Stolar Med Träarmstöd (33 Bilder): Restaurering Av En Gammal Stol Med Ben Med Egna Händer. Att Välja Hem

Innehållsförteckning:

Video: Stolar Med Träarmstöd (33 Bilder): Restaurering Av En Gammal Stol Med Ben Med Egna Händer. Att Välja Hem

Video: Stolar Med Träarmstöd (33 Bilder): Restaurering Av En Gammal Stol Med Ben Med Egna Händer. Att Välja Hem
Video: "Man får nästan en överdos av stolar" - Sommar med Ernst (TV4) 2024, Maj
Stolar Med Träarmstöd (33 Bilder): Restaurering Av En Gammal Stol Med Ben Med Egna Händer. Att Välja Hem
Stolar Med Träarmstöd (33 Bilder): Restaurering Av En Gammal Stol Med Ben Med Egna Händer. Att Välja Hem
Anonim

Klädda möbler med träarmstöd kommer aldrig att gå ur modet. Idag föredrar många konsumenter vackra och praktiska stolar med liknande strukturella element. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på sådana möbler, dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper en stol med träarmstöd, det är värt att lära sig allt om dess fördelar.

  • Fint utseende . Fåtöljer av hög kvalitet med sidoväggar i trä ser eleganta och sunda ut. Ofta är möbler dekorerade med snidade element. Om armstöden är gjorda av elit trä, så gör de modellen överhuvudtaget lyxig.
  • Bekvämlighet . Det är mycket bekvämt att använda sådana möbler. Armstöd i trä kan användas för mer än bara lutning. På deras plana och fasta yta kan du lägga tallrikar, en fjärrkontroll, en tidning eller tidning - många föremål.
  • Möjlighet till renovering . Om träarmstöden har fått någon skada kommer hushållsmedlemmar att klara av de flesta på egen hand. Om delarna av trä har drabbats av tid, kan de återställas och returnera sin tidigare presentation. Vissa ägare återställer sådana element på egen hand, medan det är bekvämare för någon att kontakta specialister.
  • Stort sortiment och prisklass . I möbelutställningslokaler kan du hitta många olika modeller av fåtöljer utrustade med massiva trä sidoväggar.

Du kan välja den perfekta designen, oavsett interiörets stil eller färgorientering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar med träsidor är vanligtvis starka, hållbara och solida. Men dessa möbeldesigner har också sina svagheter.

  • Produkter med träarmstöd kan vara för massiva, skrymmande. Det händer så att sådana möbler överbelastar interiören, gör det tyngre, gör atmosfären trång och obekväm.
  • Det kan vara väldigt obehagligt för personer med stor kroppsbyggnad att använda möbeln i fråga.
  • Förekomsten av träsidor ökar risken för olyckor, särskilt om dessa delar har vassa kanter.

Stolar av denna typ kan vara särskilt farliga om små barn bor i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Numera producerar möbelfabriker ett stort antal olika modeller av stolar, kompletterade med sidoväggar i trä. Dessa möbler skiljer sig både i den direkta designen och i tillverkningsmaterialen. Den slutliga kostnaden för den färdiga produkten beror på dessa faktorer. Låt oss i detalj överväga vilken typ av stolar som skiljer sig från varandra i de angivna egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Kompakta stoppade möbler med sidostycken i trä kan ha olika utföranden. Varje kopia har sina egna egenskaper hos enheten, vilket är viktigt att tänka på när du väljer sådana produkter.

Standardmodeller . De vanligaste varianterna som finns i många bostäder. De kan kännas igen av ett särdrag - benens placering. Stöd i en sådan möbelstruktur kan vara både rak och elegant böjd och kommer säkert att vara närvarande. Sidostödsstrukturer-de så kallade "vingarna", armstöd av rulltyp eller puffar kan fungera som dekorativa och funktionella detaljer som har en positiv effekt på möbelkomforten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara stolar . Transformatorer är mycket populära bland människor som bor i små lägenheter. Med hjälp av dessa produkter blir det möjligt att fylla ett rum med allt du behöver utan att förlora extra kvadratmeter. De övervägda möbelstrukturerna kan byggas ut och förvandlas till en säng eller solstol. Ofta kompletteras sådana modeller med inbyggda bord, som vid behov tar på sig sängens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer . Konceptet med vilstol är synonymt med lyx och hög komfort. Dessa är utmärkta modeller av stolar, som ger många olika inställningar och parametrar, på grund av vilka strukturen kan läggas horisontellt med förlängningen av ett litet steg. Sådana möbler kan också utrustas med träarmstöd, olika mekanismer.

Dessa produkter är dyra, men de har ingen motsvarighet när det gäller komfort och bekvämlighet.

Bild
Bild

Gungstol . Stolar av denna typ är ofta utrustade med sidoväggar av trä. Konstruktionerna är gjorda på löpare: dessa är klassiska versioner, bullriga, som kräver användarens avstötning. Det finns också gungstolar i form av en wienerstol - det här är mönster med löpare och sidoväggar, förenade i en rundad ögla. Populära modeller med en pendelmekanism, där endast sätet i sig svänger och basen förblir statisk. Särskilda vårmodeller av gungstolar finns också tillgängliga, som oftast är gjorda av ett material som rotting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . Moderna hängstolar med träarmstöd ser snygga och ovanliga ut i interiören. Designen kan vara i form av en hängmatta, kokong, ägg eller boll. Dessa ovanliga möbler skiljer sig också åt i hur de fästs. Du kan köpa en takstol eller en stolpe, balk eller extra hårdvara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på material

Fåtöljer med träsidor skiljer sig inte bara i enheten utan också i materialen för tillverkning av rambasen.

  • Trä (naturligt) . Miljövänligt och hållbart alternativ. Det avger trevliga dofter, men en sådan ram kräver periodisk behandling med antiseptika. Det kan bli dyrt.
  • Spånskiva eller MDF . Billiga material. De är sämre än naturligt trä i många avseenden. Spånskiva är helt giftigt eftersom det innehåller formaldehyd. Endast material i klasserna E-1 eller E-0 är säkra.
  • Metall . Möbler med metallram är de mest pålitliga, hållbara, icke-nyckfulla och slitstarka. Men sådana produkter har en imponerande massa - det kan vara svårt att transportera eller ordna om dem från plats till plats. Deras vikt kan lämna fula märken på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sällan är ramen gjord av en typ av material. Kombinationer av flera typer används ofta. Oftast används metall på grundval av ställningar, fästelement och nedre stopp, men hela strukturen är som regel bara metall när det gäller trädgårdsmöbler.

Klädseln på en stol med armstöd i trä varierar också. Följande material är lämpliga:

  • läder (naturligt eller konstgjort);
  • jacquard;
  • chennil;
  • gobeläng;
  • silke;
  • sammet;
  • organza och många andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du bör välja en stol för hemmet, baserat på flera kriterier.

  • Storleken . Stolen ska helst "gå in" i rummet utan att blockera passagen. Du måste mäta rummet innan du går till affären.
  • Material . Köp möbler som är hållbara, säkra och pålitliga och slitstarka.
  • Se . Bestäm i förväg vilken typ av stol du vill köpa - hopfällbar, svängbar, upphängd eller kompletterad med olika funktioner.
  • Design . Stolens utseende ska vara i harmoni med resten av miljön. Detta gäller även möblernas stil och färg.
  • Varumärke . Köp märkesvaror - sådana produkter håller längre, ser snyggare ut, men kan kosta mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Restaurering

Det är möjligt att uppdatera utseendet på en gammal stol med egna händer. Ägarna kan självständigt reparera produkten eller dra åt den igen. Ofta vänder sig folk till sådana beslut i förhållande till gamla, men älskade fåtöljer gjorda i Sovjetunionen.

För att ändra, reparera och dra åt en produkt med träsidor behöver du:

  • tång;
  • en hammare;
  • bred textilsele;
  • syntetisk vinterisator, vadd, skumgummi;
  • 1,5-2m vävt tyg;
  • flor;
  • PVA -lim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga steg för steg hur du återställer stolen

  • Först måste du demontera det och se vad som finns inuti, avgöra vad som behöver bytas ut. Slå försiktigt ut spikelementen med en gummiklubba.
  • Rengör spåren med en kniv med ett tunt blad, ta bort det återstående limet.
  • Täck spikdelarna med PVA -lim, skruva fast bandaget på spetsen.
  • Hamra allt på plats. Vänta en dag tills den är helt torr.
  • Sedan kan du byta ut skumgummit i möbeldesignen.
  • Efter att ha valt fyllmaterialet måste du kontrollera passerna. De kan vara gummi eller presenning. De är monterade på en träram.
  • Det är nödvändigt att ta bort de gamla bälten, mäta längden och sedan byta med en liten sträcka till färska. Bältenas kanter är lindade. Ramen kan anses vara klar.
  • Därefter är tyget eller lädret förberett för möbelns sammandragning. Det är nödvändigt att ta bort det gamla klädseln och klippa ut det nya materialet på det och sedan fixa det senare på möbelstrukturen (det bästa alternativet är att minimera risken för fel).

Om det finns skadade delar i möbelramen måste de också bytas ut och sedan rengöras med smörjmedel och behandlas med skyddande föreningar om de är gjorda av trä.

Exempel i interiören

Lätta fåtöljer av dyra tyger med mörka träsidor kommer att se underbara ut mot en bakgrund av brun tapet med blommor. Du kan sätta ett dyrt träbord med glas och en lyxig golvlampa bredvid.

Bild
Bild

En elegant fåtölj med snidad träram överst och böjda ben kommer att eka resten av de stoppade möblerna på samma sätt. Placera en lyxig ensemble i ett ljust rum med en dyr snidad skänk, utsmyckade golvmattor och vackra målningar på väggarna.

Bild
Bild

En blå barnstol med smala träsidor kommer att sticka ut elegant mot bakgrunden av ljus vägg och golvdekoration. Möbler kan placeras på en fluffig snövit matta.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du gör en trästol med egna händer nedan.

Rekommenderad: