, floder, hav och hav.

Bild
Bild

För pojke

Hav och hav - ett klassiskt tema för utformningen av ett pojkars sovrum. Här kan inte bara havet med dess magiska invånare ritas, utan också världens atlasser, skattkartor. Roliga pirater fungerar som beskyddare av dessa rikedomar.

Andra sagokaraktärer för pojkar inkluderar bilar "Bilar", "Flash", roliga hjältar med berömda tecknade serier "Nalle Puh", "Masha och björnen", "Luntik" och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbildningsidéer med alfabetet , stavelser och siffror är också användbara för pojkar. I det här fallet kan designen vara vilken som helst, till exempel i form av byggnader i flera våningar, stora biltransportörer, där varje bil har en siffra eller bokstav. Fantasiens flykt hit är oändligt och beror på föräldrarna och barnet själv.

En annan idé för en pojke från skolåldern till tonåringen är geometriska figurer … Snygga mångfärgade trianglar, rutor och rombus som är utformade i en mosaik ser kreativ, ljus och mycket original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att ritningen ska bli riktigt skicklig och väcka allas glädje, bör arbetet börja från en skissidé . I detta skede är det viktigt att ta hänsyn till barnets önskemål, bestämma huvudtemat, färgerna och försöka skissera platsen för varje element. När idén om hur man målar en vägg blir mer exakt kan du starta den mest intressanta processen att skapa din egen inredning.

Handlingsalgoritm för nybörjare:

  • rita en skiss eller en färdig tryckt mall på ett papper i en bur - denna åtgärd hjälper till att överföra ritningen till väggen genom att skala;
  • om du inte alls har ritningskunskaper är det mest rimligt att skriva ut eller köpa färdiga stenciler med slitsar och måla direkt genom dem;
  • markera den förberedda grundade väggen med en penna och bestäm platserna för framtida ritningar;
  • vi börjar rita eller applicera en mall och fixa den med maskeringstejp;
  • vi arbetar med penslar av olika densiteter, hårdhet och storlekar när vi målar med egna händer och med mjuka rullar när vi arbetar med stenciler;
  • vi arbetar i två lager för att göra färgen ljusare och dölja alla befintliga brister;
  • vi ger det färdiga arbetet 24 timmar för fullständig torkning;
  • vi täcker med ett sista lager - fuktsäker lack.
Bild
Bild

Det färdiga verket tilltalar inte bara färger och roliga berättelser, utan också möjligheten att enkelt rengöra väggarna från framtida föroreningar.

Vackra exempel

Den fantastiska tomten i ett sagolandskap är mångsidig och perfekt för en flickas och en pojkbarnsbarn. Sådana målningar kräver vissa färdigheter och förmågor i teckning.

Bild
Bild

Ett fantastiskt bakgrundsbelyst trädhus är ett tillfälle att göra barnrummet ännu mer magiskt. Enkla rader och animering av bilder gör dem tillgängliga för skapare av vilken bakgrund som helst.

Bild
Bild

Magiska slott gjorda i grafisk teknik och utspädda med ljusa accenter kommer att vara ett utmärkt alternativ för barn med en melankolisk typ av temperament.

Bild
Bild

Delikat och exceptionellt flickaktig målning är gjord med små stenciler. Ljusa mönster är skickligt sammanflätade och skapar en känslig flora.

Bild
Bild

Ett lättanvänt träd med löv gjorda med färdiga schabloner är en enkel och genial lösning för ett barns rum för en pojke och en flicka.

Bild
Bild

Söta enfärgade björnar med bollar är ett klassiskt alternativ för nybörjare, vilket inte kräver färdigheter i ens applicering av färger och teckning. Denna komposition ser mild och trevlig ut.

Rekommenderad: