Stolskudde: Välj Under Rygg Och Huvud, För En Trädgård Och Arbetsstol, Ortopedisk, Från Bovetskal

Innehållsförteckning:

Video: Stolskudde: Välj Under Rygg Och Huvud, För En Trädgård Och Arbetsstol, Ortopedisk, Från Bovetskal

Video: Stolskudde: Välj Under Rygg Och Huvud, För En Trädgård Och Arbetsstol, Ortopedisk, Från Bovetskal
Video: SITTGYMNASTIK 2024, Maj
Stolskudde: Välj Under Rygg Och Huvud, För En Trädgård Och Arbetsstol, Ortopedisk, Från Bovetskal
Stolskudde: Välj Under Rygg Och Huvud, För En Trädgård Och Arbetsstol, Ortopedisk, Från Bovetskal
Anonim

Moderna människor tillbringar mycket tid i sittande ställning. Kuddar hjälper dig att klara många timmar av att vara i en position för företagets skull, samt bekvämt ta en tupplur på en fåtölj i trädgården eller i vardagsrummet. För att inte bli trött när du sitter i en fåtölj måste du kunna välja rätt kudde - lyckligtvis har mänskligheten kommit med många alternativ för dessa viktiga saker i vardagen.

Bild
Bild

Särdrag

En vanlig stol kan inte perfekt upprepa kurvorna i varje enskild persons kropp. På grund av detta upplever homo sapiens att sitta länge på ett ställe (vilket till sin natur är tvåbent i allmänhet är ovanligt - människor ska vara i rörelse så mycket som möjligt) åtminstone obehag, men ofta slutar det med smärta i ryggraden, nacken eller huvudet. Och det här är bara de yttre manifestationerna av att sitta på en fåtölj. Den onaturliga hållningen stör arbetet i inre organ, muskler och så vidare . Allt detta leder till hälsoproblem som bara blir värre med åren.

Om du sätter dig som mål att göra en speciell, idealiskt bekväm stol, kommer det att vara en möbel designad för en specifik ägare, med hänsyn till hans längd och figur. För att inte oroa dig för detta är det lättare att ta en stolskudde genom att placera den under ryggen eller under huvudet.

Sådana saker gör det möjligt att omfördela belastningen på musklerna och förhindra onormala processer i kroppen som uppstår från ett långt sittande i sittande ställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du använder en lämplig kudde:

  • ryggraden är i rätt läge, vilket undviker trötthet, klämmor och andra problem som kan leda till allvarliga hälsokonsekvenser;
  • en person lyckas behålla rätt hållning, se vacker ut, undvika smärta i rygg, nacke, huvud;
  • det finns inget obehag i nedre delen av ryggen, tack vare vilket du kan vara uppmärksam på arbetet under lång tid, behöver du inte gå upp igen och därmed distrahera från viktiga uppgifter.

Vi kan bara prata om bristerna i vissa kuddar när de används för andra ändamål, och även om en person är allergisk mot materialet från vilket sådana saker är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Vi är alla vana vid att det finns kuddar som placeras på en fåtölj, till exempel under nedre delen av ryggen eller på armstödet, eller till och med under huvudet. Och detta är bara en typ av den här typen av objekt. men det finns en ganska imponerande produktklass i sortimentet , som inte längre är arvet från våra farfars och farfars mormödrar.

Bild
Bild

Civilisationens moderna prestationer inkluderar ortopediska produkter , som skapas på grundval av den senaste kunskapen om människans natur och med hänsyn till de tekniska kapaciteter som finns under vårt århundrade för tillverkning av denna typ av saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsstolskuddar finns i en mängd olika former, beroende på deras syfte . Dessa är både ryggstödsartiklar och sittdyna. Så under den "femte punkten" kan du kasta en sak i form av en ring. På grund av tomrummet i mitten av denna bagel erbjuds bekvämligheten med långvarig vistelse i stolen. Samtidigt störs inte blodcirkulationen i bäckenområdet. Det finns ingen onödig stress på korsbenet och svanskotan. Och detta fungerar lika bra i förhållande till både en "lätt" person och en "tung" person, vars kroppsvikt når 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Såväl som du kan välja ett specialformat foder med ortopedisk effekt , som anpassar sig till det mänskliga bäckenets egenskaper. På något sätt är det inte nödvändigt att fixa det med avsikt, för på sidan som är i kontakt med stolen är det grovt. Det kommer inte att glida under en sittande person. För ryggen kan du välja en produkt som är fäst på stolen och har en karakteristisk konvex form. Att kalla ett sådant föremål för en kudde kan bara vara villkorligt.

Vissa ser i allmänhet ut som en vanlig ram. Fördelen med denna typ av stödobjekt är att ryggraden får stöd i den del där den har en naturlig böjning, och därför är ryggen inte överbelastad. Du kan välja underlag med olika styvhet.

Bild
Bild

Det finns så kallade ergonomiskt formade kuddar med dragsko som gör att du enkelt kan fästa dem på baksidan av vilken stol som helst. Dessa sammansatta system inkluderar sidoelement för att säkerställa komfort även när personen kastar och vänder sig i stolen. Och även på en hård stol kan du kasta en vanlig mjuk produkt som kommer att göra både rygg och sits bekvämare. Tack vare detta tillägg till möbeln är det lättare att uthärda långvarig orörlighet i bäckenet, axelblad, nacke och huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Beroende på deras syfte används olika fyllmedel för kuddar. Det kan vara syntetisk vinterisator, holofiber och till och med en fjäder . När det finns ett behov av att säkerställa exakt de ortopediska egenskaperna hos produkten används inte så välbekant fyllning. Till exempel är "kuddens insidor" gjorda av boveteskal. Sådan vaddering är lämplig för saker som används bland annat för att ge en bekvämare sittning i en arbetsstol.

Det låter luft passera bra och skapar en massageeffekt för "femte punkten ", tack vare vilket blodet i den nedre delen av kroppen cirkulerar bra. Polyester används också som stoppning. Det är ett syntetiskt fyllmedel med en fjädrande effekt. Det används främst i rektangulära kuddar. Det är billigt och håller formen länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer progressiv lösning är latex . Det är ett starkt, hållbart material av antingen naturligt ursprung (från Hevea -juice) eller konstgjord skummad polyuretan, som endast har lateximpregnering. Och även för moderna ortopediska kuddar används det så kallade viskoelastiska skummet. Under påverkan av människokroppens temperatur får produkten på grundval av lämpliga böjar, och denna form förblir hela tiden tills materialet svalnar. När en annan person sitter på stolen kommer kudden att anpassa sig till honom också.

Även vanlig luft kan användas som fyllmedel för kudden. Till exempel, vissa ringformade modeller är precis så … Tack vare tomheten inuti är de lätta att ta med sig på resor, blåsa upp och sätta på sätet på en stol där du måste arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns väldigt många tillverkare av sittdynor. När det gäller så allvarliga saker som ortopediska produkter hörs namnen Espera Factory, Trelax, Fosta, Trives . Stort utbud av denna typ av produkter från IKEA … Även om företagets namn är långt ifrån allt när det gäller att välja produkter som stöder komfort under arbete och vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Lutar sig för att köpa en eller annan kudde, det finns ett antal aspekter att tänka på.

  • Produktens storlek måste matcha basen, annars kommer den mest funktionella kudden att verka obekväm. Du kommer inte att kunna uppleva annat än irritation när du använder den.
  • Det är lämpligt att välja en kudde med ett avtagbart lock. Detta kommer att göra det lättare att ta hand om produkten. Dessutom kan locket, om det är svårt slitet, bytas, och själva kudden kommer säkert att fortsätta att serveras.
  • Stolens typ beaktas också. Det är en sak att köpa en sak för ett kontorsexemplar och en annan för en trädgård, till exempel trämöbler. En tygkudde med holofiber är mer lämplig för en fåtölj, och för en arbetsstol kan du välja en produkt med latex eller annat "avancerat" fyllmedel.
  • När det gäller ortopediska kuddar är det lämpligt att rådgöra med läkare om att köpa en viss typ av produkt innan du köper.
  • Det som är viktigt är färg, struktur och design på kudden i allmänhet. Det bör motsvara den framtida ägarens smak och den allmänna miljö där han befinner sig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en kudde måste du hålla den i dina händer och prova det i praktiken, så mycket som möjligt i försäljningsområdet, och också se till, åtminstone visuellt, att dess kvalitet.

Ett föremål av god kvalitet håller länge, hjälper till att bibehålla god hälsa när du arbetar och låter dig slappna av så mycket som möjligt under vilan.

Rekommenderad: