Utdragbart Bord (56 Bilder): En Oval Transformatormodell För Ett Vardagsrum Från Ikea Och Ett System Med Transformatormekanismer

Innehållsförteckning:

Video: Utdragbart Bord (56 Bilder): En Oval Transformatormodell För Ett Vardagsrum Från Ikea Och Ett System Med Transformatormekanismer

Video: Utdragbart Bord (56 Bilder): En Oval Transformatormodell För Ett Vardagsrum Från Ikea Och Ett System Med Transformatormekanismer
Video: Styla vardagsrummet! - Inred med mig || Hemma hos Falk 2024, Maj
Utdragbart Bord (56 Bilder): En Oval Transformatormodell För Ett Vardagsrum Från Ikea Och Ett System Med Transformatormekanismer
Utdragbart Bord (56 Bilder): En Oval Transformatormodell För Ett Vardagsrum Från Ikea Och Ett System Med Transformatormekanismer
Anonim

Nyligen har möbelfabriker skämma bort konsumenterna med ett stort antal multifunktionella och lättanvända inredningsartiklar. Du kan välja det bästa alternativet inte bara för huset, utan också för sommarstugan. Sådana användbara och praktiska möbler kan säkert hänföras till moderna skjutbord. Det är värt att titta närmare på dessa populära modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med utdragbara bord är deras justerbara storlek. Sådana möbler kan placeras även i ett litet rum, och det tar inte mycket plats.

Idag står många människor inför brist på bilder i sitt hem, så sådana möbler är mer relevanta nuförtiden än någonsin. Omfällt kan det transformerande bordet verka väldigt miniatyr, men om du förvandlar det ser du en mer imponerande modell som enkelt rymmer minst 5 personer.

Bild
Bild

Dessutom är ett bord av hög kvalitet mycket enkelt och problemfritt att förvandla. För att göra detta behöver du inte göra extra ansträngningar och spendera mycket tid, vilket återigen bekräftar den praktiska användningen av sådana möbler.

Det finns inga allvarliga brister i sådana möbler.

Det är bara värt att notera det faktum att alltför komplexa glidmekanismer i moderna bord är benägna att gå sönder.

Alla invecklade konstruktioner har en sådan nackdel, eftersom de innehåller ett stort antal funktionella reservdelar som slits ut och misslyckas med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag representeras sortimentet av bekväma skjutbord av följande användbara modeller.

  • Till vardagsrummet, en tidning transformerande bord … Denna möbel är vanligtvis liten i storlek och består ofta av ett stort antal hjälpdelar. Till exempel är ett litet bord med en låda och en skjutbar bordsskiva mycket bekvämt i drift och funktionell. För en sådan modell kan du bekvämt träffa ett vänligt företag och lagra några föremål i den.
  • För ett lanthus köper många konsumenter multifunktionella utdragbara bänkar … Sådana modeller kombinerar i sin design bekväma långsträckta bänkstolar och en ganska rymlig bordsskiva. Oftast är de gjorda av trä och ser bra ut på bakgården.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glidning är utbredd idag piedestalbord … Populariteten hos sådana modeller beror på deras mångsidighet, eftersom det finns många extra lådor och hyllor i dem. Naturligtvis är sådana exemplar endast lämpliga för heminredning. Moderna tillverkare har nyligen lanserat förbättrade sockelbord på marknaden, där du inte bara kan justera bordsskivans dimensioner utan också ändra höjden.
  • Vikning är inte mindre bekvämt konsolbord … De kan användas som en liten matplats, arbetsyta eller ett modernt sminkbord. Baserat på sådan multitasking är det säkert att säga att konsolbordet kommer att se organiskt ut både på kontoret eller i köket, liksom i sovrummet eller vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa strukturer är inte bara glidande, utan också utrullning, fastsatta och väggmonterade. Något mindre vanligt är alternativ som är fästa på ett annat föremål i interiören.

  • Det finns också tsarovy och bezargovy skjutbord. Standardmodellerna är lådsida och består av en bordsskiva, en underram (lådsidan) och stöd. Zargovye-fria kopior har inte en underram i sin sammansättning, men de är utrustade med bollstyrningar. Dessa modeller är mycket små när de är vikta och mycket stora när de fälls ut.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt en sådan produkt som polerat bord … Denna möbel har en blank yta och liknar oftast de klassiska sovjetiska hopfällbara borden som många av oss känner till. Men inuti bör du vara mer försiktig med dem, eftersom de ofta ser tunga ut och kan göra situationen tyngre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla glidande transformeringstabeller är också uppdelade efter typen av stöd

  • För trädgårdstomter och lanthus skulle det bästa alternativet vara ett skjutbord med ben. De ska inte vara för smala, eftersom sådana delar inte är särskilt stabila.
  • För heminredning kan du använda bord inte bara på ben utan också på hjul. Sådana modeller kännetecknas av rörlighet. De kan ställas om när som helst utan att orsaka allvarliga skador på golvbeläggningen.

Idag på möbelmarknaden finns det många glidprodukter på ett ben. Naturligtvis är sådana modeller mer lämpliga för en hemmiljö, men du kan välja ett lämpligt alternativ för ett sommarboende.

I det andra fallet bör du köpa inte för stora och stabila modeller på ett brett och tätt stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Utdragbara bord är gjorda av olika material.

De mest högkvalitativa och presentabla modellerna är solitt trä … Sådana exemplar är inte billiga, men de tjänar länge och skadar inte människors hälsa, eftersom det inte finns några farliga ämnen i deras sammansättning. Ledande positioner på möbelmarknaden intas av underbara produkter från tall, wenge, björk, valnöt, al, samt ekstrukturer.

Glöm dock inte att naturligt trä kräver regelbunden vård i form av behandlingar med skyddande impregnering.

Bild
Bild
  • Modeller anses vara ett alternativ till träkonstruktioner från laminerad spånskiva eller MDF … De imiterar ofta massivt trä, men det är fortfarande ganska lätt att skilja dem från naturliga råvaror. Billiga möbler av MDF och laminerad spånskiva har en enklare och mer mönstrad design. Dessutom innehåller spånskivan formaldehydhartser som avger farliga ämnen under ogynnsamma förhållanden. För att inte möta ett sådant problem rekommenderas det att köpa fanerade bord eller modeller från laminerade spånskivor i klass "E-1".
  • Det billigaste erkänns som enkelt plast tabell. Möbler av detta material är perfekta inte bara för hemmet, utan också för sommarstugor. Utsätt dock inte plastbord för direkt solljus, eftersom de under sådana förhållanden kan blekna och till och med spricka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Idag finns utdragbara bord tillgängliga i olika längder och bredder. Experter säger att ett utrymme på 60x64 cm är tillräckligt för en person. Minsta bredd på bordet är 85 cm. Strukturens längd beror på familjens sammansättning. Avlånga rektangulära strukturer 150x90 cm anses vara de mest bekväma. En genomsnittlig familj kan bekvämt passa bakom en sådan bordsskiva.

För 8 personer är det bättre att köpa bord, som i utfällt tillstånd är 200x110 cm. Om vi pratar om ett runt bord, så är en diameter på 110 cm optimal för den. Denna modell är avsedd för 4 personer. För 6 personer är det värt att välja ett bord med en diameter på 130 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Svartvita bord är klassiska. Sådana modeller kommer att se organiska ut i många ensembler, men du bör vara försiktig med mörka modeller och inte placera dem i för dystra omgivningar.

Tabeller i bruna nyanser är universella. Sådana möbler kännetecknas av ett mysigt och "varmt" sätt. Det kommer att se harmoniskt ut inte bara i en stadslägenhet, utan också på landet. En intressant och icke-standardiserad lösning är ett transparent bord.

Sådana möbler passar nästan alla interiörer, eftersom de lätt "går samman" med miljön och anpassar sig till den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Skjutbord kan ha följande former.

Rektangulär och fyrkantig . Dessa modeller är de mest populära. Större och mer rymliga är naturligtvis rektangulära modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund och oval . Dessa eleganta alternativ kännetecknas av ett "mjukt" utseende, men köp inte för stora runda bord för ett litet rum, eftersom det kommer att begränsa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanism

Glidande transformerande bord har olika justeringssystem.

Därefter kommer vi att överväga mer detaljerat de mest populära alternativen.

  • Bok . Denna mekanism är den enklaste och vanligaste. I den är båda sidorna av bordsskivan upphöjda och ben-distanserna dras ut.
  • Med insats . I det vikta läget består sådana bord av två halvor, som måste skjutas isär i olika riktningar och sättas in i mitten med en speciell insats under bordsskivan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med vridbar mekanism . Dessa synkrona modeller fungerar på samma sätt som enkla bord med en insats, men för att öppna dem måste du vända bordsskivan och först sedan öppna den som en bok.
  • Fjäril . Dessa bord har hängande halvor av bordsskivan som är säkrade med utdragbara distanser. Du kan bara expandera en eller två halvor samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Glidmodellerna innehåller följande komponenter:

  • metriska dubbar;
  • metallpinne;
  • sexkantiga muttrar;
  • guider;
  • bordsskivhållare (kantiga och raka);
  • bordsskivor;
  • monteringsvinkel;
  • slingor;
  • stubbar;
  • axel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på beslag och komponenter spelar en viktig roll i möbeldesignen. Till exempel produceras sådana delar av ett stort företag "MDM", som är populärt i vårt land.

Experter rekommenderar att du kontaktar sådana företag om du vill köpa ytterligare delar till ditt skjutbord.

Stil

För populär stil loft nästan vilket skjutbord som helst. Den kan vara gjord av plast eller trä, trimmad med dekorativ sten eller laminerad film - alla ovanstående alternativ passar in i denna grova "vind" -bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det inre provence det är värt att placera träbord i pastellfärger. Det är lämpligt att välja en modell som tydligt visar trädets naturliga struktur.

För klassiker ett elegant men diskret massivt träbord kommer att göra. Snidade element kan finnas i den (men inte i överskott). I klassiska ensembler ser modeller med förgyllda detaljer bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalism det är värt att välja de enklaste och mest kortfattade modellerna. Det kan vara ett vanligt plast- eller träbord, utan dekorativa skär och snidade dekorationer.

För en modern stil högteknologisk det rekommenderas att välja snygga modeller i kontrastfärger. Det kan till exempel vara heltäckande svarta eller vita modeller med blanka eller matta ytor. Det rekommenderas inte att lägga för färgstarka och pretentiösa alternativ i sådana ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Det utdragbara bordet kan dekoreras med följande intressanta element.

  • Fotoutskrift;
  • Falsk diamant;
  • Bänkskiva i natursten;
  • Keramikplatta;
  • Snidade detaljer;
  • Förgyllning;
  • Präglade prydnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Det utdragbara bordet kan matchas till alla inställningar.

Du behöver bara lita på dess layout, stil och färgschema

  • För ett litet rum bör du inte välja skrymmande bord i mörka färger. Det är bättre att välja ett kompakt ljusbord.
  • Mot bakgrund av pastell eller snövit väggar kommer modellen att se inte bara i en neutral, utan också i en mörk nyans. Spektakulära kontraster är inneboende i många interiörer, särskilt moderna.
  • På en personlig tomt ska du inte ställa upp ett för pompöst och pretentiöst bord, kompletterat med mycket inredning. Det är bättre att välja ett minimalistiskt trä- eller plastkit.
  • I vardagsrummet kommer ett transformerande soffbord att se organiskt ut bredvid sittgruppen. Till exempel mittemot en uppsättning soffa och fåtöljer.
  • På ett hopfällt bord kan du placera inredningsartiklar: vaser, statyetter eller blommor. Sådana element kommer att komplettera interiören eller bli dess ljusa accenter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja ett skjutbord baserat på följande kriterier.

  • Mekanism . Bestäm i förväg vilken tabell med vilken mekanism som skulle vara bekvämare för dig att använda.
  • Material . De bästa är träprodukter, men billigare alternativ från MDF, spånskiva eller plast kan köpas.
  • Design . Skjutbordets externa design ska matcha interiören eller designen på infielden både i stil och färg.
  • Tillverkare . Kontakta endast pålitliga och populära tillverkare. Deras produkter kan vara dyra, men risken att stöta på en lågkvalitativ modell kommer att minskas till noll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Malaysia producerar utmärkta produkter från hevea och rotting. Konsumenterna är glada över dessa bord och noterar deras hållbarhet och livslängd.

Utdragbara matbord från det italienska varumärket FN Aredamenti är mycket populära idag. De har en diskret men vacker design och är gjorda av naturligt trä. Köpare är oftast nöjda med denna produkt, men många är upprörda över den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest populära är hem- och trädgårdsbord från Ikea. De flesta konsumenter är nöjda med det överkomliga priset på sådana möbler och dess intressanta design. Många rekommenderar dock inte att köpa för billiga Ikea -mönster, eftersom de snabbt misslyckas. Bättre att betala för lite och få en mer hållbar modell.

Lakoniska och eleganta skjutbord tillverkas av det spanska märket Loyra. Alla produkter är tillverkade av naturligt trä eller faner. Konsumenterna älskar dessa produkters prestandaegenskaper, men många noterar deras rustika utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Ett svartlackerat runt bord med svarta stolar kan placeras i ett ljust rum med många fönster och pastellväggdekoration.

Ett original glasbord kan kompletteras med ljusa bänkar med rygg och vit klädsel och sätta detta set i ett vitt eller beige rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

På dacha hittar ett mörkt skjutbart bord med flera nivåer sin plats, kompletterad med metallstolar med svarta säten och röda ryggar.

Ett vitt konvertibelt soffbord på metallstöd kan placeras i ett ljust vardagsrum med ett chokladlaminerat golv. Placera den framför en vinfärgad hörnsoffa och leka med lätta kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du gör ett skjutbord själv i följande video.

Rekommenderad: