Vita Bokhyllor: öppna Hyllor Och Slutna Hyllor, Smala Glanshyllor Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Vita Bokhyllor: öppna Hyllor Och Slutna Hyllor, Smala Glanshyllor Och Andra Modeller

Video: Vita Bokhyllor: öppna Hyllor Och Slutna Hyllor, Smala Glanshyllor Och Andra Modeller
Video: Granberg Köksskola - Utdragbara hyllor och lådor i skåp 2024, Maj
Vita Bokhyllor: öppna Hyllor Och Slutna Hyllor, Smala Glanshyllor Och Andra Modeller
Vita Bokhyllor: öppna Hyllor Och Slutna Hyllor, Smala Glanshyllor Och Andra Modeller
Anonim

För dem som gillar att läsa pocketböcker är en av de nödvändiga möblerna en bokhylla. Detta är en bekväm enhet för böcker, där du kan lagra andra saker, och även med dess hjälp kan du zonera utrymmet korrekt. I den här artikeln kommer vi att överväga typer av hyllor, prata om användningen av vita möbler i inredningen och ge vackra exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns tre typer av bokhyllor.

Öppen

Den vanligaste typen är öppna hyllor. De kan utrustas med eller utan bakpanel. I båda fallen kan skåpet fästas på väggen eller placeras i mitten av rummet för zonindelning av utrymmet. För små utrymmen kommer hörnmodeller att vara ett utmärkt alternativ, vilket kommer att vara lämpligt i alla vardagsrum eller sovrum ..

Av fördelarna med öppna bokhyllor bör man markera möjligheten att möblera hyllorna inte bara med böcker, utan också med intressanta figurer, fotografier i vackra ramar och små blommavaser. Sådana element gör att du kan ge rummet ett mer mysigt och snyggt utseende.

Vita möbler kommer visuellt att utöka utrymmet, och även ett stort ställ kommer inte att se skrymmande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna med denna typ av hyllor bör en stor mängd damm som samlas på böcker särskiljas . Om det finns ett fönster i närheten kommer solens strålar att förstöra locket med tiden. Detta alternativ är oacceptabelt för allergiker. Du måste hela tiden torka av hyllorna. Förekomsten av små barn och husdjur i hemmet påverkar också denna typ av bokförvaring negativt. I det här fallet kan problemet lösas genom att köpa en inglasad version, som kommer att ha alla fördelar med en öppen typ, men samtidigt kommer den att stängas för åtkomst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Det bästa alternativet för förvaring av pappersprodukter är en stängd bokhylla .… Inuti skyddas föremål från fukt, solljus och damm. Dessa skåp rekommenderas dock att placeras i ett stort rum. I ett litet utrymme kommer även ett vitt rack att verka för stort. En väg ut ur denna situation kan vara köp av ett ställ med speglar på dörrarna.

Glans på dörrarna skulle vara ett utmärkt alternativ - det kommer att hjälpa till att visuellt utöka utrymmet på grund av ytfunktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Det mest praktiska alternativet, som gör att du kan hålla böcker intakta länge och använda öppna hyllor för inredning. Vanligtvis i rack av en kombinerad typ, förutom hyllor med dörrar, lådor och glasade delar används. … Den kombinerade hyllan kan vara smal, bestående av två sektioner eller bred – med tre eller fler sektioner . I det här fallet beror allt på rummets storlek och antalet böcker som kommer att lagras inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken stil är de lämpliga för?

Vita bokhyllor är ett mångsidigt alternativ som passar perfekt in i alla rumsinredningar. För retro och klassisk stil garderober med vackra lockar, guld eller silver patina kommer att göra. Om rummet är inrett land eller provence stil , möbler med en lätt texturerad yta eller utspädd med en beige nyans för att ge ett antikt utseende passar dig. Till rummet i stil med minimalism eller loft en bokhylla med en slät eller blank yta är lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper en bokhylla, vägledas du av antalet böcker som kommer att lagras inuti. Ju fler det finns, desto fler avsnitt krävs. Hyllorna måste vara starka och inte särskilt långa för att bära mycket vikt. Den optimala längden är 60 cm.

Skåpet kan vara golvstående eller väggmonterat. Det första alternativet är större och rymmer många tryckta publikationer. Hängande ställningar är vanligtvis ganska små eftersom de är väggmonterade.

Kom ihåg att alla hängande möbler endast kan installeras på bärande väggar för att säkerställa stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas höjd väljs utifrån rummets storlek . Ett högskåp kommer visuellt att sträcka ut rummet, medan ett lågt tar mindre plats, du kan hänga en bild ovanpå det eller sätta en figur eller en klocka som kommer att ge lust till interiören. Som regel är björkfaner materialet för att göra bokhyllor. Detta är en billig råvara som gör det möjligt att producera möbler som är överkomliga vad gäller kostnad, men av god kvalitet. Naturligtvis finns det också solida alternativ gjorda av naturligt trä, men de är väldigt dyra och ser för skrymmande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Ett bra alternativ för en öppen bokhylla, som används för rymdzon . I detta fall separerar en garderob vardagsrummet från matsalen. Sidohyllorna är fyllda med böcker med färgade taggar, några i mitten är dekorerade med vackra vaser med rosa pioner, och de övre och nedre hyllorna används för att förvara saker - det finns lådor med vinröda, röda och bruna nyanser.

Alla toner ekar inredningen i vardagsrummet.

Bild
Bild

Smal bokhylla av kombinationstyp står i hörnet av rummet och lockar inte uppmärksamhet, men samtidigt är det praktiskt, eftersom andra saker kan förvaras bakom stängda dörrar, förutom böcker. På öppna hyllor finns tryck, vackra vaser och en kaktus.

Rekommenderad: