Populära Sovrumsstilar (136 Bilder): Medelhavet, Ecostyle, Art Deco, Empire

Innehållsförteckning:

Video: Populära Sovrumsstilar (136 Bilder): Medelhavet, Ecostyle, Art Deco, Empire

Video: Populära Sovrumsstilar (136 Bilder): Medelhavet, Ecostyle, Art Deco, Empire
Video: Remarkable Art Deco Style FN/Browning B25 Shotgun 2024, Mars
Populära Sovrumsstilar (136 Bilder): Medelhavet, Ecostyle, Art Deco, Empire
Populära Sovrumsstilar (136 Bilder): Medelhavet, Ecostyle, Art Deco, Empire
Anonim

Inredningsvärlden är verkligen gränslös, en stor variation av stiltrender samsas fredligt i den: modern, historisk och etnisk, som nära interagerar med varandra, ofta kompletterar varandra. Varje stil är unik på sitt sätt och är en outtömlig inspirationskälla för både professionella designers och de som precis har börjat bekanta sig med konsten att inreda vardagsrum .… Vi hoppas att du bland de presenterade populära riktningarna hittar exakt "din egen" för att förverkliga dina planer 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender från XXI -talet

Dessa stilar förenas av den relativa enkelheten i utförande, funktionalitet och bekvämlighet - allt som är så uppskattat av stadsborna som är vana vid en viss nivå av komfort och tekniska framsteg. Modern design är genomtänkt belysning, maximalt ledigt utrymme, tydlig och enkel layout … Oavsett om du leder en avskild livsstil eller är van vid vanliga besök hos gäster, kan olika designidéer välja en original inredningslösning, med hänsyn till dina egna estetiska preferenser och budgetmöjligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle

Bildandet av ekoinredningar, en ny designtrend, inträffade i slutet av förra seklet och uppstod som ett resultat av utvecklingen av "grönt" mode. En person har tröttnat på bilder av bostadsutrymme i industriell romantiks anda och inser att det är naturen som är den verkliga källan till värme, lycka och harmoni, och inte samma typ av byggnader gjorda av ansiktslös betong.

Genom att välja ekostil blir du inte bara ägare till en modern, vacker och bekväm inredning, utan får också möjlighet att visa din inställning till orimlig förorening av den naturliga miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekodesign är inte ett billigt nöje, även om kostnaderna kompenseras fullt ut av den avkopplande atmosfären och det fantastiska mikroklimatet i huset.

Boho

Inte alla kan uppskatta designen, som starkt liknar en inredning på landet, där många söta och onödiga saker samlas in, som togs ut ur stadslägen år efter år. Den mångfacetterade boho -designen förnekar tydliga regler om möblernas utformning, användning av inredning och kombinatoriska färger .… Om du värdesätter självuttrycksfrihet, ett kreativt förhållningssätt och inte lider av fördomar, välj gärna boho-stilen. Dessutom finns det flera underarter av denna riktning: hippie, boho-shic, glamour, klassiker, eko, vilket utökar möjligheterna till inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida

Mysig och bekväm traditionell design, utspädd med innovativa lösningar och moderna material. Enkel, funktionell och diskret, stilen är en blandning av minimalism och klassisk , men det begränsar inte valfriheten för möbler, inredning, textilier och färgpalett från kontrasterande kombinationer och neutrala kombinationer till ljusa nyanser som accenter. Samtida kännetecknas av aktiv användning av rymdzonstekniker med hjälp av ljusridåer, transformerbara och stationära skiljeväggar, möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fusion

En rörelses hemland som återspeglar filosofin och traditionerna i helt olika kulturer är USA. Fusion accepterar inte tristess och monotoni, det finns ingen plats för pastellpalett och obeskrivliga färger . För att färgtemperaturen ska förbli konstant hög bör varma, levande och rika färger ha råd i designen. Om en kall skala används är intensiteten hos nyanserna viktig.

En sådan djärv riktning som fusion uppmuntrar starkt till experiment med färglösningar som ska spegla ditt inre tillstånd och skapa en festlig stämning. En liknande princip observeras i dekorationen av lokaler, därför är det tillåtet att blanda olika material och texturer, vilket nödvändigtvis delar utrymmet i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fusion design innebär användning av komplex belysning, ljusa textilier från både högkvalitativa syntetiska material och naturmaterial och ett stort antal dekorativa element.

Grunge

Grungefilosofin förutsätter en demokratisk blick på färglösningar och inredningen. Interiörer i grungestil visar den yttersta enkelheten utan en antydan till patos samtidigt som han lyckas förbli respektabel. Efterbehandling är det enklaste med hjälp av tillgängliga material. Volymetriska paneler, stuckaturgjutning, förgyllning är oacceptabelt, men sten, tegel, trä, kakel, smide är välkomna. Möbelensembler är eleganta, universella och klassiska former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning är modellerna av stoppade möbler Chippendale och Biedermeier, möbler i retrostil och skåpmöbler i ekostil.

Årgång

Interiören är genomsyrad av antiken, romantik och nostalgi för det förflutna. Samtidigt har denna design en lugnande effekt som hjälper till att sätta ordning på tankarna. Vintage design möjliggör närheten till antikviteter och moderna saker som har som huvuduppgift att skapa en trevlig, inbjudande och bekväm miljö. Den önskade atmosfären skapas av möbler i olika stilar, det viktigaste är att det ser lite slitet ut och användningen av olika antika bagateller, vintageklockor, statyetter, gamla musiklådor.

Bild
Bild

Popkonst

Denna uttrycksfulla stil kännetecknas av djärva färgscheman och ett stort antal inredningsattribut i en slående design. Mycket ofta är den första förening som kommer att tänka på när man nämner popkonst bilden av Monroe, skapad av Andy Warhol. Vilket är ganska förväntat, eftersom det är användningen av popkulturelement i inredningen, inklusive populära reklambilder, som gör popkonsten så ljus och igenkännlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism

Eklektisk design är vanligtvis en blandning av flera stilar, vilket återspeglar ett kreativt förhållningssätt till utformningen av vardagsrummet. Eklekticism kräver god smak, på vilken tillgänglighet resultatet av blandning av objekt från olika perioder av historien direkt beror på . Formens utformning påverkades till stor del av den arkitektoniska riktningen med samma namn.

Det är allmänt accepterat att den nya gotiken, barocken och renässansen fungerade som de grundläggande historiska stilarna för eklekticism. När det gäller inredningen uttrycks eklekticism här i den kompetenta blandningen av liknande eller helt olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilen lockar dem som har svårt att nöja sig med en specifik stillösning och de som prioriterar att skapa sin egen unika bild av bostäder.

Historisk

Gruppen historiska stilar för inredning inkluderar gamla trender som länge har bildats som oberoende trender i inredningsvärlden. Under dess existens bevisade var och en av dem inte bara sitt värde, utan kunde också förbli efterfrågade i den moderna världen.

Art déco

En av de ljusaste stilarna har sitt ursprung i början av 1900 -talet. Jämfört med de då återhållsamma trenderna i utformningen av bostadsutrymmen gjorde extravaganta, ädla och uppriktigt lyxiga Art Deco -interiörer ett outplånligt intryck och lämnade få människor likgiltiga. Det blev förkroppsligandet av allt som saknades så mycket för överlevande från krigets svårigheter - ljusa färger och dyra finish, kombinerat med komfort och funktionalitet. Huvudkomponenten i Art Deco är moderna klassiker, som välkomnar konsistens och symmetri i konstruktionen av kompositioner, och detta gäller inte bara planering, utan också möblering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Empire stil

Den strikta, monumentala, högtidliga trenden, genomsyrad av militärromans anda, tog form som en självständig trend även under Napoleon I Bonaparte. Trots den totala urbaniseringen av samhället förblir den kejserliga lyxen och sublim skönheten i Empire -stilen relevant idag, särskilt när demonstration av rikedom och social status är viktigt när man inreder lokaler. Denna stil tolererar inte trånga utrymmen .därför kommer dess genomförande endast att bli framgångsrik i landsbostäder, stugor och privata hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rokoko

Hemlandet för en sofistikerad och elegant trend är Frankrike. Jämfört med föregångaren Barock är Rococo mycket ömare och lättare. Den dras mot släta, böjda linjer, glädjer ögat med en trevlig asymmetri av former, ett överflöd av lyxig inredning , utsökta textilier och härliga nyanser av pastellpalett, som är perfekta för att skapa luftiga, romantiska interiörer i sovrum. Rokokos huvudsyfte är att skapa en sorglös och avslappnad atmosfär av en semester som aldrig tar slut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Den mest mystiska och mystiska stilriktningen. Gotik bidrog främst till arkitekturen, tack vare vilka fantastiska genombrutna strukturer med stora torn och långa fönster dekorerade med mångfärgat glasmålning framträdde. Skönheten i enskilda gotiska detaljer gör att de kan användas i utformningen av vardagsrum. Interiören kännetecknas av spelet av trä och stenstrukturer i ytbehandling, heraldiska symboler och en mängd olika fresko -tekniker.

Gothic med sin dystra atmosfär kan knappast kallas den mysigaste riktningen. I sådana hus uppstår ofrivilligt känslan av närvaron av andra världsliga krafter, även om det sannolikt inte är sant att fans av allt mystiskt ser detta som ett problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik

Denna trend uppträdde relativt nyligen, men har redan blivit populär. Amerikanska och europeiska designers var de första som kombinerade moderna designtrender med "rusticism". Det engelska ordet "rustikt" betyder landsbygdsliv med sina enkla och till och med grova verkligheter. Till skillnad från lantlig stil är det rustikt som förutsätter brutal grovhet.

Samtidigt, i rustikism, finns det inget behov av att underhålla interiören helt i en rustik stil. Det tillåter bara användning av moderna material, möbler och hushållsapparater. Här interagerar grova landsbygdsstrukturer nära med moderna detaljer . - en sådan cocktail stod ut i en separat rörelse, kallad rustik modern eller modern lantlig stil, vars huvudsakliga skillnad är eklekticism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Etnisk grupp

Definitionen av etnisk stil inkluderar stilistiska trender som återspeglar trender i utformningen av bostadsutrymmen, kulturen och traditionerna i andra länders folk. Populariteten hos etniska grupper beror på möjligheten att skapa originella och bekväma interiörer med en speciell atmosfär av värme och komfort.

medelhavs

Den italienska (toskanska) eller medelhavsstilen, som har absorberat hela den soliga paletten av nyanser, kännetecknas av återhållsamhet och tradition.

Design egenskaper:

  • Färglösning - en varm palett av nyanser av beige, gul, orange, pastellrosa.
  • Belysning - mjuk och diffus.
  • Är välkomna levande växter i stort antal .
  • Textil: dekorativa kuddar, sängkläder och överkast broderas med paljetter, pärlor och glänsande trådar.
  • Möbelensembler kännetecknas av vanliga former, opretentiös snidning är tillåten … Sänghuvudet är nödvändigtvis dekorerat med smidesjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

grekisk

Den avkopplande atmosfären i Medelhavets siesta är huvuddragen i interiören i grekisk stil. Hon accepterar inte pretentiöshet, lyx och överdrift, men med hennes hjälp kan du skapa ett mycket praktiskt och riktigt bekvämt bostadsutrymme.

Typiska tecken:

  • Högt i tak, stora fönsteröppningar.
  • Maximal naturlighet i allt.
  • Användning av naturmaterial - trä, sten, metall och en neutral färgpalett. Grundfärgerna inkluderar nyanser av vitt och himmelblått. Hjälpmedel kommer att vara gult och rött, mindre ofta - graderingen av grönt.
  • Ett överflöd av levande växter.
  • Naturliga handgjorda trämöbler, mjuka soffor med låg höjd och lätt faner. En säng med en ristad sänggavel kan dekoreras med en baldakin.
  • Textilier - fönster är dekorerade med romerska persienner eller vanliga linne- eller bomullsgardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Indisk

En ovanligt ljus och färgstark stilriktning. Interiörer i indisk stil är fascinerande med lyxigt utförande, rik färgpalett och otrolig skönhet i möbelensembler. Trots upploppet av färger, sensualitet och rikedom av dekorativa element förblir atmosfären mycket harmonisk, skapar en extremt positiv inställning och stabiliserar den känslomässiga bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Afrikansk

En energisk, impulsiv och mycket solig destination i samband med heta länder. Denna stil kännetecknas av minimalism i design och speciell exotism. Det passar dem som har börjat anstränga industridesign och återhållsamhet i nanostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tropisk

En vacker och ovanlig tropisk stil är den perfekta lösningen för att dekorera sovrum.

Särdrag:

  • Varma färger diskreta nyanser av blått, grönt, gult, orange.
  • Wicker möbler ensembler gjord av rotting eller bambu, grova trämöbler, stoppade - med läder- eller tygfoder i en enkel, mjuk design. En transparent baldakin finns nödvändigtvis på en bred, bekväm säng.
  • Textil: fönstren är draperade med romerska persienner, ljus tyll, persienner och dörröppningar med gardiner gjorda av trådar med pärlor.
  • Ett stort antal inomhusväxter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska

Lyxiga, harmoniska, sofistikerade turkiska interiörer förknippas med arabiska berättelser. Dekorationen kommer att tilltala sanna finsmakare av skönhet och lyx av orientalisk dekoration. Färgschemat kan vara valfritt, men de klassiska nyanserna är graderingar av persika, vinrött, guld, lila, rött. Accentkombinationer inkluderar blå, lila, ljusgröna toner. Ett överflöd av stora snidade speglar, utsökta kristallampor välkomnas, på väggarna finns invecklade mönster och prydnader i de färger som råder i interiörens färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att föreställa sig en orientalisk inredning utan gardiner och baldakiner, som dekorerar sängar eller markerar gränserna för funktionella områden. Orientaliska gardiner är nödvändigtvis dekorerade med lambrequins, fransar, originalbroderi, draperier.

Kinesiska

Harmoniskt inredd miljö i enlighet med feng shui -läran. Varje element i kinesisk design är fylld med en djup filosofisk betydelse, som särskilt uppskattas av människor med en subtil uppfattning av omvärlden . Det viktigaste här är bra naturligt ljus i kombination med fri luftcirkulation. Feng Shui förnekar skarpa vinklar och raka linjer och säger ja till släta former och mjuka kurvor.

En av de ledande rollerna i designen tilldelas färgpaletten, rätt färgval bidrar till harmoni, välbefinnande och ekonomiskt välstånd, medan en misslyckad koloristisk lösning påverkar hälsa och sinnestillstånd negativt. Kinesisk filosofi delar inte färger i bra och dåliga, med tanke på det viktigaste - färgbalans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engelska (London)

Att inreda ett sovrum i Londons stil anses vara ett ganska vågat beslut. Även om den är föremål för en skicklig kombination av patriotiska element som ingår i kulturen i Storbritannien på 70 -talet och klassiska detaljer, ser sådana interiörer fräscha och originella ut. Naturmöbler i klassisk design används här .… Inredningen kan innehålla en nationell flagga. En bokhylla är ofta utformad som en telefonkiosk. Ibland fungerar den brittiska flaggan som ett separat dekorativt element, och i det här fallet sätter den röd-blå-vita kombinationen tonen för hela rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spanska

Romantiken, lugnet och jordnära skönheten i den spanska stilen får det att kännas som en medelhavsdesign. En speciell charm för sådana interiörer ges av färgglada, texturala, ovanligt livliga ornament som glädjer ögat och stämmer in på en positiv våg.

Särdrag:

  • Färgpaletten är övervägande ljus: dämpade gröna nyanser, ädel beige, varm ockra.
  • Massiva naturliga möbler, dekorerade med konstsmide. Sängen kommer säkert att dekoreras med en lyxig baldakin.
  • Naturmaterial är att föredra.
  • Dekorativa dekorativa detaljer i stora mängder.
  • Lamporna är koppar, tenn, järn, rikt dekorerade med element i smidesjärn och målningar.
  • Användningen av äkta spansk inredning - keramiska golvvaser, lergodsfigurer, ljusstakar med förgyllning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

svenska

Denna stilriktning drar mot naturlighet och enkelhet och förnekar alla slags dekorativa läckerheter. Svensk design kompenserar inte bara bristen på solljus, utan är också en tydlig demonstration av en respektfull, respektfull inställning till den naturliga miljön . Det beror på utseendet på kalla länder - Sverige, Finland, Norge, där bristen på ljus är ett vanligt fenomen, och för att kompensera för det används lämplig design av bostadsutrymmet. En sådan uppgift kan lösas exakt med den vita paletten och dess relaterade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övervägande av ljusa färger i dekoration och möbler är det främsta kännetecknet för den lakoniska och återhållsamma svenska interiören.

Marockansk

Impulsiv exotisk stilriktning har absorberat all rikedom av färgerna på den afrikanska kontinenten och den varma solen. Mångsidigheten i den marockanska stilen bidrar till att skapa din egen unika design . Dess bildning påverkades av tre etniciteter på en gång - öst, medelhav och afrikanskt. Det finns två varianter av marockansk dekoration. I det första fallet talar vi om en lyxig inredning, som spelas upp med dyra tillbehör och tyger, och i det andra är situationen redan enklare och till och med lite grov.

Rekommenderad: