Stolstroner: Gjorda Av Trä Och Andra Material. Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Stolstroner: Gjorda Av Trä Och Andra Material. Fördelar Och Nackdelar

Video: Stolstroner: Gjorda Av Trä Och Andra Material. Fördelar Och Nackdelar
Video: Fördelar och nackdelar med trä komposit. 2024, Maj
Stolstroner: Gjorda Av Trä Och Andra Material. Fördelar Och Nackdelar
Stolstroner: Gjorda Av Trä Och Andra Material. Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Trots minimalismens dominans på modernt sätt kommer dyr klassicism eller barockmöbler alltid att hitta sin köpare. Kungliga fåtöljer, som påminner om en tron, kompletterar perfekt elitinteriören i lyxhus och lägenheter. En tronstol kan också framgångsrikt passa in i atmosfären i en skönhetssalong eller till och med ett kontor. Det viktigaste är att det passar rumsdesignens allmänna stil.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med ett sådant förvärv är följande

  • Lyxig utsikt . Dyra och trevliga material, utsökt design och högkvalitativt utförande kan inte lämna likgiltig en kännare av statusmöbler.
  • Bekvämlighet . Med ett brett säte, högt ryggstöd och stora armstöd drunknar du bokstavligen i den här bekväma stolen.
Bild
Bild

Nackdelarna är följande

  • Tronstolen kommer inte att kunna "få vänner" med någon inredning . Dess andra element måste också uppfylla vissa krav - matcha stilen, eller åtminstone matcha utformningen av rummet som helhet.
  • Beräkna storleken på dina lokaler när du planerar att göra ett sådant köp . Du behöver utrymme, eftersom i ett för trångt rum kommer sådana statusmöbler inte att se majestätiska ut, men konstigt.
  • Högt pris . Om du har ögonen på en sådan stol måste du lägga mycket pengar på den.
Bild
Bild

Material (redigera)

Ramen, benen och andra element i tronstolen är gjorda av dyrt trä - rött eller svart. De har höga estetiska kvaliteter, tjänar länge och låter carvers förkroppsligar sin konstnärliga design. I antiken kunde en tron likna en trälåda med baksida, men med tiden blev dess design mer komplex och bekvämare. Med franska lättare fick medeltida modeller mjuka klädsel. Låt oss lista de viktigaste materialen som är relevanta för efterbehandling av troner idag.

Sammet . Detta tyg, behagligt vid beröring, har inte hög slitstyrka, men sammet har fast etablerat sig i ledarna för efterbehandlingsmaterial för dessa möbler.

För att förhindra att tronen blir en dammsamlare rekommenderas att man använder ett antistatiskt medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard . Kombinerar matt och glansigt garn, som växlar mellan olika mönster. Det kan lida av husdjurens klor, så det måste behandlas med en "anti-klo".

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder . Du behöver inte oroa dig för kvaliteten på en sådan stol, och materialets praktiska är tveksam.

Bild
Bild

Naturligt siden . Rynkar inte mycket, tätt och tufft, kan skimra i ljuset. Utan tvekan ett vackert alternativ för klädsel på en tronstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stildekoration

Låt oss sedan prata om de stilar som tronstolen framgångsrikt kan passa in i.

Barock

Tronstolen är helt enkelt utformad för att vara en del av den frodiga barockinredningen. I det här fallet kommer du inte särskilt att behöva ta din hjärna över kompatibiliteten mellan denna och andra möbler, eftersom denna riktning ger en möjlighet för en oändlig fantasi.

Författarens produkter tillverkade i ett enda exemplar, asymmetriska modeller etc. är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Denna riktning dikterar mer blygsamma konturer och ljusare nyanser. Stolens baksida bör också vara lägre; slätade hörn och släta linjer är välkomna. Det ska inte vara någon överkillning i mål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolonial

Eftersom element av naturligt mörkt trä är ett av de viktigaste attributen för denna stil, kommer en massiv tronstol att vara ganska lämplig i den. Det viktigaste är att korrekt välja utformningen av rummet som helhet . För att inte överbelasta den redan tunga designen i denna riktning, använd modeller med maximal betoning på klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk

En bra lösning för honom skulle vara en tronstol med huva. Sidenmönster eller tyg hjälper till att passa in i rummets allmänna stämning ännu mer organiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Mer brutala modeller, liknande stolar, kommer att komplettera den gotiska interiören perfekt. De kännetecknas av en snidning utan förgyllning och en rygg i form av en båge. Mindre tyg och mer trä - en stol i den här stilen bör följa dessa regler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Stolstronernas mått varierar avsevärt. Här är exempel på några av de mest populära modellerna i olika storlekar.

Låg halvcirkelformad . Det är en söt ottoman med en liten rygg. Modellens genomsnittliga mått är följande: höjd - upp till 90 cm, bredd - upp till 80 cm och djup - 60 cm.

Bild
Bild

Fyrkant med mittrygg . Bredden och djupet på denna möbel är cirka 0,8 meter, och höjden är drygt en meter.

Bild
Bild

Fåtöljstol med hög rygg . Den kan nå 180 cm i höjd, medan dess djup är ganska vanligt - 80 cm, och dess bredd är 90 cm.

Bild
Bild

Klädd fåtölj med stor rygg . En mycket massiv modell upp till 140 cm bred och upp till 2 m lång. Dess djup är inte heller litet - en meter.

Bild
Bild

Med huva . De kan också hittas under namnet "portvaktens stol". Med en standardbredd och -djup på 0,8 meter överstiger höjden med en huva marken på en och en halv meter.

Bild
Bild

Designalternativ

Sådana tronstolar installerade vid evenemanget kommer att få gästerna att känna sig som riktigt viktiga personer

Bild
Bild
Bild
Bild

Det känsliga färgschemat gör denna stol till en sann prinsesson

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett klassiskt exempel på gotisk design i en fåtölj är överflödet av snidade element och svartvita färger

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design är bekväm för pedikyrmästare, så du kan ofta se liknande låga modeller i skönhetssalonger

Bild
Bild

Invändig användning

Förutom att använda tronstolen som ett inslag i heminredning finns det andra alternativ. Det kan framgångsrikt passa in i det inre av en skönhetssalong. Sådana stolar talar inte bara om anläggningens höga status, utan låter också kunderna känna sig som VIP -spelare. Det har redan blivit en trend utomlands.

Bild
Bild

I vissa fall ger sådana möbler också bekvämlighet för hantverkarna som arbetar med klienten. Till exempel är speciella pedikyrtroner populära. Frisörens "troner" görs också på beställning. De delar gemensamma designfunktioner hos dessa möbler, dekorativa accenter, men baksidan har en blygsam storlek.

Bild
Bild

Stol-troner blir också en värdig dekoration av hallen i en skönhetssalong, ett estetiskt medicincenter eller annan institution. I dem väntar besökarna gärna på sin tur och bläddrar i tidningar över en kopp te eller kaffe. Stol-troner är inte bara hemmöbler. Med vissa designskillnader kan de användas i bröllop, kontor.

Sådana detaljer kommer alltid att förbättra statusen för ett rum, institution eller evenemang.

Rekommenderad: