Bord I Provence -stil: Vitt Träbord Med Stolar På Verandan

Innehållsförteckning:

Video: Bord I Provence -stil: Vitt Träbord Med Stolar På Verandan

Video: Bord I Provence -stil: Vitt Träbord Med Stolar På Verandan
Video: Cut and polish to shape the wooden table and chairs set | Carpenter 2024, Maj
Bord I Provence -stil: Vitt Träbord Med Stolar På Verandan
Bord I Provence -stil: Vitt Träbord Med Stolar På Verandan
Anonim

När du väljer möbler för ditt hem vill du inte alltid göra det prickigt och pretentiöst. Med alla människors anhängighet till högteknologiska ämnen är det fortfarande bättre att dekorera hemmet i en mer avslappnad och välkomnande stil. En utmärkt lösning är den provensalska stilen, men du måste kunna använda den, välj rätt möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, färger och material

Headset i Provence -stil kan ge en känsla av mys och komfort. Landsbygdens motiv vid Medelhavskusten kommer att tilltala många. Naturliga toner, ett överflöd av blommor, solen - allt detta förmedlas med dekorativa medel så exakt som möjligt. Alla dessa nyanser finns i designen av bord i provensalsk stil.

Bild
Bild

Den karakteristiska egenskapen här är kombinationen av naturmaterial med olika bearbetningsmetoder. Hon kan vara både medvetet oförskämd och extremt elegant. För tillverkning av möbler tar de:

  • trä;
  • rotting;
  • smidda metalldelar;
  • olika kombinationer av dessa material med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

I färg kan bordet och stolarna vara som utbrända under solen och blekta av havsvindarna. Designers rekommenderar att du använder möbler i följande färger i den provensalska interiören:

  • ockra;
  • grå;
  • beige och brun;
  • grädde;
  • olivolja, vit och några andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att observera strikt lugna färger, som harmoniskt kombinerar olika nyanser.

Provensalska möbler har kanske inte uttrycksfulla dekorationer, men när det skapar en känsla av åldrande överensstämmer detta ganska med denna stil. Gula och ljusblå toner är bra, de verkar transportera dig till ängar och åkrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Provensalska bord på verandan kan ha både massiva och känsliga, snidade ben. Ristningen på bordsskivan och topplocket är också ganska lämplig. Det synliga åldrandet av de snidade elementen kommer att bidra till att understryka stilens särart ännu mer exakt. Locket är oval, rund, fyrkantig eller rektangulär.

Det är den sista formen som används bäst, eftersom den mest exakt uttrycker andan i sann Provence (och det är svårt att nämna en mer universell lösning som är lämplig för en mängd olika interiörer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att bara ben som ser lika viktiga är kompatibla med en bred, tung bänkskiva. Bordets massivitet bestäms av vad stolarna är. En brun bänkskiva och gråa (eller vita) ben ser riktigt bra ut. Fördomarna om vitt är ogrundade, eftersom du kan välja dess version med tillägg av beige, gråtoner.

De kaffefärgade matgrupperna är mycket sofistikerade och inbjudande. Det finns ett annat sätt - att bara välja de mest naturliga möblerna av omålat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket bord ska man välja?

Det är meningsfullt att köpa runda träbord endast när ditt rum är tillräckligt rymligt och du kan närma dig från vilken sida som helst.

Viktigt: ett runt bord kan ha en annan färg än stolar - och detta bryter inte mot stilens kanoner.

Ovala modeller kan inte placeras i ett hörn; den idealiska platsen för dem är den mest framträdande och väl upplysta delen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små bord med robusta metallben och en grov, uthamrad bänkskiva kan läggas till kök, verandor eller helt enkelt står för blomkrukor. Om du ska arrangera påkostade fester med ett stort antal gäster, är det också lämpligt att placera dem på en öppen terrass, ett vanligt bord på en metallram med en träbordsskiva.

I det här fallet är en ren vit färg till och med oönskad, men medvetet brutalitet, ojämna kanter kommer bara att spela i dina händer. Det är önskvärt att kombinera bord av denna typ med bänkar och andra trämöbler.

Bild
Bild

Smidda strukturer ser eleganta och lätta ut, men det här intrycket bedrar - vad gäller stabilitet och tillförlitlighet har de ingen motsvarighet. Det betyder att ett sådant bord kommer att vara användbart inte bara för en öppen terrass, utan även för en trädgård eller ett lusthus, ingen vind är rädd för det. Det rekommenderas att komplettera kompositionen med smidesjärnstolar, och för att använda dem bekvämt, använd mjuka kuddar.

Det spelar ingen roll om metallen är svart eller målad i klassiska provensalska färger, den blir lika vinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avrundade hörn är optimala om det finns små barn i huset, eftersom deras säkerhet inte kan vara överdriven. Men även i andra fall visar sig en sådan original lösning vara ganska lämplig, sex personer kan säkert sitta vid ett oviktigt ovalt bord. Glidalternativ är optimala när det inte finns tillräckligt med utrymme, och antalet hushåll eller gäster är mycket stort.

Bild
Bild

Bland utländska tillverkare bör italienska, franska och portugisiska fabriker föredras, som har tillverkat oklanderliga möbler i många decennier i rad. Var noga med att ange när du beställer:

  • vilken typ av trä vill du använda;
  • vilken tilläggsutrustning som ska vara;
  • optimal färg;
  • storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Provence kan inte föreställas utan alla möjliga små dekorationer och attribut, de hjälper till att ge möbler och interiören som helhet en känsla av fullständighet och fullständighet.

Servetter och dukar måste väljas strikt från bomull eller linne. Huvudfärgen ska vara vit, det maximala som är acceptabelt från dekorationen är en liten remsa av prydnad längs kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Randigt, rutigt tyg kombineras harmoniskt med vanliga väggar, som tillval kan du använda textilier med ett litet blommigtryck. Handbroderi ser bra ut på nästan alla sätt. Genom att placera ljus i en ljusstake av naturmaterial förstärker du bara det positiva intrycket.

Rekommenderad: