Bordslampor För Sovrummet (43 Bilder): Snygga Sängmodeller På Ett Sängbord Med Ovanliga Former I En Modern Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampor För Sovrummet (43 Bilder): Snygga Sängmodeller På Ett Sängbord Med Ovanliga Former I En Modern Inredning

Video: Bordslampor För Sovrummet (43 Bilder): Snygga Sängmodeller På Ett Sängbord Med Ovanliga Former I En Modern Inredning
Video: The Best Desk Lamps in 2021 🏆 Top 3 Picks 2024, Maj
Bordslampor För Sovrummet (43 Bilder): Snygga Sängmodeller På Ett Sängbord Med Ovanliga Former I En Modern Inredning
Bordslampor För Sovrummet (43 Bilder): Snygga Sängmodeller På Ett Sängbord Med Ovanliga Former I En Modern Inredning
Anonim

Sovrummet är där moderna människor tillbringar större delen av sin tid. Det är därför som man måste lägga särskild uppmärksamhet på belysning när man anordnar detta rum i ett hus eller en lägenhet, vilket ska skapa komfort - oavsett tid på dagen.

Både en persons känslomässiga tillstånd och atmosfären i rummet beror på ljuskällan i sovrummet. För ett sådant rum är svagt ljus mest gynnsamt: ytterligare belysning kommer till undsättning, nämligen bordslampor.

Bild
Bild

Särdrag

Rummet där en person vilar och sover är en speciell plats. När du planerar att köpa en belysningsenhet på bordsskivan måste du tänka på följande funktioner:

  • sovrummet ska ha belysning som är lämplig för läsning, hantverk och TV -tittande;
  • utseendet på den extra ljuskällan måste matchas till det inre av rummet, det måste motsvara dess stil;
  • belysningsanordningen måste vara mobil, lätt att flytta och även utföra funktionen att ändra ljusstrålens riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor är indelade i följande typer:

  • Kontor lampor i sovrummet används vanligtvis för att belysa arbetsområdet. Denna typ av belysningsarmatur måste ha en regulator för både lutningsvinkeln och ljusintensiteten. Dessa är enkla lampor - utan krusiduller, till ett rimligt pris.
  • Dekorativ ljuskällan används för sängbelysning. Vanligtvis placeras sådana anordningar i sängens hörn, vilket kompletterar och harmoniserar rummets design. Den mest elitära sorten av dekorativa lamor är Tiffany -lampan. Lampskärmen i färgat glas på lampan ger den nåd.
Bild
Bild
Bild
Bild

De ursprungliga Tiffany -enheterna förvaras i privata samlingar, så de är inte tillgängliga för alla, men det finns kopior på den moderna marknaden till ett rimligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En transparent lampskärm för en bordslampa kan också dekorera ett rum väl, och sådana lampor kompletterar perfekt alla interiörer. Lampor i ekostil är gjorda av miljövänliga material och lockar med sin särart. Denna extra ljuskälla dekorerar både en modern inredning och ett sovrum i retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

När du väljer en ytterligare belysningskälla för sovrummet måste du komma ihåg att belysningsarmaturen måste kombineras med rummets storlek och dess interiör. Om ljuskällan är nödvändig för allmän belysning och kommer att användas som ett dekorativt element, spelar dess storlek egentligen ingen roll. Älskare som läser innan de går till sängs bör vara uppmärksamma på om lampan kan lysa upp ett område som är tillräckligt för läsning.

När det gäller funktionalitet är det att föredra att välja en lampa där både höjden och infallsvinkeln för ljuset är justerbara så att ljusströmmen som kommer från det inte irriterar ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill placera en bordslampa på ett nattduksbord bredvid din säng, se till att den är proportionell mot ytan och att kanterna på lampskärmen inte sträcker sig bortom kanterna på bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta, när man väljer extra belysning, misstas ett nattljus som en bordslampa, detta är det vanligaste misstaget. Nattljuset skapar ett för mjukt ljus som inte stör sömnen - och till och med hjälper till att somna. Ett nattljus är dock en dålig ljuskälla för arbete och nattläsning, eftersom det inte kommer tillräckligt med ljus från det. Ljuset från en bordslampa är perfekt för nästan alla favoritaktiviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag är området för konstgjord belysning så brett att det inte kommer att vara svårt att välja en bordslampa i enlighet med smakpreferenser. Glöm dock inte att det kommer att fungera inte bara som en extra ljuskälla, utan också som en inredning.

När du väljer en belysningsenhet är det nödvändigt att inte bara lita på rummets stil och inredning, utan också på rummets färgpalett.

Glöm inte att en bordslampa ska skapa en atmosfär av värme och komfort, samt glädja ögat.

Bild
Bild

Ett sovrum, gjort i klassisk eller italiensk stil, kommer att kompletteras perfekt med en traditionell lampskärm - en lugn, rik ton, gjord av dyrt material. Art Deco -stil innebär mer vågade lösningar, närvaron av färgglada lampor gjorda av glaspärlor spända på en tråd, ovanliga kombinationer av färger och dekorelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med minimalism är mönster med raffinerade stavar lämpliga. En kaskad bordslampa är det perfekta mittpunkten för ett sovrum i Hollywoodstil. Älskare av ett trendigt loft i loftstil måste förlita sig på mörka toner och grova linjer med minimal dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha övervägt några få stilar är det klart att du för varje interiör kan hitta en snygg, funktionell produkt som idealiskt passar in i rummet och glädjer ögat.

Ljus och färg

Belysning spelar en viktig roll i en persons dagliga liv. Det kan göra människor sömniga, pigga, lugna, irriterade. Ljus har också sina egna egenskaper - ljusstyrka, nyans, styrka, intensitet. Sovrummet är en plats att sova och vila, där du kan få styrka för dagen framöver. Det är därför, när du väljer en bordslampa, bör du tänka på alternativet att tända det önskade området.

Lampans temperatur bör väljas utifrån övervägande av kalla eller varma färger, ljusa och dämpade toner. Med tanke på att belysningen i sovrummet ska vara diffus och skonsam rekommenderas det att använda lampor med ett varmt spektrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare att läsa innan de går och lägger sig bör använda en vägglampa med vitt ljus som en extra ljuskälla - för att undvika kontrast med huvudljuset.

Bordsbelysning bör också väljas baserat på typen av lampa och dess effekt:

  • Glödlampor är de mest överkomliga för priset, har en exceptionellt varm ljusskugga, men de är kortlivade, oekonomiska.
  • Lysrör är ganska hållbara, men de tröttnar snabbt på ögonen.
  • Halogenlampor är de mest hållbara, de avger diffust ljus.
  • LED -lampor är perfekta. De är de mest ekonomiska, finns i en mängd olika färger och ger behagligt mjukt ljus.
Bild
Bild

Växla typer

Med tanke på det stora utbudet av enheter för extra ljus kan det noteras att det idag finns olika enheter som kan styra belysningen i ett rum.

  • För närvarande är de mest populära dimmare … Detta är en speciell enhet som låter dig justera ljusintensiteten.
  • De senaste moderna bordslampmodellerna skiljer sig åt touchkontroll som passar perfekt in i deras design på grund av sin diskretion. Kontroll med en enkel beröring gör att du inte bara kan slå på och stänga av ljuset utan också justera dess intensitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Är mycket populära och tryckknappar , som bara skiljer sig från varandra på platsen på belysningsenheten - lamaskroppen eller tråden.
  • Höjdpunkten i denna utsökta klassiska lampa finns kvar switch - spets som kombinerar enkelhet och elegans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brytare med fjärrkontroll väldigt bekväm. Armaturen kan styras med en liten fjärrkontroll, som drivs av vanliga batterier. Fjärrkontrollens livslängd kommer att vara ganska lång eftersom den inte kommer att användas särskilt ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsrekommendationer

När du installerar en bordslampa spelar platsens säkerhet en viktig roll, skydd mot oavsiktlig vältning är viktigt. Många installerar en bordslampa vid sängens huvud. En av de vanligaste platserna för en bordslampa är sängbordet, det kommer att ge den nödvändiga belysningen för att läsa böcker och titta på filmer på natten.

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till sängbordets höjd. Det är viktigt att enheten ger tillräckligt med ljus, men inte blindar ögonen.

Om belysningsarmaturerna är installerade på bägge sidor av sängen, är det nödvändigt att lamporna är desamma. Två lampor från en samling räcker.

Bild
Bild

Sänglampor på vardera sidan av sängen kommer också att skapa ytterligare symmetri i det inre av rummet. Ljuset från en sänglampa sprider sig som regel till en sovplats, vilket inte hindrar en annan familjemedlem från att sova lugnt.

Om det finns ett sängbord på ena sidan av sängen och ett toalettbord på den andra ska bordslampan placeras på det. Ett sådant element kommer att skapa en extra accent i rummet.

Bild
Bild

Bordslampor avsedda för arbete måste placeras på skrivbordet för att skapa det nödvändiga upplysta arbetsområdet runt datorn.

Om personen är vänsterhänt ska lampan placeras till höger - annars blockeras lampan.

Bild
Bild

Rätt vald sovrumsbelysning spelar en viktig roll i en persons dagliga liv. En ordentligt vald bordslampa med gott ljus är en garanti för komfort och lugn, eftersom sovrummet är exakt platsen där inget ska störas, en plats där du kan koppla av, varva ner, göra det du älskar och få styrka.

Bild
Bild

Bordslampor har många fördelar (jämfört med andra ytterligare ljuskällor):

  • du behöver inte förstöra väggen igen genom att borra ett hål i den;
  • rörlighet, som gör det möjligt att vid behov flytta belysningsanordningen till en annan plats;
  • om du vill ändra belysning kan du byta bordslampa och kraften i den extra belysningen - och rummet kommer att glittra med nya vackra färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är belysningsmarknaden så bred att det är ganska lätt att välja en bordslampa för sovrummet. Det breda utbudet av belysningsarmaturer för varje smak och rikedom (från italienska elittillverkare till enklare modeller) låter dig välja en bordslampa från klassisk till de mest bisarra former och färger. Det viktigaste är din lust och fantasi.

Naturligtvis bör du välja rätt alternativ så noggrant som möjligt. Lita bara på betrodda tillverkare, i så fall kommer du att rädda dig själv från problem i framtiden i förväg.

Bild
Bild

Jämför flera modeller, studera egenskaperna, välj det alternativ som passar bäst inuti rummet. På så sätt kommer resultatet inte att göra dig besviken.

Rekommenderad: