Installation Av Taggtråd (31 Bilder): På Ett Staket Och Andra Staket. Hur Man Drar Det På Marken Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Taggtråd (31 Bilder): På Ett Staket Och Andra Staket. Hur Man Drar Det På Marken Med Egna Händer?

Video: Installation Av Taggtråd (31 Bilder): På Ett Staket Och Andra Staket. Hur Man Drar Det På Marken Med Egna Händer?
Video: Hur Man Bygger Ett Staket 2024, Mars
Installation Av Taggtråd (31 Bilder): På Ett Staket Och Andra Staket. Hur Man Drar Det På Marken Med Egna Händer?
Installation Av Taggtråd (31 Bilder): På Ett Staket Och Andra Staket. Hur Man Drar Det På Marken Med Egna Händer?
Anonim

Skydd mot tjuvar och huliganer, från andra inkräktare är vanligtvis förknippat med lås och grindar, med kameror och hundar, med larm, äntligen. Men det är lika viktigt att veta allt om installation av taggtråd … Denna "gammaldags" och "fula" design kommer lätt att ge odds till andra ultramoderna lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Det finns ett betydande antal sorter av taggtråd … Men alla måste installeras så att den maximala säkerhetsnivån garanteras. Tejp konstruktioner monteras tillsammans med andra skyddskonstruktioner. Du kan se dem både på huvudramarna och på stöden. Rörande klassisk version (monobasisk tråd), sedan används den som en del av andra staket och oberoende av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga speciella svårigheter när man arbetar. För installation vertikala stöd . Avstånden mellan dem bör inte vara mer än 3 m. Mer exakt, ibland ökas det, men detta bör göras av proffs. Förstärkning av skyddsgraden hjälps av ytterligare spänning på tråden, som måste placeras i rät vinkel mot huvudinneslutningslinjen.

Det är svårare att installera omslutande element av bandtyp.

För deras installation krävs redan ganska komplexa enheter. I praktiken används dessa produkter endast för att förstärka färdiga skyddslinjer. Vridna AKSL -band är efterfrågade främst på staketens övre konturer. Men med deras hjälp tillhandahåller de också inneslutning av olydiga djur som är benägna att fly och aggressiva handlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsalternativ

Installationsalternativ finns av flera typer. Låt oss ta en närmare titt.

Vid staketet

Taggtråd kan dras över befintligt staket utan några problem. Det bör inte finnas några svårigheter när du installerar det på nivån för det befintliga staketet, utöver det. Det är denna lösning som oftast används när det är nödvändigt att tillhandahålla tillförlitligt skydd för privata bostäder. Men trådhinder rullas också över staket nära industriella anläggningar, lager, hamnar, tv -centra, militära installationer och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att sätta upp en taggbarriär med egna händer, det är nödvändigt att använda en mängd olika fästelement och stålfästen . Valet av anslutningsmedel beror på stängslets särdrag. Så, om stödpelare används där, svetsas eller skruvas oftast stödelementen fast med självgängande skruvar. Med raka fästen kan du fästa tråden i flera rader och sätta spiralbarriärer . De kan ersättas med de övre delarna av stödstolparna. Huvudsaken är att de reser sig över staketet.

Bild
Bild

Med hjälp av parenteser i form av bokstaven L kan du lägga flera remsor med taggband samtidigt . Fästningen av arbetselementet med tråden sträckt över det utförs med en lutning inåt eller utåt. Det L-formade stödblocket låter dig också hänga upp volymetriska remmar i form av en spiral. En volymetrisk spiral och rader är också monterade på en Y-formad konsol . Skillnaden mellan dem är bara när det gäller att använda en specifik form av produkten. Med halvcirkelformade fästen är allt inte mer komplicerat .: de är placerade raka eller i en viss vinkel, främst i syfte att skapa spiralbefästningar.

Bild
Bild

När fästena levereras monteras själva tråden mellan dem, används som stöd . Om detta inte görs kommer huvudskyddsbarriären oundvikligen att sjunka. Viktigt: brochen dras tätare med vinschar och andra mekanismer. Det är mycket svårt att korrekt dra åt detta element för hand och det fungerar inte alltid alls. Antalet remsor på den installerade tråden (1-3) bestäms av spiralernas diameter.

Bild
Bild

Ytterligare:

  • sträck SBB (så noggrant som möjligt, se till att det nödvändiga antalet varv faller på 1 meter);
  • fäst själva tråden;
  • kontrollera resultatet som erhållits visuellt och med spänningsnivån.
Bild
Bild
Bild
Bild

På marken

När man ordnar markstängsel det är bättre att fixa spiraler med stor diameter och i 2 eller 3 rader. Man tror att det mest säker barriär - när nycklarna läggs ut som en pyramid. Det första arbetsskedet skiljer sig inte från att installera ett enkelt staket. Först och främst placeras pelare med ett steg mellan installationspunkterna från 2, 5 till 3 m (det rekommenderas inte att avvika från denna värdekorridor). Många experter anser att vanliga metallrör är idealiska stödpelare.

Tvärsnittet av rören som används är inte alltför viktigt . Du kan ta det minsta röret. Tråden dras enligt den valda hinderinstallationsmetoden. När detta är gjort monteras Egoza på originalledningen. Det rekommenderas att fixa det med häftklamrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ett staket?

Att ordna ett stängsel med taggtråd är ett rimligt alternativ för dem som vill ha maximal säkerhet . Denna lösning används ibland av ägare till stugor där det finns något att stjäla. Men i lager, inom industri och jordbruk finns det mycket oftare. I vilket fall som helst kommer ett fast trådstaket definitivt att kräva användning av pelare … De är gjorda av olika material, främst metall eller massivt trä.

Obs! Att använda trä är mindre praktiskt.

Även de bästa raserna, grundligt skyddade av kemiska föreningar, kan inte skryta med motståndskraft mot nederbörd … Metall är bättre i detta avseende, men det är nödvändigt att välja rostfritt stål av hög kvalitet … Om man ska göra platt eller volymetrisk staket - du måste bestämma själv. Du måste arbeta så noggrant som möjligt, eftersom taggtråd ibland orsakar allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

För din information: i vissa fall pelarna är gjorda av betong . Oavsett det specifika materialet är det lämpligt att betonga bärkonstruktionerna. Det är mycket mer hållbart. Brunnhuvudets diameter för betong måste överstiga stödets tvärsnitt med 0,15-0,2 m. En pelare hamras in på denna plats och hälls sedan med betong med nödvändiga fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Som redan nämnts kan den klassiska taggtråden installeras på egen hand. Men att experimentera med ACL och andra avancerade mönster rekommenderas inte. Endast proffs kan skapa ett högkvalitativt periferistängsel.

Viktigt: Så bra som taggtråd är, det kan övervinnas eller kringgås . Därför måste du använda den tillsammans med andra skyddsmetoder vid de viktigaste och mest kritiska anläggningarna.

I ett privat hus är det lämpligt att ta hand om åtminstone övervakningskameror och / eller larm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rysslands lagar tillåter fri användning av alla slags trådstaket . Denna rättighet gäller även för individer. Det finns inga begränsningar för varken höjden eller bredden på remsan, material, typ av dubbar eller andra tekniska detaljer. Det är dock lämpligt att installera ett trådstaket från insidan, inte från utsidan av staketet.

Bild
Bild

Annars är det hög risk för skada av åskådare. Skadeersättning är en laglig rättighet för olycksfall … Men de som får ett sår, försöker klättra över staketet eller klättra upp det, kommer att berövas en sådan rättighet. Experter tror att vanliga människor inifrån stängslet bara behöver lägga ett par rader av en taggig barriär. Det är osannolikt att någon som kan övervinna ett sådant skydd utan konsekvenser kommer att vara intresserad av ett privat hus.

Bild
Bild

Om det finns allvarliga bekymmer om deras säkerhet, ansök spiraltrådiga staket med härdad metallkärna … Det är också önskvärt att använda piercing-skärande dubbelkantade spikar med galvaniserade … När ett sådant skydd sätts på staketet kommer inte ens den mest erfarna rånaren eller sabotören att komma in utan specialverktyg. Denna typ av taggtråd har utmärkta fjäderegenskaper och är praktiskt taget oförstörbar. Men inveckligheterna med konstruktionen av trådspärrar slutar inte där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: det är förbjudet att leda ström genom taggtråden till en privatperson eller till och med en organisation. Endast ett fåtal statliga myndigheter har denna rätt, och även de har inte denna rätt på alla sina anläggningar.

Ingen har rätt att beordra borttagning av staketet eller avaktivera det . Vid allvarliga elektriska skador, särskilt döden för dem som rörde staketet, är ansvar dock oundvikligt. Placeringen av inskriptioner och konventionella skyltar kan inte avbryta detta ansvar.

Straff kommer att följa även om det ens är möjligt att bekräfta brottsliga avsikter och handlingar från offren eller offren . Därför är det bäst att inte förlita sig på elektrifieringen av staketet, utan att använda beprövade strukturer gjorda av pålitligt material. Och naturligtvis - överlåt installationen till kvalificerade artister. Det rekommenderas att fästa fästena på ankarbultarna. För din information: Förstärkt tråd är mer stabil än galvaniserad tråd, men kan vara mindre hållbar.

Bild
Bild

Här är några fler rekommendationer för dem som bestämmer sig för att arbeta på egen hand:

  • det är bättre att göra alla element och sträckningar direkt, utan att hänga;
  • initialt bör enhetligheten hos skyddsbarriären uppnås;
  • arbete bör utföras i vantar och starka overaller;
  • det är inte nödvändigt, om det inte är absolut nödvändigt, att föra stödpelarna närmare med mer än 2 m.
  • För att förenkla spänningen och fixeringen av taggtråden på polerna, hjälper installationen av "klackar" med ett steg på minst 0,1 m;
  • fästningen av tråden på klackarna uppnås med metallklammer.

Rekommenderad: