Bäddsoffa För En Tjej (35 Bilder): Barnsoffor I Flickrummet, Eurobok

Innehållsförteckning:

Video: Bäddsoffa För En Tjej (35 Bilder): Barnsoffor I Flickrummet, Eurobok

Video: Bäddsoffa För En Tjej (35 Bilder): Barnsoffor I Flickrummet, Eurobok
Video: Skagen160 bäddsoffa 2024, April
Bäddsoffa För En Tjej (35 Bilder): Barnsoffor I Flickrummet, Eurobok
Bäddsoffa För En Tjej (35 Bilder): Barnsoffor I Flickrummet, Eurobok
Anonim

Att inreda ett barnrum anses vara ett avgörande ögonblick för föräldrar, särskilt om en liten prinsessa bor i familjen. För att barnet ska trivas är det viktigt att ge alla punkter, särskilt det gäller rätt val av möbler. Därför är frågan om att köpa en säng eller en soffa för en tjej svår, men om du föredrar det senare alternativet kan du inte bara vackert komplettera interiören, utan också ge barnet en kvalitetssovplats.

Bild
Bild

Visningar

Idag presenteras barnsoffor i ett elegant sortiment, deras modeller kännetecknas av ljusa färger, originalprestanda och har olika typer av mekanismer. Men innan du köper möbler i rummet i form av dina favorit sagokaraktärer måste du inte bara vara uppmärksam på dess vackra utseende, utan också på indikatorer som säkerhet och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta moderna soffor är utrustade med en rymlig och bekväm sovplats, samt speciella sektioner för förvaring av leksaker och sängkläder. Tack vare sin unika design är de kompakt placerade i rummet och låter dig spara bostadsyta, vilket vanligtvis inte räcker i små lägenheter.

Följande modeller anses vara de mest populära typerna av soffor för tjejer

Bäddsoffa . Denna modell kan användas för barn över 7 år. Det är bäst att föredra möbler utan skarpa hörn och hårda utskjutande element. Oftast har sådana produkter en träram, den är väl polerad och bearbetad, så det kommer inte att skada barnet i form av repor och splitter. I de flesta fall är dessa soffor utrustade med en tygklädd låda. I den kan du dölja inte bara sängkläder, utan också andra babyartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller fällsystemet är bäddsoffan tillverkad med mekanismer " Eurobook", "delfin" och "click-gag " … De är idealiska för både tonåringar och flickor från 5 års ålder, eftersom de har ökad elasticitet och ett minimum antal veck i sovområdet, vilket garanterar en bekväm och säker sömn för barnet.
  • Transformator . Möblerna består av ett fjäderblock och fyllmedel av polyuretanskum. Om du köper den för en tjej i åldern 3 år måste du välja en ortopedisk bas. Det är bra om soffan kompletteras med speciella stötfångare, de kommer att säkerställa en vilsam sömn och föräldrar behöver inte oroa sig för att barnet faller på golvet. Dessutom begränsar sidorna kontakten med väggen och håller dig varm. En rosa soffa är väl lämpad för små fashionistas; den kommer ursprungligen att betona rummets design och fylla rummet med en speciell mild atmosfär. Sådana transformerande modeller kan vara i form av en enorm leksak, en soffvagn eller en pumpa ser ovanlig ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få tjejen att känna sig som en "sovande skönhet" kan transformatorerna dessutom dekoreras med en baldakin . Möbler är gjorda av olika material, men för små barn är det lämpligt att välja trä och klädsel av naturliga tyger. Dessutom bör hela setet av transformatorn ha praktiska lådor, de hjälper till att lära barnet att beställa från tidig ålder. Tack vare ett enkelt fällningssystem kommer flickan att kunna fälla ut och vika sängen på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

För familjer med barn i åldrarna 10 och 12 anses våningssängar vara idealiska; de kombinerar två sovplatser samtidigt och tar minimal plats och lämnar ett ledigt utrymme i rummet. Således kan rummet dessutom utrustas för ett arbete och en lekplats. Sådana möbler är ofta utrustade med ett nedre fack, som vid utfällning kan användas som en säng inte bara för ett barn utan också för en vuxen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en form?

Om barnrummet är stort är en liten hörnsoffa ett bra val för henne. Denna typ är mycket efterfrågad, eftersom den ger en ganska rymlig sittgrupp och tack vare enkla mekanismer förenklar den dagliga monteringen och demonteringen. Dessutom ser hörnsoffor för barn eleganta och snygga ut i interiören.

Bild
Bild

Ett vanligt alternativ är utrullningsmöbler i klassisk rektangulär form . Det köps vanligtvis för små bostäder. Den största fördelen med sådana produkter anses vara kompakthet; när de fälls ut blir de snabbt till en stor och bekväm säng som ger god sömn. Fördelen med sådana modeller är närvaron av linnelådor. Deras enda nackdel är en tunn madrass och ett lågt säte.

Bild
Bild

Om området i rummet tillåter, är det bäst att köpa stora soffor med ovanliga former, som har en ortopedisk madrass. De kommer att fungera som huvudplatsen för tjejen att sova och kommer vackert att komplettera interiören, som fungerar som dess främsta inredning. Runda och ovala soffor med ett hopfällbart utseende ser underbara ut i barnrum, jämfört med utrullningsbara, de är mycket mer praktiska att använda och begränsar inte utrymmet, så att du kan ordna andra möbler i rummet.

Bild
Bild

Material

En stor roll i valet av barnmöbler spelas inte bara av dess design, utan också av materialet från vilket det är gjort. Det mest korrekta beslutet skulle vara att köpa trämöbler, eftersom det är hållbart och miljövänligt. Experter rekommenderar att du köper soffor av träslag som valnöt, lönn, al och björk, eftersom det kan finnas repor och bucklor på tall- och granprodukter.

Bild
Bild

När det gäller bäddsoffor gjorda av spånskiva och MDF anses de vara ett budgetalternativ, är av hög kvalitet, men kan avge skadliga ämnen under drift. Därför måste du se till att möblerna är gjorda av spånskiva i klass E1 innan du köper. Produkter från MDF är mer miljövänliga eftersom de inte använder formaldehydharts under sin produktion. De är hållbara och ser trendiga ut i den moderna interiören i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modeller på marknaden gjorda av plywood, som har ökat styrka, tillförlitlighet och säkerhet i drift. Den enda nackdelen med sådana soffor är deras billiga och oförutsägbara utseende. Men om du väljer en soffa med originaldesign passar den perfekt in i vilken stil som helst och kommer att glädja den lilla prinsessan med ljusa färger.

När du väljer en lämplig modell av en bäddsoffa bör du inte bara vara uppmärksam på rammaterialet utan också på dess bas. Det är lämpligt att madrassen är ortopedisk, och klädseln är tillverkad av naturliga tyger, eftersom syntet ökar svettningen och barnet kommer inte att sova bekvämt.

Bild
Bild

Specialistrekommendationer

Det är viktigt för varje förälder att ge barnet alla nödvändiga förutsättningar för ett bekvämt och säkert liv. Därför ägnas stor uppmärksamhet åt sovutrymmet när man utrustar ett barnrum med möbler. Nyligen föredrar de flesta familjer att inte lägga en säng, utan en soffa i rummet, eftersom det är mycket mer praktiskt och bekvämare.

För att göra rätt val till förmån för en viss möbelmodell måste du ta hänsyn till följande expertråd

  • För tjejer över 7 år är det lämpligt att köpa soffor med hårda, naturliga fyllmedel. Baser av holcon, tång och slitstark jute fungerar bra. De garanterar rätt position av ryggraden under sömnen. I detta fall måste basens tjocklek vara minst 16 cm.
  • Innan du köper en bäddsoffa bör du testa den och kontrollera fjäderblocken för gnisslar under belastning. De ska vara tysta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För tjejer över 8 år är det nödvändigt att välja möbler, med hänsyn till belastningen på sovplatsen. Det är bäst om det är en soffa med medelhårdhet och en tillåten belastning på upp till 110 kg. Möbler måste vara fjädrande och inte deformeras under belastning.
  • Soffans stil är inte mindre viktig, den ska harmoniskt passa in i rummets övergripande design. För tjejer kommer produkter i känsliga färger att vara ett idealiskt alternativ. Rosa, korall och rött hjälper till att fylla utrymmet med livfulla färger. Det är bra om du lägger till vackra inredningsartiklar i möblerna. Detta gäller också soffans form, "fantastiska" modeller kommer att vara ett idealiskt val. För unga damer måste du köpa klassiska alternativ.

Rekommenderad: