Fällbara Köksbord (48 Foton): Skjutbara Modeller För Köket, Omvandlande Matbord Med En Keramisk Skiva

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Köksbord (48 Foton): Skjutbara Modeller För Köket, Omvandlande Matbord Med En Keramisk Skiva

Video: Fällbara Köksbord (48 Foton): Skjutbara Modeller För Köket, Omvandlande Matbord Med En Keramisk Skiva
Video: EXTREM MAKEOVER I BÅDE KÖK & VARDAGSRUM DIY - byggt som fan 2024, Mars
Fällbara Köksbord (48 Foton): Skjutbara Modeller För Köket, Omvandlande Matbord Med En Keramisk Skiva
Fällbara Köksbord (48 Foton): Skjutbara Modeller För Köket, Omvandlande Matbord Med En Keramisk Skiva
Anonim

Ett bord är en nödvändig möbel i köket. Om rummet är så litet att det inte finns någonstans att sätta det, finns det många designidéer med vilka bänkskivan bokstavligen kan förvandlas från ingenstans: väggar eller ett headset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Köksbordet är av två typer: arbets- och matsal. Ytterligare matlagningsytor läggs ut från headsetmodulerna och ligger i arbetsområdet. Matborden är något borttagna från arbetsplatsen. För att inte ta extra plats i köket är de kompakta, men med en vikningsfunktion.

Tror inte att omvandling av möbler är en del av endast små rum . Vackra, robusta bord i olika former och storlekar kan ha fällbara element för att bli ännu större och rymligare.

Varje typ av fällningsmekanism har existensrätt, eftersom den är pålitlig, enkel och lätt att använda.

Bord kan läggas ut, förlängas, flyttas isär, lutas. Under århundradena med att arbeta med omvandlingsmekanismer har industrin fört dem till perfektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Genom att välja bord försöker människor lösa två motsatta problem samtidigt - de vill ha rymd och diskretion från det. För att förstå hur dessa uppgifter är genomförbara, överväga fördelarna och nackdelarna med fällbara bord.

Transformeringstabeller har många fördelar:

  • kompaktitet gör att de kan vara nästan osynliga, men vid behov förvandlas till ett fullbordat bord;
  • många typer av produkter är ganska funktionella, de har ytterligare lådor och hyllor;
  • endast högkvalitativt material är lämpligt för tillverkning av bord, eftersom de måste läggas ut återanvändbara, så att produkterna är pålitliga och hållbara;
  • vissa vikta bordsmodeller tar inte bara lite plats, utan döljer också fällbara stolar i sin design;
  • en mängd olika typer med olika mekanismer, former, från alla typer av material, låter dig välja ett bord i ett specifikt kök, med hänsyn till det tilldelade utrymmet och stilen.

Nackdelarna inkluderar svårigheten att välja plats, särskilt för infällbara och vikbara produkter. När de är monterade är de osynliga, men när bordet är installerat och "övervuxet" med stolar kräver det en viss mängd utrymme. Kostnaden för fällbara modeller noteras, vilket är högre än för konventionella bord, eftersom ytterligare material används för tillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Transformatorer är mycket olika, de skiljer sig från varandra i storlek, form, färg, material. Men deras största skillnad ligger i vikningsmekanismen, vilket leder till en ökning av bordsskivan. Låt oss titta närmare på varje transformationsmetod.

Bokbord eller "fjäril"

Bokbord har varit kända länge, de är mycket populära på grund av sitt enkla och pålitliga sätt att lägga upp. Detta bord var en favoritmöbel i Sovjet -Chrusjtjov. Under trånga förhållanden är det idealiskt att ha en smal piedestal mot väggen, det tar nästan ingen plats. Om det kommer gäster, ordnar ägarna kantstenen till soffan och höjer sidoytorna som hängde på gångjärn en minut tidigare. Ett elegant men starkt stödben är dolt bakom sidoväggarna, det är monterat diagonalt och sidoytan ligger ovanpå.

Så på ett ögonblick förvandlas en liten kantsten till ett stort bord. Om få gäster kommer räcker det med att höja ena sidoväggen.

I sovjettiden hade fjärilsbordet få typer. Ett tyngre skåp var utrustat med hyllor och jämna dörrar. Den lätta versionen, när den var hopfälld, var ett tomt skåp, på ytan av vilket endast några få fotografier eller figurer kunde placeras. Moderna bokbord är mer mångsidiga:

  • lätta alternativ utför bara funktionen för tabeller som inte har extra lagringsutrymme;
  • ett fullfjädrat kantstenbord med ett funktionellt lagringssystem dolt bakom dörrarna;
  • fällbordets kantsten är utrustad med lådor;
  • ensidigt bokbord med öppna hyllor;
  • litet köksbord med små vingar;
  • bord har olika typer av stöd: ett på varje sida eller två, ställt diagonalt, i mitten, längs kanterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar vridbar

Svängmekanismen är enkel och okomplicerad. Baserat på det kom de med flera alternativ för tabeller.

  • Metoden för att fälla ut strukturen är extremt enkel. Det lilla bordet har en dubbel skiva. För att vika ut den, vrid först ytan 90 grader och öppna den sedan som en bok.
  • Ett fullfjädrat funktionellt skåp innehåller ett lätt bord på ytan, som bara har en bordsskiva och en sidovägg på hjul. Man behöver bara dra, och bordet kör av och sedan ut, och du får en bardisk.
  • Det finns dyra typer av bord med mekanisk rotation. Man behöver bara dra i bordsskivan något, så kommer den att fälla ut och sätta sig på plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Bordsskivan består av två halvor. För att expandera strukturen måste du flytta isär den i olika riktningar.

Det finns en sektion under bordsytan, som ska tas bort och placeras i mitten. Så här utgör den tredelade bänkskivan en enda enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Fällbara bord är en genial design för små kök. När de är vikta bildar de en panel på väggen. När det är dags för middag sänks bordsskivan helt enkelt. Designers har utvecklat många modeller av hopfällbara bord, alla kan välja det bästa alternativet för sitt kök.

  • En smal panel är fäst på väggen, på vilken bara några koppar kan placeras. Bordsskivan hänger ner.
  • Ett ännu mer kompakt alternativ som inte ens har en smal panel. Ett svängbart ben är monterat på väggen och en liten bordsskiva fäst vid den. När den är vikt är en sådan struktur en bordsskiva, vertikalt monterad på väggen.
  • För dem som tror att en radiator tar upp ett slöseri med utrymme i ett litet kök har en modell av ett hopfällbart bord uppfunnits som "absorberar" batteriet. Bekväm multifunktionell två-i-ett-design. Men det finns en nackdel - när det fälls in stör ett sådant bord cirkulationen av varm luft.
  • För minimalistiska stilar uppfanns en design i form av ett mycket smalt väggskåp, som inkluderar en bordsskiva. Skåpspanelen spelas upp med ett färgschema, eller så väljer de en nyans som matchar väggen och löser sig helt i rymden, eller de är målade i en iögonfallande färg och förvandlas till en enkel asketisk inredning i form av en ljuspunkt i rummet.
  • Det finns en praktisk design som kombinerar ett praktiskt hängande skåp med en bänkskiva. Modellen är lämplig för stilar av minimalism, moderna, urbana trender, eftersom den vid montering är en låda på väggen, stängd på alla sidor.
  • Kök med tillräckligt utrymme använder också hopfällbara modeller. Men de har råd att fixa dem inte på väggen, utan i mitten av rummet på installationen. Strukturen ser ut som en extremt smal ö med två gångjärn.
Bild
Bild

Infällbar

Bordet är utlagt med utdragningsmetoden, det vill säga det rör sig ut ur de stationära möblerna. Samtidigt är teleskopisk vikning eller svängning inte alltid färdig.

  • Bardisken på hjul rullar ut ur sidoskåpet. Med hjälp av ett rackspår fäst på headsetet kan bordsskivan resa runt i köket, flytta vilket avstånd som helst.
  • Ibland kommer en bänkskiva ut ur arbetsväggen, vilket bryter tanken på rymden. Det är svårt att tro att hon kunde passa in i det utrymme som hon fick.
  • Samma intryck lämnas av teleskopiska strukturer när ett rymligt bord dyker upp från en vanlig kökslåda.
  • Ibland på ett teleskopiskt sätt lämnar bordet en liten låda på väggen som representerar en modell av en transformator.
  • För att öka ytan på bänkskivan gömd i stationära möbler dras den ut och läggs ut som en bok, eller på annat sätt.
  • Utdragbara bordsskivor döljs inte bara i headsetet. Ibland är de maskerade i ö -elementet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För ett bord, särskilt ett transformerande, är det viktigt att det är starkt, stabilt och hållbart. Frekvent utbredning kan påverka dess hållbarhet. För att designen inte ska misslyckas måste valda material vara av utmärkt kvalitet.

Köksbordet i matsalen är en ganska märkbar möbel i inredningen . Materialets inkonsekvens med den allmänna stilen kommer att bringa disharmoni till situationen. Därför bör du definitivt ta hänsyn till rummets design när du väljer ett bord. Med en mängd olika material är det enkelt att göra rätt val.

Glas

Glasbord i våra kök kan inte kallas en frekvent förekomst; många anser att det är opraktiskt. Men det finns situationer när sådant material motiverar sig. I små rum, med rätt design, kommer ett transparent bord att släppa ut utrymme genom sig själv, det kommer inte bara att minska det, utan till och med lägga till volym.

Glasbord spelar perfekt tillsammans med vissa stilar, som fusion, modern, minimalism.

Men det är värt att komma ihåg att daglig användning av glasytan för att äta kommer att kräva frekvent och noggrant underhåll. Därför tillåter sådana bord sig ungkarlar som sällan äter hemma. Eller ägarna till stora matsalar, som har flera bord i inredningen.

För tillverkning av bordet är härdat höghållfast glas lämpligt, täckt med ett transparent skyddsskikt som skyddar mot repor och andra skador . Det är en flerskiktad vattenavvisande struktur som reagerar väl på temperaturförändringar, vilket innebär att varmt spillt kaffe inte kommer att skada det. Fästelement är utvalda graciösa, men särskilt starka, som kan motstå frekvent utspelning.

Glasbord tillverkas i rätt geometrisk form. Förutom transparenta alternativ producerar de tonad, mönstrad, blank beläggning, dekorerad med folie och lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

För ett sekel sedan var trämöbler en vanlig sak för varje familj, oavsett materialstatus och klass. Idag är massivt träprodukter dyra, så träfiberprodukter (MDF) används i stor utsträckning.

Trä är ett miljövänligt naturmaterial . Varje ras ger sin egen unika nyans och mönster. Med taktil kontakt kan du känna hur trevligt träet är, det utstrålar värme och komfort. Därför föredrar bekväma rustika stilar att se bara trä i sina interiörer.

Innan man tillverkar möbler behandlas trä med svampdämpande impregneringar. Fällborden är gjorda av massivt trä: ask, ek, valnöt, bok. Mindre vanliga stenar med medelhårdhet: björk, al, körsbär. Produkter av mjukt material är lätt mottagliga för mekanisk skada. Borden ser väldigt fina ut, men de är rädda för kontakt med vatten och kräver mer noggrant underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faner

Idag är den största andelen möbler gjorda av MDF och spånskiva, de tillhör budgetmaterial. Faner är en tunn plåt (0, 1-10 mm), som limmas på pressade brädor, vilket skapar en imitation av äkta trä. Tabeller tillverkade på detta sätt är ganska hållbara, de innehåller mönster och färg på vilket som helst, till och med exotiskt trä. De kan tvättas, de är motståndskraftiga mot repor, men som naturligt massivt trä gillar de inte långvarig kontakt med vatten.

Dessutom kan frekvent kontakt av faner med varma rätter leda till torrt lim och deformation av bordsytan.

Bild
Bild

Metall

Bord helt i metall är svåra att föreställa sig i hemmakök. De är vana att utrusta kantiner, produktionsverkstäder och en mysig vardagsrumsinredning tål endast fragment av kall metall. Oftast är ben och en bas under bänkskivan gjorda av den. Materialets styrka gör att du kan skapa tunna men pålitliga stöd, och själva bordsskivan är gjord av glas, trä eller MDF. Glasets nåd och glans kombineras särskilt framgångsrikt med de sofistikerade kalla formerna av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

För tillverkning av skjutbord används hållbara plasttyper som tål höga temperaturer, inte tappar utseendet vid kontakt med heta föremål. Plastbord är inte rädda för vatten, de är lätta att ta hand om. Moderna typer av produkter tvättas väl med hushållskemikalier utan att det påverkar dem. Dessa bord är billiga, lätta och kan flyttas var som helst varje dag.

De negativa aspekterna inkluderar sömmarna, som ofta är synliga på produkten, ibland avger de en obehaglig lukt, är giftiga vid en brand och ser inte lika elegant ut som naturmaterial.

Bild
Bild

En sten

På grund av sin höga vikt används natursten inte för tillverkning av fällbara bord. Den används för att producera tunnplattor som används för att täcka produkten. Stenbord är vackra, hållbara och tål temperaturförändringar. Men det porösa materialet absorberar vätska. Om till exempel kaffe spillts ut på en marmoryta och inte tas bort i tid, kommer fläcken att vara kvar på det för alltid. Stenen gillar inte effekterna av hushållskemikalier och är för dyr.

Du kan köpa ett hopfällbart bord av konststen (kvarts eller akryl) . Den är tillverkad av polymerharts och naturstenflis. Detta material har inga problem med porositet, det stöter bort vatten. Konstgjord sten är resistent mot olika temperaturer, lätt att underhålla och ser ganska anständigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik

Keramiska bordsskivor för hopfällbara bord tillverkas med hjälp av flera tekniker. I ett fall läggs det keramiska skiktet helt enkelt på det förberedda underlaget. Kraven för att ta hand om ett sådant bord kommer att vara desamma som för vanliga plattor - det reagerar normalt på hushållskemikalier, men är rädd för användning av slipmedel. Det andra sättet är att kombinera keramik och glas.

Bordsskivor installeras ofta på metallben, men ibland används även trä som grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du bestämma produktens storlek. Tre faktorer påverkar bordets storlek: det utrymme som tilldelats det, antalet hushållsmedlemmar och hur ofta gästerna är i huset.

Modellens designfunktioner beror till stor del på platsen . Bordet tillhör vikprodukter, vilket innebär att det måste öka i den riktning där det finns utrymme för det.

Om det finns en liten yta framför en ledig del av väggen kan du köpa ett hopfällbart väggbord. Headsetets U-formade layout lämnar inte öppna väggar; här behöver du ett infällbart alternativ som lämnar möbeldelen.

För ett rymligare kök eller matsal har du råd med ett fullt matbord med en hopfällbar funktion.

När du väljer en produkt bör du vara uppmärksam på dess funktionalitet. Bordet kan vara med hyllor, en låda eller ett slutet skåp. Formen, färgen, strukturen och konstruktionsmaterialet beror inte bara på ägarens smak utan också på inredningsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Formerna på bord är oftast fyrkantiga, rektangulära, runda, ovala. När du väljer ett bord i köket måste du ta hänsyn till att den runda eller ovala versionen inte är lämplig för små rum. De kan inte placeras i ett hörn, dessutom innebär cirkeln att stolar är placerade från alla håll. Om stilen i ett litet kök kräver släta linjer köps ett halvcirkelformat bord som placeras mot väggen med ett snitt.

Runda och halvcirkelformade modeller installeras i mitten av rummet, de är vackra och högtidliga . På grund av bristen på hörn kan ett stort antal gäster rymmas bakom dem.

Fyrkantiga och rektangulära bord är lämpliga för alla storlekar och stilar. De är lätta att fälla ut, deras traditionella form är mer bekant för moderna användare.

Storleken på den valda modellen beror direkt på det utrymme som tilldelats den. Standardprodukter överstiger inte en höjd av 75 cm, och bänkskivornas mått är 70x70 cm eller 70x100 cm.

Den moderna tillverkaren avviker ofta från de avsedda standarderna till förmån för en mängd olika mönster och kundnöjdhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och design

Mängden hopfällbara bord gör att du kan integrera dem i vilken inredning som helst. De har en rik färgpalett. Om vi tar trä har varje produkt sitt eget speciella mönster och nyans. Även glasbänkskivor är inte utan variation. Förutom transparenta alternativ kommer de i en lugn rökig färg eller med ett ljust fototryck.

Transformatorer passar alla stilar, du behöver bara välja rätt material och färg . Till exempel föredrar rustika och etniska stilar trä, medan industriella stilar inte kommer att ha något emot glas- och metallstrukturer. Låt oss titta närmare på stiliserade modeller.

Shibby chic

Denna trend kännetecknas av ljusa, nästan bleka nyanser och representerar "åldrad prakt". Dyra möbler ser ut att ha stått i århundraden. Fällbordet ska ha icke-moderna former, och dess yta ska vitkalkas och åldras med olika tekniker.

Bilden visar hur du kan återställa ett hopfällbart serveringsbord i shabby chic -stilen med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Möbler i stil med en fransk by har också ett nästan antikt utseende, men till skillnad från shabby chic behöver det inte betona lyx, det räcker med att restaurera mormors bord, så länge det är av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech, minimalism

Dessa stilar föredrar klar geometri, den svala glansen av glas och metall, samtidigt som de är praktiska och funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Stilen har sitt ursprung i de stora lokalerna för övergivna fabrikshallar. Dess interiör använder tegel, trä och mycket metall. Bilden visar produkten, vars ben återspeglar det industriella temat.

Bild
Bild

Ett hopfällbart bord är oumbärligt i moderna kök; det löser problemet med att ta emot gäster på ett civiliserat sätt. Annars skulle det vara nödvändigt att flytta flera olika strukturer för att få plats för alla.

Rekommenderad: