Metallpallar: Typer Av Pallar På En Metallram, Fyrkantiga Och Runda Pallar Med Metallben Och En Förstärkt Ram

Innehållsförteckning:

Video: Metallpallar: Typer Av Pallar På En Metallram, Fyrkantiga Och Runda Pallar Med Metallben Och En Förstärkt Ram

Video: Metallpallar: Typer Av Pallar På En Metallram, Fyrkantiga Och Runda Pallar Med Metallben Och En Förstärkt Ram
Video: Pallet Disassembly...DON'T USE A HAMMER!!! 2024, April
Metallpallar: Typer Av Pallar På En Metallram, Fyrkantiga Och Runda Pallar Med Metallben Och En Förstärkt Ram
Metallpallar: Typer Av Pallar På En Metallram, Fyrkantiga Och Runda Pallar Med Metallben Och En Förstärkt Ram
Anonim

Metallpallar har länge vunnit hjärtan för fans av hållbara och hållbara heminredning. Det moderna sortimentet erbjuder snygga sofistikerade modeller som blandar harmoniskt med modern rumsdesign. Tänk på nyanser av att välja en metallpall.

Särdrag

Designen skiljer sig inte särskilt från produkter av andra material, dess komponenter är också ett säte och stödelement, som regel ben. Sitsen kan vara mjuk eller hård. Det finns exemplar med möjlighet att justera i höjd, samt modeller som kan rotera runt sin axel . Uppfällbara mobila prover är efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med modellen på en metallram är dess motståndskraft mot höga belastningar: en sådan pall tål upp till 150 kg. Förutom, metallprodukter utmärks av enkel underhåll, ett sortiment av snygga former, billigt pris, fuktbeständighet, som uppnås genom att applicera ett skyddande lager … Trots den uppenbara tyngden kan det inte sägas att dessa är tunga strukturer. Många ägare späd ut metallens visuella kyla med söta lock och mjuka kuddar.

Det bör också noteras nackdelarna med avföring på en metallram . Så de passar inte så bra in i rumsstilar som klassisk, ekostil, Provence. Men förfalskade kopior är lämpliga för en sådan design.

En annan nackdel är att metallbenen kan lämna skador på golvet, därför är det nödvändigt att utrusta dem med gummi- eller plastlock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Metallpallar kan klassificeras efter konstruktionstyp. De är stationära och fällbara. Det första alternativet anses vara mer tillförlitligt, men om produkten köps för en liten lägenhet, är det bättre att föredra en vikningsmodell - i det här fallet kan kopiorna vikas kompakt och döljas bakom ett skåp så att inte för att störa upp utrymmet, och med ankomsten av gäster, få avföringen och plats alla. Tänk i alla fall på att stationära metallpallar tål en högre belastning än vikta.

Produkter kan också skilja sig åt i ramens material. Används oftast i produktionen:

  • gjuta aluminium;
  • anodiserat aluminiumrör;
  • förfalskade föremål;
  • stål ihålig profil med fyrkantigt eller runt tvärsnitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprover är bra genom att de är korrosionsbeständiga och har en låg vikt. I detta fall kan styvheten hos en aluminiumprodukt likställas med stål. Ytan kan imiteras i brons, guld eller erbjudas i klassiska nyanser. Ett prov från en metallprofil är ett budgetalternativ, men det är mycket sårbart för hög luftfuktighet, så välj exemplar med en speciell beläggning, till exempel polymerfärg.

Smidda produkter kan inte kallas populära, men de är det mest estetiska alternativet. Dess brist på efterfrågan förklaras av det höga priset, eftersom det tar mycket tid och ansträngning att tillverka. Dessutom är de flesta modellerna tillverkade för hand enligt individuella beställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man interiören?

Även om en metallpall kanske inte passar in i varje rumsdesign, det finns möjliga alternativ.

Land . Installera metallföremål inomhus i tandem med trä. Välj modeller i en neutral färg, täckta med ett genomskinligt lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Kromstolar i kombination med plaststolar kommer att se bra ut i den här stilen. Var inte rädd för att använda rika färger och anpassade former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . I den här interiören ser pallar på öppnade smidda ramar bra ut; du kan kombinera pallar med kontrasterande former och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp . I denna stil bör möbler av ovanlig form användas; abstraktion i pallens design är bara välkommen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en metallpall för interiören, ta hänsyn till detaljerna i rummet självt.

Så, i köket, placera kopior med ett mjukt eller halvmjukt säte, klädsel av naturligt eller ekoläder kommer att se vackert ut. I ett litet kök är det mer lämpligt att placera pallar med plastsäte i en ljus ton som visuellt ökar utrymmet. För att lägga till färg och ljusstyrka i matsalen kan du lägga pallar på en metallram i olika färger.

För att fylla vardagsrummet med en atmosfär av ädel lyx, köp höga stoppade pallar. I sovrummet ser rosa prover mjuka och romantiska ut, i harmoni med ett vitt soffbord och vitt golv. Om pallen väljs inte för hemmet, utan för produktionsområdet, ge företräde åt alternativ på en förstärkt ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Metall är ett pålitligt och hållbart material som används för tillverkning av möbler, men för att en sådan produkt ska hålla så länge som möjligt och glädja ögat med ett attraktivt utseende bör du ta hand om strukturen. Det är viktigt att hantera avföringen försiktigt, flytta den försiktigt för att inte skada golvet, sväng inte på en metallpall.

För att upprätthålla den ädla metalliska lyster krävs det systematiskt att polera ytan med en mjuk trasa. Och även klädseln behöver vård. Det ska tvättas med speciella tvättmedel och inte utsättas för direkt solljus, annars tappar det sin färg och attraktivitet.

Rekommenderad: