Sänghuvudet (99 Bilder): Trä Och Järn, Böjda Och Snidade, Klädselalternativ, Höjd, Med Mässingsrör Och En Slips

Innehållsförteckning:

Video: Sänghuvudet (99 Bilder): Trä Och Järn, Böjda Och Snidade, Klädselalternativ, Höjd, Med Mässingsrör Och En Slips

Video: Sänghuvudet (99 Bilder): Trä Och Järn, Böjda Och Snidade, Klädselalternativ, Höjd, Med Mässingsrör Och En Slips
Video: DIY CASTLE WALLS! 2024, Maj
Sänghuvudet (99 Bilder): Trä Och Järn, Böjda Och Snidade, Klädselalternativ, Höjd, Med Mässingsrör Och En Slips
Sänghuvudet (99 Bilder): Trä Och Järn, Böjda Och Snidade, Klädselalternativ, Höjd, Med Mässingsrör Och En Slips
Anonim

Sänggaveln spelar en av de viktigaste rollerna i sängens design. Denna detalj kan ge en sovplats en eller annan stil. Moderna tillverkare producerar sängar med en mängd olika sänggavlar. De skiljer sig från varandra, inte bara i design utan också i design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför är det nödvändigt?

Sänghuvudet kan säkert kallas sovrumets kännetecken. Detta element lockar alltid särskild uppmärksamhet. Det är därför många väljer sovrumsmöbler som har en vacker och eftertänksam rygg som effektivt kan komplettera interiören. Sänggavlar är väldigt olika. De har dock alla samma mål. Dessa detaljer täcker väggen bakom sängen, som skyddar ytan från alla möjliga fläckar och smuts.

Bild
Bild

Baksidan av sängen kan användas för att stänga värmesystemen bakom kajen. Den här egenskapen är mycket viktig, eftersom öppna och heta rör eller batterier i en dröm (och inte bara) kan bränna dig.

Det är värt att notera det faktum att en enkel säng utan sänggavel gör det inre av sovrummet oavslutat och inharmoniskt.

Visningar

Idag finns det i möbelaffärer sängar med olika sänggavlar själva. De kan ha vanliga geometriska eller graciösa vågiga former. Du kan välja rätt alternativ för vilken inredning som helst. Låt oss titta närmare på de mest intressanta och attraktiva sorterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggavlar kan skilja sig från varandra i form:

Sängar som har ett intressant utseende rund sänggavel . Med hjälp av en sådan detalj kan du mjuka upp den grova ensemblen i sovrummet. Idag kan du i butiker hitta modeller av sovrumsmöbler, vars baksida består av flera runda element samtidigt. Sådana bitar kommer att se perfekt ut i moderna interiörer.

Bild
Bild

En säng med rundad eller halvcirkelformig sänggavel . Sådana modeller presenteras i ett stort sortiment idag. Ett attraktivt alternativ kan väljas i en miljö gjord i valfri nyckel.

Bild
Bild

Har ett elegant utseende böjda och vågiga sänggavlar . Sådana detaljer kan ge ljusa anteckningar från aristokratin till inredningen och till och med göra den mer pretentiös. Allt beror på vilken typ av modell du har valt och vilken typ av klädsel den har. Sängar med böjda sänggavlar ser harmoniska ut i många inredningsstilar: från tidlösa klassiker till lyxig empirestil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggaveln kan tillverkas i form av en textilkupol . Oftast, för sådana alternativ, väljs ljusa och lätta tyger som ser luftiga och graciösa ut. De attraktiva sovplatserna, prydda med charmiga kupoler, är lämpliga för både vuxna och barns sovrum. Normalt är tygmarkiser fästa i taket och försiktigt ner på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket populärt är oval sänggavel . En säng med denna detalj kan matchas till vilken inredning som helst. Den ovala ryggen kommer att se organisk ut i både klassiska och mer moderna ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är en finsmakare av lyxiga och originella interiörer, bör du vända dig till den utsökta sängen med en lockig sänggavel . Trenden de senaste åren är produkter där sådana vackra ryggar är klädda med tyg eller läder, dekorerade med möbeltappar eller strass. Dessa alternativ ser bara underbara ut, men de är inte billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga sängar med sänggavel har ett fantastiskt utseende. i form av en krona . Sådana modeller är mycket populära idag, trots den höga kostnaden. De kan målas i kontrasterande färger och dekoreras med dekorativa element (strass, nejlikor, snidade skär).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar utrustade med hörngavlar . Sådana detaljer finns inte bara i klassiska rektangulära, utan också på runda sovplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande intressanta designtekniker kan också användas för att indikera sängens huvud:

Dekorativa skiljeväggar och vackra väggpaneler är idealiska . Detaljer med ett originellt geometriskt mönster kommer att se bäst ut bakom kojen. Med dessa alternativ kan du ge sovrumsinredningen ett mer modernt och komplett utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baksidan av sovrumsmöblerna kan dekoreras med öppningar och korginsatser , liksom mönstrade galler. Dessa sängar ser inte bara väldigt originella ut, utan också väldigt eleganta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag producerar många företag funktionella sängmodeller, sänggavlar som kompletteras med en konsol , ett litet rack med olika höjder och till och med en fullvärdig sängenhet med lådor och sängbord i botten. Sängar är populära idag, där det finns höga sänggavlar utrustade med hyllor och nischer. Du kan placera olika dekorativa föremål, böcker, växter, etc. på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Sänggaveln kan vara ett rymligt förvaringssystem med ett lyftlock på den övre (mindre ofta - laterala) delen . Några av de mest bekväma är modeller med en lutande sänggavel. Många köpare som har valt sådana alternativ noterar deras utmärkta komfortegenskaper, eftersom kuddarna kan placeras på dem så bekvämt som möjligt. Sådana element är både statiska och justerbara.

Bild
Bild

Dessutom kan sänggavlarna vara hårda och mjuka . Till klädsel av mjuka varianter använder tillverkare oftast material som läder, konstläder, ekoläder, sammet, sammetmocka och olika typer av textilier. Hårda ryggar kanske inte har någon avslutning alls. De består av olika träslag, metall, plast, gips och andra liknande material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudgavel kan variera i design . Idag på möbelmarknaden finns det inte bara traditionella modeller där sänggaveln är en fortsättning på sängramen, utan också sådana produkter där sådana delar är avtagbara och fristående. Som regel är sådana sänggavlar fästa vid väggen ovanför sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Olika sänggavlar är lämpliga för olika stilar:

Om ditt sovrum är franskt Provence , då är en säng med en lätt och känslig sänggavel idealisk för henne. Det kan också vara öppet och målat i pastellfärger. Mjuka alternativ med charmiga små tryck kommer att se harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil kommer inte att vara utan en dyrt dekorerad sänggavel barock . Denna riktning ger närvaron av många snidade träelement i interiören. I en sådan ensemble kommer höga ryggar med lackerade och blanka ytor att se spektakulära ut.

Bild
Bild

För en glamorös stil det mest framgångsrika alternativet skulle vara en sänggavel, dekorerad med en spridning av strass. Du kan också välja en vacker säng, kompletterad med en lyxig vagnskopplare.

Bild
Bild

För okomplicerat land det är värt att välja en sänggavel av naturligt trä. Du kan välja mellan ett välfärgat material, liksom ett grovt och grovt material.

Bild
Bild

I ett rum med stil högteknologisk en tyggavel med krom- eller metallkanter runt omkretsen kommer att se fördelaktig ut.

Bild
Bild

I minimalistisk rummet ska placera en sovplats med en baksida av en enkel geometrisk form. Det bör inte finnas onödiga detaljer i sådana element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diskreta möbler i svala färger presenteras Skandinavisk stil . För en sådan interiör är en säng med en medelhög sänggavel av naturligt trä eller ett alternativ stoppat med tyg i en neutral nyans perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en oförskämd stil loft baksidan kommer att se harmonisk ut i form av ett fodrat dekorativt tegel, dekorativ sten eller laminat. Du kan också välja en enkel säng med en sänggavel av konstgjorda eller naturliga material i lugna eller till och med dystra toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära och fashionabla kvarstår klassisk stil . I en sådan inredning bör en sovplats placeras med en sänggavel av naturligt trä. Det kan kompletteras med vackra sniderier och iögonfallande smycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna sovrumsmöbler är gjorda av olika material. Det kan vara både konstgjord och billig, liksom naturliga och dyra råvaror.

Ram:

En sänggavel av hög kvalitet är lämplig för nästan alla interiörer från stammen (eller flera skivor). En sådan detalj kommer inte bara att tjäna i många år utan att förlora sitt attraktiva utseende, utan kommer också att återuppliva sovrummets inredning. Du kan göra en så unik sänggavel med dina egna händer.

Bild
Bild

Sänggaveln kommer att se attraktiv och original ut från brädor … Naturmaterial kan ha olika storlekar och olika bearbetningsgrader. Träarter som ek, al och ask är idealiska för detta ryggstöd.

Bild
Bild

Sänggaveln kommer att se inte mindre attraktiv ut i sovrummet. laminera … Idag kan du i järnaffärer hitta paneler i en mängd olika färger och nyanser. De kan ha unika naturliga mönster som efterliknar naturligt trä. Laminerade lakan läggs helt enkelt bakom sängen. Höjden på en sådan improviserad sänggavel kan nå taket.

Bild
Bild

En riktig möbelkonst är snidad sänggavel . Mönstret på sådana detaljer kan vara väldigt olika: från enkelt till invecklat. Ofta kompletteras dessa ryggar med vackra smidesjärnelement.

Bild
Bild

Elit är sänggavel i rotting . Detta material är en skalad och torkad kalamus- eller rottingstam. Inredningsartiklar, för tillverkning av vilka sådana råvaror används, ser vackra och lätta ut. Sänggavlar är inget undantag från denna regel.

Bild
Bild

Sänggavlar har ett unikt tryck från en träplatta . Detta material är strikt individuellt och representerar längsgående och tvärgående snitt av värdefulla träslag. I naturen finns det inga två snitt med samma mönster. Sängar med dessa detaljer är dyra, men deras hållbarhet och snygga utseende motiverar priset.

Bild
Bild

Du kan göra en attraktiv sänggavel med dina egna händer från naturliga grenar av olika träd … De behöver inte vara helt platta och väl färdiga. Ryggen på grova grenar av olika naturliga nyanser med ojämna ytor ser intressanta ut i interiören.

Bild
Bild

Sänggavlar gjorda av MDF och spånskiva . Sådana element ser attraktiva ut och är prisvärda. Dessa material tillverkas dock med hjälp av skadliga formaldehydhartser. Vid höga temperaturer avger MDF och spånskivor skadliga ämnen. Med tiden moderniserades produktionen, och idag har innehållet i farliga komponenter i sådana material minskat avsevärt, men det har ännu inte varit möjligt att helt överge deras användning.

Bild
Bild

Ser original ut järnsänggavel . En sådan komponent kan tillverkas av guldfärgade mässingsrör eller aluminium. Sängarna ser snygga och eleganta ut, vars sänggavlar är gjorda i form av mönstrad smide.

Bild
Bild

För tillverkning av sänggavel kan du använda vanlig gips … Många människor väljer just detta material, eftersom det lätt lämpar sig för alla bearbetningar. Gipsskivans baksida kan avslutas med trä, laminatark, täckta med vacker dekorativ gips, texturerad färg. En sänggavel av gips kan designas på alla sätt och göras för hand.

Bild
Bild

Perfekt för ramen på en mjuk sänggavel vanlig plywood . Den kan användas för att göra en intressant figurerad rygg eller en klassisk modell av rätt geometrisk form. Plywood, liksom gips, är formbart och ganska lätt att arbeta med.

Bild
Bild

För sänggavelklädsel kan läder, läderersättning eller ekoläder användas:

  • Självklart är själva föremålen dyra, mantlade Äkta Läder . Detta material är mycket starkt, hållbart och attraktivt.
  • Tillgängliga är sängar med sänggavlar färdiga konstläder . Det bör dock komma ihåg att denna råvara är mindre slitstark och inte tolererar extrema temperaturer. Med tiden kan fula sprickor och repor dyka upp på en sådan sänggavel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet för en liten budget är ekoläder . Det är mjukare och mer elastiskt än grovt konstläder. Detta material fungerar länge, men det bör behandlas med försiktighet. Ekoläder är känsligt för mekanisk skada.

Bild
Bild

Används även för klädselryggstöd olika tyger . Oftast i möbelsalonger hittar du sammet-, velour- och flockmodeller. Något mindre ofta används naturligt linne för sänggavelklädsel. Detta material kan målas i en mängd olika färger.

Bild
Bild

För klädsel av mjuka ryggar används den ofta skumgummi (eller en skummadrass). Den passar under tyg eller läder. Så resultatet är en mjuk sänggavel med en konvex yta.

Bild
Bild

Dimensioner

Huvudgavelns dimensioner kan vara mycket olika. Välj sängar med sådana element mycket noggrant för att inte visuellt förstöra rummets layout.

För ett litet sovrum bör du inte välja sängar med höga och breda sänggavlar. Under sådana förhållanden kommer låga eller medelstora alternativ att se harmoniska ut. Deras tjocklek ska inte heller vara för stor. Annars kommer möblerna att se tunga och tunga ut i ett litet rum, vilket visuellt gör det ännu mindre.

I ett rymligt sovrum med högt i tak kommer en säng med en långsträckt sänggavel upp till taket att se bra ut. Det är lämpligt att välja modeller där ryggen inte är för breda. För ett stort rum kan du också plocka upp den vanliga höga sänggaveln. Om rummet är brett och sängen ligger nära en lång vägg, kommer en bred och långsträckt version att se harmonisk ut i en sådan miljö.

Naturligtvis beror valet av den ideala modellen till stor del inte bara på ägarnas personliga preferenser, utan också på rummets layout.

Bild
Bild

Färger och tryck

Färgalternativ för sänggavel:

Uppfriskar insidan av sovrummet vit sänggavel … Det kommer att se harmoniskt ut på nästan vilken bakgrund som helst, oavsett om det är en kontrast eller liknande nyans.

Bild
Bild

En fantastisk bild kommer att visa sig om en säng med blå rygg plats i ett rum målat i vit, tråkig grå, beige eller ljusrosa färger.

Bild
Bild
  • Du kan lägga till känsliga och luftiga anteckningar i rummet med blå och turkosa sänggavlar . Sådana alternativ kommer att se charmiga ut på en tråkig lila, vit, mjölk, grädde, blek turkos och ljusgrå bakgrund.
  • Säng med svart detalj det rekommenderas att placera den mot väggens bakgrund i en kontrasterande nyans (vit, grädde, grå). Om du sätter mörka möbler mot samma mörka bakgrund, riskerar tandem att bli för dyster och monoton.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljust alternativ Röd kommer att se attraktiv ut mot en kontrasterande vit, mjölkaktig, grädde, beige, ljusgrå eller blek citronbakgrund.
  • Charmig lila , rosa och ömt - lila sänggavel kunna återuppliva sovrummet och effektivt diversifiera det. Dessa färger är särskilt attraktiva i kombination med känsliga, ljusa och pastellfärgade ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggaveln kan avslutas med tryckt tyg. Oftast är det blommor, mönstrade linjer, vackra målade teckningar av kontrasterande färger.

Inredning alternativ

Sänggaveln kan dekoreras med följande dekorativa element:

Vagnskopplare . En liknande design är en ryggstödsbeklädnad i sammet och mjukt tyg med små möbeltappar. Resultatet är en vacker quiltad relief.

Bild
Bild

Fall . I textilbutiker kan du hämta valfritt lock eller lock till olika delar av sängen. Sänggaveln är inget undantag.

Bild
Bild
  • Det ser intressant ut på sängen huvudgavel kudde … Denna detalj är en konvex avtagbar baksida som mer liknar små kuddar.
  • Lameller och lister . För inte så länge sedan dök originalmöjligheter upp på möbelmarknaden, utrustade med lameller och lister. Sådana möbler är inte lämpliga för alla interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nischer . Sängen kan också utrustas med en nisch. Som regel placeras bordslampor, dekorativa figurer och figurer, små inomhusväxter på den.

Bild
Bild

Spegel . En sänggavel utrustad med en spegel ökar visuellt det tillgängliga utrymmet. Det kan vara av olika storlekar och former.

Bild
Bild

Vackra sovrumsdesignidéer

En mjuk säng med en vågig vit sänggavel och kaffelinne kommer att se harmoniskt ut mot bakgrunden av en bakgrundsbelyst accentvägg som är avslutad med en vagnskopplare (resten av väggarna ska vara färdig med vit gips) och ett golv fodrat med ljust laminat. I ett sådant rum kan du göra ett vackert tak i flera nivåer och komplettera det med en stor ljuskrona med ljusa nyanser. Komplettera interiören med ett vitt toalettbord med en stol, ett vitt sängbord med läslampa och en beige matta.

Bild
Bild

En säng med en kantig rottinggavel och randiga blå sängkläder kan placeras mot en ljus beige vägg och två bilder med mörka ramar kan hängas ovanpå. I stället för sängbord bör två små träbord med metalllampor placeras bredvid sängen.

Bild
Bild

En vit säng med en rundad mjuk sänggavel hittar sin plats nära en mjuk turkos vägg. Det kan kompletteras med vita sängbord med färska blommor och vita kuddar med kontrasterande tryck.

Bild
Bild

En säng med en hög röd sänggavel kan placeras mot en vit vägg. Komplettera sängen med röda tryck och vita kuddar. Lägg vita sängbord med bruna lampor bredvid och dekorera fönstret i sovrummet med tjocka röda gardiner.

Rekommenderad: