Bokhyllor (74 Bilder): Metallhyllor För Hemmabiblioteket Och Trä I Interiören, Stängda Och Med öppna Hyllor

Innehållsförteckning:

Video: Bokhyllor (74 Bilder): Metallhyllor För Hemmabiblioteket Och Trä I Interiören, Stängda Och Med öppna Hyllor

Video: Bokhyllor (74 Bilder): Metallhyllor För Hemmabiblioteket Och Trä I Interiören, Stängda Och Med öppna Hyllor
Video: 70 Bookshelf Bookcase Ideas 2024, Maj
Bokhyllor (74 Bilder): Metallhyllor För Hemmabiblioteket Och Trä I Interiören, Stängda Och Med öppna Hyllor
Bokhyllor (74 Bilder): Metallhyllor För Hemmabiblioteket Och Trä I Interiören, Stängda Och Med öppna Hyllor
Anonim

När du skapar ett hemmabibliotek eller ett litet hörn för att läsa med dina favoritböcker måste du vara särskilt uppmärksam på valet av skåp. De måste ju inte bara stå emot vikten av de volymer som lagras på dem, utan också komplettera det inre av rummet, vilket gör det mer bekvämt.

Bild
Bild

Beskrivning

Moderna bokhyllor är väldigt olika. De skiljer sig åt i storlek, form, färg och kapacitet. Sådana hemmöbler har många fördelar:

  • de kommer att vara ett bra ställe att lagra hela din boksamling;
  • böcker i sådan lagring är inte dammiga och utsätts inte för solljus;
  • skåp har en dekorativ funktion och kan användas som skiljeväggar;
  • på hyllorna, förutom böcker, kan du lagra olika prydnadssaker och fotografier.

Nackdelarna inkluderar det faktum att organisering av utrymmet på hyllorna tar mycket tid, liksom regelbunden rengöring. Dessutom är vissa skåp för skrymmande.

Därför, innan du köper sådana möbler, måste du veta exakt dess parametrar och utvärdera hur det kommer att se ut i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att lagra böcker kan du nu använda en mängd olika typer av skåp.

Bild
Bild

Öppet och stängt

Först och främst kan de vara öppna eller stängda. De första utmärks av det faktum att hyllorna inte är inglasade och inte döljs bakom dörrarna. De öppna garderoberna är snygga och moderna . De stökar inte upp utrymmet och är idealiska för små lägenheter. En garderob med öppna hyllor kommer att se bra ut bredvid ett skrivbord eller soffbord.

Nackdelen med öppna skåp är att böckerna på hyllorna inte är skyddade från damm.

Dessutom, om det finns barn eller djur i huset, kan de ta böcker från de nedre hyllorna och skada dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängda bokhyllor skyddar volymer av dina favoritböcker från sådana problem. H men de är mer lämpliga för rymliga rum, eftersom de ser ganska skrymmande ut. Möbler ser bra ut om de har skjutdörrar istället för klassiska dörrar. Sådana garderober passar perfekt in i ett modernt rum.

De där som inte kan välja mellan dessa två typer av skåp, kan du vara uppmärksam på de kombinerade designerna . Det finns många olika intressanta alternativ för detta format. I dessa hyllor är vissa hyllor stängda och andra är öppna. Det är mycket bekvämt att lagra böcker i dem.

I det här fallet bör dyrare exemplar placeras i glasfack och billigare på öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar och ej hopfällbar

Dessa två typer av skåp skiljer sig också avsevärt åt. Demonterbar består av löstagbara delar. Om det behövs kan de enkelt demonteras och flyttas till en annan plats. Icke-demonterbara skåp är monolitiska, och det blir mycket svårare att flytta eller till och med flytta dem till ett nytt hus eller lägenhet.

Det är de som är bäst lämpade för ett hemmabibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sektionell och transformerande

Sektionsmöbler skiljer sig genom att de består av separata block. Om det behövs kan de bytas ut för din bekvämlighet. Sektionerna kan installeras i olika delar av rummet . Detta gör att du också kan sortera litteraturen på ett intressant sätt.

Transformatorhyllor är mycket populära idag . De ser bra ut i loft, moderna eller högteknologiska rum.

Dessa bokhyllor kan också användas som en bekväm partition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv och väggmonterad

Bokhyllor skiljer sig också åt i typ av installation. Möbler för förvaring av böcker kan vara väggmonterade eller golvstående. Många föredrar att välja exakt väggmöbler. Dessa hyllor är lättare, mer kompakta och tar inte mycket plats. De kan hängas på väggen ovanför ett bord eller en soffa, vilket skapar en arbetsyta eller viloplats.

Men trots detta är det de klassiska golvskåpen som är mer populära. Det finns många anledningar till detta:

  • det finns många böcker på deras hyllor;
  • sådana möbler ser majestätiska och vackra ut;
  • garderoben är indelad i sektioner, vilket innebär att du bekvämt kan sortera böckerna i kategorier

Moderna roterande garderober ser bra ut i vardagsrummet eller kontoret. Böckerna som sitter på deras hyllor är väldigt lätta att nå. Svängbara delar kan röra sig i en riktning eller i olika riktningar. Allt beror på preferenserna för ägarna till lägenheten eller huset.

Valet av typ av skåp beror som regel på egenskaperna hos rummet där det är planerat att installeras och bokälskarens personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hur stort eller litet skåp som böckerna förvaras i beror på hur många saker som kan vikas in i det. Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet kan du välja ett klassiskt massivt skåp med breda hyllor . Det kommer att vara möjligt att lagra böcker där genom att placera dem i två rader. Kompakta, smala produkter är perfekta för små utrymmen.

I allmänhet varierar djupet på hyllorna från 14 till 44 centimeter, och avståndet mellan dem är från 20 cm till 35 cm. Skåpens höjd börjar från 60 cm. Bredden är annorlunda.

Det är värt att välja skåpets dimensioner, med fokus på rummets storlek och hur mycket andra möbler det finns.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En viktig roll spelas av det faktum av vilket material racken är gjorda av. Det finns flera av de mest populära alternativen.

Bild
Bild

Trä

Trä har ansetts vara det mest populära möbelmaterialet i många år. Välgjorda trämöbler ser dyra och presentabla ut . Skåp i olika former och storlekar kan tillverkas av detta material. Det går bra med glas och metall. Trähyllor och skåpväggar kan dessutom dekoreras med sniderier eller olika intressanta mönster.

För att träprodukter ska hålla så länge som möjligt behandlas bokhyllor med olika impregneringar och skyddande beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Det är det näst mest populära materialet och väljs också ofta för att skapa hållbara och pålitliga skåp. Bokhyllan i metall ser ganska ovanlig ut . Oftast används sådana produkter oftast i bibliotek och arkiv. Och de används också för att dekorera en bokhandel eller förvaring. De kan ses mycket mindre ofta i lägenheter eller hus.

Vanligtvis är endast ramar eller dekorativa delar gjorda av detta material . Så, mot bakgrunden av ett skåp av högkvalitativt trä, kommer smidd dekor att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas och plast

Dessa material används för att skapa lätta vägghyllor. Och även de kan göra enskilda delar, till exempel hyllor. Även om materialet vid första anblicken verkar skört, så är det inte det. Bra härdat glas används vid skapandet av skåp . Högkvalitativ plast väljs också. Bra hyllor ska inte böja sig under tyngden av tunga böcker eller blekna i solen. Det är lätt att göra en belyst roterande hylla av hög kvalitet av plast, vilket kommer att se bra ut i en modern lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF och gips

Träskåp ser vackra ut, men många har inte råd med dem på grund av den höga kostnaden. Men istället för dem kan du alltid köpa en produkt av massivt trä eller liknande material.

Så, gipsstativ är mycket billigare. Förutom det låga priset utmärks de av sin höga hållfasthet . Möbler av detta material är lätta att forma. Dessutom är det väldigt enkelt att utrusta ett sådant skåp med extra belysning. Nackdelen med gipsskåp är att de ofta visar sig vara för skrymmande. Men sådana hyllor för böcker kan säkert användas för att dekorera ett landsbibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

När du väljer möbler för ditt hem bör du vara uppmärksam på dess utseende. Bokhyllor kan matchas till vilken stil som helst. Så, i en liten minimalistisk lägenhet kommer en garderob med en höjd från golv till tak att se bra ut . Den rymmer inte bara böcker, utan också alla nödvändiga små saker. De kommer dock inte att synas.

I en studio i loft eller grunge -stil kommer metallmodulära hyllor att se bra ut. Du kan välja original design rack av liten storlek och kombinera dem med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och på kontoret, stiliserat som en klassiker, skulle det vara lämpligt att installera ett massivt träskåp av trä med lådor och grova hyllor gömda bakom glas. Ett konvext figurmönster kan dekorera basen på sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga lockiga garderober kommer att se bra ut i barnrummet . Till exempel en ovanlig hylla i form av ett träd med grenhyllor eller ett lågt "slott" med öppna hyllor och ett vackert tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en bokhylla för något av rummen bör du vara uppmärksam på flera grundläggande parametrar samtidigt

  1. Styrka . Innan du köper en bokhylla till ditt hem bör du åtminstone grovt uppskatta vad belastningen på hyllorna kommer att bli. För att göra detta måste du utvärdera din boksamling. Om volymerna är för tunga kommer hyllorna att böjas och deformeras med tiden.
  2. Böckernas storlek . Du måste ta hänsyn inte bara till vikten, utan även till höjden, samt volymen på böckerna. Alla komponenter i kollektionen bör placeras bekvämt på hyllorna.
  3. Säkerhet . Denna parameter är särskilt viktig om bokhyllan köps till ett barnrum. För det första ska möblerna inte ha skarpa hörn så att barnet inte skadas. Dessutom måste den vara väldigt stark och stabil.
  4. Möbler färg . Det är värt att notera att skuggan på bokhyllorna bör kombineras med resten av inredningsdetaljerna. De mest populära nu är naturliga träiga nyanser. Dessutom är universella färger som vit, grå, brun och vit populära.

Med tanke på alla dessa punkter kan du enkelt hitta ett bekvämt och bekvämt skåp för förvaring av din samling böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Du kan placera en bokhylla i alla vardagsrum.

Bild
Bild

Vardagsrum

Oftast installeras hyllor för böcker i vardagsrummet. De kan placeras bredvid en TV, elektrisk eldstad eller en liten läsplats med bekväma soffor i hörnet av rummet . För vardagsrummet kan du välja både låg- och högskåp. Allt beror på rummets storlek och hur många böcker som kommer att lagras på hyllorna. När det gäller material som används i detta rum är de mest populära trä och metall. Ett glasskåp ser också intressant ut i ett modernt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Plats för bokhyllor finns också i sovrummet. I det här rummet kommer kompakta trähyllor med smala hyllor att se bäst ut. På dem kan du placera dina favoritromaner, som är trevliga att läsa innan sängen. Om stället ligger bredvid sängen kan du dessutom göra belysning på hyllorna, installera en liten lampa eller bordslampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Om lägenheten inte har plats för böcker i vardagsrummet eller sovrummet kan stället placeras i korridoren eller korridoren. När du väljer möbler i det här fallet är det viktigt att det inte tar för mycket plats, och passagen förblir ledig . Snygga hängande skåp eller skjutbara hyllor som flyttas lätt från plats till plats kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

Om det finns en plats för ett kontor i huset eller lägenheten, kan du sätta stabila bokhyllor där. Det är bäst att välja klassiska möbler av trä eller massivt trä för ett sådant rum . Bokhyllor på kontoret kan placeras mot ett fönster eller en vägg. Möbler arrangerade symmetriskt kommer att se ekologiska ut. Till exempel 2 skåp installerade på vardera sidan av en soffa eller arbetsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Valet av möbler för barnkammaren bör ägnas särskild uppmärksamhet. Som regel väljs skåp av ljust trä eller plast för detta rum. Hyllor i barnrummet väljs vanligtvis inte för högt så att barnet enkelt kan få sin favoritbok från hyllan själv . Färgerna är pastellfärgade. Skuggan på möblerna ska passa bra med färgen på väggarna, taket och andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att skåpet ska se vackrare ut i rummet är det värt att uppmärksamma flera intressanta exempel.

Bild
Bild

Snyggt antikt kontor

På ett rymligt kontor med ett massivt träbord kommer stora skåp av material som ek eller tall att se bra ut. De optimala färgerna för detta rum är mörkbrun, röd, svart . Alla andra detaljer i inredningen ska passa bra till möblerna. Därför är det värt att välja mattor och gardiner för att matcha bokhyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum-vardagsrum

I ett kombinerat rum kan du använda en bokhylla som en partition. Zoning med hyllor är det mest praktiska och praktiska sättet att dela upp ett utrymme i flera separata "rum".

I ett ljust rum kommer modulhyllor för böcker av ljust trä att se bra ut . Det bokfria utrymmet kan kompletteras med alla detaljer som gör att du kan betona karaktären och intressen för lägenhetens ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få ett rum med bokhyllor att se snyggare ut måste du följa enkla regler

  1. Böckerna i skåpen måste hållas i ordning . Även den mest sofistikerade hyllenheten ser oestetisk ut om den är rörig. För generell bekvämlighet sorteras böcker bäst efter tema eller färg. Du kan ordna volymer både horisontellt och vertikalt. Detta förändrar ingenting. Hyllorna måste rengöras regelbundet.
  2. Ledigt utrymme kan fyllas med fotografier . Men samtidigt, så att hela kompositionen ser harmonisk ut, bör du inte använda för många små dekorativa nackdelar.
  3. Om stället har en bakvägg kan det också dekoreras ytterligare . Till exempel tapetera eller måla vackert. I det här fallet behöver du inte fylla det lediga utrymmet med någonting.

För att sammanfatta kan vi säga att du kan använda alla slags skåp för att lagra böcker.

Det viktigaste är att det finns tillräckligt med utrymme för dem för böcker och andra saker.

Rekommenderad: