Bord I Skandinavisk Stil: Skriv-, Mat- Och Soffbord, Kök, Dator- Och Träbord, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bord I Skandinavisk Stil: Skriv-, Mat- Och Soffbord, Kök, Dator- Och Träbord, Andra Modeller

Video: Bord I Skandinavisk Stil: Skriv-, Mat- Och Soffbord, Kök, Dator- Och Träbord, Andra Modeller
Video: Mija Kinning och Trendenser ihop med Ballingslöv - del 1 2024, April
Bord I Skandinavisk Stil: Skriv-, Mat- Och Soffbord, Kök, Dator- Och Träbord, Andra Modeller
Bord I Skandinavisk Stil: Skriv-, Mat- Och Soffbord, Kök, Dator- Och Träbord, Andra Modeller
Anonim

Alla vill skapa en vacker och unik design i sitt hem. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av möbler. Ett utmärkt tillskott till nästan vilken inredning som helst kan vara ett bord i skandinavisk stil. Idag kommer vi att prata om funktionerna i sådana möbeldesigner och vilka material de kan vara gjorda av.

Bild
Bild

Särdrag

Bord i skandinavisk stil är oftast gjorda av naturmaterial, inklusive olika träslag. Sådana möbler är huvudsakligen utformade i olika ljusa nyanser. Strukturer i den här designen rör inte alls på rummet, utan gör det visuellt större.

Tabeller i denna stil kännetecknas av sin enkelhet och koncishet. De innebär inte närvaron av snygg inredning eller ett stort antal komplexa mönster, så dessa möbler fungerar oftast som ett snyggt tillskott till interiören.

Tabeller utformade i den här stilen bör inte vara för stora . Ofta har de en vikbar design, som, när den är hopfälld, är den mest kompakta modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För närvarande kan varje konsument i möbelbutiker se ett stort utbud av olika bord, skapade i en lakonisk skandinavisk stil. De kan skilja sig från varandra beroende på vilken typ av rum de är avsedda för.

Kök . Dessa modeller är oftast dekorerade i vitt och späd den övergripande designen med naturliga träinsatser, som fungerar som en intressant accent. Ibland är foten och benen gjorda i ljusa färger, och själva bordsskivan är gjord av trä (med ljusa stenar). Det är för köksrummet som fällbara eller skjutbara modeller kan vara det bästa alternativet, som vid behov enkelt och snabbt kan utökas.

Matbord har i de flesta fall rektangulär form, det kan finnas runda alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bar . Som regel är sådana bord också placerade i köket. De är designade på samma sätt som konventionella köksdesigner, men samtidigt har de längre snygga ben. De har ofta en smalare men längre bordsskiva. Om rummet har matplatsmöbler i skandinavisk stil, kan barbordet väljas i samma design och i samma färger.

Ibland är dessa produkter tillverkade med flera fack i botten för förvaring av mat eller maträtter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrumsbord . För ett sådant rum kan små soffbord i skandinavisk stil vara det bästa alternativet. De är vanligtvis låga i höjd. Många av dem är helt gjorda av ljust naturligt trä. Ibland används olika träslag för bordsskivan och benen.

Vissa modeller av soffbord är gjorda med en tunn glasskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I skandinavisk stil kan även arbetsbord för kontor dekoreras . De ser så snygga och eleganta ut som möjligt i det inre av sådana lokaler. Sådana mönster görs ofta monokromatiska i svarta eller vita färger. Ibland, för att få bordet att verka mer intressant, späds designen med glas- eller träelement.

Småbord av denna typ finns också, de kan tillverkas med ytterligare små fack och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum skulle ett kompakt datorbord i denna stil vara ett utmärkt alternativ. Denna möbel kan vara lämplig för skolbarn . Många mönster är helt dekorerade i ett färgschema, medan små sektioner med hyllor som fästs på väggbeklädnaden följer med dem. Med dessa alternativ kan du spara betydande utrymme i rummet.

Sådana modeller kan samtidigt fungera som dator- och skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material kan användas för tillverkning av sådana möbelstrukturer; några av de mest populära kan särskiljas.

Bild
Bild

Solitt trä . Denna bas anses vara ett klassiskt alternativ. Den har den mest attraktiva yttre designen; en intressant struktur av materialet kommer att fungera som huvuddekorationen av möblerna. Massivet har en lång livslängd, ekvarianter är särskilt hållbara och pålitliga. Naturligt trä går att reparera.

Om ytan har slitits ut under drift kan dess tidigare utseende lätt återställas genom slipning och beläggning med ett nytt lager av skyddande komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood . Produkter tillverkade av en sådan bas har den lägsta kostnaden. För produktion används tunna ark. Oftast tas björk- eller lövprover. Tabeller av detta material ser snygga och vackra ut.

Ytan på dessa modeller kan vid behov målas eller täckas med faner, vilket gör det möjligt att ge plywood ett utseende som liknar naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF och spånskiva . Dessa ark har också ett lågt pris, därför är det av detta material som bord i denna stil oftast tillverkas.

Men styrkan och tillförlitligheten för en sådan bas kommer att vara mycket lägre jämfört med andra sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Det används bara för att skapa basen för bordet. Materialet har en hög styrka och motståndskraft mot betydande belastningar. Metall har en lång livslängd. Vid tillverkning av bord tas tunna metallstavar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas och plast . Dessa material används sällan. Glas kan vara antingen transparent eller tonat. Plast kan också vara transparent eller monokromatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Dekorationen av alla bord i skandinavisk stil är särskilt lakonisk och snygg. Monokroma alternativ görs med en tunn bänkskiva, medan hela strukturen är helt skapad i svarta, vita eller gråa färger . Ibland används sådana fyrkantiga eller rektangulära bordsskivor av transparent plast eller glas för sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designmodeller kan produceras med en tjockare bänkskiva, dekorerad i vitt eller svart med stora inlägg i naturligt ljust trä . Modeller med en metallbas av bisarra stavar anses vara ett intressant alternativ. I detta fall kan bordsskivan vara helt av glas eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett utmärkt alternativ för ett köksrum inrett i svarta och grå färger kan vara ett bord med en stor svart botten och en rektangulär bordsskiva av ljust trä med en intressant konsistens. I detta fall bör stolarna väljas i samma stil

Bild
Bild

För ett litet kök kan ett ovalt eller runt skjutbord, helt tillverkat av en träslag, vara lämpligt. För denna design kan du hämta stolar i svarta eller mörkbruna färger. Sådana alternativ kan placeras i rum inredda i vitt eller ljusgrått

Bild
Bild

Inuti barnrummet blir det intressant att titta på ett bord i vita färger med en slät blank yta och med små träben. Samtidigt kan flera små lådor eller flera hyllor ovanför den finnas i den, sådana ytterligare fack bör skapas i samma design

Rekommenderad: