Garderob I Barnkammaren För En Pojke (26 Bilder): Modeller För Två Barn, Fyllningsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Barnkammaren För En Pojke (26 Bilder): Modeller För Två Barn, Fyllningsalternativ

Video: Garderob I Barnkammaren För En Pojke (26 Bilder): Modeller För Två Barn, Fyllningsalternativ
Video: Smarta galgar for 40 kladhängare - Boldliving.se 2024, Maj
Garderob I Barnkammaren För En Pojke (26 Bilder): Modeller För Två Barn, Fyllningsalternativ
Garderob I Barnkammaren För En Pojke (26 Bilder): Modeller För Två Barn, Fyllningsalternativ
Anonim

Från en tidig ålder är barnet känsligt för sin omgivning. Färger, ljud, den känslomässiga atmosfären som omger honom går inte obemärkt förbi honom. Och när barnet reser sig upp och börjar utforska världen på egen hand står föräldrarna inför en svår och allvarlig uppgift att hjälpa honom med detta.

Barnrummet är en liten värld för barnet. I sitt rum tar han de första stegen, studerar föremålen och sakerna omkring honom, lär sig nya färdigheter för sig själv. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du bättre, bekvämare och mer effektivt organiserar utrymmet i pojkens barnkammare. Låt oss titta närmare på valet av en garderob för barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En garderob eller åtminstone en byrå är utan tvekan mycket nödvändiga och praktiska saker i alla lägenheter. Det är svårt att föreställa sig bostadsutrymmet i ett modernt hem utan denna möbel. Naturligtvis är en garderob också nödvändig i ett barnrum:

  • Barnet har sina egna saker och kläder och med åldern kommer de att bli fler och fler. I detta fall spelar skänk, byrå, vägghylla och garderob en rent praktisk roll, fungerar som en plats för att placera föremål och saker.
  • Psykologer rekommenderar från tidig barndom att vänja barnet till personligt utrymme och till förmågan att göra sig av med detta utrymme, för att hålla det i ordning och prydlighet. Här kommer de personliga möblerna i barnrummet också att utföra en pedagogisk, pedagogisk funktion. Om du lägger saker, leksaker, kläder eller böcker på hyllor, lådor, lär barnet sig noggrannhet, självständighet, ansvar. Först, naturligtvis, med din hjälp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Så, låt oss gå vidare till att välja en garderob för en pojkens barnkammare:

  • Det första urvalskriteriet som vi kommer att möta är det vi har. ledigt utrymme . Med andra ord den totala ytan på ditt barns rum. Uppenbarligen har föräldrarna inte så begränsade val när de har ett rymligt rum till sitt förfogande. Om plantskolans utrymme tillåter, kan du stanna vid klassiska garderober med gångjärnsdörrar.
  • Utseende och design klassiska garderober är väldigt, väldigt olika, din fantasi kommer att vara praktiskt taget obegränsad. Du kan ordna garderoben i form av ett invecklat lås eller beställa en ovanlig och intressant design för ett barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brett representerat och prisklass modeller av denna typ. Ett sådant skåp kan placeras mot vilken fri vägg som helst. Stort utrymme och många hyllor inuti kommer inte oroa sig för att barnet kommer att "växa" ur garderoben och utrymmet i garderoben blir otillräckligt för barnets saker. Även om smulorna de flesta hyllor och lådor är tomma, snabbt växer upp och utökar sina intressen, kommer barnet gradvis att fylla det fria utrymmet med leksaker och saker.
  • Du bör inte köpa en garderob som är för hög för en bebis, det är bättre att välja en bredare modell. I det här fallet har barnet fri tillgång till alla hyllor i sin garderob. Det är säkrare eftersom det inte är nödvändigt att använda en pall eller stol för att nå de översta hyllorna. I alla fall, lämplig höjdval relevant för andra modeller av barngarderober.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om barnrummet inte är för rymligt och det finns behov av att spara utrymme kan du överväga hörnskåpsmodell . Utrymmet i hörnen i rummet är vanligtvis inte särskilt praktiskt och är ofta inte alls upptaget. Hörngarderob passar organiskt och snyggt in i rumsmiljön, sparar utrymme.
  • Garderoben är praktisk och kompakt . Dess skillnad är att dörrarna inte svänger utåt (vilket kan vara obekvämt om det finns en säng eller ett bord i närheten), utan glider åt sidan längs de inbyggda styrningarna. En sådan garderob gör att du kan ordna möbler i barnkammaren mer kompakt, om det behövs.

Du bör inte välja en garderob med spegeldörrar eller dörrar av glas. För ett barnrum är detta extremt opraktiskt och till och med farligt, eftersom barn är mycket rörliga och under spel kan de oavsiktligt bryta dörrens ömtåliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Barnmöbeluppsättningar passar bra in i interiören. Dessa set kombinerar flera möbler. Vanligtvis innehåller de ett skrivbord, säng, garderob eller skåp. Möbeluppsättningar är gjorda i samma stil och färgschema, du kan välja den design som bäst passar in i barnkammarens design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad som är viktigt, i sådana uppsättningar, installeras ofta två sängar. Sängarna är ordnade i två nivåer: en ovanför den andra. Detta är perfekt för två barn. Således kan du spara utrymme i barnkammaren utan att installera en andra säng.

Bild
Bild

Och för två pojkar kommer det att bli intressant och roligt att boltra sig och spela pirater, klättra upp på andra våningen längs en bekväm stege.

Barn uppfattar med stort intresse ett så ovanligt arrangemang av möbler, använd det i sina spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och ytterligare ett alternativ som kombinerar bekvämlighet och kompakthet: garderob på pallen . En sådan ovanlig och intressant modell av möbler dök upp relativt nyligen. Själva garderoben, och ibland garderoben och skrivbordet, beroende på konfiguration, ligger på en daggång, som är som ett podium. Och från podiets utrymme under garderoben dras en säng ut, som efter att ha sovit bekvämt och enkelt kan barnet skjuta tillbaka, vilket ger plats för sig själv att leka.

Bild
Bild

Om det behövs kan två sängar dras ut under podiet, vilket är bekvämt för två barn. Själva skåpet i en sådan uppsättning kan vara både med klassiska svängdörrar och med skjutdörrar.

Bild
Bild

Om väggarna i lägenheten eller huset är tillräckligt tjocka kan du göra en garderob inbyggd i nischen. Det är sant att detta alternativ kommer att kräva lite ansträngning. För att göra detta måste antingen ett genomgående hål eller en nisch borras i väggen, beroende på väggens tjocklek. Nischens inre ytor är putsade, målade, hyllor eller stänger för saker och kläder sätts in inuti. Från utsidan kan ett sådant skåp stängas med dekorativa gardiner, en skärm eller monteras i dörrväggens öppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg om färgschemat och intressant fyllning för barnet i förskolan . Yngre barn brinner mycket för sagor och tecknade serier. Det skulle vara lämpligt att försöka dekorera barnets rum i stil med sin favorit saga; du kan placera hans favoritkaraktärer på väggarna och möblerna. Skåp kan göras i form av snygga hus för tomtar eller fantastiska hyddor.

Bild
Bild

Även yngre förskolepojkar gillar slott eller piratskepp. Barn i grundskolealdern har vanligtvis mer specifika benägenheter. Pojkar 7-12 år är förtjusta i bilar, flygplan, är intresserade av segling, olika sporter.

Genom att observera ditt barn och känna igen hans tendenser och intressen blir det lättare för dig att ge honom glädje och dekorera rummet efter hans smak.

Rekommenderad: