Aluminiumradiatorprofiler: Beskrivning Av Profilen För Kylradiatorn, Applicering Av Runda Elektriska Profiler

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumradiatorprofiler: Beskrivning Av Profilen För Kylradiatorn, Applicering Av Runda Elektriska Profiler

Video: Aluminiumradiatorprofiler: Beskrivning Av Profilen För Kylradiatorn, Applicering Av Runda Elektriska Profiler
Video: LVI Yali Digital Installationsfilm SE 2024, Maj
Aluminiumradiatorprofiler: Beskrivning Av Profilen För Kylradiatorn, Applicering Av Runda Elektriska Profiler
Aluminiumradiatorprofiler: Beskrivning Av Profilen För Kylradiatorn, Applicering Av Runda Elektriska Profiler
Anonim

Aluminium är en av de mest efterfrågade metaller i olika branscher. De mest använda aluminiumkylarprofilerna.

Vad det är?

Aluminiumprofiler produceras genom extrudering (varmpressning) från aluminiumlegeringar enligt specificerade dimensioner och tvärsnittsform.

Fördelarna med denna metall är dess låga vikt och förmågan att klara ganska tunga belastningar . Det är hållbart, är inte rädd för fukt, tolererar höga temperaturer bra, deformeras inte och avger inte skadliga ämnen, det vill säga det är miljövänligt. Det lämpar sig för bearbetning och behåller sina funktioner under lång tid (i genomsnitt 60-80 år).

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumkylarprofilen används för effektiv kylning och avlägsnande av överskottsvärme från alla elektriska och radiokomponenter, svetsmaskiner, lysdioder med olika effekt. Detta händer på grund av den höga värmeledningsförmågan, vilket gör att profilen kan överföra värmen som tas emot från manöverelementet till det yttre utrymmet.

Bild
Bild

Konvektion i luften kyler radiokomponenten och bibehåller därmed en normal driftstemperatur, förlänger livslängden och säkerställer smidig drift av hela enheten.

Konstruktioner är konstruerade för effektiv värmeavledning både i passivt läge (utan kylfläkt) och i aktivt läge (med forcerad kylning) . Detta resultat uppnås med en ribbad yta, vilket avsevärt ökar värmeöverföringsområdet.

Bild
Bild

Den elektrotekniska profilen är avsedd för tillverkning av delar till värmeväxlare, luftkonditioneringar och annan utrustning, främst för industriföretag.

Produktionsfunktioner låter dig skapa profiler av vilken form som helst . För att öka värmeledningsförmågan hos ett specifikt element utvecklas en specialritning. Effektiviteten för delkylningsprocessen bestäms av värmeavledningsområdet för radiatorn och hastigheten för luft som passerar genom den.

Aluminiumradiatorprofiler är överliggande, hörn, upphängda och inbyggda. Tillverkare erbjuder ett stort urval av profilformer: fyrkantiga, rektangulära, runda, H-formade, T-formade, W-formade och andra.

Bild
Bild

Standardlängden på piskan är 3 meter . Kan vara obelagd eller anodiserad eller svärtad. Profilmärken anger djupet på fenorna och kylflänsarna. Ju högre fenornas höjd desto effektivare värmeöverföring.

Ansökningar

Eftersom aluminium är en svagt magnetisk substans används elektrotekniska profiler i ställverk, processorer, styrmikrokretsar. Alla enheter som alstrar värme under drift kräver installation av kylradiatorer.

Denna grupp inkluderar datorutrustning, effektförstärkare, svetsomvandlare.

Aluminiumprofiler används för:

  • kylning av mikrokretsar;
  • installation av alla LED -system;
  • passiv kylning av nätaggregat, inklusive drivrutiner och spänningsstabilisatorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest använda radiatorprofilerna för lysdioder. Även om LED -remsor anses vara kalla ljuskällor, så är de inte det . Deras uppvärmning är tillräckligt hög för att lampan ska misslyckas. Aluminiumprofilen fungerar som ett passivt kylfläns, vilket ökar värmeöverföringsområdet och minskar uppvärmningen.

Montering av tejpen på en profil ökar dess livslängd . Tillverkare av LED -remsor rekommenderar att du installerar alla remsor med en effekt på 14 watt per meter eller mer på en aluminiumkylare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda en radiatorprofil när du skapar interiörbelysning, tänder terrarier och akvarier, skapar fytolampor för att förbättra växternas tillväxt.

Monteringsalternativ

Det finns flera installationsmetoder. Oftast utförs fästning på ett universellt lim eller silikontätningsmedel. Installation på självgängande skruvar är också möjlig. LED -remsan fästs på limmet på remsans baksida.

Fjäderbelastade klämmor och skruvmekanismer används för att säkra CPU och GPU . En fläkt för blåsning är monterad på själva kylaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje metoden är smältlimmontering. Den används för att installera transistorer för effektomvandlare (om det inte finns några hål i kortet) . Lim appliceras på transistorns yta, kylaren pressas mot den med en genomsnittlig kraft i 2-3 timmar.

Samma metod kan användas när ett akvarium utrustas med LED -lampor . Lysdioder fästs på profilen med smältlim. Det kan också fixeras med skruvar genom värmeledande pasta. Vid behov kan du ansluta fläktar där profilribborna är. I detta fall blir kylningen mycket mer effektiv.

Rekommenderad: