Garderob För En Tonåring (28 Bilder): Moderna Möbler För Förvaring Av Kläder I Ett Barnrum, Alternativ För Pojkens Och Flickans Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Garderob För En Tonåring (28 Bilder): Moderna Möbler För Förvaring Av Kläder I Ett Barnrum, Alternativ För Pojkens Och Flickans Sovrum

Video: Garderob För En Tonåring (28 Bilder): Moderna Möbler För Förvaring Av Kläder I Ett Barnrum, Alternativ För Pojkens Och Flickans Sovrum
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, April
Garderob För En Tonåring (28 Bilder): Moderna Möbler För Förvaring Av Kläder I Ett Barnrum, Alternativ För Pojkens Och Flickans Sovrum
Garderob För En Tonåring (28 Bilder): Moderna Möbler För Förvaring Av Kläder I Ett Barnrum, Alternativ För Pojkens Och Flickans Sovrum
Anonim

Ett förvaringssystem är en viktig del av ett tonåringsrum. Garderoben utför två funktioner: den fungerar som en plats för placering av kläder, skor och andra personliga tillhörigheter och utvecklar självständighet hos barnet. Att lägga ut saker kommer att bli ett slags element för att skapa ordning i rummet och i ditt eget sinne. Att välja det bästa möbelalternativet är dock inte en lätt uppgift. Hur du hittar den perfekta garderoben utan att bryta din budget och spendera mycket tid - den här artikeln kommer att svara på denna fråga och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ditt eget rum är en viktig plats i ett barns liv. Den ska vara utrustad med allt du behöver - ett skrivbord, en säng, hyllor och naturligtvis en garderob. En garderob för en tonåring är en viktig sak i det inre av ett rum. En tonåring är inte längre ett barn, men ännu inte en vuxen.

Designers lyfter fram flera funktioner som finns i att organisera lagring av saker i rum:

  • Styrkan hos de material som används . Även i tonåren förblir barn rörliga och aktiva och ägnar sig åt upptåg, så skåpen är gjorda av starka, hållbara material och utvecklar starka strukturer.
  • Säkerhet . Detta koncept inkluderar ofarliga möbelmaterial, frånvaro av vassa hörn, brandmotstånd.
  • Multifunktionalitet . Det kommer att vara användbart i små rum. Till exempel innehåller garderober ett stort antal hyllor och lådor, eller också kombinerar garderoben funktionen som en sovplats och fungerar som en sittgrupp.
  • Olika mönster och mönster . I sortimentet av butiker finns det många garderober som passar in i vilken design och stil som helst i rummet.
  • Färgsort . Ljusa, glada nyanser råder. De betonar tidens sorglöshet, positiva och ger positiva känslor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Utbudet av garderober för tonåringar är omfattande. De mest populära alternativen är:

Vanlig fristående garderob . Det är prisvärt, enkelt och mobilt. Den är lätt att flytta runt och kan kombineras med andra inredningselement. Dessa skåp är specialtillverkade och säljs som färdiga alternativ. Skåpet har ett lakoniskt utseende och design. För att späda enkelheten erbjuder tillverkarna originalfärger, former, ovanlig inredning, specifika teman och stilar som skapar en mysig atmosfär i rummet.

Den största nackdelen med ett sådant skåp är att det tar mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd modell , låter dig rationellt använda utrymmet i små rum. Tack vare deras design är det minimalt med utrymme när du placerar det maximala antalet saker. För enkelhets skull föreslår tillverkare att du väljer dörrar till skåpet (dragspel, skjut, skjut) eller till och med överger dem för att spara användbart utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bakgrundsbelysning är inbyggd i skåpet, som automatiskt slås på när dörren öppnas. Detta gör att du kan hitta rätt sak på alla nivåer av belysning och när som helst på dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skåp är populärt på grund av den optimala organisationen av lagringssystemet. Modellens rymliga design ligger från golv till tak. Alla saker hos en tonåring kommer att passa där - underkläder och ytterkläder, skor, sängkläder, sportutrustning.
  • Hörnskåp , den är indelad i två typer - inbyggd och vanlig fristående. Det tar lite plats med maximal placering av saker.
  • Möbler ensembler . Garderoben blir en del av hela kvarteret tillsammans med sängen, arbetsplatsen, byrå, hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Psykologer säger att barnet är känsligt för miljön, särskilt kombinationen av olika färger. Experter rekommenderar att du noggrant väljer färgschemat i sovrummet för en tonåring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Colorister sticker ut i flera nyanser som inte har en negativ effekt på psyket:

  • En universell blå färg för pojkrummet. Det är måttligt kallt, lugnande och mystiskt. Denna färg kombineras med gula och röda paletter.
  • Brown representerar komfort och mysighet. Den stämmer in för att studera, stimulerar kreativitet, slappnar av och lugnar samtidigt.
  • Sandfärgen är mångfacetterad och ädel. Den är mångsidig och kombinerar bra med andra färger.
  • Grönt är färgen på optimism och gott humör. Det kan vara mörkt, djupt, eller det kan gå in i färgen på ungt gräs. I alla fall kommer garderoben att visa sig vara intressant och original.
  • Grått är lugnt, neutralt. Han kommer att föra en anteckning om kortfattadhet, men inte nedslående. Grå spelar bra med kontraster.
  • Delikata rosa toner är perfekta för ett tjejs sovrum. Den rosa garderoben ser snygg och söt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer möbler rekommenderar experter att uppmärksamma följande nyanser:

  • Säkerhet, giftfri för de använda materialen . De måste vara ofarliga, inte ha en negativ inverkan på människor och miljö. Miljövänliga möbler är gjorda av en fin fraktion som är känd under förkortningen MDF. Detta material är ofarligt och prisvärt.
  • Funktionell säkerhet … Risken för skador spelar en roll här. Därför bör du undvika ett stort antal speglar på fasader och glasinsatser, vassa hörn och fasningar. Det är bättre att välja möbler med rundade kanter.
  • bekvämlighet - det här är lätt att öppna och stänga skåpet, dra ut lådor. För att göra detta installeras begränsare i lagringssystemet för att förhindra att saker faller ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Beslagens hållbarhet . En av de viktigaste möblerna som du inte behöver spara på. Beslagen utsätts oftast för exploatering, vilket gör att de snabbt blir oanvändbara. Dess kvalitet påverkar direkt möbelns livslängd och förhindrar behovet av frekventa reparationer.
  • Strukturens stabilitet . Alla infästningar i tre riktningar - golv, tak, väggar, måste vara så starka och pålitliga som möjligt.
  • Enkelt underhåll . Detta ger ytor från vilka damm och andra föroreningar lätt kan avlägsnas.
  • Design . Att detta kriterium är det sista på listan betyder inte att det är det minst signifikanta. Skåpets utseende ska passa in i det inre av rummet. Det är också viktigt att barnet gillar möbeldesignen. Så för en tjej är känsliga nyanser, graciösa mönster lämpliga, för en pojke - mer maskulin, strikta linjer och färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp i inredningen

En garderob är ett nödvändigt föremål i inredningen, särskilt för tonåringar som gillar att slänga saker och placera dem på fel ställe. Garderoben har en fördel - den kan lära ordning och systematisering.

Ett urval av foton med uppdaterade och moderna garderober visar hur du kan ordna ett tonåringsrum.

Flera nyanser av blått - från det ljusaste till det djupaste mörka - skapar en mysig atmosfär i rummet. De anstränger inte uppfattningen, de ser neutrala ut, samtidigt ovanliga och ljusa, och en garderob med dragspeldörrar och många fack gör att du systematiskt kan lagra alla saker

Bild
Bild
  • Att spela på kontraster är en favoritmetod för designers. En glad orange färg balanseras av en lugn beige nyans. Denna kombination är inte irriterande, tvärtom, den slappnar av och har en positiv effekt. Samtidigt är hörnskåpet rymligt och tar liten plats.
  • Möbelensemblen sparar utrymme - sängen glider ut ur den modulära garderoben och lämnar mycket utrymme i den sammansatta formen, och det vitbruna sortimentet ser trevligt och inte påträngande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

I videon kan du titta på olika alternativ för att ordna ett tonåringsrum.

Rekommenderad: