Avsluta Diskmaskinsköljningar: 400 Och 800 Ml Balsam, Räckvidd Och Användningsmetod, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Diskmaskinsköljningar: 400 Och 800 Ml Balsam, Räckvidd Och Användningsmetod, Recensioner

Video: Avsluta Diskmaskinsköljningar: 400 Och 800 Ml Balsam, Räckvidd Och Användningsmetod, Recensioner
Video: How To Use Dishwasher Detergent: Dishwasher Tips From Sears Home Services 2024, April
Avsluta Diskmaskinsköljningar: 400 Och 800 Ml Balsam, Räckvidd Och Användningsmetod, Recensioner
Avsluta Diskmaskinsköljningar: 400 Och 800 Ml Balsam, Räckvidd Och Användningsmetod, Recensioner
Anonim

Sköljning är det sista steget i diskmaskinens cykel. Diskens renhet beror både på hushållsapparaterna själva, deras kvalitet, kraft, tillverkare och på de medel som valts för PMM. Idag är ett av de mest populära alternativen Finish -sköljningen, som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den klassiska diskmaskinen från den kända tillverkaren Finish består av 3 ingredienser

  • Tensider nonjonisk typ i en mängd av 5 till 15%. De släcker skum, skyddar köksredskapen från att försämras.
  • Polykarboxylater . Dessa är ämnen som förstärker effekten av ytaktiva ämnen, och är också en extra vattenavhärdare.
  • Konserveringsmedel . De är utformade för att eliminera främmande lukt, desinficera disk och PMM -delar, och viktigast av allt, förhindra uppkomsten av svampar och patogena bakterier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

För alla diskmaskiner bör du endast använda märkesvaror från en pålitlig tillverkare. Så producerar Finish -företaget flera typer av sköljvätskor. Först och främst är detta standardprodukten som nämns ovan. Förutom huvudprodukten finns det avancerade. Låt oss överväga de vanligaste typerna av dessa fonder.

Calgonit Finish Express Dry

Gelen säljs i en 400 ml flaska. Det skiljer sig från basgelen med en standardkomposition genom närvaron av komponenter som kommer att orsaka själva effekten av snabb torkning av redskap.

Förening:

  • polykarboxylater - 5%;
  • nonjoniska tensider - 5-15%;
  • några konserveringsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Finish Shine Protect "Citron"

Produkten finns i två format - 400 och 800 ml. Förutom att produkten kommer att skydda redan rena rätter från bildandet av en film, liksom vitaktiga avlagringar, kommer det också att ge redskapen en citron doft. Kompositionen liknar den tidigare produkten, men den kompletteras också med ett aromatiskt tillsatsmedel. Ett paket på 400 ml kostar cirka 450 rubel. Om du köper en större bubbla kan du spara lite.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare noterar att lukten på rena rätter är överflödig, och det här alternativet kan skada människokroppen: både barn och allergiska.

Användningstips

Fläckarna lämnas av orenheterna som finns i vattnet som kommer från kranen. Sköljmedlet förhindrar att fläckar och vita streck uppträder vid disk i maskinen och säkerställer redskapens glans . Och även med hjälp av detta verktyg torkar tallrikar, koppar och andra redskap snabbare. Detta beror på att sköljmedlet påverkar vattens ytspänning, sänker det och det avdunstar snabbare.

Det är mycket viktigt att använda kompositionen korrekt . Gelbrickan är på behållardörren och har en blomma på den. Samma blomma finns på tvättmaskinerna bredvid luftkonditioneringsfacket. Facken för tvättmedel och sköljmedel får inte förväxlas; det är viktigt att inte hälla gelén där pulvret ska vara. Annars kommer det helt enkelt att tvättas bort under diskningen utan att ge rätt effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd sköljmedel enligt anvisningarna på förpackningen . Innan du startar tvättprogrammet, häll slutsköljmedlet i behållaren enligt den dos som anges i instruktionerna. Om detta inte räcker kan du justera mängden gel nästa gång. Det viktigaste är att inte överskrida den rekommenderade dosen av produkten så att ingen plack finns kvar på disken. Annars måste du skölja allt igen.

I moderna hushållsapparater finns det en indikation på medel, inklusive för sköljmedel: automatiken påminner dig om bristen på gel i maskinen (lampan tänds). Och då kommer du definitivt inte att glömma att fylla på lagren av lämpliga medel. Tillverkaren varnar för att produkten kan vara farlig (orsakar allvarlig ögonirritation).

Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig och försiktig när du tar bort flaskan från platser som är tillgängliga för barn.

Granska översikt

Det finns alltid många recensioner på produkter för diskmaskiner från Finish. Det finns också ungefär sköljningar. Många användare noterar frånvaron av fläckar och ränder på disken: de bara gnistrar, och inte bara keramik, utan också porslin och rostfria produkter . Och tallrikar och andra redskap torkar snabbare än andra livsmedel. Torkning sker på en hög nivå: inte en enda droppe finns kvar. Var uppmärksam på den ekonomiska förbrukningen av medel. Det räcker länge. Om människor använder en vanlig doftfri gel, noterar de att det inte luktar. Flaskan innehåller mycket information om sköljmedlet. Halsen är smal, det är mycket bekvämt att hälla balsam.

När det gäller bristerna märkte ägarna till diskmaskiner att denna produkt inte är den mest miljövänliga kompositionen . Samtidigt förstår de att de kommer att behöva betala mycket mer för en miljövänlig produkt. Det finns de som har testat att diska i en bil utan det, bara med ett specialpiller. De såg inte skillnaden: disken är fortfarande ren och utan ränder.

Vissa användare tycker fortfarande att lukten är obehaglig, men disken tvättas bättre än med andra produkter . På grund av detta alternerar de Finish med andra produkter som luktar bättre. Vissa tyckte inte om det, på grund av den för stora flaskan var det obekvämt att hälla produkten i maskinens bunker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden anses också vara en nackdel.

Rekommenderad: