IKEA Gungstolar (26 Bilder): Ett Urval Av Omslag. Korg Och Andra Fåtöljer

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Gungstolar (26 Bilder): Ett Urval Av Omslag. Korg Och Andra Fåtöljer

Video: IKEA Gungstolar (26 Bilder): Ett Urval Av Omslag. Korg Och Andra Fåtöljer
Video: IKEA FURNITURE ARMCHAIRS CHAIRS OTTOMANS SHOP WITH ME SHOPPING STORE WALK THROUGH 4K 2024, Maj
IKEA Gungstolar (26 Bilder): Ett Urval Av Omslag. Korg Och Andra Fåtöljer
IKEA Gungstolar (26 Bilder): Ett Urval Av Omslag. Korg Och Andra Fåtöljer
Anonim

Det svenska märket IKEA är känt över hela världen som tillverkare av alla typer av möbler. Du kan också hitta här gungstolar för kvällssamlingar med familjen eller läsa en bok vid spisen på vinterkvällar. En demokratisk prispolicy och ett brett utbud av produkter gör att alla kan hitta en modell som passar dem. I artikeln kommer vi att presentera en beskrivning av denna typ av möbler, göra en översikt över populära produkter, ge användbara råd om val och berätta hur du monterar en produkt med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gungstolar är ett uttryck för värme och komfort. Medan sådana möbler tidigare var avsedda främst för den äldre generationen, köper många unga par dem nu för att skapa en atmosfär av komfort i sitt vardagsrum eller sovrum. Formgivarna av IKEA -märket har skapat flera modeller av denna linje, som i många avseenden överträffade liknande produkter från andra märken. IKEA gungstolar har ett intressant utseende som kombinerar modern stil med klassiska element. Tack vare detta kan produkterna placeras i vilken inredning som helst, de kommer att se lämpliga ut överallt.

Möblerna i det svenska företaget kännetecknas av ökad styrka och är redo att klara alla belastningar . Karossen är tillverkad av högkvalitativt stål eller tjockt virke. Högkvalitativa produkter gör det möjligt att öka livslängden. IKEA -produkter utmärks av sin mångsidighet och breda funktionalitet. Gungstolar kan användas inte bara för vila och avkoppling efter en hård dags arbete, utan också för att vila nyfödda, vilket utan tvekan kommer att uppskattas av unga mammor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som känt, IKEA levererar alla typer av möbler demonterade . Samtidigt är instruktionerna för montering av produkter så enkla att även en nybörjare klarar det. Det stora pluset med märkets produkter är kombinationen av god kvalitet och överkomliga kostnader. Vid tillverkning av IKEA gungstolar används endast miljövänliga råvaror och naturmaterial. Alla produkter har certifikat som bekräftar deras säkerhet. Varje modell kombinerar snygg design och praktik.

Det svenska varumärket tillhandahåller 10 års garanti på alla dina produkter . Gungstolar låter dig inte bara koppla av efter en arbetsdag, utan också förbättra din hälsa. Det har bevisats att denna typ av möbler låter dig träna vestibulär apparat, lindra spänningar och lugna nervsystemet. Det svenska företaget erbjuder ett smalt utbud av gungstolar, men det räcker för att välja en produkt för alla rum. Vid utvecklingen av varje modell togs hänsyn till allmänhetens smak. IKEA -serien innehåller gungstolar i trä, stål och korg. Det finns modeller speciellt utformade för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sätena kan vara antingen hårda eller mjuka, beroende på modell. Olika råvaror används för sin produktion.

  • Rotting- och palmfibrer . Dessa material används för att skapa korgstolar. Originalvaror tillverkade av naturliga råvaror kommer att hålla i många år, och de kommer inte att förlora kvalitet alls. Materialet är lättskött - bara torka av det med en fuktig trasa. Det viktigaste är att inte placera stolen bredvid en öppen spis eller en radiator, eftersom värme kan påverka den negativt.
  • Polypropylen och polyuretan . Ett hållbart, pålitligt och viktigast av allt miljövänligt material som installeras under kuddarna.
  • Solitt trä . Ett annat naturmaterial med ökad styrka, vilket är optimalt för alla typer av möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje modell har mjuka säten och ryggkuddar . De kan tas bort och locken kan tvättas på vilket lämpligt sätt som helst, inklusive i en tvättmaskin. Klädseln är tillverkad av naturmaterial: bomull, läder eller linne. Läderkuddarna är lätta att rengöra med en fuktig trasa och diskmedel.

Bland särdragen hos gungstolarna i det svenska märket bör man fortfarande lyfta fram för dyrt för produkter i denna kategori … En annan nackdel för vissa köpare var storleken på modellerna. Inte alla stolar fungerar bra i ett litet vardagsrum eller sovrum; de är mer lämpliga för stora till medelstora utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Varje del av det svenska märket har en stilren, individuell design. Möblerna är optimala för vila efter en hård dag.

Bild
Bild

Poeng

Den mest köpta produkten i märkets sortiment. Den representativa utsikten över stolen gör att du kan installera den även på kontoret , att koppla av mellan affärsmöten. Den bekväma trästrukturen, gjord av björkfaner, är fjädrande och hållbar. Den högsta tillåtna vikten är 170 kg. Möblerna är ganska ljusa, de kan enkelt bäras från ett rum till ett annat.

Den ergonomiskt formade designen stöder ryggen och nacken väl, och armstöden ökar produktens komfort . Dessutom finns det ett avtagbart läder- eller tygöverdrag. Företaget erbjuder ett brett utbud av kuddar mot en extra kostnad. Priset på en Poeng gungstol är 11 990 rubel.

Bild
Bild

Sundvik

Baby gungstol designad för småbarn från tre år. Produktens höjd är 57 cm, sätet ligger på nivån 29 cm. Möblerna är gjorda av massiv tall eller bok. För ökad säkerhet är ramen belagd med miljövänlig, luktfri, giftfri akrylfärg. Regelbunden användning av produkten gör att barnet kan utveckla den vestibulära apparaten och lära sig att upprätthålla balansen. Priset på "Sundvig" är 2990 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grenadal

Rustik gungstol i lantlig stil med flygstol och ryggstöd har kompakta mått och passar in i vilken inredning som helst . Vävning görs för hand, vilket ger produkten ett originellt utseende. Modellens ram är gjord av naturlig aska, som inte försämras med tiden, men tvärtom ser ännu mer fördelaktig ut. Det räcker med att lägga ett par kuddar på fåtöljen, och det blir omedelbart höjdpunkten i rummet. Den klara akryllacken ger beläggningen en glans och förhindrar repor. Pris - 11 990 rubel.

Bild
Bild

Urvalstips

En gungstol av hög kvalitet kommer att vara ett bra komplement till alla rum i huset, särskilt om det finns en öppen spis. Kompakta produkter med ljusa klädsel kommer att vara ett utmärkt val för ett pop-art vardagsrum . Trämodeller med vackra sniderier eller korginsatser är optimala för moderna och klassiska trender, beroende på ramens storlek och struktur. Plastmöbler är designade för en minimalistisk inredning eller högteknologi, och en gungstol med läderdyna är lämplig för ett loft.

Metallramen passar perfekt in i den avantgardistiska interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en gungstol bör du inte bara vara uppmärksam på utseendet. Studera löparnas storlek noggrant: ju längre de är, desto mer gungar stolen . En sådan produkt är inte lämplig för en familj med ett barn, eftersom det är stor sannolikhet för att barnet kommer att skadas. Var uppmärksam på omslagets material. Ett lädersäte är lättare att ta hand om, men det repar och tappar lyster snabbare. Textilöverdrag är inte så praktiska, de måste tas bort för tvätt. Men när du köper ytterligare sådana kan du ändra rummets design genom att ändra de vita kuddarna till lila.

Bild
Bild

När du köper, var noga med att "prova" gungstolen. Sätt dig ner, slappna av och gör dig så bekväm som möjligt.

" Lyssna" på dina känslor . Närvaron av bekväma armstöd gör att du kan få ännu mer glädje av gungan. Var uppmärksam på möbelns stabilitet: den svängande amplituden ska inte vara för hög. Den får inte avböja eller välta. Om du är bekväm i den här stolen kan du lugnt ta den. Fråga din återförsäljare om du kan köpa ett speciellt fotstöd eller ett litet bord i samma stil.

Bild
Bild

monteringsanvisningar

De flesta IKEA gungstolar, med undantag för barn- och korgmodeller, Levereras omonterad i en låda . Att montera produkterna är dock ganska enkelt, eftersom satsen innehåller detaljerade instruktioner. Ta först ut alla delar ur lådan och kontrollera listan på arket. Först och främst måste du montera produktens baksida. Ta fyra ortopediska lameller, som är rektangulära plankor böjda i mitten. Sedan måste du försiktigt sätta in dem i delarna med månformade spår och fixera dem tätt med skruvar. Kom ihåg att lamellerna måste sättas in med den konkava delen inåt.

Nu bör du ta itu med gungstolssätet. Ta två böjda slitsbitar och sätt in en trasbas med två vadderade fack som är avsedda för detta. Fäst sedan sätet på de L -formade stängerna - det här är gungstolens handtag.

Dra åt skruvarna ordentligt och kontrollera att de är åtdragna innan du fortsätter. Anslut sedan rygg och sits tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa är montering av strukturramen . Ta två L- och L-formade brädor, de utgör grunden för de svängande elementen. Vrid delarna ihop så att du får en figur med två 90-graders vinklar och en halvcirkel. Skruva fast de resulterande benen på båda sidor av sätet med de långa självgängande skruvarna. Montera tvärelementet mellan sidodelarna så att det vilar mot sätets framsida. När monteringen är klar, kontrollera varje bult ytterligare och, för säkerhets skull, dra åt den igen.

För att en gungstol ska fungera länge är det nödvändigt att sköta den ordentligt. Ramen bör rengöras med en fuktig trasa, du kan tillsätta lite milt tvättmedel. Därefter måste du torka strukturen med en torr trasa. Rengör lädersätet med våtservetter eller en trasa och läderrengöring. Avtagbart textilöverdrag kan tvättas i maskin i 40 grader. Blanda inte ett färgat omslag med andra produkter, särskilt vita, eftersom det är hög risk att färga ljusa tyger. Gungstolskåpor får inte blekas eller torkas inuti tvättmaskinen. Efter tvätt kan du stryka tyget med medelhög inställning.

Om trämodellen efter ett tag börjar knarka, smörj in den med olja så blir den så god som ny.

Rekommenderad: