Glidande Garderob I Barnkammaren (68 Bilder): I Ett Rum För En Flicka, Pojke, Tonåring. Hur Man Stänger Från Barnet

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Barnkammaren (68 Bilder): I Ett Rum För En Flicka, Pojke, Tonåring. Hur Man Stänger Från Barnet

Video: Glidande Garderob I Barnkammaren (68 Bilder): I Ett Rum För En Flicka, Pojke, Tonåring. Hur Man Stänger Från Barnet
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, April
Glidande Garderob I Barnkammaren (68 Bilder): I Ett Rum För En Flicka, Pojke, Tonåring. Hur Man Stänger Från Barnet
Glidande Garderob I Barnkammaren (68 Bilder): I Ett Rum För En Flicka, Pojke, Tonåring. Hur Man Stänger Från Barnet
Anonim

Barn sprider alltid leksaker, hittar inte sina tillhörigheter, så det måste finnas en rymlig och bekväm garderob i barnrummet. Barnets saker kan vikas smidigt och vackert, samt lära honom att vara organiserad från tidig barndom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Särdrag

En skjutbar garderob för ett barnrum måste vara gjord av giftfria material. Skåpets utformning måste också vara säker; skarpa hörn och utskott bör överges.

De viktigaste egenskaperna hos en barns garderob:

  • Vacker, slående design. Strikta, mörka färger är absolut inte lämpliga för ett barnrum. Barnet njuter av livet, han har många levande intryck, så möblerna ska motsvara hans humör. Det är värt att föredra ljusa, saftiga nyanser eller känsliga pastellfärger.
  • Funktionalitet. Barnmöbler bör vara utformade för kompakt placering av saker.
  • Ergonomisk. Den glidande garderoben är avsedd att användas av ett barn, så det borde vara bekvämt för honom att använda garderoben utan föräldrahjälp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Föräldrar bör vara mycket seriösa när de väljer möbler för att dekorera ett barns rum. Den idealiska lösningen skulle vara en skåpsmodell som har ett ljust och attraktivt utseende, säkert för barnets hälsa och lätt att använda.

Garderoben för barnkammaren måste vara hållbar. Barn brukar öppna och stänga dörrar flera gånger. Du bör vara uppmärksam på beslag och profiler och företräda uteslutande tillverkare av högkvalitativa material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Den glidande garderoben är mycket efterfrågad bland föräldrarna, eftersom den utmärks av sin bekvämlighet. Det är lättare för barn att använda dörrar i form av klaffar som glider isär åt olika håll. Idag finns det ett stort utbud av modeller, bland vilka föräldrar kan välja det perfekta alternativet för sin baby.

Bild
Bild

Glidande garderob kan presenteras i olika alternativ:

  • Med två eller tre skjutdörrar. Buntar kan vara helt mobila eller inkludera partitioner av blindtyp i designen.
  • Fasaden kan dekoreras helt med en spegel eller små skär.
  • Hörnmodellen sparar utrymme i små rum. Skåpet kan vara symmetriskt eller ha delar av olika längder.
  • Modellen kan uteslutande bestå av rektangulära delar eller ha radiella fasader.
  • Garderober med hyllor eller sidohyllor kännetecknas av rymlighet.
  • Modell med invändiga hyllor överst eller mezzaniner.
  • Skåpet kan antingen vara inbyggt eller bärbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst är garderoben i barnkammaren avsedd för kläder . Vanligtvis är detta alternativ lämpligt för små barnrum. Den kan installeras längst ut från fönstret. Den kan kompletteras med en byrå, öppna eller stängda hyllor. Om så önskas är det enkelt att flytta den till en annan plats.

Bild
Bild

Inbyggda alternativ skiljer sig från de vanliga garderoberna genom att saker kommer att placeras i en nisch, så att de inte kan flyttas till en annan plats.

Om du har en nisch i ditt barns rum kan du hitta ett användbart syfte för det, samt dekorera interiören. En sådan garderob är en fortsättning på väggen, så de passar perfekt in i rummets övergripande koncept.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skjutbara garderoben kan installeras i sovrummet, eftersom den gör att du enkelt kan placera alla dina kläder, liksom ytterligare saker. Praktik och komfort är de främsta fördelarna med olika modeller av barnens garderob med ett skjutsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag kan du välja en möbeldesign för alla smaker. Men kom ihåg att ditt barn ska tycka om garderoben . För att inte misstas i valet är det värt att tänka på barnets intressen, vilka teckningar och sagor han älskar, vad han är intresserad av. Barnets ålder och kön måste beaktas vid val av skåpmöbler.

Kompakta modeller är lämpliga för pojkar, men samtidigt funktionella. Skåpet ska ha ett fack för förvaring av byxor och skjortor, kostymer samt underkläder och strumpor. När du väljer ett färgschema bör du föredra nyanser av brunt, blått, beige, grått eller blått.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barn kan du självständigt dekorera fasaderna med ljusa utskrifter . När barnet växer upp kan teckningen enkelt tas bort. En modell på ett marint tema eller en garderob med ett strikt grafiskt mönster passar en pojke.

Bild
Bild

För tjejer är det värt att köpa rymliga och rymliga modeller och ta hänsyn till att tjejer, förutom kläder, har många smycken och en mängd olika tillbehör, så garderoben bör ha speciella fack för bekväm förvaring. Du kan köpa en modell inte bara med öppna hyllor för kläder, utan också med slutna lådor.

När du väljer ett färgschema bör ljusare nyanser föredras. För en tjej är möbler dekorerade med blommor, fjärilar, nyckelpigor som flyger mot den blå himlen lämpliga. Eleganta prinsessor eller roliga djur ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler för en tonåring skiljer sig från modeller för småbarn. Barn i tonåren föredrar mer dämpade färgscheman och är inte längre sugna på söta tryck. En liten blomma, en geometrisk prydnad kommer att ge ett tonårs rum en elegant touch.

Bild
Bild

Intern fyllning

En skjutbar garderob för ett barn bör innehålla separat förvaringsutrymme för kläder, skor, linne och leksaker. Du kan använda lådor, hyllor, hängare. Valet är helt individuellt, men kom ihåg att barn växer upp väldigt snabbt. Om det är bekvämt för ett barn att lägga saker i lådor, behöver du inte bara hamra möbler med dem, för om några år måste du byta fyllning av skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skjutbara garderoben kan ha olika innehåll. Valet beror till stor del på själva modellen. Till exempel används vanligtvis en inbyggd garderob som bokhylla. För små rum är en bra lösning att använda en transformator som enkelt förvandlas till en säng. Den skjutbara garderoben innehåller speciella hydrauliska hissar som gör att du snabbt och bekvämt kan få en kaj ur garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du bestämmer dig för att köpa en garderob för ett barns rum, behöver du den vara utformad speciellt för barnet. Hyllor för att placera kläder ska vara på en viss höjd. Det borde vara bekvämt för barnet att få sina saker.

Det är bättre om möblerna i barnkammaren inte innehåller vassa hörn, eftersom barnet praktiskt taget inte sitter stilla och kan skada sig själv. För att vänja din bebis att beställa, bör du tilldela en separat plats för varje sak.

Om två eller flera barn bor i ett rum bör hyllor och lådor fördelas för varje bebis separat. På de övre hyllorna eller mezzaninerna är det bättre att lägga de saker som barnet använder extremt sällan. Om barnet inte kan nå baren med galgar, bör den nedre raden för galgar placeras ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande rekommendationer för att välja en garderob:

  • Du måste tänka på modellens design, nämligen bestämma dess dimensioner och också tänka på hur många hyllor du behöver. Skåpet får inte uppta mer än 25 procent av det totala utrymmet.
  • Ett bekvämt alternativ är alternativet med tre sektioner, men för små rum är det värt att föredra alternativ med två sektioner. Deras bredd beror direkt på möbelns storlek. Vanligtvis har en sektion från 60 till 90 cm.
  • I ett fyrkantigt rum är det bättre att placera en garderob längs en av väggarna, och för ett rektangulärt rum är en garderob i en ensemble med en arbetsplats och öppna hyllor idealisk.
  • För små rum kan du välja ett hörnskåp, eftersom det kommer att spara utrymme.
  • De nuvarande modellerna är skåp med radiella fronter. Denna design av möbler låter dig ge det inre av originalitet och skönhet.
  • När du väljer material är det värt att välja naturligt trä, eftersom det inte skadar barnets hälsa. Det kan vara beige, violett, valnöt, ljusgrönt, blått. Mängden färger är helt enkelt fascinerande.
  • När du väljer en garderob spelar en viktig roll av kön, barnets ålder, samt hur många barn som bor i barnrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För barn väljer föräldrar vanligtvis en garderob med blanka flerfärgade fasader. De kan dekoreras med seriefigurer, geometriska former eller roliga djur. Monokroma dörrar i flera ljusa färger kommer att vara en win-win-lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjejer i skolåldern kommer definitivt att behöva en spegel, så det är värt att beställa en modell med spegeldörrar. Kom ihåg att närvaron av speglar kommer att göra rummet visuellt rymligare.

Bild
Bild

Hur stänger man det från barnet?

Ofta står föräldrar inför det faktum att deras barn börjar utforska rummet runt omkring. Garderoben är en mycket intressant plats där du kan hitta många attraktiva saker. Det är värt att överväga hur man stänger garderoben från barnet för att skydda honom.

När barnet bara kryper är det redan en chans att han öppnar garderoben, så du bör omedelbart köpa ett pålitligt lås.

Ett säkerhetslås är ett bra val. Den är lämplig för olika föremål tack vare sin dubbla kardborreknäppning. Den kan användas för kylskåp, nattduksbord och en garderob. Tejpens avstånd kan justeras själv.

Bild
Bild

Blockeraren kännetecknas av bekvämlighet och användarvänlighet. Den kan placeras på önskad höjd så att barnet inte kan nå den.

Inredningsidéer

Ljusa färger tilltalar alltid barnet. Gör inredningen i hans barnrum oförglömlig. Det centrala elementet i den snygga designen är en funktionell och praktisk garderob. En härlig björn med en bukett blommor på fasaden på skjutdörrarna ger rummet värme, mysighet och komfort. Möbelns vinklade form gör att du kan använda ett stort antal hyllor och en låda för ett bekvämt arrangemang av saker, kläder, leksaker.

Bild
Bild

Barnrummets inredning, gjord i blå toner, är perfekt för en pojke. Varje barn älskar roliga Disney -karaktärer. Roliga djur kommer att muntra upp ditt barn varje dag. Den skjutbara garderoben kompletteras med en kompakt och rymlig hylla med öppna och stängda hyllor. Barnet kommer att kunna ordna alla sina saker bekvämt.

Bild
Bild

Interiörer ser väldigt snygga och snygga ut, där ritningen på väggarna och fasaderna i garderoben är gjord i samma tema. Blommiga tapeter och en rolig giraff bland blommor kompletterar varandra harmoniskt. Den beige framsidan av garderoben matchas med golvbeläggningen. Garderobens design ger rummet komfort och ljus.

Rekommenderad: