Snidade Dörrar (24 Bilder): Vackra Modeller Av Trä Med Sniderier, Inredningsalternativ I Trä, Ekskärmar Och Dörrar, Originella Entréprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Snidade Dörrar (24 Bilder): Vackra Modeller Av Trä Med Sniderier, Inredningsalternativ I Trä, Ekskärmar Och Dörrar, Originella Entréprodukter

Video: Snidade Dörrar (24 Bilder): Vackra Modeller Av Trä Med Sniderier, Inredningsalternativ I Trä, Ekskärmar Och Dörrar, Originella Entréprodukter
Video: Top 35 Modern Wooden Door Designs for Home 2020- Plan N Design 2024, April
Snidade Dörrar (24 Bilder): Vackra Modeller Av Trä Med Sniderier, Inredningsalternativ I Trä, Ekskärmar Och Dörrar, Originella Entréprodukter
Snidade Dörrar (24 Bilder): Vackra Modeller Av Trä Med Sniderier, Inredningsalternativ I Trä, Ekskärmar Och Dörrar, Originella Entréprodukter
Anonim

Vid entrén till huset, liksom vid fasaden, uppskattar gäster och förbipasserande ägarnas samvetsgrannhet, deras estetiska smak. Ett ganska vackert alternativ är användningen av dörrar dekorerade med sniderier. Men du måste välja dem så noggrant som möjligt och med hänsyn till många nyanser för att undvika misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken tråd kan ge

Opersonligheten hos metall- och plaststrukturer är inte till deras tycke för ganska många människor. Oavsett hur vackra och harmoniska de är, oavsett hur väl de är vävda i inredningen, kommer det fortfarande att finnas en känsla av att något saknas.

Den snidade trädörren ser mycket mer fördelaktig och original ut; enligt ett antal experter, både ryska och utländska, istället för enstaka dekorationer, är det mer korrekt att täcka hela entrégruppens yta med ett mönster. Här bör du definitivt varna: rätt beslut kan bara fattas av en utbildad designer eller en specialist på utformning av lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

I trähus och till och med bad bör dörrar dekorerade med sniderier väljas i enlighet med ensemblens anda och dess stil. Den till synes inexpressiva och bleka duken återföds bokstavligen efter att erfarna skärare har arbetat med den.

Urval av material

Huvudbeslutet togs - att vara en snidad dörr! Men för att den ska kunna tjäna tillräckligt länge och utföra både huvud- och dekorationsfunktionerna krävs det att man korrekt förstår träslag. Detta är lika viktigt när du köper / beställer, och när du gör din egen. För att komma in i någon struktur kommer styrka att vara det primära kriteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om en trädörr ska installeras vid ingången till ångbadet, är det att föredra att använda lövträ, som absorberar fukt minimalt och lugnt överför sitt överskott.

Lind och ek, bok, asp används oftast; cederträ och tallar är inte lämpliga eftersom de är för hartsartade.

Var uppmärksam på att:

  • höjd upp till 160 centimeter är idealisk, och upp till 1,7 m är endast acceptabelt;
  • öppningen måste ske utåt;
  • alternativ med yttre fastsättning av gångjärn och trähandtag är bara värda att ta, de är säkrare och minskar risken för brännskador.
Bild
Bild

När det gäller hemdörrar finns det många fler alternativ.

Den dyraste, förutom exotiska arter, är ekmassivet; det kan pågå i flera decennier, men det är svårt att bearbeta. Därför måste du betala ett betydande belopp för den färdiga produkten. När det gäller yttre attraktivitet är bok inte mycket sämre än ek, och enligt vissa experter överträffar den till och med den.

Efterbehandling

Observera: för all estetik i massivt trä kan den endast användas där luftfuktigheten är normal eller låg; en sådan lösning är också opraktisk för ytterdörren. För att minska risken för inre deformation måste lameller finnas i insidan av den.

När dekorationen är klar, är duken säkert täckt med polyuretanlack, vilket inte bara blockerar utseendet på svampkolonier utan också lägger till yttre attraktion.

Bild
Bild

Innerdörrar kan dekoreras med snidade plattband; i de flesta fall är toppskivan i dem målad med ett mönster som visuellt dominerar över andra prydnader. Mot tomtens sidoelement finns det överhäng som sammanflätas på ett godtyckligt sätt. Ristningar baserade på 1800-talsmotiv är utbredda, och renässansinspirerade tomter är inte heller ovanliga.

Men i själva verket är valet av designalternativ tillräckligt stort, vem som helst kan föredra den perfekta stilen för sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en vanlig stadslägenhet och även i en orientalisk inredning ser de snidade detaljerna bra ut, du behöver bara välja och tänka igenom dem ordentligt. Förutom yttre skönhet förbättrar dessa element ljudisolering, förhindrar att damm och smuts tränger in i insidan. Ett alternativ är användningen av dörrfoder, oftast är den största av dem placerade i mitten av duken. Dörrarna med hörnöverlägg är inte mindre eleganta.

Viktigt: tänk på inredningens kompatibilitet inte bara med andra inredningsdetaljer, utan också med utseendet på andra dörrar, de bör göras i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika stilar

Vackra entrédörrar kan bara skapas av en välutbildad carver som har all nödvändig utrustning. Oavsett om inredningen är klassisk eller avantgardistisk, kommer sniderierna att förbättra den visuella inverkan de skapar.

Experter identifierar sådana dekorationstekniker som:

  • platt relief (figuren har bara en något konturerad silhuett, som är i samma plan som basen);
  • kontur (linjerna är djupa, de går längs ytan, prydnaden ser ut som en graverad);
  • geometrisk (ett mönster inbäddat i materialet på en slät yta);
  • lättnad (uppdelad i basrelief och högrelief);
  • slitsad (den används ganska sällan och används endast för att erhålla en del av kompositionen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer du behöver veta om att välja snidade dörrar

Ekdörrar (liksom andra som tillhör elitkategorin) bearbetas på ett sådant sätt att det inte finns några tomrum eller knutar kvar, så att träets fuktinnehåll ligger inom vissa gränser och nya delar av fukt, temperaturförändringar inte påverka strukturens egenskaper. Optimalt av både ekonomiska och praktiska skäl är användningen av en splitsad array.

Ytterligare dekorationer kan vara mycket sofistikerade - det finns också handtag (gångjärn) för antika versioner och insatser av glasmålningar, smidda block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära snidade skärmar bör vara utrustade med pålitliga fästmekanismer, standardperioden för deras användning är lika med hela husets livslängd. Den glidande skiljeväggen är mycket estetisk, och vikningen ("dragspel") är användbar där det inte finns tillräckligt med utrymme. Men gungkonstruktioner är kategoriskt inte lämpliga för ett litet rum. Det är oönskat att beställa en pendeldörr med en tom duk, det blir för massivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller skär för dörrar på trä används verktygsstål (antingen stämplade eller höghastighets) för tillverkning. Det är viktigt att vissa verktyg används i maskiner i storskalig produktion och helt olika i handkvarnar. Grovbearbetaren har en tandad skärkant, med hjälp av träet är förbearbetat. Efterbehandling sker med ett efterbehandlingsverktyg, där arbetsdelen är helt slät.

Rekommenderad: