Radial Garderob (73 Bilder): Halvcirkelformat Hörn I Korridoren, Storlekar Och Idéer I Sovrummets Inre, Vit Spegel, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Radial Garderob (73 Bilder): Halvcirkelformat Hörn I Korridoren, Storlekar Och Idéer I Sovrummets Inre, Vit Spegel, Recensioner

Video: Radial Garderob (73 Bilder): Halvcirkelformat Hörn I Korridoren, Storlekar Och Idéer I Sovrummets Inre, Vit Spegel, Recensioner
Video: Montering förvaring - 22 mm se 2024, April
Radial Garderob (73 Bilder): Halvcirkelformat Hörn I Korridoren, Storlekar Och Idéer I Sovrummets Inre, Vit Spegel, Recensioner
Radial Garderob (73 Bilder): Halvcirkelformat Hörn I Korridoren, Storlekar Och Idéer I Sovrummets Inre, Vit Spegel, Recensioner
Anonim

Idag, när de ordnar sina hem, föredrar fler och fler människor funktionella möbler, vilket skjuter standardprodukter i bakgrunden. Och detta förvånar ingen, för moderna heminredningselement kombinerar egenskaperna hos sina föregångare, men samtidigt är de mer ovanliga och förbättrade i tillverkningen, både vad gäller design och funktionalitet och praktiska egenskaper. Ett slående exempel på detta är radie -garderoben, som har stigit till en piedestal och vunnit hjärtat hos många av dess ägare.

Bild
Bild

Radialskåp har en fin geometri med släta och flexibla kurvor, de är utrustade med ett unikt enhetssystem och anses verkligen vara kronan på skapandet av moderna möbelfabriker. Strukturens dimensioner, dess interna struktur beror helt på de framtida ägarens individuella krav, och tar också hänsyn till stilen, storleken och syftet med utrymmet där produkten ska placeras. Låt oss överväga mer detaljerat egenskaper och egenskaper hos radie skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det är inte för ingenting som köpare i möbelbutiker föredrar mer och mer radiusskåp. Inredning idéer

  • Radiusskåpets design utförs med hänsyn till de minsta böjarna och krökningarna i taket och väggarna, varför du med hjälp av dessa produkter kan anpassa rummets geometri och dölja bristerna i byggnadsarbete.
  • Funktionerna i skåpsdesignen och olika former och storlekar gör det möjligt att installera strukturen i både små och rymliga rum.
  • Dörrrörelsessystemet är unikt på sitt sätt, och viktigast av allt är det tyst.
  • Speciella tillverkningsmetoder gör designen av radiemodellen stark och lätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med radie skåp inkluderar:

  • Mångsidighet . På grund av dess flexibla former passar den enkelt in i alla rum, strukturen kan placeras både i hörnet och längs väggarna.
  • Funktionalitet . Praktiken och bekvämligheten hos de inre facken gör garderoben rymlig och rymlig, i utformningen av radie garderober finns det inga vanliga hyllor, dess invändiga fyllning kan varieras och utrustas med hänsyn till ägarens önskemål.
  • Rymlighet . Ett speciellt lagringssystem låter dig placera ett stort antal saker och tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Estetik . Den ursprungliga designen, de lakoniska formerna och minimalt med yta kompletterar interiören positivt och till och med korrekt installation eller inre defekter.
  • Bekvämlighet . Bekväm och lättanvänd rullmekanism för dörrrörelse med lätthet gör att du kan öppna och stänga dörrar flera gånger utan att vara rädd för att systemet kommer att gå sönder, det är mer pålitligt än vanliga gångjärnsfästen.
  • Rationalitet . Radialskåp har inte en centimeter oanvänt utrymme, de förvandlar tidigare otillgängliga områden, till exempel takutrymmet, till funktionella och rymliga förvaringsfack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och utföranden

Radialskåp kan presenteras i flera former:

  • Konvex . Den första konstruktionstypen placeras oftast i de utrymmen där det inte är möjligt att organisera ett område med vanliga möbler, till exempel i korridorer.
  • Konkav . Den inåt konkava formen på skåpet expanderar visuellt rummet, släpper ut hörnen och ger inredningen större djup.
  • Kombinerad . Den böljande designen är en kombination av de två första formerna. Sådana produkter kompletterar elegant designen av ett sovrum eller vardagsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halvcirkelformig . Skåp med denna form är utrustade med radiella hyllor. Av alla typer av radie -skåp är dessa de mest futuristiska i formen och passar perfekt in i moderna interiörer, men deras nackdel är den relativt stora plats som krävs för installation.
  • Hörn . De mest populära produkterna bland köpare har exakt den vinklade typen av arrangemang. Ofta i ett rum är det hörnen som är tomma, medan resten av utrymmet är rörigt med möbler. Det är dessa modeller som mest lönsamt sparar och organiserar funktionellt utrymme i ett hus eller en lägenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men oavsett form är alla typer av radie skåp uppdelade i sådana typer av strukturer , på vilket sätt:

  • Skrov . Produkten är ett komplett element, precis som vanliga skåp. Efter montering installeras modellen enkelt, samtidigt som den behåller möjligheten att flytta eller demontera strukturen.
  • Inbyggt . Denna typ av produkt är också utrustad med olika lagringsmoduler, dess största skillnad är att den är monterad i en vägg eller nisch, vilket sparar utrymme på det mest optimala sättet. Den inbyggda garderoben kan inte köpas färdig, den skapas enligt ett individuellt projekt, med hänsyn till utrymmet för placering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga fördelarna och nackdelarna med varje design i detalj:

  • Inbyggda garderober låter dig fullt ut utnyttja utrymmet för en ledig nisch. Inbyggda modeller anses vara de mest rationella produkterna, eftersom de låter dig använda ett tidigare otillgängligt eller obekvämt utrymme.
  • Dessa produkter kan tillverkas oberoende, vilket kommer att avsevärt spara din budget.
  • Du kan dekorera fasaden på det inbyggda skåpet i valfri riktning av inredningen, vilket gör att du inte kan kränka rummets formade stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fel är att installationsarbete ofta krävs innan installationen, och om ägaren bestämmer sig för att flytta, blir det omöjligt att överföra strukturen. Förresten, den kan inte ens flyttas inom samma rum.

Fallmodeller är antipoder för inbyggda, deras fördelar är större rörlighet. Men samtidigt tillåter de inte sådan maximal utnyttjande av utrymme på grund av närvaron av sidopaneler och bakre paneler, i själva verket gör detta också produkten dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet inuti

Skjutbara garderober har en intern nivå på flera nivåer, som är utrustad med olika typer av lagringsmoduler:

  • Lådor . Facket med lådor låter dig lagra små garderobsprodukter och tillbehör, det kan vara underkläder, T-shirts eller T-shirts, smycken. De låter dig spara utrymme, och hålla saker organiserade.
  • Hyllor . En standard typ av förvaringsnisch, oftast ligger de längst upp eller längst ner i strukturen, vilket gör att du kan lagra föremål som ägaren sällan använder, till exempel extra sängkläder eller kuddar, lådor med säsongsskor etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skivstång . Ställ för galgar är grunden för alla skåp och upptar minst 30% av hela lagringssystemet, särskilt om det här är en modell för en hall eller omklädningsrum.
  • Inbyggda speglar . För radiusskåp kan inte bara produktens fasad speglas, utan även dörrens baksida. Dessutom finns det modulära speglar som kan dras ut på begäran av användaren, de kan också utrustas med inbyggda lampor. Detta är en mycket praktisk, praktisk och snygg designlösning.
  • Ytterligare element . Förutom huvudelementen kan lagringssystemet utrustas med sådana moduler som slips, byxa, bälteshängare, strykbräda, tvättkorgar etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moduler kan väljas med hänsyn till rummets syfte, till exempel om det är ett köksskåp, kommer komponenterna i förvaringssystemet att skilja sig väsentligt från samma design för ett sovrum eller en hall.

Mekanismer

Även om radialskåpet är en lysande skapelse av designers, har det i sin kärna en ganska enkel mekanism som kallas radiesystemet. Designen innehåller styrskenor, längs vilka rullarna som är fästa vid dörren rör sig i sin tur.

Men beroende på platsen för detta system är produkterna indelade i:

  • topphängd;
  • bottenhängda strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första typen av rörelsessystem finns oftast i inbyggda modeller. Mekanismens lameller är fästa vid taket, respektive vikt av hela strukturen ligger på taket. I denna aspekt finns det en betydande nackdel - inte alla takkonstruktioner klarar sådana belastningar.

En sådan mekanism vid skåpets bas kräver installationsarbete för att förstärka taket, varför det ofta används med inbyggda typer av produkter.

Bottenhängda mekanismer överför lasten till golvet, detta är ett universellt system, eftersom det är lämpligt för alla modeller av skåp och alla rum.

Bild
Bild

Oavsett mekanismens placering förblir principen för dess funktion densamma. Tre mjuka gummirullar rör sig längs skenorna, kullager, tillsammans med ett gummidäck, låter mekanismen stängas och öppnas helt tyst och smidigt. Styrskenorna kan vara gjorda av aluminium eller stål.

Den andra typen används oftare på lägre skenor på grund av dess större vikt och styrka, stålskenor är också billigare, men de ser inte lika estetiskt tilltalande ut som aluminium. Det kännetecknas i sin tur av tillförlitlighet, lätthet och elegant utseende, som ser positivt ut på topphängda strukturer.

Bild
Bild

Material (redigera)

När du köper ett radie-skåp bör du först och främst se till att högkvalitativa och miljövänliga material som har genomgått moderna bearbetnings- och produktionsmetoder användes för att göra det, bara detta kan garantera att produkten uppfyller de angivna kraven och tjäna i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste materialen för tillverkning inkluderar:

  • Spånskiva som kroppen är gjord av.
  • Träfiberplatta används för tillverkning av bakväggen, oftare väljs färgen i neutrala toner - vit eller krämfärgad eller i fasadens färg.
  • Själva strukturen vilar på plastben med justerbar höjd, vilket gör att du visuellt kan korrigera ojämnheter i golvet.
  • Hyllor och lådor är gjorda av spånskiva.
  • Skåpets front instrueras av olika dekorativa material.
  • Kromrör används för stavarna.
  • Radiesystemet är antingen stål eller aluminium.
  • Dörrar kan vara gjorda av spånskiva, lacobel, glas, speglar etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterialet är 80% av produktens kvalitet, de återstående 20% är montering. Priset på produkten beror också på materialet. Låt oss överväga deras egenskaper, ordna namnen i stigande kostnadsordning:

  • Spånskiva - det mest populära, ekonomiska och utbredda materialet, det är praktiskt, lätt att bearbeta och lätt att rengöra. Dekorerad för att imitera sten eller trä.
  • Glas - används för dekoration, det praktiska är lågt, liksom funktionaliteten.
  • Rotting - en relativt dyr beläggning, miljövänlig och av hög kvalitet, hög slitstyrka och fuktskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Decoracryl - ett slags dekorativt glas med en matt yta, hållbar och motståndskraftig mot skador.
  • Trä - elitprodukter, lyxiga och dyra material är gjorda av naturliga träslag, samtidigt är det mycket miljövänligt och kommer att hålla i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Materialet för tillverkning har ett stort inflytande inte bara på produktens kvalitet utan också på dess design. Tillverkare har länge upphört att begränsa sig till trä eller plast för konstruktionens fasad, idag kan du ofta hitta helt speglade, instruerade av läder, dekorativt glas eller stenfodral och dörrar. Men den mest populära, ljusa och snygga designen anses vara fotoutskrift, vilket gör att du kan dekorera produkten med alla bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av fotoutskrifter, som alla har fördelar och nackdelar:

  • Filma eller lösningsmedelsutskriftsteknik innehåller i princip applicering av ett mönster på en speciell film, som i sin tur limmas på produktens fasad. Lösningsmedelsutskrift är anmärkningsvärt för sina demokratiska kostnader, men samtidigt är det dåligt motståndskraftigt mot mekaniska och kemiska påverkan och har en skadlig effekt på film och solljus.
  • Analogen för filmtryck är ultraviolett … Denna utskriftsmetod, även om den är dyr, är samtidigt det mest praktiska alternativet, som inte utsätts för blekning och färgblekning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av garderober är ett brett fält för fantasin hos både ägaren och designern. En mängd olika modeller med blommotryck, 3D -teckningar, animationer presenteras att välja mellan. Det finns skåp med airbrushing, sandblästring, carving, dessutom är det möjligt att utveckla din egen produktdesign på beställning.

Det viktigaste är att inte vara rädd för experiment och lita på en individuell känsla av stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske bör man ägna särskild uppmärksamhet åt modeller med speglad fasad. Detta är inte bara ett av de mest populära fasaddekorationsalternativen, utan också ett originellt sätt att dekorera ditt hem.

Modeller med spegel

För tillverkning av spegeldörrar används ett spegelskikt 5 mm tjockt, en skyddande film limmas på den för att förhindra fragment. Med hjälp av ett spegelskåp kan du visuellt förstora utrymmet, lägga till mer ljus. Samtidigt är det omöjligt att begränsa sig till att helt enkelt installera en spegel, det finns flera designalternativ som gör att du kan skapa en otroligt vacker fasadinredning:

  • Sandblästring . Detta är en metod för att applicera ritningar och ornament på glas, som låter dig skapa ett helt konstverk från en spegelyta.
  • Diamant- och lasergravering . De har en något annorlunda appliceringsmetod, men resultatet är en bild som liknar sandblästring.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Smältande . Lödning av olika speglar i olika färger gör att du kan skapa en volymetrisk komposition med ett ovanligt mönster.
  • Combinatorics . Kombination av speglade fasader med dekorativa element från andra material. Det visar sig en original kombination av texturer och färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I de flesta fall är rymdens storlek och syfte inte avgörande för valet. Ett brett utbud av färdiga produkter och möjligheten att beställa en individuell skåpdesign gör det enkelt att köpa en modell med önskad form och design, utan att gå utöver budgeten. Men ändå, innan du köper, är det värt att överväga att det viktigaste är användarvänlighet, överensstämmelse med stilen och syftet med rummet.

I allmänhet kan skåp klassificeras i flera huvudgrupper.

För korridoren

Huvudsyftet med garderoben i korridoren är att förvara skor, hushållsartiklar och ytterkläder. Ett plus när du väljer blir avdelningen efter årstider för både kläder och skor. Närvaron av hyllor i garderoben för korridoren är också viktig, det är i dem att det kommer att vara bekvämt att förvara halsdukar, hattar, paraplyer, väskor etc. titta inte på dig själv innan du går ut.

Det rekommenderas att täcka spegeln med en speciell förening, som bildar en film som förhindrar fragment, om glaset går sönder är detta fullt möjligt, eftersom det är mycket rörelser i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum och vardagsrum

För dessa två rum är syftet med skåpet nästan identiskt - förvaring av saker. En liten skillnad är att öppna sektioner inte krävs i sovrummet, medan de i vardagsrummet behövs mycket, till exempel för att installera en TV, annan elektronik och dekorativa föremål för att dekorera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barnrum

Produktens funktionella egenskaper för barnkammaren kan kombinera inte bara stängda sektioner för förvaring av saker och kläder, utan också öppna sådana, från vilka ett arbetsområde med ett bord och ytterligare belysning kan bildas. Du kan också förvara leksaker och böcker i garderoben, det ser särskilt bra ut i öppna sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket

Förvaringssystemet för köksskåp har en helt annan funktionalitet, det är lämpligt för förvaring av torra och bulkprodukter, spannmål, kryddor, fat etc.

Bild
Bild

Efter att beslutet om produktens placering har fattats är det värt att göra mätningar och gå till möbelaffären. Här, när du väljer den modell du gillar, är det viktigt att inte glömma produktens kvalitet. Det är nödvändigt att kontrollera dörrrörelsemekanismen flera gånger, undersöka fallet med avseende på defekter, sprickor eller deformationer, materialet bör inte utsöndra främmande lukt, detta kan tyda på toxicitet. Ge företräde åt de bäst beprövade tillverkarna, för detta är det värt att bekanta sig med riktiga köpares recensioner i förväg. Detta är det enda sättet att välja en radie -garderob med garanterad kvalitet och driftsäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Den radiella garderoben kan radikalt förändra idén om inredningen av ett sovrum, barnrum eller vardagsrum, skriver ägarna till produkterna. Oavsett tillverkare lämnar de flesta köpare fina recensioner, fulla av glada känslor från ett fyndköp. Detta gäller särskilt för ägare av inbäddade modeller. Många kunder skriver att på grund av nischernas icke-standardmått och ofta deras oregelbundna geometri passade de färdiga produkterna kategoriskt inte dem. Den enda lösningen var att beställa en garderob, och problemet var löst av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rymliga, originella och lättanvända kroppsprodukter förblev inte heller utan positiv feedback. Ägarna till fullvärdiga radiusskåp noterar att även när de valde en produkt var de otroligt nöjda med priserna och ett brett utbud av modellutbudet. Efter förvärvet hade ägarna inga kommentarer angående dörrmekanismen eller själva konstruktionens driftsegenskaper. Kunder ger positiva recensioner till företag som Ikea, Mr. Dörrar, Stanley och Hoff är produkter av högsta kvalitet, ovanlig design, trevlig prispolicy och bra kundservice.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Skjutbara garderober ser lakoniska ut i utrymmen för alla ändamål, de kompletterar perfekt korridorer, badrum eller köksutrymmen, vardagsrum, barn- och sovrum, som får ett originellt och ergonomiskt utseende med förvärv av radiusmöbler.

Ett slående exempel på hur radiusskåp visuellt kan korrigera boytans icke-standardiska geometri

En radiell garderob är en utmärkt möbel för ett barnrum, förutom funktionalitet, stil och ovanlig design har den inte heller vassa hörn, vilket kommer att rädda tomboys från nya blåmärken och skador

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den kombinerade modellen passar perfekt in i den moderna sovrumsinredningen, vilket visuellt utökar utrymmet på grund av den blanka ytan och den vågiga formen.
  • Även om man allmänt tror att radiemodeller uteslutande är lämpliga för futuristiska och moderna interiörer, bevisar denna sovrumsinredning i lantlig stil motsatsen, vilket än en gång bekräftar produkternas mångsidighet.
  • Från skjutbara garderober kan du skapa ett helt system av förvaringsfack som i den här bilden, där den smidiga kombinationen av vardagsrum och matplats åtföljs av en radie garderob, men samtidigt ser det inte skrymmande eller främmande ut, utan snarare liknar en dekorerad vägg.

Rekommenderad: