Säng För En Tjej (51 Bilder): Spjälsängslås I Rummet För Prinsessan, Vackra Sovplatser För Barn 4-7 år

Innehållsförteckning:

Video: Säng För En Tjej (51 Bilder): Spjälsängslås I Rummet För Prinsessan, Vackra Sovplatser För Barn 4-7 år

Video: Säng För En Tjej (51 Bilder): Spjälsängslås I Rummet För Prinsessan, Vackra Sovplatser För Barn 4-7 år
Video: Galenskaparna och After Shave - Säng säng säng + Jul jul jul 2024, April
Säng För En Tjej (51 Bilder): Spjälsängslås I Rummet För Prinsessan, Vackra Sovplatser För Barn 4-7 år
Säng För En Tjej (51 Bilder): Spjälsängslås I Rummet För Prinsessan, Vackra Sovplatser För Barn 4-7 år
Anonim

För varje tjej anses hennes eget separata rum vara en egen liten värld. Det är här hon kan avslöja sin talang som konstnär, nybörjarkonstruktör och fylla inredningen med en fantastisk atmosfär för barn. Det viktigaste elementet för alla barn är sängen, den plats där han tillbringar större delen av sin tid.

Bild
Bild

Visningar

Innan du gör ett specifikt val till förmån för en viss sängmodell, är det värt att överväga alla alternativ som erbjuds. Det är önskvärt att den framtida ägaren av sängen tar en aktiv del i denna process. Det är viktigt att komma ihåg att en säng för en tjej inte bara ska vara vacker, utan också vara funktionell. Barnsängar för tjejer ska inte bara se fantastiska ut, utan också vara i harmoni med det inre av rummet som helhet. Möbler ska inte vara skrymmande så att omgivningen inte går vilse. När det gäller storleken är det nödvändigt att bestämma i förväg så att sovplatsen inte blockerar det mesta av rummet. Tillverkare i detta avseende kan erbjuda flera alternativ för lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En enkelsäng för tjejer är utformad med hänsyn till små barns fysiologi . I de flesta av dessa modeller finns det en glidmekanism som gör att du kan öka barnets sovplats. Vid tillverkning av dessa modeller används endast material av hög kvalitet. Enkelsängens design är utrustad med lådor där du kan förvara sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängmodellen förutsätter placering av två barn. Du kan komma till andra våningen med den inbyggda trappan.

Soffan har nyligen blivit mycket populär i hus och lägenheter med ett litet område . Detta är inte förvånande, eftersom bäddsoffan på dagtid fungerar som en soffa för sin älskarinna, och på natten är det en stor dubbelsäng. Vid utformningen av soffan på alla modeller krävs närvaro av djupa lådor. Men enligt ålderskategorin är detta alternativ lämpligt för äldre barn, eftersom det inte har stötfångare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa eller stol-säng börjar nu användas som ett sovset för ett barn. Men detta är inte helt korrekt. Det är möjligt att ha en barnsäng i barnrummet om föräldern behöver vara nära barnet på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En loftsäng är ett ganska intressant val för en tjej. Det används ofta i bostäder med ett litet område eller i studiolägenheter. Första våningen är utrustad med en arbetsplats, den andra är en sovplats. Loftsängar är mycket attraktiva för spädbarn, det är här de kan visa sina färdigheter och hitta nya hobbyer. Nedstigning med en bild och stigning med en stege kommer att bli en favorit tidsfördriv för ett barn, och barnets kropp får fysisk aktivitet samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängmodellen är utrustad med en utdragbar mekanism . Den nedre delen rullas ut och fästs på den övre delen. Höjden på sådana modeller är liten, på grund av vilken de är lämpliga för användning av små barn.

Bild
Bild

Den transformerande sängen är utformad för barn från födseln till 8 år. I utformningen av dessa modeller finns en pendel för att svänga en baby, en piedestal med lådor för förvaring av saker. I botten finns en utdragbar panel för förvaring av sängkläder och tillbehör. När barnet växer upp tas spjälsängen bort, kantstenen tas bort och placeras bredvid den.

Bild
Bild

En leksaksbädd är till för alla små barn . Flickor föredrar att sova i en vagn eller cabriolet, och vissa vill sova på ett riktigt slott. För pojkar räcker det med att ligga i en miniatyr sportbil. Det speciella med leksaksängar ligger i den ovanliga finishen på de inre delarna. En sovplats med en mjuk sänggavel gör att föräldrarna kan sluta oroa sig för att barnet ska slå i huvudet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Idag ger många föräldrar sin preferens till barnsängar av trä. Detta material är miljövänligt, orsakar ingen allergisk reaktion. Enligt prispolicyn anses modeller av ek och hornbalk vara de dyraste. Detta alternativ bör inte övervägas för ett växande barn, men redan för en tonåring kan det bli en idealisk sovplats. Mer ekonomiska modeller är gjorda av björk och tall. Spjälsängar av MDF och spånskiva anses vara budgetalternativ, men det betyder inte att kvaliteten på dessa produkter är låg och barnet kan lida av dem.

Bild
Bild

Nyligen, på toppen av modetrender, har metallsängar för tjejer börjat dyka upp. Den smidda delen av strukturen gör sängen hållbar, den kan enkelt och enkelt röra sig i rummet och underhållet är mycket enkelt.

Åldersfunktioner

Vid två års ålder blir varje barn mer aktivt, och det blir lätt för honom att ta sig ur spjälsängen och klättra tillbaka i den. Just vid denna uppväxt kan en ny sovplats köpas till tjejen.

Bild
Bild

I sin tur hävdar psykologer att ett barns säng bör vara en plats för lugn, mys och komfort . Barnsängen kan bytas vid 4 års ålder. När barnet fyller 6 år vill barnet själv byta sovplats och kommer därför att vända denna fråga till sina föräldrar. Som vuxen måste barnet ändra inredningen i sitt rum, inklusive möbler. Detta händer ofta vid 11 eller 12 års ålder. Således visar barnet att övergångsåldern snart kommer.

Bild
Bild

2 år

Barnsängar avsedda för barn i två års ålder måste ha ökad styrka. Metallinsatser i produktens bas är välkomna. Förekomsten av hörn i designen av dessa modeller är strängt förbjuden. En förutsättning för barnets säkerhet är stötfångarna som förhindrar att barnet faller under sömnen.

Bild
Bild

Sängens höjd ska inte vara stor så att barnet enkelt och enkelt kan resa sig från det. Standardbredden bör vara 70 cm. Om barnet kastar och vänder sig i en dröm, bör en modell med en bredd på 80 cm väljas. För ortopediska ändamål bör sängens botten lamelleras. Färgschemat ska inte vara ljust. När barnet går och lägger sig bör det vara omgivet av mjuka och känsliga nyanser som låter barnet sova. Spjälsängar i form av lås, hus eller i form av leksaker kommer att vara ett mycket ovanligt alternativ, men med barnets snabba tillväxt kommer han snabbt att tappa intresset för en sådan sovplats.

Bild
Bild

Sängstorleken för en tvåårig tjej ska vara jämförbar med hennes längd vid köpet. Eftersom moderna barn växer upp i förväg varierar längden på de bäddade sängarna mellan 130-170 cm.

5-7 år

Denna ålder kräver sängval med dottern. Utbudet av färger kan varieras. I detta uppväxtstadium utvecklar barnet en koppling till seriefigurer, så flickan bör välja själv, utifrån sina preferenser. Modeller med baldakin är en stor glädje för en 5-7-årig tjej. Sängen förvärvar kunglig storhet, och barnet i den kommer att kunna känna sig som en riktig prinsessa. För aktiva tjejer kan du överväga alternativet "hus" med en bild.

Bild
Bild

Sänglängden för en femårig tjej är 170 cm. Sovplatsens bredd är cirka 80 cm.

8-9

I denna ålder är sängar i form av fantastiska föremål inte längre relevanta. Denna åldersperiod ändrar helt skolgången, varför flickor föredrar klassiska sängmodeller med ett lugnande utseende. Det är viktigt att det finns flera lådor och hemliga skåp i sängens design. Därför anses åldern 8-9 år vara lämplig för att köpa loftsängar med ett arbetsområde på bottenvåningen.

Bild
Bild

10-12

Från tio års ålder börjar tjejer en period av mognad och karaktärsbildning. Hon vill fatta oberoende beslut, särskilt i sin egen komfortzon. Det är denna faktor som kräver att föräldrar visar mer uppmärksamhet åt barnet, särskilt hans krav. Sovplatsen bör sluta skilja sig åt för barninsatser. Den nya sängen ska helt överensstämma med affärsstilen. Men trots designlösningens svårighetsgrad kan flickor föredra ljusa färger, huvudsaken är att barnens anteckningar försvinner från interiören.

Bild
Bild

Sängstorleken för en 12-årig tjej är 180 cm, kajbredden är minst 90 cm.

13-15

I denna ålder går små tjejer in i övergångsperioden för att växa upp. De har en stor önskan att ändra stilen på sitt rum och helt ändra interiören i det. Tonårsflickor föredrar sängar med inbyggda lådor. För vissa tjejer är bäddsoffa alternativ lämpliga. Alla möbler i ett tonåringsrum ska vara designade i samma stil, så att du omedelbart kan välja en färdig uppsättning för inredningen. Standardstorleken på en säng för en tjej är 200x80 cm, men om en tonåring kastar och vänder sig i en dröm är det nödvändigt att välja en sovplats med en bredd på 90 cm.

Bild
Bild

Design

Inuti den lilla damens plantskola spelar sängen en viktig roll. Det är trots allt denna del av möblerna som blir höjdpunkten i hela stilens sammansättning. Färgpaletten i flickans rum domineras av mjuka och varma toner, ofta är grunden i den tänkta inredningen rosa.

Bild
Bild

Sängarna i klassisk stil är lämpliga för tjejer från 12 års ålder . Basen används ofta av metall eller massivt trä. Färgfinishen för klassiska sängmodeller görs i ljusa färger; för dekoration placeras olika dekorativa element på framdelen.

Bild
Bild

En leksaksäng i form av en vagn kommer inte bara att fungera som sovplats för en liten prinsessa, utan också bli en lekplats. Ytterdelen är gjord av spånskiva, ytan är dekorerad med fotopapper, band, fläckar, sektioner i olika former och mycket mer. Du bör veta att sängar i form av en vagn är indelade i undergrupper - stängda alternativ, som Askungen, eller öppna. Dessa skillnader har också designfunktioner.

Bild
Bild

Inte för alla små skönheter, önskan att vara en prinsessa kommer först . Vissa tjejer vill ha en sovplats i form av en bil. Ett särdrag hos de pojkaktiga modellerna ligger i de utsökta flödande linjerna och formerna. Inredningen på en barnbilsäng är mestadels mättad med ljusa och ljusa färger.

Bild
Bild

Tjejer med gränslös fantasi drömmer om att ha sina egna slott. Sådana sängmodeller har i sin design inte bara en sovplats förresten, som ligger på andra våningen, utan också ett antal tillbehör för lekområdet. Dessutom kan du i slottsängen ordna ett omklädningsrum, och många rymliga lådor gör att du kan lagra olika saker och leksaker.

Bild
Bild

Utformningen av spjälsängar utvecklas med hänsyn till barnets önskemål och behov . För föräldrarnas bekvämlighet övervägs flera hyllor där sängkläder kan förvaras. Annars använder barn sin plats av egen vilja.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en barnsäng till en tjej måste du vara uppmärksam på några parametrar. Utformningen av den modell du gillar ska vara hållbar och pålitlig. En viktig aspekt är frånvaron av skarpa hörn, skarpa utskjutande delar och spår. Själva sovplatsen ska vara ortopedisk så att madrassen ligger på lamellerna och inte på en rak bräda.

Bild
Bild

Barnets säkerhet kommer alltid först. Därför är det viktigt att kontrollera styrkan på sängens sidor, särskilt om du köper en loftsäng.

Om valet av föräldrar föll på en våningssäng eller en loftsäng måste du veta de exakta måtten på barnrummet, särskilt dess höjd. Barnet ska inte sova direkt under taket, annars måste de prioritera om och hitta alternativ för enkelsängar.

Bild
Bild

När du väljer en säng för en tjej är det viktigt att vara uppmärksam på materialet för tillverkningen. Du bör föredra trämodeller, eftersom de är miljövänliga och inte avger toxiner. Sovplatsen ska vara multifunktionell. Sänglådor och tillbehör är välkomna. Från barndomen börjar barnet vänja sig med att beställa, lägga ihop sängkläder efter att ha vaknat och tagit isär sängen innan han går och lägger sig.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

De mest färgstarka och intressanta alternativen för spjälsängar är gjorda för tjejer i två års ålder. En sovplats i form av en vagn ska inte bara vara original i utseende, utan också mjuk, bekväm och mysig. Vid produktens design används MDF, som är ansvarig för styrka, spånskiva med fototryck och plast, vilket gör det möjligt att förverkliga volymetriska detaljer. Vagnens färger är gjorda i mjuka och känsliga färger. Interiörens nyanser ska inte vara ljusa, deras huvudsakliga syfte är att lugna barnet och skicka det till en god sömn.

Bild
Bild

Denna sängmodell är designad för tjejer i åldern 5-7 år. Den tvåstegsstrukturen förutsätter en sovplats på andra våningen, och första våningen är speciellt gjord för spel. Själva strukturen är gjord av trä och ökar därigenom dess styrka. Sängstilen liknar ett slott med balkong, och det finns en bekväm rutschbana för en snabb nedstigning. Sängen är gjord i varma färger som kan lugna barnet och skicka det till sömns. Dessa typer av sängar har flera lådor för förvaring av saker och leksaker.

Bild
Bild

De mest sofistikerade sängmodellerna är utformade för tjejer 10-12 år. Enkelsängens design är utformad med hänsyn till barnets anatomiska egenskaper. Lamellbotten uppfyller inte bara medicinska standarder, utan bidrar också till madrassens snabba ventilation. Lådorna är ganska djupa. De kan lagra sängkläder och mer. Sängens färgschema antyder närvaron av ljusa, men diskreta nyanser.

Bild
Bild

För en tonårsflicka kommer en uppsättning att vara ett idealiskt möbelalternativ. Färgpaletten kan skilja sig åt i ljusa toner med en matt struktur. I sängens utformning krävs lådor. En mjuk sänggavel, som inslag i inredningen, ger sovplatsen en speciell smak. Sängens höjd är liten, vilket motsvarar de moderna designtrenderna. När du väljer möbler för en tonårsflickas rum måste du bekanta dig med aktuella trender i förväg.

Rekommenderad: