Tvådörrars Garderob (55 Bilder): Två Dörrar För Barn Och Vuxna Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine, Storlekar Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: Tvådörrars Garderob (55 Bilder): Två Dörrar För Barn Och Vuxna Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine, Storlekar Och Färger

Video: Tvådörrars Garderob (55 Bilder): Två Dörrar För Barn Och Vuxna Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine, Storlekar Och Färger
Video: Sliding Door Wardrobe Best Designs 2021,Modern Bedroom Mirror Sliding Door Wardrobe 2024, April
Tvådörrars Garderob (55 Bilder): Två Dörrar För Barn Och Vuxna Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine, Storlekar Och Färger
Tvådörrars Garderob (55 Bilder): Två Dörrar För Barn Och Vuxna Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine, Storlekar Och Färger
Anonim

Det är svårt att hitta ett sådant hus där en garderob inte skulle användas alls, denna möbel hjälper inte bara att lagra olika saker utan också att göra stil accenter. Det visar sig användas även som det semantiska centrum i inredningen, som kärnan i hela rummet. Men vi måste ta reda på varför alternativen med dubbla blad är så populära och viktiga.

Bild
Bild

Design och utrustning

Det finns ofta uttalanden om att garderober är odelat dominerande på marknaden, och endast garderobssystem utmanar deras monopol. Detta är absolut inte fallet, garderober är fortfarande efterfrågade under 2000 -talet.

Befintliga möbler av detta slag produceras:

  • Med hyllor (för förvaring av vikta kläder).
  • Med en mezzanine (för hattar och mössor, väskor, väskor, handskar).
  • Med en stång (bara den, som ger placering av galgar, tar bort huvuddelen av längden).
  • Ett par dörrar (varav en ibland är utrustad med hjälpdelar).
Bild
Bild
Bild
Bild

En blick från sidan märker det vanligaste skåpet med sidor, lock och botten. Skillnaderna avser de internt placerade elementen, som varierar beroende på modell och återspeglar användarens preferenser.

Ett utbrett schema är att det finns hyllor till vänster, och ett fack för galgar finns till höger. Vanligtvis är det exakt där det finns hyllor och fack med lådor, inklusive utdragbara (även om detta inte är nödvändigt).

Produkter med spegelvända ytor uppfattas bra, men användningen bör vara mycket tydligt in i interiören. Och tänk på om du kommer att kunna säkerställa rätt kvalitet och frekvens för rengöring, om den konstanta föroreningen inte kommer att orsaka för mycket nervös spänning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Annars kommer en vanlig dörr med en spegel eller dess placering på fasaden att vara ett utmärkt alternativ.

När du öppnar ett grunt skåp kommer du att upptäcka att stavarna löper i rät vinkel mot botten och toppen, ibland sträcker sig. Om djupet är 0,65 meter eller mer väljer ingenjörer ett längsgående arrangemang, vilket hjälper till att placera det största antalet hängare i samma volym.

Ett avstånd är kvar mellan hyllorna, vilket gör att:

  • lagra saker vikta;
  • ta dem lugnt ut och lägg ner dem, utan att störa ordningen på nästa nivå;
  • bedöma omedelbart klädernas skick.
Bild
Bild

Konstruktioner kompletterade med redundanta sidofästen är att föredra: tack vare dem kan du sätta hyllan själv på den höjd du vill ha. Det är sällan man hittar en garderob med mer än tre lådor.

Bland moderna versioner är de bekvämare än andra de där det finns modulsystem med utbytbara delar, men sådana skåp måste installeras i ett separat omklädningsrum, för sovrum och barnrum är de för stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med tvådörrsmodeller

Deras obestridliga fördelar är:

  • fullständig användning av rummet (skåpet är trots allt mobilt, väl demonterat och monterat, det kan flyttas till rätt plats);
  • enkel åtkomst till förvarade föremål (skjutdörrar i facket gör det inre utrymmet endast delvis tillgängligt);
  • stor valfrihet för konsumenten (dubbelbladiga modeller, även färdiga, gör att du kan ta bort enskilda element och lämna bara det du behöver);
  • harmoniskt inträde i alla interiörer (det faktum att garderoben är gammaldags är bara en vanföreställning, moderna versioner ser anständiga ut och är praktiska att använda).
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara en nackdel: det finns en minsta yta i rummet, där endast två-dörrars garderober kan användas. Om du bara har den här, måste du föredra kupversionen.

Visningar

En universell dubbel garderob för ytterkläder kommer till nytta i små sovrum och barns sovrum. Allt du behöver kommer att finnas på ett ställe och kommer alltid att finnas tillgängligt. Garderober (även kallade kombinerade) är utrustade med lådor, mezzaniner, ett fack för galgar, hyllor. De är avsedda för korridorer och stora sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort problem är bedömningen av behovet av lådor, hyllor, antalet nödvändiga hängare; Det är särskilt svårt att göra detta om ett barns garderob väljs. Lösningen är ofta ett modulsystem, det kan se vackert och ovanligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I linneskåpet kan kläder placeras uteslutande vikta, de tilldelas:

  • lådor;
  • utrullningsbara hyllor;
  • korgar.

Kunden kan både lita på formgivarna, deras förmåga att bedöma konsumenternas behov och montera en idealisk kombination från färdiga block. Garderoben innehåller i alla fall en bar för galgar eller dess mer moderna motsvarighet - en strömavtagare. Förutom att hänga saker kan de läggas på mezzaninen, och ibland också på de nedre hyllorna, oftast kommer skor och väskor dit.

Bild
Bild

Ett väggskåp är mycket mindre vanligt än ett golvskåp, eftersom det kräver en mycket stark huvudvägg. Dess obestridliga fördel kommer att vara golvets tillgänglighet för rengöring. En tvådelad garderob med ben är mycket vanligt. Det är faktiskt en hybrid av linne- och garderobformat.

Förvaring av arbetskläder i garderober är också möjligt, men du måste välja dem ännu mer noggrant än vanligt: trots allt måste du se till att de skadliga förhållandena i arbetsmiljön är stabila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Hörngarderob är lämplig där du vill få ut det mesta av bokstavligen varje kvadratcentimeter. Men att spara utrymme tar inte bort skyldigheten att beräkna produkten, annars kommer den antingen inte att passa in i situationen, eller det kommer att visa sig vara otillräckligt rymligt, eller det kommer fortfarande att gå utöver de planerade dimensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett smalt skåp kan vara en utväg om rummet är relativt litet och ändå är det inte värt att förminska det för mycket, för att inte få onaturliga obalanser. Det är tillåtet att använda nästan platta strukturer om de står längs väggen i ett rum eller en korridor, då blir detta en positiv sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En dubbel garderob kan vara ganska varierad i storlek: små breddalternativ, till exempel, kommer att vara till nytta i badrum, kök och barnrum och breda, som når taket, i sovrum, korridorer och vardagsrum. Utöver dessa överväganden, ta hänsyn till hur stor lägenheten (huset) och rummet är, vad deras stil och färg är, hur många människor och hur aktivt de kommer att använda garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med mezzanin bör inte vara högre än 250 cm, och utan den - högre än 220 cm. Kontrollera om 30 centimeter finns kvar mellan hyllorna för kläder - detta är det optimala avståndet som gör att du kan använda garderoben bekvämt och vid lagra samtidigt allt du behöver …

Material (redigera)

Garderober har länge skapats med olika material. De dagar då endast trä och stål användes för dem är sedan länge förbi. Spånskiva (laminerad spånskiva) används oftare än andra typer av material, på grund av dess tillgänglighet för tillverkare och konsumenter, det håller länge. Det rekommenderas att noggrant studera märkningen, vissa märken av spånskivor kan avge giftiga ämnen.

Träfiberplatta (fiberplatta), annars kallad hårdplatta, används mycket begränsat - i bakpanelerna och i lådornas botten. Den enda fördelen med detta material är dess styrka. Men MDF -paneler är efterfrågade för att dekorera skåpfasader, eftersom de är bekväma, praktiska och varierade i ton och textur.

Bild
Bild

Om du har pengar, var noga med att beställa två -dörrars garderober av naturligt massivt trä - de är alltid lyxiga och eleganta. Viktigt: i rum inredda i en ultramodern stil kommer sådana möbler att se främmande ut och kommer att riva hela kompositionen.

Det mesta av metallen används för tillverkning av beslag:

  • rostfritt stål;
  • förkromade ståldelar;
  • aluminiumkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Blir du rädd av tanken att garderober med två dörrar är föråldrade? Kassera dem gärna, nu är det inte svårt att hitta en lösning som kommer att hedra alla interiörer.

Valet är strikt individuellt, men det finns några grundläggande principer som avsevärt förenklar det:

  • i rum med en lugn och balanserad stil kommer möbler av spånskiva, som återger strukturen av naturligt trä, att vara idealiska;
  • vit MDF med glansiga filmer kommer harmoniskt att passa in i ett högteknologiskt eller minimalistiskt sovrum;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • imitation av gamla strukturer är ganska förenligt med retrostil, i ett vintagelokal är det också lämpligt;
  • när det krävs att förvara barns saker finns det ingen tvekan om fördelen med ljusa och saftiga toner (de stimulerar oberoende påklädning och avklädning, ger kraft);
  • för att betona möblerna, för att göra den till kärnan i hela inredningen, kan du använda dörrar med kontrastfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob i provensalsk stil kan bli en riktig dekoration av en lägenhet, och de rymliga övre hyllorna kommer att tilltala de flesta. Den trendiga designen (i mångsidig vit) smälter harmoniskt in i sovrummet. Det klassiska formatet hjälper till att med fördel slå den liknande designen i rummet, betona lyx och elegans i atmosfären. Bara en tvådörrars garderob med en spegel som upptar en av dörrarna är diskret och praktisk; den kan användas i hallen och i sovrummet.

För barn är det värt att välja inte bara en vacker garderob, utan också en där det finns många hyllor och deras maximala kapacitet. Det är inte klokt att använda galgar för att lagra små, lätt vikbara kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler fasad färger och design

Ett hem inrett på ett klassiskt sätt kommer bara att dra nytta av att använda ett skåp i en lugn ton (till exempel vitt eller brunt). Mönster är generellt acceptabla, men ju färre dekorativa element, desto bättre är denna princip tillrådlig att använda när man väljer en minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

I högteknologiska interiörer, ju ljusare toner, desto bättre och du kan enkelt välja de mest mättade färgerna; oavsett stil. Ett liknande steg är lämpligt i barnkammaren. Provensalska rum bör vara inredda med produkter i ljusa pastellfärger, särskilt med ritningar av lämpliga teman (blommor, frukter). En alltför ljus färg ser dålig ut där färg accenter redan har dykt upp; du ska inte förvandla lägenheten till ett fokus av färgfläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fototryck hjälper till att omvandla möbler, göra en intressant och attraktiv design. Men kom ihåg att valet av en lämplig bild måste vara mycket försiktig: när du närmar dig den lätt kan du snart upptäcka att bilden har upphört att gilla eller till och med börjat orsaka negativa känslor.

Bild
Bild

Hur man väljer och var man ska placera en garderob med två dörrar?

Traditionellt är garderober installerade:

  • till barnkammaren;
  • in i vardagsrummet;
  • in i sovrummet.

Det är svårt att säga vilket av dessa alternativ som är bättre - det exakta svaret beror på den specifika lägenheten eller huset: där det finns tillräckligt med utrymme att installera och öppna dörrar, brukar de lägga det där.

En annan nyans: ett korrekt placerat skåp lockar inte uppmärksamhet, det uppfattas organiskt och omärkligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarenheten av att använda den gör att vi kan ge följande allmänna rekommendationer:

fyll om möjligt ett tomt hörn, var noga med att använda det (detta kommer att ta bort behovet av att tänka på hur dörrarna öppnas)

  • i sovrum och plantskolor är det optimalt att luta garderoben med dess ände mot en av väggarna;
  • i små rum är det lämpligt att inte använda en garderob, utan en sträng av dem (djupet bör vara minimalt och samma för alla);
  • de som vill överensstämma med modetrender kan välja en "portal" (med ett sådant system står möbler på sidorna av dörröppningen, som om de ramas in).

Ensamma garderober, lossna från resten av möblerna, verkar visuellt löjliga i sig själva. Det är i alla fall värt att flytta dem från batterier och andra värmeenheter, även om detta bryter mot de viktigaste designprinciperna.

Storleken ska strikt motsvara storleken på rummet där skåpet ska stå.

Bild
Bild

I avsaknad av möjlighet att köpa möbler i massivt trä är det värt att ta spånskiva, men bedöm noga dess kvalitet och se om alla yttre synliga kanter är täckta med en plastkant. Redan i butiken, utvärdera om monteringen är bra, oavsett om du kommer att göra det själv eller inte, ta en närmare titt på gångjärnen och fästelementen. En allmän regel som inte får glömmas bort: ju fler människor i huset desto större ska skåpen vara.

Innan du tar hem möblerna, försök att mentalt sätta det på ett ställe, på ett annat - se var det kommer att passa mest organiskt och inte locka för mycket uppmärksamhet. Hörnversioner med ett par dörrar säkerställer att alla tidigare tomma utrymmen täcks. Att dela upp rummet i funktionella delar är inte heller en dålig idé. Transparenta och genomskinliga dörrar är endast lämpliga för dekorativa möbler; det kommer att vara obekvämt att använda det för sitt avsedda ändamål (för förvaring av kläder).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera noggrant om lådorna glider ut normalt, om hyllorna är starka och om det är möjligt att placera alla nödvändiga kläder. Det är ingen mening att köpa ett skåp med en plaststång, det är för kortlivat. Inspektera produkten från alla sidor för att inte missa ens mindre brister. Och glöm inte att fråga säljarna om tillgängligheten av kvalitetscertifikat.

Trendiga interiörer

Nästan alltid visar sig garderoben vara en "trendsättare" i rummet där den ska placeras. Du kan göra interiören mer intressant genom att välja modeller med sniderier och atypiska dekorativa element. Att spendera på dem är ganska motiverat, eftersom komfort och mys i många avseenden beror på skåpets kvalitet. Lyxiga och ädla toner läggs till när man använder strukturer gjorda av ljust (tall, ek) eller mörkt (körsbär, valnöt) trä.

Det är inte svårt att bevisa din bekantskap med modetrender, för detta behöver du bara välja skåp med bambuinlägg; designers rekommenderar också att inte överge användningen av speglar om det inte är absolut nödvändigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom sin uppenbara funktion och visuella expansion av rymden är de en integrerad del av nästan alla stilar som används idag. Ett undantag skulle vara ett mörkt rum - där kommer en garderob med spegel att visa dålig smak. Det går inte bra med aristokratiska headset, fulla av sniderier, med antika möbler.

En garderob utan spegel måste matcha rummets inredning i stil, färg och textur; detta kommer att eliminera den visuella överbelastningen av rummet, kommer att hjälpa till att introducera en ny möbel i den befintliga ensemblen harmoniskt.

Kom ihåg det viktigaste: du väljer garderober inte för modets skull, utan för dig själv.

Oavsett hur populär, till exempel, en viss färg, prydnad eller mönster är - ge upp det om du inte gillar det. Nya trender inom inredning och stil indikerar bara den allmänna riktningen, och du måste välja mellan flera alternativ och tillämpa dem flexibelt på egen hand.

I den här videon kan du se en översikt över en garderob med två dörrar.

Rekommenderad: