Barns Hörnsoffa (26 Bilder): Välj En Bäddsoffa Med Kaj I Rummet För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barns Hörnsoffa (26 Bilder): Välj En Bäddsoffa Med Kaj I Rummet För Barn

Video: Barns Hörnsoffa (26 Bilder): Välj En Bäddsoffa Med Kaj I Rummet För Barn
Video: Spaceman Regal remote control sofa bed 2024, Maj
Barns Hörnsoffa (26 Bilder): Välj En Bäddsoffa Med Kaj I Rummet För Barn
Barns Hörnsoffa (26 Bilder): Välj En Bäddsoffa Med Kaj I Rummet För Barn
Anonim

Dekorationen och designen av möbler för barn förbättras ständigt. Vinkelsoffor ökar gradvis i barnsegmentet. Det är viktigt att ta reda på vad de är. Hur väljer du det bästa alternativet för ditt barn?

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Barns hörnsoffa hjälper till att utnyttja barnrummet på bästa sätt. Tillsammans med detta utmärks sådana möbler av ett antal andra viktiga funktioner. Populariteten hos sådana strukturer i europeiska länder ökar stadigt, nu har denna process påverkat vårt land också. Möbler i hörnformat fyller tomma hörn och hjälper till att expandera lekområdet. Det är också viktigt att fördelningen av rummets territorium i funktionella och visuella områden är mest effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hörntransformatorer kan du ändra läge från dag till natt, så att barn kan tillbringa större delen av dagen i soffan och sova på sängen på natten. Formen på bokstaven G ger det största antalet platser. Men det finns andra alternativ, vars urval bestäms av rummets storlek. Det finns också sammansatta strukturer som gör att du kan diversifiera interiören i huset så mycket som möjligt. För tillverkning av ramen tas oftast en uppsättning trä, och klädseln på de flesta modeller är gjord av lin eller bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bekväma mjuka zoner fyller tidigare värdelösa tomma hörn. Som praktiken visar är sådana soffmodeller bekvämare än helt direkta analoger. Och det här är inte bara en soffa eller en säng, för inuti finns det också ett fack för förvaring av linne. Några av utvecklingen är också utrustade med bord och andra tillbehör. Trots skillnaden mellan modellerna för vuxna och för barn är designscheman ungefär desamma. Det finns fem huvudalternativ:

  • dragspel;
  • spjälsäng;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • utrullningsprodukter;
  • Böcker i europeiskt format;
  • hypertransformatorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Hypertransformatorn är annorlunda genom att nästan vilken del som helst kan vikas och vikas. Ryggstöden justerar lutningsnivån. Som ett resultat sitter barnen eller lutar sig som de vill, var som helst i soffan. Det är arbetsmekanismen som bör prioriteras. När de når en viss ålder måste barn redan klara av sovmekanismen på egen hand. Därför, när du köper, måste du kontrollera om det är säkert, om det verkligen är enkelt och bekvämt att använda.

Bild
Bild

Det finns också andra nyanser. Så vissa typer av fällningsmekanismer är lämpliga för dem som är sugna på spel, medan andra är för dem som mest sover i soffan. När det gäller stabilitet är soffor i form av bokstaven L oöverträffade, men ändå är det värt att noggrant studera funktionerna i varje modell. Även mindre skarpa områden och ojämna platser är kategoriskt oacceptabla.

Valet av klädsel av linne och bomull motiveras av deras säkerhet . Men sådant material torkas enkelt bort. Därför rekommenderar vissa experter att välja soffor klädda med gobeläng. När det gäller färgschemat är för ljusa färger kontraindicerade även för tjejer. Överdriven mättad skala måste mjukas upp. Pastelltoner hjälper till att förstora rummet visuellt.

Om du inte kan köpa en soffa i önskad färg kan du helt enkelt komplettera den med ett lämpligt överkast.

Bild
Bild

Storleken på hörnsofforna anpassas till höjden på de barn som ska använda dem. Men detta är inte den enda punkten som måste beaktas. Du bör definitivt ta reda på hur soffan kommer att placeras i förhållande till dörren, oavsett om den kommer att vara till höger eller till vänster. Det längsta segmentet är begränsat till 1,5 m. Men i de flesta modeller överstiger längden inte 1 m. Andelen 190x80 cm är utbredd. För konstruktionsstrukturer är helt olika dimensioner karakteristiska. I industriell skala tillverkas möbler i form av leksaker, husdjur och vilda djur, hus, bilar och mer.

Bild
Bild

En modulär hörnsoffa är relativt sällsynt i barnrum. Sådana möbler används främst för inredning av hallar och kontor.

Men det monolitiska formatet, där huvuddelen är väl ansluten till hörnloben, är idealisk för barn. Dessa soffor är enklare och stabilare än andra mönster. Inköp av transformatorer rekommenderas främst för små hus och lägenheter.

Inom inredning

I de flesta fall placeras hörnsoffor i smala rum. Den långsträckta plantskolan kan förbättras genom att ändra färg och yttre struktur på väggarna. Att definiera zonstrukturen kräver att man antingen kompletterar den valda designen eller följer kontrastprincipen. Hörnsoffor är ofta utformade för att se ut som en bil. Sådana möbler är huvudsakligen målade i röda, blå och vita toner.

Bild
Bild

Barn som dras med av romantik föredrar en nautisk stil. I detta fall kommer rummet att förvandlas till en kabin på ett gammalt segelfartyg eller ångbåt från 1800 -talet. I en sådan inredning används trä aktivt, falska fönster kan användas. Hörnsoffor ska då vara transformerbara, valet av andra modeller är endast tillåtet i samråd med en professionell designer. Bara han kommer att förstå alla krångel.

Bild
Bild

Det finns barn som inte är inspirerade av varken karavellen eller den snabba bilen. Då kan du tänka på countrystilen.

Soffor dekorerade med blommotiv, liksom dekorerade med bilder av djur, passar perfekt in i den. Som ett tillägg används rack och korgar i stor utsträckning. Naturligtvis kan du också föredra en helt original lösning.

Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

När barnkammarens invånare är av båda könen är det lämpligt att välja animalistiska motiv och andra universella ämnen. När du väljer en soffa utrustad med infällbara förvaringsfack är det nödvändigt att klargöra om de är utrustade med fingerskydd. Mjuka armstöd ger tillräcklig säkerhet. Det är mycket viktigt att det inte finns några detaljer som går utöver konturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de fällbara strukturerna är de bästa utrustade med gummerade hjul. Sådana stöd utesluter deformation av golvbeläggningen, även vid aktiv användning. När du väljer en soffa för små barn bör du fokusera på modeller med dubbelsidiga sidor. Det finns till och med versioner som "stiger" när barnet växer - då tar det inte längre tid att köpa nya exemplar. Den europeiska "boken" och "klick-och-gag" -formatet utvecklas utan att använda de nedre delarna, så sådana versioner bör väljas i rum med särskilt ömtåliga golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme kan en kombination av en soffa med en vindsäng också användas. I det här fallet placeras ibland ett par små soffor, motsatta varandra. Denna möbel är också ofta utrustad med förvaringsfack. Barnsoffans höjd ska inte vara stor, eftersom fallet inte har avbrutits. Men du måste också komma ihåg att det är oönskat att barn ständigt lyfter huvudet för att titta på TV: n eller ut genom fönstret.

Rekommenderad: