Bord I Klassisk Stil: Matsal, Skjutbara Träbord I Klassisk Stil, Ovala Och Hörnmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Bord I Klassisk Stil: Matsal, Skjutbara Träbord I Klassisk Stil, Ovala Och Hörnmodeller

Video: Bord I Klassisk Stil: Matsal, Skjutbara Träbord I Klassisk Stil, Ovala Och Hörnmodeller
Video: Do It Yourself Dining Room Table 2024, Maj
Bord I Klassisk Stil: Matsal, Skjutbara Träbord I Klassisk Stil, Ovala Och Hörnmodeller
Bord I Klassisk Stil: Matsal, Skjutbara Träbord I Klassisk Stil, Ovala Och Hörnmodeller
Anonim

Tabeller i klassisk stil kommer alltid att vara populära - denna trend inom inredning och möbler förlorar inte sin relevans med tiden. Inredning i denna stil kännetecknas av strikta linjer och utsökta sniderier.

Bild
Bild

Karaktärsdrag

Klassiska bord har vanligtvis massiva toppar och böjda ben. De är ofta utrustade med utdragbara lådor och olika hyllor. I interiörer blir de det centrala elementet kring vilket kompositionen är uppbyggd.

De mest efterfrågade är matbord i klassisk stil; du kan också hitta möbler för kontor och kompakta soffbord till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klassiker är en universell riktning, bord av denna typ köps för lokaler för olika ändamål: kök, vardagsrum, bibliotek. Möbler från denna serie kan skjutas och vikas. För rum med en icke-standardlayout köps ofta hörnmodeller.

Möbeltillverkare erbjuder alternativ gjorda av:

  • naturligt trä;
  • MDF;
  • Spånskiva.
Bild
Bild

Produkter från MDF och spånskiva anses vara budgetmässiga . Men utseendemässigt och praktiskt sett är de sämre än modeller av massivt trä. Dessutom börjar MDF med tiden att syntetisera formaldehyder till luften. Naturliga trämöbler ser mer solida ut och håller längre. Fördelen med bord av MDF och spånskiva är en demokratisk kostnad.

Trämodeller har utmärkta praktiska egenskaper. Livslängden för sådana möbler är flera decennier.

Bild
Bild

Du kan också hitta plastprodukter till salu, de är billiga. Instanser med bänkskivor i sten ser väldigt ovanliga ut - det här är dyrare inredning.

Bild
Bild

Vax, lack används som efterbehandling, och även färgning används.

Tabeller med en klassisk design har också olika form . Det finns runda, rektangulära bitar att välja mellan. I runda modeller stöds bordsskivan av 3 ben. Möbler av denna typ ser sunda och presentabla ut, men de är inte placerade bredvid väggen, så det här är inte ett lämpligt alternativ för ett litet kök. Det är bättre att välja en modell med en diameter på mer än 1,5 meter, så att det är bekvämt för alla som sitter vid bordet att ta de rätter som läggs på den.

Bild
Bild

Ovala modeller är idealiska för barock interiörer . Det är raffinerade, eleganta möbler, utan skarpa hörn. Den stöds av två kombinerade ben, dekorerade med sniderier. Sådana bord köps till både små och rymliga kök. De rymmer 5-9 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantiga bord kännetecknas av strikta linjer . De passar inte bara för klassiska, utan också för moderna interiörer. Bordsskivan stöds av 4 robusta ben. Det rekommenderas att föredra omvandling av bord, de hjälper till att spara utrymme i lokalerna. Möbelkollektionerna inkluderar vikning, skjutbara modeller och "böcker". I glidmodeller ökar möbelns dimensioner på grund av bordsskivans infällbara delar. De fällbara är utrustade med metallmekanismer.

Bild
Bild

Design

Vanligtvis råder varma nyanser i klassisk stil:

  • Brun;
  • beige;
  • wenge;
  • kaffe med mjölk.

I denna riktning ges naturliga tillverkningsmaterial företräde, därför väljs lämpliga färger. Men det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till den allmänna paletten i rummet, det är viktigt att uppnå harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler av ekar ser spektakulära ut . Massiv tall och aska används också för tillverkning av bord. Trämöbler passar in i olika stilar. För en interiör med provensalsk design eller i riktning mot shabby chic kan du till exempel välja ett vitt bord. Men du måste förstå att den snövit bänkskivan kommer att kräva noggrant underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller i klassisk stil ser inte bara presentabla ut utan också enkla att använda, deras form och design är varierande.

Bild
Bild

Vackra exempel

Ett kompakt rektangulärt bord i klassisk stil är perfekt för ett litet kök

Bild
Bild

Ett lyxigt träbord kommer att dekorera interiören i matsalen

Bild
Bild

Det vita bordet med en rund skiva passar perfekt in i medelhavsdesignen och inredningen i Provence -stilen

Bild
Bild

Ett klassiskt bord är ett utmärkt köp, med hjälp av sådana möbler är det lätt att skapa en mysig atmosfär, för att göra interiören bekväm.

Rekommenderad: