Ramlösa Glasrutor På Balkonger (66 Bilder): Varma Ramlösa Tvåglasfönster

Innehållsförteckning:

Video: Ramlösa Glasrutor På Balkonger (66 Bilder): Varma Ramlösa Tvåglasfönster

Video: Ramlösa Glasrutor På Balkonger (66 Bilder): Varma Ramlösa Tvåglasfönster
Video: Så här tvättar du de inglasade balkongerna på gulsparven 2024, April
Ramlösa Glasrutor På Balkonger (66 Bilder): Varma Ramlösa Tvåglasfönster
Ramlösa Glasrutor På Balkonger (66 Bilder): Varma Ramlösa Tvåglasfönster
Anonim

Tack vare ny teknik bleknar dubbelglasade fönster i bakgrunden, och den ledande linjen är upptagen av ramlösa glas. Ramlösa glas, framför allt, ger dig en underbar panoramautsikt från fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glaset monteras på aluminiumskenor som är installerade på taket eller golvet i rummet, vilket resulterar i fönster utan plastramar . Man tror att denna teknik kom till oss från Finland, men finnarna hävdar att idén kom från tyskarna. Tyska tillverkare säger i sin tur att grunden togs över från ryska hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ramlösa glas har ett antal fördelar:

  • Lämplig för alla loggior och balkonger. Tack vare det universella systemet kan du glasera alla icke-standardbalkonger som inte kan tillverkas med PVC-fönster.
  • Du kan öppna fönstren med en "bok" eller genom att vända dem mot väggen, och som ett resultat kommer din balkong eller loggia att vara helt öppen. Kom ihåg att du bara kan öppna plastfönster där du har en speciell design.
  • Säkerhet. Det ramlösa glassystemet är tillverkat av härdat glas, vars minsta tjocklek är 6, 8 mm. "Tjockt" glas är 10 mm. Därför är sådana ramar inte rädda för starka vindar eller hagel. För att krossa det här glaset måste du också försöka.
  • Panorama exteriör. En annan av de viktigaste fördelarna med detta system är en vacker utsikt både från fönstret och från utsidan.
  • Enkelt underhåll. Systemet kräver inte noggrant underhåll. När du rengör fönster kommer du inte att tänka på hur du inte ska falla ut från balkongen för att tvätta det "tomma" fönstret. I ett ramlöst system fälls alla fönster ut, så genom att tvätta dem på ena sidan kommer du att kunna rengöra dem utan hinder på den andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna är:

  • Svag täthet. Till skillnad från PVC -fönster kan ramlösa glas inte glädja ägarna med samma täthet. Om plastfönster kan ta upp till 40 decibel, kommer det finska systemet att minska bullernivån med högst 10 decibel. Dessutom, i kraftigt regn läcker fönster lite.
  • En ömtålig profil. På grund av ett kraftigt temperaturfall (till exempel soligt väder på hösten ersätts av snö) kan aluminiumprofilen skadas, vilket ytterligare kommer att påverka enkelheten att öppna systemet.
  • Komplex installation. Under installationsarbetet kan även en lutning från nivån 2 mm allvarligt påverka hela strukturen. För att undvika detta problem måste du välja ett pålitligt företag eller hantverkare som kommer att utföra arbetet med största precision.
  • Inget myggnät. Om du inte bor i en stor metropol blir flugor, myggor och andra djur som flyger genom fönstret frekventa gäster i din lägenhet. Att installera ett myggnät på ramlösa glasrutor är orealistiskt - det finns helt enkelt ingenstans att fästa det.
  • Dålig värmeisolering. Trots att det redan finns en ramlös glasenhet kan den inte skryta med samma egenskaper som plastfönster. I själva verket skyddar det finska systemet dig bara från dåligt väder.
  • Pris. En av de viktigaste designbristerna är dess kostnad. Lägsta pris per kvadratmeter av nyckelfärdiga ramlösa glas börjar på 30 tusen rubel från utländska företag, från 15 - från inhemska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tillverkningsföretag har installerat flera typer av finska glassystem, som skiljer sig åt i glasets form, platsen för installationen av aluminiumprofilen, glasets tjocklek och andra viktiga egenskaper

Metropol lämpar sig bäst för inglasning av kontorsbyggnader … Dessa är rektangulära fönster med ett lättskjutbart system tack vare sin robusta profil. Denna konstruktion är gjord av 8 mm enda säkerhetsglas. Profilerna är placerade längst ner och i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panorama är Business Class och anses vara ett förbättrat prestanda alternativ .… Den används för inglasning av balkonger och loggior i alla former och storlekar. Fönsterramens öppning sker inåt och kan enkelt kringgå alla hörn. Varje ram har stållager för att säkerställa att den övergripande strukturen är robust.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de allra första modellerna - Lumon, som dök upp på byggmarknaden för cirka 10 år sedan . Fönster kan passera genom hörn, modeller har handtag, rörliga rullar bekräftas inte att de ska bäras under lång tid. Glastjocklek: 4, 6 eller 10 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäril - skiljer sig genom att dörrarna öppnas både till vänster och till höger … Detta system kan användas för att glasera en balkong av vilken form som helst: från en cirkel till en kvadrat. Den maximala vindbelastningen för Butterfly -systemet är upp till 220 kg / m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sliding Slim anses vara ett alternativ för terrasser och lusthus .… Detta system är jämförbart med glas i garderober. Ett obegränsat antal skenor används för skärminstallationer. Som ett resultat kan du öppna upp till 80% av hela fönsterytan.

Bild
Bild

Glidspår är en annan typ som används vid inglasning av en balkong eller loggia . Designen har en förbättrad tätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr kommer du inte att kunna hitta ett ramlöst varmt tvåglasfönster för isolering av en balkong. Alla system är utformade för att skydda dig från nederbörd, men inget mer. Enligt olika uppskattningar håller ramlösa glasrutor temperaturen 3-5 grader högre än utetemperaturen. Även ett varmt golv kommer inte att rädda en balkong med ramlösa glasrutor i vinterväder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prestandaegenskaper

Vädring

När rummet öppnas eller ventileras måste allt glas öppnas mot insidan av balkongen. Först måste du lyfta handtaget på den första skärmen och sedan vända glaset mot väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att isolering av lokalerna under den kalla årstiden är förbjuden. Det är nödvändigt att ständigt hålla balkongen i ventilationsläge. Annars kan strukturelement försämras på grund av dimma.

Du kan fästa strukturen på väggen med en speciell vägghållare. Bottenfodret innehåller en tejp som du kan använda för att fästa de monterade fönstren på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Du kan beställa ett speciellt lås med vilket fönstren blockeras för öppning av små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

" Bok ". Fönsterskärmarna styrs smidigt tack vare två profiler. När de är helt öppna viks alla dörrar som en bok mot väggen. Det är denna design som presenteras av utländska företag av Butterfly -vyn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flikarna öppnas längs parallella nedre löpare . Detta system är mycket efterfrågat vid installation av terrasser eller lusthus. Det kan finnas från fyra till 12. guider. För varje finns en skärminstallation.

Bild
Bild

Tak eller topphängt system fick sitt namn från den kraftfulla skenan i taket.

Bild
Bild

Ett av de mest populära utländska systemen är TodoCristal, som utmärks av sin höga täthet och styrka . Den spanska tillverkaren uppmärksammade problemet med stark luftgenomsläpplighet. Systemets nedre profil skapas utan lager, och på grund av anslutningen av två aluminiumprofiler uppnås en hög täthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland ryska tillverkare finns företag som erbjuder ett brett utbud av ramlösa glas. Till exempel har det europeiska kvalitetssystemet ESTEL använts i konstruktion i över 10 år . Det skiljer sig från utländska motsvarigheter i utformningen av guiderna, installationen av klaffar. Tillverkaren lovar att förse dig med högkvalitativa artiklar till låga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta produktionen av det finska företaget "Lumon Oy" i Ryssland. Särskilt i S: t Petersburg är företaget "OKO style" den finska koncernens officiella representant.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först måste du bestämma: är din balkong ett extra bostadsutrymme i lägenheten eller är det en plats för avkoppling med sommarsammankomster. Om vi pratar om det första alternativet, så är ramlösa glas inte för dig. Kom ihåg att en varm ramlös struktur inte existerar. Det maximala du får med sådan glasruta är att lufttemperaturen är upp till 7 grader högre än ute.

Först och främst bör valet av inhemsk eller utländsk tillverkare också baseras på balkongens egenskaper. Om du inte planerar att besöka det ofta är det bättre att installera fönstren på ryska företag för att spara pengar. För att få en sommarveranda i en lägenhet är det bättre att använda produkter från utländska tillverkare.

Bild
Bild

Enligt konstruktionstyp är det bäst att använda Butterfly eller Lumon. De flesta väljer fönster med ett fällbart boksystem, som samlas upp i slutet av balkongen. En sådan struktur kommer emellertid att vara cirka 30% dyrare än att installera ett parallellt glidande system, vilket sparar utrymme på grund av lövets rörelse längs profilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Profilerna tillsammans med styrningarna är pulverlackerade. Du kan ta bort gatustoft med en mild tvålösning, men använd inte slipmedel. Undvik kontakt med syror och lösningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att rengöra glasrutor med vanligt vatten eller ett speciellt tvättmedel som inte innehåller alkohol eller lösningsmedel. Det rekommenderas att rengöra fönstret med en mjuk trasa.

Bild
Bild

Förbjuden:

  • Använd sandpapper för att rengöra profilen eller guiderna;
  • Kontakt med lösningsmedel, syra, kraftfulla tvättmedel;
  • Tvätta fönster med specialprodukter som innehåller syra, lösningsmedel eller alkohol;
  • Använd en trasa med slipande komponenter när du rengör fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta användare av ramlösa glas är glada över att ha använt just detta system för sin balkong. Bland fördelarna med denna design finns en underbar panoramautsikt som öppnas från balkongen.

Till skillnad från PVC -fönster avger inte system någon obehaglig lukt vid uppvärmning. De är ganska hållbara, trots konstruktionens lätthet.

Bland nackdelarna är det faktum att strukturen inte kan användas på vintern. Detta gäller särskilt för norra städer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Rekommenderad: