Stötfångare För Hyllor: Plast- Och Träskydd, Front- Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stötfångare För Hyllor: Plast- Och Träskydd, Front- Och Andra Modeller

Video: Stötfångare För Hyllor: Plast- Och Träskydd, Front- Och Andra Modeller
Video: Ännu ett kanonverktyg, laga stötfångare eller annan plastdetalj enkelt och billigt! 2024, April
Stötfångare För Hyllor: Plast- Och Träskydd, Front- Och Andra Modeller
Stötfångare För Hyllor: Plast- Och Träskydd, Front- Och Andra Modeller
Anonim

Massiva ställningar används ofta i olika industrianläggningar. Sådana lagringssystem möjliggör den mest kompakta placeringen av ett stort antal olika produkter. För att säkerställa störst stabilitet och tillförlitlighet hos sådana konstruktioner används speciella stötfångare. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner sådana enheter har, vilka material de är gjorda av.

Bild
Bild

Särdrag

Rack-stötfångare är robusta och pålitliga krökta skyddsstrukturer. De kan ha olika höjder. Ofta monteras de tillsammans med hela lagringssystemet.

Som regel är dessa enheter utrustade med en eller flera hjul. I specialaffärer kan du hitta liknande produkter i olika priskategorier.

Bild
Bild

För enkel och snabb installation har alla sådana strukturer speciella hål i botten av den plana basen genom vilken de med hjälp av ankarfästen fixeras till golvbeläggningen . Detta gör det möjligt att snabbt montera och demontera skärmar inomhus. Oftast är färdiga produkter dessutom belagda med speciella pulverämnen som förhindrar att de förstörs under påverkan av fukt, för höga eller låga temperaturer och olika typer av föroreningar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hylla stötfångare har ett antal fördelar:

  • ha höghållfasthetsindikatorer;
  • klarar tung belastning;
  • låg risk för materiella skador på grund av skador på ställningar eller arbetsskador;
  • förhindra att de lagrade produkterna faller från hyllorna;
  • skiljer sig åt i relativt låg kostnad, tillgänglig för varje konsument;
  • förses med möjligheten att snabbt ändra det deformerade bumpstoppet för ett nytt till minimal kostnad.
Bild
Bild

Sådana produkter har praktiskt taget inga nackdelar.

Det kan bara noteras att vissa typer av stötfångare (trämodeller) inte tål betydande belastning, så de används ofta för hyllor i hemmet.

Översikt över arter

De beskrivna skyddande hyllanordningarna kan klassificeras i flera separata kategorier, beroende på designfunktionerna

Hörnmodeller . Dessa typer av stötfångare är konstruerade för att på ett tillförlitligt sätt skydda stativens hörnlager. Vid slarvig rörelse av lastutrustning kommer sådana stötfångare att ta på huvudlasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontal . Dessa alternativ täcker basen på rackramsystemet från tre sidor samtidigt, därför jämförs med föregående version, framskärmar anses vara mer tillförlitligt skydd för racklagringsenheter.

Bild
Bild

Slutet . Och denna typ av stötfångare skyddar stativramens ändsidor mot mekanisk skada och deformation. De innehåller två hörn- eller ändstycken som är anslutna till varandra med en stor och stark balk. Det här alternativet är mer tillförlitligt än båda alternativen som nämns ovan.

Bild
Bild

Material (redigera)

Stötfångare för hyllor kan skilja sig från varandra i tillverkningsmaterialet. Låt oss separat markera de vanligaste modellerna.

Metallisk . Sådana stödstrukturer har störst hållfasthet, hållbarhet och tillförlitlighet. De används oftast för att säkerställa stabiliteten hos sådana strukturer. Metallalternativ är förankrade på golvet. Mestadels är de gjorda av en stålbas, som genomgår förberedande grundlig bearbetning, inklusive speciella korrosionsskyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Dessa modeller av stötfångare ger ett bra skydd av ställen på grund av deras höga motståndskraft. För tillverkning av sådana produkter används främst porösa material. Plastelement är fästa på själva racket, vilket lätt dämpar möjliga stöteffekter på grund av kompression.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Trästötfångare används inte så ofta för att skydda hyllor som metall eller plast. De kommer endast att vara lämpliga för små hyllsystem som inte utsätts för stora vikter. Annars kommer dessa produkter att vara värdelösa, eftersom de själva inte tål tung belastning. Men i alla fall under tillverkningsprocessen måste de genomgå noggrann bearbetning, och deras yta måste impregneras med speciella skyddande föreningar mot svampar och andra skador.

Bild
Bild

Ansökan

Skärmar används huvudsakligen i stora lager där det är nödvändigt att ge ett tillförlitligt skydd av ställningar under förflyttning av lastmaskiner. Förutom, de används ofta i stora köpcentrum för att förhindra skador på varor vid vagnkollisioner med hyllenheter.

Bild
Bild

På senare tid har vissa konstruktioner av rack -stötfångare använts i stor utsträckning för att skydda fasader på byggnader på parkeringsplatser från eventuella kollisioner av bilar. Ibland installeras de på vanliga bostadsgårdar.

Rekommenderad: