Ikea Skjutgarderob (76 Bilder): Konstruktör, Pax, Recensioner Och Monteringsanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Skjutgarderob (76 Bilder): Konstruktör, Pax, Recensioner Och Monteringsanvisningar

Video: Ikea Skjutgarderob (76 Bilder): Konstruktör, Pax, Recensioner Och Monteringsanvisningar
Video: IKEA PAX WARDROBE Sliding Mirror doors assembly 2024, Maj
Ikea Skjutgarderob (76 Bilder): Konstruktör, Pax, Recensioner Och Monteringsanvisningar
Ikea Skjutgarderob (76 Bilder): Konstruktör, Pax, Recensioner Och Monteringsanvisningar
Anonim

Varje person har en viss uppsättning saker som måste lagras någonstans. Med hjälp av en modern och bekväm garderob löses problemet med att lagra garderobsposter enkelt och enkelt. Denna möbel tillverkas av många tillverkare, bland vilka Ikea sticker ut för sitt bredaste sortiment och prispolicy.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Ikea -företaget, som grundades 1943, har varit direkt involverat i försäljning av inredningsartiklar sedan 1948, och sedan 1955 har det börjat sin egen möbelproduktion. Idag gör det bredaste sortimentet av Ikea det möjligt för varje köpare att inte bara välja den möbel de gillar, utan också att komponera ett helt komplex av dem genom att ordna ett hem.

Skjutgarderober tillverkade av företaget har många funktioner och fördelar jämfört med liknande inredningsartiklar tillverkade av andra företag . Olika typer av denna möbel produceras av företaget inte bara för sovrummet, utan också för vardagsrummet, korridoren och barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja ett färdigt alternativ som passar alla parametrar, eller så kan du designa ett framtida garderobsprodukt själv. Ett stort utbud av elementen i garderoben från Ikea, liksom deras kombinerbarhet, gör det möjligt för varje kund att känna sig som en designer. Du kan välja material, ramens storlek, färg och till och med fasaden på det framtida skåpet, eftersom deras val är stort och varierat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ett stort urval av yttre element är det möjligt att designa garderobens inre struktur . Med en uppfattning om vilka saker och hur som ska placeras inuti kan du plocka fram framtida komponenter efter eget gottfinnande. Absolut varje person kan enkelt och snabbt montera en garderob med sina egna händer med kompetenta instruktioner.

Självmontering gör det möjligt att inte bara känna sig som en designingenjör, utan också spara pengar.

Lite mer om fördelarna med Ikea -skåp i nästa kampanjvideo.

Pris och kvalitet är ytterligare två kriterier som varje person uppmärksammar . Genom att köpa en garderob från Ikea-företaget kan du vara säker på att det kommer att hålla mer än ett år, särskilt eftersom företaget ger en långsiktig garanti för dem. Företagets kompetenta prispolicy gör det överkomligt för de flesta köpare.

Trots det stora antalet fördelar med Ikea -möbler finns det också nackdelar. När du köper en garderob, glöm inte att bågarna finns i färdiga versioner, och detta begränsar något val av plats . För att installera det säkert måste du också fästa det på väggen, och sådana element ingår inte i tillbehören, du måste köpa dem separat.

Inte alla kommer att gilla den strikta och lakoniska stil som alla företagets möbler är gjorda i.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Ikea-företaget tillverkar garderober av både skåpstyp och inbyggda modeller. Med hjälp av olika alternativ, liksom en kombination av moduler, kan du utrusta inte bara sovrummet utan också korridoren.

Den mest lämpliga rammodellen som passar in i nästan alla rum är en skjutbar garderob från Pax-serien . Den finns i olika storlekar. Fodralets höjd kan vara 201 eller 236 cm, djupet är 35 eller 58 cm och längden är antingen 150 cm eller 200 cm. Dessutom kan glidfronter väljas för valfri storlek, inte bara från detta serier, men från andra samlingar.

Du kan välja alternativet med en tråkig fasad, eller du kan köpa en speglad och därigenom visuellt öka utrymmet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen och hyllorna är gjorda av slitstark spånskiva och bakväggen är tillverkad av fiberboard. Modellen är av en-, två- och traramstyp. Det är enkelt och intressant att montera det, eftersom det är en konstruktör, eftersom utrustningen kan vara olika, beroende på köparens preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det nödvändigt att placera kläder och skor på en svåråtkomlig plats; för detta är den inbyggda garderoben med skjutdörrar bäst lämpad . Denna typ skiljer sig från skåpet i avsaknad av väggar, tak och golv. Hela eller delvis frånvaro av dessa element sänker inte bara priset avsevärt, utan gör också strukturen monolitisk, så att du kan använda varje centimeter användbart område. Det är av denna anledning som en inbyggd garderob ofta installeras i korridoren. Ett bra alternativ om det finns nischer och öppningar i en liten hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning för en liten hall skulle vara ett hörnalternativ. En garderob från Hamnes -serien passar bra in i korridoren - inte stor, men rymlig, höjd på träben . Tack vare denna design kan du enkelt rengöra våt.

Varje modell kan, om så önskas, kompletteras med moduler. Genom att köpa dessa element kan du självständigt skapa den interiör du behöver och distribuera dem i en bekväm ordning. Dessutom kan du med deras hjälp uppdatera interiören med jämna mellanrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Genom att köpa en garderob från Ikea har varje kund möjlighet att fylla den interna enheten efter eget gottfinnande … Längs hela ramens höjd gjordes hålämnen för de valda elementen. Med detta arrangemang kan du placera dem på en bekväm höjd. För intern utrustning har företaget utvecklat inte bara de vanliga hyllorna, stängerna och lådorna, utan också utdragbara korgar och galgar för byxor.

Stängda lådor kan, om så önskas, kompletteras med lämpliga avdelare eller skär. Insatserna är gjorda av mjukt material och har olika positioner i facken. Perfekt för förvaring av små föremål. Avdelaren är utformad för förvaring av bälten, halsdukar och andra små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ till slutna lådor är en tråd- eller metallutdragskorg . På grund av dess design ger den en bra överblick över innehållet och främjar luftcirkulationen. Detta element finns i olika bredder och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lika intressant element är en utdragbar byxhylla . Designen är utrustad med flera dubbla lameller, så att du kan placera två par byxor eller jeans på varje hållare samtidigt. Och den infällbara mekanismen ger enkel åtkomst och en bra bild av de lagrade föremålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädstången väljs utifrån skåpets storlek och kan placeras antingen parallellt med fackets längd eller vinkelrätt . Den senare platsen är vanligtvis vald för en 35 cm djup kropp och har en infällbar mekanism som gör att du enkelt kan nå kläder som hänger från baksidan. På en parallell stapel kan du installera ytterligare en, med vilken du kan ordna inte långa saker i två rader, och därmed spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets insida kan kompletteras med plana utdragbara hyllor, kompletteras med avdelare eller insatser, speciella hyllor och skär för skor, avdelare för ramen och många andra element som hjälper till att placera saker korrekt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Enligt sin princip gör Ikea -företaget det möjligt för varje kund att kombinera garderober inte bara i funktionalitet utan också i färger. Varje serie har sitt eget färgschema. Element i vissa serier kan framgångsrikt kombineras med varandra efter färg. De mest populära färgerna är svartbrun, vit, blekt ek, ekliknande och taupe.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en viss färg måste du följa några regler. Färgen på det valda skåpet ska vara i harmoni med det inre av rummet . Om rummet inte är stort, är det bättre att välja denna möbel i ljusa färger. Till exempel kommer en vit garderob att se bra ut i ett litet sovrum, särskilt om tapetens färg är i ljusa färger. Och om den är utrustad med dörrar med speglar, kan du visuellt lägga till utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med blekt ekfärg passar perfekt in i en liten och mörk hall. För ett rymligt vardagsrum, där en liten förlust av utrymme inte är avgörande, kan du välja ett alternativ i svartbrun eller ek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom monokroma lösningar kan du också göra tvåfärgade kompositioner baserade på både kontrast och färger i skuggan . Till exempel matchar ett svart och brunt skåp perfekt med vita eller speglade skjutdörrar.

I slutändan är varje kund, som väljer en eller annan färg, fri att fokusera på sin egen smak, eftersom företaget ger en sådan möjlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar med egna händer?

För att garderoben ska fungera troget under en lång tid är det nödvändigt att installera den korrekt med hjälp av de bifogade instruktionerna. Genomgående, steg för steg, ansluta delarna och med hänsyn till alla nyanser, kan du självständigt montera och installera garderoben. Men ibland, under installationen, kan du stöta på några problem till följd av felaktig montering:

  • En av dem är förknippad med felaktig glidning av dörrarna längs styrningarna, vilket uppstår när de är felaktigt installerade. Detta problem löses genom att ordna om systemet utrustat med rullar på skjutdörrarna.
  • Den andra anledningen är associerad med underdragna skruvar som används vid åtdragning av dörrkarmar eller vid installation av rullar. Ibland går det inte att dra åt det, det kan rivas av eller bara gå fel. Du kan få det med hjälp av verktyg och driva den inre gängan med en kran och dra sedan åt skruven.
Bild
Bild
  • Rulle som har lossnat från guiden på grund av ett främmande föremål eller en felaktig placering av proppen. I det första alternativet tas ett onödigt objekt bort. I den andra installeras rullen med den nedre fästet igen i styrningen, med efterföljande fixering av begränsaren.
  • Det går inte att flytta dörrarna på grund av snedställd ram. Det uppstår antingen på grund av golvets ojämnhet, eller på grund av en felaktigt gjord ramskiva, eller felaktig fastsättning på väggen.
  • Om du inte kan hänga dörrarna måste du vara uppmärksam på begränsaren. För en innerdörr, innan installationen, placeras begränsarens del i ett horisontellt läge och måste sedan återföras till en vertikal. För den andra dörren överförs delen till sig själv och efter installationen från sig själv.
  • Om dörren knackar när den öppnas, är det nödvändigt att inspektera styrningarna med avseende på skräp och ett gap med styrningarna löst anslutna till varandra. Och inspektera också hjulet i rullsystemet för deformation och förekomst av främmande partiklar.
  • Skramling av dörrar kan förknippas med förlust eller avsiktligt misslyckande med att installera tätningarna, liksom med dålig fixering av skruvarna. Ibland beror de felaktigt justerade dörrarna på de inre lådorna när de rullas ut. För att åtgärda problemet måste du inte bara vara uppmärksam på dörrarna, utan också på ramen och jämna ut den med en nivå. Och glöm inte att kontrollera bumpstoppet genom att sätta det i rätt läge.

För att den skjutbara garderoben inte ska falla av misstag och skjutdörrarna rör sig smidigt måste den fästas på väggen.

Nedan föreslår vi att du tittar på en mer detaljerad video om korrekt montering och installation av skjutdörrar.

Recensioner

Skjutgarderober från Ikea är mycket populära bland många köpare. De flesta av dem talar positivt om denna möbel och noterar god kapacitet och rimligt pris. Många är glada över att företaget ger alla möjlighet att välja de interna elementen efter eget gottfinnande. Och de detaljerade och kompetenta instruktionerna som bifogas varje produkt gör det möjligt för köparen att montera garderoben på egen hand.

Rekommenderad: