Barnsäng Från 5 år: Hur Man Väljer Och Vilken Sängstorlek är Lämplig

Innehållsförteckning:

Barnsäng Från 5 år: Hur Man Väljer Och Vilken Sängstorlek är Lämplig
Barnsäng Från 5 år: Hur Man Väljer Och Vilken Sängstorlek är Lämplig
Anonim

Många saker till ett barn köps för tillväxt. Möbler i detta fall är inget undantag. För en femårig tomboy bör sängen väljas med ett sådant syfte att den ska tjäna honom i minst 4 år. Detta gäller även sängens storlek och möblernas utformning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Barnsäng från 5 år, precis som alla andra, måste köpas i enlighet med de allmänna kraven för sådana artiklar.

  • Det ska vara säkert - inga skarpa hörn och med pålitliga beslag. Den övre delen av dubbelsängar är utrustad med en räcke.
  • För att säkerställa sängkvaliteten behöver du inte bara noggrant undersöka den, utan också se till att det finns ett motsvarande certifikat från tillverkaren.
  • Elementen i sängstrukturen får inte orsaka allergier. Vid tillverkning av sådana möbler är det oacceptabelt att använda lacker och färger som kan orsaka förgiftning eller obehag för barnet. Madrasser bör också innehålla naturliga fyllmedel som inte orsakar en allergisk reaktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det bästa materialet för en babysäng är massivt trä. Bok, aska eller björk är lövträ som fungerar bra. Även om man måste komma ihåg att detta är ett ganska dyrt nöje.

På försäljning kan du ofta se sängar gjorda av material som MDF eller spånskiva . Det är viktigt här att se till att det material som används inte innehåller några ingredienser som är farliga för barns hälsa. Detta måste åtminstone bekräftas av certifikatet för det material från vilket produkten är skapad.

Sådana möbler är billigare än massiva trämöbler. Hon är ofta att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns ett alternativ till - en metallbädd . Inte alla anser att detta är en bra lösning för ett barns sovrum. Metall är metall. Det blir varmt när det utsätts för solljus och rost. Och om du av misstag rör huvudet mot ett metallelement blir det väldigt obehagligt. Allt kan förväntas av ett litet barn. Sådana sängar har en obestridlig fördel - de är stabila redan eftersom materialet som används är tungt. Även om en konstruktion av något material måste uppfylla sådana krav. Varje säng för barn, oavsett hur många som hoppar på den, oavsett hur mycket den är gungad, ska inte vända.

Moderna barnsängar är inte kompletta utan plastelement. Oftast används de för att dekorera ryggen eller foten. Materialets plasticitet låter dig ge det någon form, vilket öppnar mycket utrymme för design av barnmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

När du väljer en säng för ett barn är det bättre att föredra märkesvaror. Tillverkare av beprövade modeller kontrollerar varje produkt i nästa produktionsskede. Detta säkerställer deras lämpliga kvalitet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn över 5 år är de vanligaste mönster som beskrivs nedan

  • Loftsäng . I denna version är det möjligt att kompakt kombinera sovrumsområdet med en arbetsstudie. Det kommer att vara intressant för ett barn att sova på andra våningen eller "vinden", under vilken ett datorbord med hyllor eller en garderob med saker kan placeras.
  • Sängen har en klassisk form . Detta är samma säng för vuxna, bara med en minskad kajstorlek. Denna möbel kan dekoreras i unisexstil eller tillverkas i en design som kommer att tilltala en tjej eller pojke.
  • Våningssäng . Hon kommer att lösa problemet med att ta emot två barn. Lämplig för samma kön och heterosexuella barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av madrass

Madrassen måste vara ortopedisk. Skelettet av en liten person kommer att bildas i flera år till, så ett anatomiskt fungerar inte här. Om detta upprepar kroppens form, så stödjer ortopeden ryggraden i rätt position, vilket är extremt viktigt i barndomen.

Fram till 6 års ålder har barnet ännu inte bildat böjningar i nacken och nedre delen av ryggen . Med detta i åtanke är det bättre att ta antingen mycket hårda eller medelhårda produkter, undvika madrasser med fjädrar. Att välja en kokosfiber- och latexmadrass är ett bra alternativ. Om barnet är dåligt utvecklat och inte kan gå upp i vikt, är det värt att välja en sådan produkt, vars översta lager är mjukare än det huvudsakliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från 6 till 12 år, när de naturliga kurvorna i ryggraden befinner sig i bildningsstadiet, bör du också ge företräde åt en fast eller medium fast madrass. Här kan du redan välja produkter med fjädrar, men de måste vara oberoende.

Till salu hittar du madrasser med lock och utan dem . Vilket alternativ som är att föredra är en poängpunkt. Å ena sidan skyddar överdraget madrassen från slitage och kan tvättas för att fräscha upp sängen som helhet. Å andra sidan, efter tvätt, sätter sig ofta de "yttre skalen", det går inte längre att stoppa in madrasser i dem, och sängkläderna på sådana ytor rynker och glider vid rörelse.

Bild
Bild

När du köper måste du se till att madrassen matchar sängens storlek. Det är nödvändigt att han i sängens "låda" låg som en handske. Om produkten är större kommer den att börja böja, och om den är för liten kommer den att röra sig med barnet. Att sova på en sådan säng kommer att vara problematisk.

Det finns standarder för storleken på sovplatser. En säng för ett barn över 5 år köps med hänsyn till det faktum att han kan sträcka mycket på några år, så det är bättre att omedelbart ta sängar, måtten "för liggande" som är 80 vid 190 (195) centimeter. Om det finns möjlighet att köpa ett mellanalternativ är det mer bekvämt att börja med en 150 centimeter lång säng. Madrassen ska också vara lämplig. Även om det idag är möjligt att beställa både sängar och madrasser för dem på individuell beställning. Här ställs parametrarna av köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar

Ett barn som har firat sin femte födelsedag har ett brett spektrum av intressen och hobbyer. Beroende på hans smak bör du välja en sängdesign, även om du måste närma dig denna fråga utan fanatism. Preferenser kan justeras, men behovet av att följa sunt förnuft har definitivt inte avbrutits.

Sängen ska organiskt passa in i barnrummet. För stor eller för liten kommer att se konstig ut i den. Det är bra om sängens stil matchar den allmänna inställningen. Här kommer köp av möbler utformade i ett färgschema, samt i kombination med väggarnas och takets färg, till undsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även från en vanlig säng kan du göra en original. Använd till exempel ett överkast och kuddar i ett specifikt tema, till exempel relaterat till ett barns favorit -tecknad film eller långfilm (bok). Det återstår att placera lämpliga inredningselement bredvid sängen, och det snygga sovrummet är klart.

Alternativen kan vara följande

  • Loftsängen kommer att tilltala studenten . Det kommer att bli intressant för honom att somna på en höjd, och alla viktiga saker för honom kommer att finnas i närheten. Detta är ett datorbord och en trappa med sängbord för böcker och anteckningsböcker - ett riktigt hus i miniatyr.
  • London buss våningssäng kan vara en riktig dekoration av ett barnrum. Tillräckligt utformade sängbord är ett praktiskt tillägg till det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En säng i form av en bil är en pojkes dröm . En rymlig koja och höga sidor gör att du kan sova bekvämt. Under dagen kommer en sådan bil, om sängkläderna tas bort från den, att bli ett bra ställe att spela.
  • Båt säng kommer att uppskatta den lilla piraten som seglar iväg till magiska drömmar på natten. Strukturen, utrustad med hyllor, är mycket bekväm i ett barns sovrum.
  • Loftsäng komplett med ytterligare en sovplats , som är gömd i en garderob, kommer inte bara att fungera som ett rymdskepp för barn, utan kommer också att vara en bra lösning för ett litet rum. Jag tog bort överskottet för en dag - och du kan spela.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Säng med låda botten gör att du kan hålla sängkläder inom räckhåll. Du kan också ta bort filt och kuddar här.
  • Den vanligaste breda sängen , som kan nås från 2 sidor - en elegant lösning. Barnet får en bekväm sovplats. Samtidigt, dekorerad i samma färgschema med resten av möblerna och dekorerade med ett rejält överkast, kommer denna säng att passa perfekt in i rummets övergripande stil.

Rekommenderad: