FM -radio: En översikt över De Bästa Modellerna Med Utökat Räckvidd Och Digital Tuner. Hur Väljer Man En Högkänslig Bymottagare?

Innehållsförteckning:

Video: FM -radio: En översikt över De Bästa Modellerna Med Utökat Räckvidd Och Digital Tuner. Hur Väljer Man En Högkänslig Bymottagare?

Video: FM -radio: En översikt över De Bästa Modellerna Med Utökat Räckvidd Och Digital Tuner. Hur Väljer Man En Högkänslig Bymottagare?
Video: Review: The Highly Sensitive Person 2024, April
FM -radio: En översikt över De Bästa Modellerna Med Utökat Räckvidd Och Digital Tuner. Hur Väljer Man En Högkänslig Bymottagare?
FM -radio: En översikt över De Bästa Modellerna Med Utökat Räckvidd Och Digital Tuner. Hur Väljer Man En Högkänslig Bymottagare?
Anonim

Utvecklingen av modern teknik går snabbt, särskilt i samband med dator- och tv -framsteg. En högkvalitativ smartphone kan ersätta nästan vilken gadget som helst för en person. Ändå är radiomottagare fortfarande efterfrågade, och varje år släpper tillverkarna nya modeller. Denna enkla enhet förblir användbar för människor under olika förhållanden. Det finns till exempel inget bättre budgetalternativ för att ge. Olika design - futuristisk eller retro - låter dig välja en modell för varje smak. En modern radiomottagare är en multifunktionell enhet. Förutom en radiovågsändare kan den innehålla många användbara saker: en ficklampa, en väckarklocka, en timer, en spelare.

Bild
Bild

Särdrag

FM -radioer finns i flera varianter, klassificerade efter hur de spelar signalen

  • Eterisk modell . Signalen överförs nästan överallt, den fångas med hjälp av antennen, som alla mottagare är utrustade med. Den mest populära sorten.
  • Trådbunden variant . Kräver bindning till en radiopunkt, som finns i alla typer av moderna bostäder. Detta är en stationär typ av enhet som fungerar nästan utan avbrott, eftersom mottagningsområdet är platt överallt tack vare trådarna. Detta är den mest populära sorten för sommarstugor, hus på landet.
  • Online radio . Signalen överförs genom speciella linjer eller telefonkablar. Signalkvaliteten är alltid bra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är radiomottagare uppdelade enligt justeringsmetoden

Analog - budgetmodeller, bekväma för dem som lyssnar främst på en eller två stationer. Stämningsskalan är av mekanisk typ, stationen väljs genom att vrida på hjulet, reglaget. Bland nackdelarna - inte för exakt inställning av intervallet, inget minne.

Bild
Bild

Digital - med LCD -skärmar där nödvändig information är synlig. Oftast är de utrustade med ytterligare alternativ: larm, timers. Detta är en kompakt variant, lämplig för hem, sommarstugor, resor. De kan spela MP3 -format, det finns en USB -kontakt, SD / MMC, Aux. De låter dig bekvämt söka efter nödvändiga radiostationer, vågor med autosökning, de tar perfekt emot signalen.

Bild
Bild

Den unga kategorin användare föredrar digitala enheter, de lockas av ljudkvaliteten, användarvänligheten och kompaktheten.

Det finns till och med fickmodeller som är oumbärliga på vägen. En analog mottagare köps ofta av personer i en ålder som inte ställer höga krav på enheten.

Modellöversikt

De bästa modellerna av radioapparater på marknaden idag är utrustade med en digital tuner, fjärrkontroll. De är vattentäta, med ett utökat sortiment.

Perfeo PF-SV922 . Modulen har en extra uppsättning funktioner, en LED -skärm. Det är möjligt att skanna intervallet på maskinen under drift. Med minnesfunktionen kan du lagra inställningarna för flera dussin stationer, som öppnas genom att trycka på motsvarande knapp. Spelläge låter dig läsa MP3 -format från ett flash -kort. Den kan fungera som en kortläsare med alla funktioner den behöver när den är ansluten till en dator. Det är tillåtet att användas som ett akustiksystem.

Bild
Bild

Max MR 400 . Bärbar mottagare, mekanisk kontroll, mycket pålitlig enhet, risken för brott är låg. Trevlig design, ljudet är ganska klart, starkt, det finns ingen distorsion. Utbudet är brett, du kan välja station "att smaka". Det finns en spelare som stöder MP3 -format, en USB -port, Bluetooth, platser för anslutning till en smartphone eller PC. Utrustad med ett solbatteri minimeras behovet av laddning om ett standardnätverk inte är tillgängligt.

Bild
Bild

Perfeo Huntsman FM + . Bärbar modell, kompakt, med bra ljud, subwoofer. Det utökade utbudet gör att du kan fiska olika stationer. Utrustad med digital -tuner, finjustering, signalmottagning på hög nivå. Autosökning av stationer, fixering av 50 inställningar gör användningen bekväm. Du kan manuellt ange parametrarna för önskad radiovåg. MP3 -spelare låter dig lyssna på böcker och musik, återgå till bokmärket efter avstängning. 1000 mAh -batteriet låter dig lyssna på musik i flera timmar utan att ladda.

Bild
Bild

Bosch GML 50 . Inte för budgetmässigt, men mycket högkvalitativ modell med en spektakulär design. Utrustad med 4 högtalare, subwoofer. Läser MP3 -format från olika medier tack vare olika kontakter. Alla ljudsystem (smartphones, datorer, surfplattor) är anslutna, vilket gör mottagaren till ett akustiksystem. Robust aluminiumram med stötsäkert system. Drivs av elnät eller batteri, det kan själv fungera som en laddare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic RF-800UEE-K . Hög känslighet, 4 intervall, träskåp i vintagestil. Bredbandshögtalare med metallnät, volym upp till 2,5 W. Mottagningen är av hög kvalitet, antennen kan flyttas till en höjd av 12–80 cm. MP3-innehåll återges tack vare spelaren, det finns uttag för flash-kort, inbyggt minne och ett hörlursuttag.

Bild
Bild

Degen DE-1103 . Den har etablerat sig som en mycket känslig enhet som perfekt fångar även med en svag signal. Kretsen är utrustad med ett DSP -chip, som gör ett utmärkt jobb med att ta emot i FM -bandet. LCD -skärmen är bakgrundsbelyst, du kan se frekvensvisning, signalmottagning, volym på den. Även amatörbandet kan accepteras. Antennerna är flexibla och teleskopiska, det finns ett lås för olika positioner.

Batterierna laddas medan enheten används från elnätet. Därför finns det praktiskt taget inget behov av kontroll.

Bild
Bild

Tecsun PL-660 . Enheten är av digital typ, den täcker ett stort utbud av stationer, inklusive amatör, luft. Sorterar stationer i autoläge, dubbletter raderas automatiskt. Den önskade frekvensen väljs med en knapp. Bekväm sökanordning, tre möjligheter till signaleffektreglering låter dig självständigt välja enhetens känslighet, baserat på avståndet till signalkällan.

Bild
Bild

Sony ICF-P26 . En mottagare i fickform, du kan bära den var som helst, ljudkvaliteten är på högsta nivå, sändningsläget spelar ingen roll här. Det finns en inbyggd högtalare, hörlursuttag. LED -sensorn hjälper till att styra laddningen, lätt att konfigurera, byta batteri. Tunern är den mest känsliga, räckvidden utökas, selektiviteten är hög, sändningen klar. Vikten är minimal, den är mycket praktisk att använda, väl lämpad för resenärer och aktiva människor.

Teleskopantennen förbättrar tunerkänsligheten och förbättrar mottagningskvaliteten.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av mottagare beror på många faktorer; syftet och platsen för användning avgör mycket. I byn eller på landet finns det tillräckligt med enkla modeller utan komplexa funktioner. Fickalternativet (litet) är bra för resenärer. Det är värt att uppmärksamma de tekniska egenskaperna.

  • Känslighet . Med hög känslighet fungerar mottagaren så effektivt som möjligt och hämtar det största antalet stationer.
  • Selektivitet . I förhållande till den intilliggande kanalen sker uppfattningen av vågor utan pipande pip, pip och andra obehagliga ljud. Ett större antal betyder bättre selektivitet. Modeller mindre än 60 dB bör inte beaktas.
  • Uteffekt . Låter dig uppskatta ljudvolymen: ju lägre värde desto tystare ljud.
  • Ytterligare uppsättning funktioner . Här är det värt att bedöma vilken av dessa du verkligen behöver. Om du inte använder de flesta funktionerna bör du vara uppmärksam på de enkla modellerna. Om du behöver en väckarklocka, ett uttag för ett flash -kort - överväg fler "förpackade" alternativ.
  • Märke och pris . Om du med säkerhet kan säga om priset att den höga kostnaden inte alltid är motiverad, bör märket bevisas.

Rekommenderad: