Våningssängar Med Bord (46 Bilder): En Transformerande Säng Med Garderob Och Ett Utdragbart Bord Nedan

Innehållsförteckning:

Video: Våningssängar Med Bord (46 Bilder): En Transformerande Säng Med Garderob Och Ett Utdragbart Bord Nedan

Video: Våningssängar Med Bord (46 Bilder): En Transformerande Säng Med Garderob Och Ett Utdragbart Bord Nedan
Video: Best Affordable Bunk Bed with Trundle Review! 2024, Maj
Våningssängar Med Bord (46 Bilder): En Transformerande Säng Med Garderob Och Ett Utdragbart Bord Nedan
Våningssängar Med Bord (46 Bilder): En Transformerande Säng Med Garderob Och Ett Utdragbart Bord Nedan
Anonim

En våningssäng med ett bord är ett slags praktiska möbler som låter dig inte bara spara kvadratmeter i rummet, utan också skapa en mysig funktionell plats utformad i samma stil. Som regel är sådana möbler en struktur som består av en arbets- och sovplats. Tack vare ställen på vilka toppen hålls skapar strukturen ett slags separat funktionellt område, inhägnat från resten av rummet, men kompletterar dess interiör. Arbetsområdet kan innehålla inbyggda lådor, garderob eller hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Populariteten för denna modell av möbler ökar varje dag, och det är inte förvånande. Det finns dock några punkter som kan påverka valet. Det är värt att överväga fördelar och nackdelar med en våningssäng med ett arbetsområde på det nedre planet.

Plusserna inkluderar det faktum att en sådan design avsevärt sparar utrymme och löser flera problem samtidigt. Detta är trots allt både en bekväm sovplats och en arbetsplats, som inte bara består av ett skrivbord, utan också är utrustad med rymliga lådor, en garderob och hyllor för att lagra nödvändiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Å andra sidan kan en hög kaj vara osäker om du inte tar hand om konstruktionens tillförlitlighet. Man bör komma ihåg att sidorna är nödvändiga för den övre delen, och själva strukturen måste vara tillverkad av hållbara material av hög kvalitet med pålitliga fästelement.

En annan nackdel är nattliga uppvaknanden efter behov. För att gå på toaletten måste du övervinna nedstigningen från den andra nivån varje gång, och du måste tänka på hur bekvämt det kommer att vara.

Om den övre delen av sängen är för hög, kan det vara problematiskt att göra sängen på morgonen även för föräldrar, för att inte tala om att lära barnet att städa upp sovplatsen själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att lufttemperaturen på sängens övre nivå alltid är högre än på golvnivå, så rummet måste ventileras innan du lägger dig.

Bild
Bild

Olika sorter

Typerna av våningssängar med bord kan variera beroende på syfte och användning. Det finns grundläggande klassiska alternativ som du bör utgå ifrån när du väljer:

En arbetsplats med en sovplats på övervåningen . Det är ett litet kontor i den nedre sektorn, där ett skrivbord kan placeras i olika varianter samt lådor för tillbehör eller en garderob.

Stegar som är fästa vid sidorna eller trappsteg med lådor leder till den andra nivån. Den bekväma sovplatsen skyddas av stötfångare och ligger på optimal höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng med fåtölj och bord nedanför . En bekväm rymlig stol eller minisoffa i arbetsområdet är ett av de populära alternativen. I detta fall är bordet installerat på sidan eller kan vara kantigt. Fåtöljen är som regel utrustad med en rymlig låda för sängkläder, och vid behov kan den fällas ihop till en extra koja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng-transformator . I den här modellen är den nedre delen utrustad med ett lyft- och fällelement, som gör att du kan konvertera skrivbordet till en sovplats. Den moderna enheten är utformad på ett sådant sätt att bordet inte vänder, som när det fälls ut i en tågvagn, utan glider ner under kajen i horisontellt läge. Bekvämligheten med designen ligger i det faktum att du inte behöver ordna om föremål från bordet, och på morgonen behöver du bara återställa designen till sin ursprungliga position.

Våningssängar med arbetsområde är perfekta för familjer med barn, allt från förskolebarn till tonåringar, och det finns också stora alternativ för vuxna.

Bild
Bild

Små barn kommer att älska barnsängarna med en lekplats på det nedre planet . Det kan finnas inbyggda sängbord för leksaker, ett bord för att rita och skulptera, ett litet skåp för en barns garderob. Sängens höjd är justerbar, lyftanordningar skiljer sig åt i typer och typer: stegar, rutschbanor, rep. Designen och färgerna på marknaden är mycket olika - fantastiska slott, hus, vagnar, flygplan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ungdomar på mellanstadiet eller gymnasiet föredrar större modell , med en rymlig arbetsyta och möbler. Vanligtvis är våningssängar för tonåringar och vuxna gjorda av mer hållbara element i metall eller trä. De har ett datorbord och utmärker sig genom en konsekvent, lakonisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en våningssäng med ett bord för yngre familjemedlemmar bör du vara uppmärksam på att modellen uppfyller säkerhetskraven och inte skadar barnets hälsa. Bland dessa krav kan man särskilja styrkan hos byggmaterial, tillförlitligheten hos fästelement och lyftelement (trappor, trappsteg).

Vagnens höjd bör fastställas på en sådan nivå att barnet fritt kan röra sig på full höjd i arbetsområdet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket viktig punkt är valet av plats för att installera en säng med ett bord i förhållande till det infallande ljuset. Om bordet ligger direkt under toppskiktet och vänds mot väggen, bör du ta hand om tillräcklig lampbelysning eller välja modeller med inbyggd belysning.

Om rummet redan har en tillräcklig mängd möbler, är alternativet med en bordsskiva i den nedre våningen, längs hela kajens längd, perfekt. En sådan modell, inte överbelastad med möbelelement, kommer att se väldigt lätt ut, den kommer att komplettera alla interiörer med sin enkelhet och minimalism. När du väljer det kan du bara begränsa dig till färgschemat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

När du köper, överväga layouten av rummet, de befintliga interiörartiklarna och det allmänna färgschemat. För den mörkare norra sidan är metallstrukturer med tunna detaljer mer lämpliga, vilket inte kommer att dölja det redan otillräckliga dagsljuset och störa utrymmet.

Om du letar efter en dubbelsäng med ett bord för en tonåring är det bäst att titta på flera alternativ, och det slutliga beslutet bör fattas med honom. Tonåringar är avundsjuka på egenskaperna hos personligt utrymme, så du bör överväga deras smak, även om du tycker att det inte matchar dina idéer om komfort och inredning.

Ett sådant problem kanske dock inte uppstår alls, eftersom de flesta av dessa modeller har en neutral design (med ett omfattande färgintervall).

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av individualitet finns det också uttalade alternativ "för pojkar". Som regel är de utrustade med alla typer av sportelement. Tjejer kommer att tycka om modeller med ett stort antal lådor, en garderob, en plats för en spegel, hyllor för figurer och blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet för de minsta är särskilt brett på våningssängmarknaden. Sängar med lekplats på den nedre nivån kan göras i form av ett sagoslott, en kunglig vagn, ett piratskepp eller en modern bil.

För barn finns ritbord, leksakslådor, för aktiva barn - rutschbanor och barer, rep och andra sportprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar med egna händer?

Att samla möbler med egna händer är inte en mycket svår uppgift för mästare i sitt hantverk. Om du har vissa färdigheter och vet vad du vill få till slut, kommer det inte att vara särskilt svårt för dig att göra beräkningar och välja material. Detta alternativ kommer att kosta mycket mindre, och du kommer att vara säker på produktens styrka och tillförlitlighet.

En sekvens av steg, en detaljerad plan hjälper till att översätta ditt projekt, först på papper och sedan i livet. Först måste du bestämma platsen för möblerna, eftersom en våningssäng med ett bord, även om det sparar utrymme, är en ganska stor struktur.

Tänk inledningsvis på var möblerna kommer att stå, hur ljuset kommer att falla på skrivbordet, på vilken sida stegarna eller trappstegen till den andra nivån kommer att placeras.

En annan viktig fråga som måste lösas i förväg är våningssängens höjd med ett bord. Den övergripande användbarheten för båda nivåerna beror på detta. För den övre liggplatsen är höjden viktig: ju högre den är placerad, desto mindre luft strömmar till den sovande personen.

Bild
Bild

För den nedre delen är rörelsefrihet under "vinden" viktig, så att inte ens en vuxen behöver böja sig medan han sitter vid bordet. Beräkningarna baseras på höjden på taket i rummet; på ritningarna beaktas också byggmaterialets tjocklek och madrassens storlek.

Material som erbjuds på marknaden kommer att rädda dig från behovet av att hantera trä för hand. Om du planerar att göra en träsäng själv, kom ihåg att alla möbler måste jämnas, poleras och målas. För att förbereda trä måste du kontakta en särskild verkstad eller (vilket blir mer lönsamt och billigare) för att köpa färdiga material i järnaffärer.

Bild
Bild

Från verktygen för att skapa en modell av en våningssäng med ett bord behöver du ett vanligt snickarsats: en såg eller bågsåg, en borr, en skruvmejsel, en uppsättning fästelement, en nivå och ett måttband

Om du väljer våningssängar med ett bord med dina barn gör du en stor investering i det inre av ditt hem och ger ett inslag av lek och komfort för familjen.

Rekommenderad: