Metallben För Bordet: Originalstöd I Krommetall, Fyrkantiga Alternativ För Skrivmodellen

Innehållsförteckning:

Video: Metallben För Bordet: Originalstöd I Krommetall, Fyrkantiga Alternativ För Skrivmodellen

Video: Metallben För Bordet: Originalstöd I Krommetall, Fyrkantiga Alternativ För Skrivmodellen
Video: DIY Live Edge Dining Table With Metal Legs | MY FIRST TIME WELDING 2024, April
Metallben För Bordet: Originalstöd I Krommetall, Fyrkantiga Alternativ För Skrivmodellen
Metallben För Bordet: Originalstöd I Krommetall, Fyrkantiga Alternativ För Skrivmodellen
Anonim

Många människor som väljer ett köksbord uppmärksammar inte benen alls, men under tiden är denna detalj mycket viktig vid vidare användning av möbler. Vanligtvis har ett klassiskt köksbord fyra ben och en bänkskiva. Men i butiker kan du också hitta inte mindre stabila strukturer med tre ben eller en x-formad underram. Idag kommer vi att prata om dessa delar tillverkade av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Metallisk

Metall är ett extremt vanligt material för tillverkning av köksbordsstöd. Eftersom detta är en mycket stark råvara är benen av den extremt stabila och hållbara. Ytterligare stabilitet tillhandahålls av plast- eller gummiproppar, som sätts på stöden för att förhindra att de glider på golvet. Sådant material är också efterfrågat bland hantverkare som gör bord på egen hand. Detta beror på metallens låga pris och hållbarhet. Sådana underramar är ofta färgade eller förkromade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna modellerna med smidda järnben. Denna typ av stöd är extremt stabil, hållbar och behöver som regel inte repareras. Dessa ben är universella och passar enkelt in i vilken inredning som helst, ser alltid fördelaktiga och dyra ut. Detta val är också bekvämt eftersom det inte behöver särskild vård. Det finns inga specifika rekommendationer för användning eller rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallben består oftast av rör med en diameter på upp till 60 mm och en rörväggstjocklek som närmar sig 1 mm. En metallkärna sätts in i en sådan del, och hela utrymmet fylls med fyllmedel. I dyra bord är stödmaterialet ofta rostfritt stål. Aluminium, järn och krom är lika populära råvaror.

Ytan på metallbenen kan vara:

  • skinande;
  • matt;
  • tonad med brons, guld eller annan dyrare metall;
  • målad med emalj.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålstöd är formade rör, så du kan göra dem själv, utan att glömma pluggarna i ändarna. Det är tillåtet att utrusta rektangulära bord med sådana ben. För ett skriv- eller datorbord i loftstil, är det bara snidade metallramar som är lämpliga. För stolar är det också bättre att använda metall för att skapa en komplett uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är den vanligaste typen av ben. Ett stort antal anhängare av gamla traditioner väljer träbord. Dessutom passar sådant inredningsmaterial organiskt in i den mest kräsna interiören. Många konsumenter värderar miljövänligheten hos detta material. Enkelheten i träbearbetning gör att du kan skapa stöd av alla storlekar och former: från runda och fyrkantiga, till snidade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med vackra snidade ben ser sofistikerade och graciösa ut. Ofta skapar sådana stöd ett generellt intryck av möblerna, låter dig välja ett enklare material för bänkskivan och koncentrera uppmärksamheten på dig själv. När du skapar trästöd för skönhet och hållbarhet slipas de och täcks med flera lager lack. Mängden av denna komposition kommer att krävas så mycket som är nödvändigt för att erhålla en slät yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av trästöd används en stång med en bredd på minst 5 cm. Mer demokratiska trädslag för ben är tall, valnöt, ask, bok, björk. Arter som mahogny, ek eller wenge anses vara dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Plaststrukturer är också populära och vanliga, eftersom de är gjorda av billigt material. Dessutom är det lätt att arbeta med. Den tekniska processen att tillverka plast har nu nått sådana höjder att det med hjälp av speciella tillsatser eller speciella förhållanden kan få ett material med helt andra egenskaper - från extremt elastiskt till mycket hårt, liknande i hårdhet till sten. Så till exempel är möbelben av polyuretan mycket hållbara. De tål tunga belastningar och vibrationer, och egenskaperna hos polyuretan gör att de kan få önskad form.

Bild
Bild

Stöd för sådant material passar bra med alla typer av bänkskivor, vilket ökar utbudet. Sådana materials hållbarhet beror på deras motståndskraft mot fukt och ångor. Detta gör att de kan användas för badrumsbord såväl som utomhus. Men det är värt att överväga tjockleken på stödet: ju tjockare plast, desto mer pålitligt stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra val av sådana strukturer är också när det gäller brandsäkerhet i lokalerna, eftersom sådana material knappast är brännbara, det vill säga om en brand uppstår kommer de att förhindra att den sprids över hela bostadens område.

Bild
Bild

Plaststöd har ett stort urval, eftersom detta material är lättast att deformera och skapa önskad form. Men tyvärr kan styrkaegenskaperna hos billig plast inte konkurrera med material som trä eller metall.

Bild
Bild

Tillverkning av plast med speciell styrka eller seghet är en mödosam och kostsam process. Därför, oftast i detta fall, vinner inte plast över andra material i kostnad. Och när de väljer mellan välbekanta material eller plast, gör användarna ett val till förmån för det förra. Detta beror på materialets miljöegenskaper och delvis med de vanliga traditionerna.

Bild
Bild

För bänkskivor i glas

Stor uppmärksamhet ägnas åt utformningen av bordsbenen när kunden väljer en transparent (glas) bordsskiva. I det här fallet får bordet ett riktigt ovanligt utseende och benen spelar en stor roll i dess design, för med hjälp av deras form, storlek och färg skapas en generell stilriktning för hushållsartiklarna. Det är därför en metallbox krökt i rät vinkel med ett tvärsnitt ofta används som stöd.

Bild
Bild

Metallben med öppet väv ser lyxigt ut. Det kan fylla hela utrymmet under bänkskivan, eller vara en del av en övergripande design, till exempel kan det formas som en gren med löv som vackert sveper runt huvuddelen av stödet. Smidda stolpar är mer stabila och metallprofilprodukter är lättare och billigare. Valet av vissa alternativ är en personlig fråga för alla.

Bild
Bild

Med en glasskiva ser modeller av ben av massivt trä X - formade från en bar med en fyrkantig sektion mycket extravaganta ut. Sådana stöd, snedställda och konvergerande i mitten, ser harmoniska ut.

Bild
Bild

Andra material

Ben av bambu kommer att ge en extraordinär afrikansk anda till rummets övergripande design. En komplex labyrint av invecklade bambustjälkar kommer att glädja även de mest krångliga lyxkännarna. Vidarkvistar eller vinstockar kan också vara ett ganska populärt material för korgben. Det är möjligt att använda andra material med tillräcklig flexibilitet. Möbler med sådana utsmyckade ben beställs oftare för sommarstugor och hus utanför staden. Detta alternativ av stöd för rummets övergripande stil närmare den rustika eller ekologiska riktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett matbord i glas ser väldigt dyrt och ovanligt ut. Detta gäller särskilt rumsinredning, som innehåller en stor mängd glas- eller porslinsfat. Sådana bord är mer ömtåliga och passar människor för vilka skönhet är i första hand, och inte funktionalitet för objektet. Färgen och formen på glasbenen är också ganska varierad. Ofta skiljer sig glasbenens nyans radikalt från bänkskivans färg.

Bild
Bild

Att kombinera olika material för att skapa ben, som glas och trä, är ett bra alternativ.

I det inre

Många designers föredrar kromben. Sådana stöd passar bra in i högteknologiska och minimalistiska stilar, och uppdaterar också retrostilen. Den senaste utvecklingen i benens design förvånar med sin ovanliga prestanda. Ofta leker tillverkarna med formen på benen, vilket skapar mycket breda eller mycket smala alternativ för bordet. Böjda stöd eller produkter dekorerade med alla slags inredning är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

Experter säger att garantin för bordsskivans stabilitet ligger i korrekt montering av bordet och korrekt installation av stöden. Smidda produkter i denna fråga är en storleksordning bättre än alla andra, och konstnärligt smide skapar sådana mästerverk av metall som inte varje människas fantasi kan. Sådana stöd är målade i nyanser av svart, brons eller guld. Detta betonar dessutom elegansen hos enskilda detaljer, produktens adel och skyddar den från yttre påverkan.

Bild
Bild

Med egna händer

En ny populär trend är tillverkning av hushållsartiklar med egna händer. Tabeller skapas på ett liknande sätt. I det här fallet rekommenderar folkhantverkare att använda vanliga vattenledningar. När du ser bilder på möbler gjorda av sådana rör förstår du att det ser ganska originellt ut.

Metallrör är mycket hållbara. Gör-det-själv-tillverkning garanterar det lägsta priset på sådana produkter. Således, efter att ha satt upp ett mål att göra ett bord på egen hand, kan du sluta få en stark hållbar sak för ett öre, men du måste ta hänsyn till att det här är en mycket lång och svår process.

Rekommenderad: