Barns Våningssäng Ikea (27 Bilder): En Tvåvåningsstruktur Med En Soffa Och En Dubbel Trämodell "Tuffing" För Barn, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Barns Våningssäng Ikea (27 Bilder): En Tvåvåningsstruktur Med En Soffa Och En Dubbel Trämodell "Tuffing" För Barn, Recensioner

Video: Barns Våningssäng Ikea (27 Bilder): En Tvåvåningsstruktur Med En Soffa Och En Dubbel Trämodell
Video: Scratch Post - Simon's Cat | SHORTS #66 2024, April
Barns Våningssäng Ikea (27 Bilder): En Tvåvåningsstruktur Med En Soffa Och En Dubbel Trämodell "Tuffing" För Barn, Recensioner
Barns Våningssäng Ikea (27 Bilder): En Tvåvåningsstruktur Med En Soffa Och En Dubbel Trämodell "Tuffing" För Barn, Recensioner
Anonim

När det finns flera barn i familjen är en våningssäng det perfekta valet av sovplatser i barnkammaren för att spara utrymme. Dessutom gillar barn den här typen av sängar, eftersom du kan byta plats, vara som i ett "hus" eller som på ett "tak".

Bild
Bild

Design egenskaper

Våningssängen är avsedd för två barn, vars block ligger ovanför varandra. För att klättra till andra våningen är nivåerna anslutna med trappor. Ramen på modellerna är antingen metall eller trä. På den andra nivån behövs en partition så att barnet som kommer att placeras där inte faller. Ibland används sådana ramar som en loftsäng, när ett skrivbord eller en soffa är gjord underifrån istället för en sovplats. Ett annat alternativ för en våningssäng är utdragbara modeller, där huvudplatsen har höga ben, och utrymmet nedanför dras ut efter behov. För att spara pengar är det ofta möjligt att placera lådor för sängkläder och saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea -sortiment

Högkvalitativa och praktiska modeller av babysängar presenteras på webbplatsen och i affären hos det nederländska företaget Ikea. För närvarande kan du köpa våningssängar från serien Slack, Tuffing, Sverta och Stuva. Här kan du också hämta ortopediska madrasser och alla nödvändiga tillbehör: sängkläder, filtar, filtar, kuddar, sängficka, sängbord, lampor eller sänglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slack

En dubbelsäng, som har två nivåer, där den övre rymliga kojen ser ut som en vanlig på höga ben, men det finns en speciell mekanism i botten som föreslår ett andra utdragbart utrymme på små hjul med två behållare för förvaring av saker eller leksaker. Underifrån kan du istället för en utdragbar säng placera en puff, som är en hopfällbar madrass, samt lådor som kan köpas på Ikea.

Bild
Bild

Modellen av vit lakonisk färg, uppsättningen innehåller redan en lamellbotten gjord av bok och björkfaner . Sängen på sängen är gjord av OSB, fiberboard och plast, baksidan är solid, tillverkad av fiberboard, spånskiva, bikakefyllmedel och plast. Bottenmadrassen ska inte vara tjockare än 10 cm, annars rör sig inte extrasängen. Längden på båda sängplatserna är 200 cm och bredden är 90 cm. Den här modellen kommer att vara idealisk om barnet har en av sina vänner för natten, eftersom den extra kajen är gömd och när det behövs kan det vara lätt att dra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tuffing

Tvåvånings modell för två barn, vars kropp består av stål målad i en vacker mattgrå färg. På den övre delen finns sidor på alla sidor, på den nedre enbart vid sänggaveln, som liksom botten är täckta med ett tätt polyesternät. Skikten är anslutna med en trappa i mitten. Sängens längd är 207 cm, kojens bredd är 96,5 cm, höjden är 130,5 cm och avståndet mellan sängarna är 86 cm. Sängen är lägre än standardstorlekar, vilket gör det lättare att täcka med sängkläder. I samma serie finns en loftsäng med en lutande trappa. Designen av en metallsäng är lämplig för alla stilar i interiören - både för en klassiker och för en modern hi -tech eller loft.

Bild
Bild

Swart

Denna modell är tvåsitsig, men efter att ha köpt en utdragbar modul från samma serie kan sängen förvandlas till en tre-sitsig. Finns i två färger - mörkgrå och vit, material - stål, belagd med specialfärg. Det finns också loftsängar med lutande trappor. Svarta längd 208 cm, bredd 97 cm, höjd 159 cm. Sidorna på båda nivåerna är lameller, botten ingår i uppsättningen. Stegen är fäst till höger eller vänster. Tidigare tillverkades en mycket liknande modell "Tromso", vars design antogs av "Svert".

Bild
Bild

Stuva

Loftsäng, som inkluderar en säng, hyllor, bord och garderob. Ljusa dörrar kan installeras på garderoben och bordet - orange eller grönt, allt annat är vitt. Sängstommen är tillverkad av fiberboard, spånskiva, återvunnet papper och plast, alla täckta med akrylfärg. Höjd 182 cm, bredd 99 cm, längd 2 m. Sovplats med stötfångare, trappan ligger till höger, bordet kan placeras direkt under kajen eller vinkelrätt mot det. Om du köper speciella ben kan du sätta bordet på ett annat ställe separat, och sängen kan göras med en extra soffa nedan. Garderoben har 4 fyrkantiga och 4 rektangulära hyllor, på bordet finns 3 hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift och underhåll

Tvålags barnmodeller kräver inte särskild omsorg. Det räcker med att torka av sängramen med en torr trasa eller en trasa fuktad i tvålvatten. Den avtagbara botten på Tuffing -modellen tvättas för hand i kallt vatten vid en temperatur på 30 grader, bleker inte eller torkar i tvättmaskin, stryker inte, genomgår inte kemtvätt.

Bild
Bild

Alla sängar har detaljerade monteringsanvisningar med bilder . Satsen innehåller alla nödvändiga pluggar och bultar, samt en insexnyckel. Självmontering förutsätts, eftersom specialkunskaper och någon form av svetsning inte krävs. Men du kan också beställa en montering på plats i Ikea-butiken eller på webbplatsen vid köp. När du monterar sängar är det bättre att göra detta på en mjuk yta - en matta eller matta, så att det inte bildas flis och sprickor när delar glider ut. Om något inte är klart i instruktionerna finns det en möjlighet att ringa Ikea, där erfarna möbelmonterare kommer att föreslå nödvändig information.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns speciella bussningar på benen på metallmodeller så att ramen inte repar golvbeläggningen. För enkel montering är det bättre att montera ihop, eftersom när du monterar nivåerna skruvas pluggarna parallellt så att sängen inte lossnar i framtiden. Stegen och botten monteras sist. Halkskyddsdekaler finns på trappan, eftersom när ett barn klättrar till andra våningen i strumpor kan ett barn, som glider, skada benet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner och tips för att välja

Enligt kundrecensioner är nästan alla nöjda med sitt köp, eftersom en våningssäng sparar utrymme, vilket gör rummet mer gratis för spel eller träning. De noterar att det är enkelt att montera sängar och opretentiös rengöring. Sängarna är av hög kvalitet och genomtänkta i varje detalj, vilket gör dem bekväma att använda och ganska hållbara. Modellernas färg och design passar nästan alla interiörer.

Bild
Bild

Perfekt för familjer med barn i olika åldrar, som är yngre - kan placeras på botten och den äldre ovanpå , särskilt eftersom sängarna är 2 meter långa. Vissa köpare noterar att barn ibland måste dra åt bultarna på grund av barns överdrivna aktivitet. Det är mycket bekvämt att du omedelbart kan köpa madrasser av önskad storlek och ytterligare tillbehör, till exempel förvaringssystem - lådor för saker. Alla modeller har inga vassa hörn, sidorna och trapporna är mycket hållbara, vilket gör dessa sängar säkraste.

Bild
Bild

För vissa föräldrar verkar Ikea våningssäng eller loftsäng modeller för enkla, men de är säkra och kortfattade. Om du vill ha variation kan sängarna dekoreras med kransar, intressanta nattljus eller lampor. Sängpriserna är genomsnittliga, men kvaliteten är mycket hög. Vissa föräldrar gör något slags "hus" på de nedre våningarna för lek när barnen ännu inte är riktigt vuxna, eftersom alla barn vill ha en sådan plats i barndomen. Du kan också installera någon form av gardin eller mörkläggning på bottenvåningen.

Rekommenderad: