Vändbar Soffa Till En Våningssäng: En Konvertibel Tvåvåningsmodell

Innehållsförteckning:

Video: Vändbar Soffa Till En Våningssäng: En Konvertibel Tvåvåningsmodell

Video: Vändbar Soffa Till En Våningssäng: En Konvertibel Tvåvåningsmodell
Video: Dormire Sofa Bunk Bed Transformer demonstration 2024, Maj
Vändbar Soffa Till En Våningssäng: En Konvertibel Tvåvåningsmodell
Vändbar Soffa Till En Våningssäng: En Konvertibel Tvåvåningsmodell
Anonim

För lägenheter där det inte finns mycket utrymme är transformerbara möbler mycket relevanta. I det här fallet är det viktigt att rationellt använda varje kvadratmeter. Detta problem uppstår inte i stora lägenheter och hus. För att få ytterligare sittplatser är det dock bättre att köpa en soffa som kan omvandlas till en våningssäng.

Särdrag

Du kommer inte ha några problem med kombinationen av transformerbara möbler. Den är väl lämpad för alla interiörer. Samtidigt är det ganska funktionellt. Detta garanterar dig inte bara skönhet, utan också bekvämlighet.

Det är mycket lätt att fälla och fälla ut sådana möbler, inte bara för en vuxen, utan också för en tonåring . Detta låter dig också använda sådana möbler i barnrummet. Detta kommer att vara särskilt bekvämt om du har barn av olika kön, och det inte finns så mycket plats i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu finns ett stort urval av soffor som förvandlas till våningssängar. Ett mycket stort antal av dem är speciellt utformade för barn. Det finns dock modeller som är avsedda för vuxna.

Låt oss lyfta fram designfunktionerna i soffan, som förvandlas till en våningssäng:

  • tar inte mycket plats;
  • kan ersätta både en soffa och en säng;
  • förutom allt kan det ha ett bord;
  • en sådan soffa kan ha skåp där sängkläder kan fällas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av soffor som förvandlas till en våningssäng

I klassisk mening har en soffa som förvandlas till en våningssäng två separata kojer. Nämligen: den nedre, som uppstår som en följd av att man sänker soffans baksida, och den övre, som bildas när det nedre planet roteras 180 grader. För tillförlitlighet har denna design speciella stöd. Denna typ av soffa, som omvandlas till en våningssäng, har den enklaste mekanismen, som garanterar säkerhet och hållbarhet. Nackdelen med en sådan soffa är dock att det finns ett behov av att installera fästen för ytterligare fixering på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ som är idealisk för en mycket liten lägenhet eller hus på landet är en hörnsoffa som omvandlas till en våningssäng. En sådan modell sparar inte bara betydligt utrymme, ännu mer än den klassiska versionen, utan ser också ganska intressant ut. Den har inbyggda blockerare som garanterar säkerheten för vilande människor både underifrån och uppifrån. Denna typ av möbler passar både vuxna och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ är en tvåskiktad kompositmodell. Det omvandlas också till en våningssäng. Dess fördel är att vid behov kan en sådan soffa demonteras i två separata kojer. Detta är lämpligt om till exempel barnet kategoriskt är emot att sova under den övre sängen.

Förutom dessa typer i butiker finns det mer intressanta lösningar för soffor som förvandlas till en säng. Mekanismen i sådana modeller är mer komplicerad, men säkerheten är högre. En oplanerad kollapsvarning kan utföras genom att vända stegen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer en transformerande soffa

När du köper en soffa som förvandlas till en våningssäng är det mycket viktigt att inte bara uppmärksamma hållbarheten utan också säkerhetsnivån, liksom vikten som sovplatsen tål.

Det är önskvärt att en sådan struktur skyddas mot oplanerad kollaps . Detta är särskilt viktigt när ett barn använder soffan. Och för en vuxen kommer denna skyddsnivå att vara användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler måste ha starka fästelement för hela strukturen, inklusive madrasser. Många modeller är väggmonterade. Detta är naturligtvis inte alltid bekvämt, men det är en bra garant för säkerheten.

På en våningssäng finns det alltid en risk att falla från övervåningen, så ett plus för en sådan soffa är närvaron av staket som hindrar den sovande personen från att falla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att ta hänsyn till materialet från vilket soffan är gjord, vilket förvandlas till en våningssäng. Hållbara soffor är gjorda av material som ek, bok, hevea, metallprofiler. Möbler anses inte vara tillräckligt starka, vars sovplatser är gjorda av MDF och spånskiva. Endast hyllor eller skåp kan tillverkas av sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt kriterium när du väljer en sådan soffa bör vara enkelheten i mekanismen för både demontering och montering. Detta är vad som kommer att säkerställa bekvämligheten med att använda dessa möbler. Uppenbarligen, ju lättare det är för dig att hantera soffans mekanism, desto mer njutning får du. Det finns soffor till salu som kan fällas väldigt enkelt.

Observera att i moderna modeller finns huvudsakligen trappor med platta trappsteg . En sådan stege är säkrare att klättra, men inte lika bekväm som den sluttande stegen som används i äldre modeller. Det bör noteras att stegen i sådana soffor är hopfällbar; eventuella defekter och sprickor är oacceptabla på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädseln ska passa in i ditt rum och dess syfte. Glöm inte att för en soffa som du ofta kommer att sitta på, är det bättre att köpa ersättningsöverdrag som blir lättare att utsättas för kemisk behandling. Så du kan skydda dina möbler från för tidigt åldrande, fläckar och torkning. Således kommer möblerna att tjäna dig mycket längre.

Du måste köpa en säng baserad på höjden och vikten på den avsedda ägaren . Inte varje struktur kan bära en viss vikt. Glöm inte att om soffan är planerad att placeras i barnrummet, är det värt att ta en modell som överstiger barnets höjd. Det är också viktigt att vara uppmärksam på möbelns höjd. För högt arrangemang av den andra kajen kanske inte är särskilt bekvämt, och i värsta fall, och traumatiskt. Tvärtom kan placeringen av samma plats för låg orsaka obehag för den som sover på nedervåningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper en soffa som förvandlas till en säng måste du bekanta dig med dess fördelar och nackdelar. Denna typ av möbler har mycket fler fördelar än nackdelar.

Fördelarna inkluderar följande funktioner:

  • Multifunktionalitet . En sådan soffa kan användas inte bara som en soffa, utan också förvandla den till två separata sovplatser. Det är mycket bekvämt inte bara för de människor som har barn av olika kön, utan också för dem som har kommit till gäster som behöver bo någonstans.
  • Sparar utrymme i lägenheten . Detta plus följer av det föregående. Du behöver inte längre placera en soffa och kojer någonstans eller ge upp en soffa till förmån för den senare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lönsamhet . Att köpa två enkelsängar separat kostar dig mer än en soffa som kan omvandlas till en våningssäng.
  • Ergonomisk . Ytterligare skåp och hyllor gör att du effektivt kan använda hela utrymmet. De är praktiska för förvaring av kläder eller sängkläder.
  • Organisering av bostadszonering . Med hjälp av sådana möbler kan du rationellt använda hela rummet. I det här fallet blir det möjligt att modifiera interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att det finns ganska många fördelar, finns det några nackdelar med sådana möbler:

  • Det finns en möjlighet att falla från den övre sovplatsen . Denna nackdel kan dock lösas genom att köpa en modell som är utrustad med speciella stötfångare.
  • Ett litet barn kommer inte att kunna ta fram sängen för att sova själv .
  • Det finns en komplex kontrollmekanism . Det är inte så lätt att demontera en sådan struktur även för en vuxen, än mindre en tonåring. När du köper är det värt att demontera och montera soffan flera gånger direkt i butiken.
Bild
Bild
  • Svårigheter att reparera . Vid ett haveri kan svårigheter uppstå vid valet av reservdelar. Detta beror på att sådana möbler produceras i begränsade mängder. Som ett resultat kommer det att vara mycket svårt och till och med omöjligt att hitta den nödvändiga delen till försäljning. För att minimera risken för brott är det fortfarande värt att köpa modeller av hög kvalitet från betrodda tillverkare.
  • Inga komplicerade dekorationer . En sådan soffa kommer inte att ha en alltför komplex design, eftersom mekanismens funktion kommer att störas, eftersom den är utformad för att geometriska former är korrekta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan som omvandlas till en våningssäng skiljer sig från vanliga enkelsängar genom sin stora ergonomi och mångsidighet. Sådana möbler låter dig rationellt använda utrymme i ett litet rum och samtidigt diversifiera interiören. En mängd olika mönster, material och olika färger och armaturer hjälper till att säkerställa att sådana möbler kan passa i lägenheter med helt andra designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du närmar dig detta köp kan du rädda dig själv från eventuella nackdelar. En konvertibel soffa är värd att köpa från en pålitlig leverantör som garanterar kvalitet. Var uppmärksam på det material som produkten är tillverkad av och hur den exakt är tillverkad. Redan i butiken, försök att vika och fälla ut soffan och utvärdera komforten som du kommer att ligga på den.

Bild
Bild

Naturligtvis kommer ett litet barn inte att klara av att demontera sängen, men det kommer inte att vara svårt för en tonåring att demontera många modeller av en sådan soffa. Det viktigaste är att se till att mekanismen för denna soffmodell inte är så komplicerad.

När du planerar att köpa sådana möbler måste du förstå att du inte kan spara på kvalitet . Samtidigt är ett högt pris inte alltid ett tecken på lämplig kvalitet. Den slutliga kostnaden för produkten bestäms av många kriterier, inklusive konstruktionen av själva strukturen. När beslutet om köp fattas är det nödvändigt att bestämma exakt var den transformerande soffan ska stå för att undvika fel i storlek och harmoniskt passa in möblerna i rummet. Våningssängen med soffa har mestadels positiva användarrecensioner.

Rekommenderad: