Sängstomme (41 Bilder): Vi Gör En Rammodell Med Egna Händer, Ortopedisk Med Lameller Och Järn, Gjord Av Trä, Med Lådor

Innehållsförteckning:

Video: Sängstomme (41 Bilder): Vi Gör En Rammodell Med Egna Händer, Ortopedisk Med Lameller Och Järn, Gjord Av Trä, Med Lådor

Video: Sängstomme (41 Bilder): Vi Gör En Rammodell Med Egna Händer, Ortopedisk Med Lameller Och Järn, Gjord Av Trä, Med Lådor
Video: Så tillverkar vi din säng på KungSängen! 2024, April
Sängstomme (41 Bilder): Vi Gör En Rammodell Med Egna Händer, Ortopedisk Med Lameller Och Järn, Gjord Av Trä, Med Lådor
Sängstomme (41 Bilder): Vi Gör En Rammodell Med Egna Händer, Ortopedisk Med Lameller Och Järn, Gjord Av Trä, Med Lådor
Anonim

Sängen är en av de viktigaste interiörartiklarna i alla hem, vare sig det är en stadslägenhet eller ett mysigt hus på landet. Det ska vara så bekvämt och attraktivt som möjligt. Sådana möblers driftsegenskaper och livslängd beror till stor del på ramen och basen. Dessa delar kan tillverkas av olika material och har olika egenskaper.

Bild
Bild

Funktioner i sängens struktur

På senare tid fanns endast traditionella rektangulära sängmodeller på möbelmarknaden. De har ett attraktivt utseende och är mycket bekväma, men de är inte lämpliga för alla layouter och många människor är trötta på deras design.

Idag kan du i butiker hitta många olika sängar som har ovanliga och icke-standardiserade former:

Perfekt för strikta och diskreta interiörer kantig fyrkantig säng . Sådana sorter ser harmoniska ut även i små rum. Ofta vänder sig ägare till studiolägenheter som är på modet i vår tid till sådana sovrumsmöbler. Oftast köps dessa inre element för rum gjorda i moderna eller minimalistiska stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant och iögonfallande design finns ovala, runda och halvcirkelformade sängar . Sådana möbler kan återuppliva inredningen i ett vardagsrum, men det är inte lämpligt för alla områden. Avrundade produkter har som regel stora dimensioner, så de kan bara placeras i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionella modeller är mycket populära idag, utrustad med rymliga förvaringslådor … Med hjälp av sådana tillägg kan du bli av med onödiga och skrymmande möbler i rummet, eftersom du nu kan lagra många saker i sängen, och inte i garderoberna. Oftast installeras sådana enkla lagringssystem längst ner på möblerna. Om vi talar om en säng med en lyftmekanism, så har den ofta de största och rymligaste lådorna utformade för att rymma stora föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarna har ett elegant och elegant utseende med böjda ramar … Som regel är vackra vågiga modeller utrustade med höga sänggavlar, och ramens släta sluttningar fungerar som en fot i dem. Sådana möbler passar perfekt in i moderna och fashionabla ensembler. Böjda sängar är inte lämpliga för klassiker. I sådana varianter finns det ofta små och knappt märkbara ben av olika material.

Bild
Bild

Är avundsvärd popularitet glidande produkter . När de är vikta är sådana modeller enkelsängar som enkelt passar in i både stora och små områden. Om du expanderar en sådan säng öppnas en rymligare säng framför dig. Som regel är sådana mekanismer placerade längst ner på möblerna på sidan eller framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella och efterfrågade är våningssängar . Dessa sorter är särskilt relevanta för familjer med två barn. Men tro inte att sådana möbler är gjorda endast för yngre användare. Moderna möbelfabriker producerar högkvalitativa och bekväma modeller avsedda för vuxna. Det är värt att notera att sådana alternativ ofta är utrustade inte bara med praktiska förvaringssystem, utan också hopfällbara soffor, bord och skåp för förvaring av böcker och tidskrifter.

Sådana exemplar kan rymma flera funktionella områden samtidigt. Till exempel kan du med hjälp av sådana möbler placera en sovplats och en elevhörna på ett ställe i ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan skryta med ett intressant utseende hörnsängar . Möbler med en sådan design dök upp på den ryska marknaden nyligen, men har redan blivit mycket populära och efterfrågade. Oftast placeras hörnmodeller i ett av de fria hörnen i sovrummet. Du bör inte placera en sådan säng i mitten, annars kommer interiören att bli ful.

Hörnsängar kompletteras med höga stötfångare. På grund av dessa detaljer verkar sådana inredningsdetaljer ofta för stora, även om de faktiskt är små i storlek. Av den anledningen är de långt ifrån lämpliga för alla layouter, och deras val bör behandlas mycket noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en lämplig säng måste du vara särskilt uppmärksam på ramens dimensioner. Dimensionerna på dessa delar i dubbla modeller är oftast 90x210, 140x190, 140x200, 160x190, 160x200, 180x200, 200x200, 200x220 cm. Storleken på en och en halv modeller kan vara: 120x190, 120x200 cm. Enkelsäng modellerna produceras med måtten 80x190, 90x190, 80x200,, 90x210, 100x200 cm.

Bild
Bild

Barnsängar har mer blygsamma dimensioner: 70x160 cm. Men det finns också sådana kopior i möbelaffärer där det finns ramar med en bredd på mer än 200 cm. Sådana modeller kallas "kungliga".

Det finns flera typer av rymliga "king" -sängar:

  • Kalifornien. Måtten på dessa produkter är 152x213 cm.
  • OS. Dessa modeller är 168x203 cm stora.
  • Östra. Storleken på dessa typer av sängar är oftast 193x203 cm.

Ofta står konsumenterna inför svårigheten att välja rätt säng på grund av sovrummet som inte är standard. För att lösa detta problem rekommenderas att köpa möbler enligt din individuella beställning.

Detta alternativ kommer att kosta mer, men du får den perfekta sängen som harmoniskt passar in i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av sängramar används både naturliga och konstgjorda material. Den mest hållbara, pålitliga, hållbara och slitstarka är en metallram (gjord av formad rör eller mässing) . Möbler med en sådan bas kan tjäna sina användare i mer än ett decennium och kommer inte att orsaka några särskilda svårigheter under drift.

Det bör dock komma ihåg att möbler med en metallram som regel har en mer imponerande vikt. Av denna anledning är sådana sängar inte mobila, eftersom det är ganska svårt att ordna om dem från en plats till en annan. Det rekommenderas att placera sådana inredningsdetaljer på golvbeläggningar av högsta kvalitet och hållbarhet, eftersom fula märken och märkbara skador över tiden kan ligga kvar på golvet från en överviktig säng.

Man bör komma ihåg att järnsängen inte passar in i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar utrustade med träramar har utmärkta prestandaegenskaper . Sådana exemplar är miljövänliga och hållbara. Den största nackdelen med sådana modeller är deras höga kostnad. Inte alla konsumenter har råd med en säng gjord av naturligt trä. För tillverkning av sådana baser kan användas inte mycket dyr och flexibel tall eller björk. Tallmöbler rekommenderas för barns sovrum.

Dyrare är produkter med ramar av hållbar och hård ek, hevea eller tropiskt wengeträ. Sådana möbler ser spektakulära ut i klassiska, orientaliska och rustika ensembler. Interiörartiklar med ramar av MDF eller spånskiva är billiga. Sängar gjorda av dessa populära material kan vara attraktiva och snygga i design, men deras prestanda är ofta dålig.

Med tiden kan sådana möbler bli pipiga och få märkbara defekter. Dessutom är spånskiva ett giftigt material. Den innehåller träavfall som limmas ihop med speciella formaldehydhartser. Vid höga temperaturer eller deras droppar kan sådana möbler avge ämnen som är hälsofarliga.

Samvetsgranna tillverkare hanterar detta problem helt enkelt: de täcker spånskivan med faner av hög kvalitet. Sådana möbler är dyrare men säkrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallbäddar är tillgängliga för alla . Sådana möbler kan enkelt göras för hand, även om du inte har speciella kunskaper och färdigheter inom detta område. Tänk inte att pallar är instabila och benägna att gå sönder. För att skapa en original säng är det bäst att använda speciella Euro -pallar, som utmärks av sin styrka och hållbarhet. Sådana möbler kan flyttas till en ny plats när som helst, måla om eller ändra form.

Sängramen kan också vara gjord av böjlig gips . Denna möbel kan tillverkas för hand. Men man bör komma ihåg att när man skapar en säng kan gips bara användas delvis. Huvudmaterialet i en sådan produkt bör vara plywood eller en stark metallprofil. Många människor väljer detta mycket billiga material, eftersom det lätt lämpar sig för alla bearbetningar. Till exempel kan gipsfodral mantlas med miljövänliga träpaneler, dekorativt gips eller färg av din favoritfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Sängstommar kan ha olika färger: från klassiska till färgglada och rika. Valet av det ideala alternativet bör överensstämma med ägarnas personliga preferenser, samt ta hänsyn till rummets inredning:

  • Vita alternativ ser vackra och eleganta ut . Men vi får inte glömma att sängar i ett liknande färgschema visuellt kan verka onödigt skrymmande. På grund av detta bör möbler med en vit ram inte placeras i ett trångt rum, trots den luftiga nyansen.
  • Möbler med en kontrasterande svart ram kommer att se mycket imponerande och snygg ut i det inre av alla rum . Men lägg inte en sådan mörk säng mot bakgrunden av svarta väggar och ett svart golv, annars kommer det helt enkelt att gå vilse mot den allmänna bakgrunden, och dess design kommer att förlora all mening.
  • Klassiskt brunt är moderiktigt . Sängar i denna palett har ett mysigt och varmt utseende, vilket är perfekt för ett sovrum, både stora och små. Den största fördelen med denna färg är att den enkelt kan kombineras med många toner och nyanser i interiören.
  • Sovrumsmöbler med en röd eller vinröd ram kommer att se djärva och sensuella ut i ett mysigt rum . Alternativ gjorda av naturlig mahogny kan ge atmosfären en unik chic och glans. Dessa sängar passar perfekt in i klassiska och gotiska ensembler.
  • Interiörartiklar med grå ramar har en intressant och snygg design . Om du placerar sådana möbler i ett rum i neutrala och lugna färger, bör interiören kompletteras med ljusa accenter så att det inte verkar tråkigt och deprimerande.
  • En annan uppfriskande färg är klassisk - beige . Sängar i denna design ser väldigt mjuka och luftiga ut. De kan placeras i både mörka och ljusa sovrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är den bästa basen för madrassen?

Basen är madrassens stöd. Den fästs på ramen. Annars kallas denna del också för ett galler eller ram. Några av de mest populära är ortopediska lamellbaser med lameller . Dessa element är gjorda av trä och representerar en speciell robust ram. Speciella lameller är fästa på denna ram. De kan vara raka eller böjda.

Oftast används träslag som bok eller björk vid tillverkning av lamellbaser. Det andra alternativet är det mest prisvärda. Det finns också förstärkta lamellbottnar avsedda för personer med tung vikt. I sådana fall är lamellernas placering så nära varandra som möjligt för att ge högkvalitativt och pålitligt stöd som tål tung belastning.

Den största fördelen med sådana baser är deras miljövänlighet . Lamellerna är billiga, håller säkert tack vare starka fästelement och är väl ventilerade. Av nackdelarna med rackalternativ kan man peka ut det faktum att madrassen på en sådan yta med tiden kan bli vågig. Detta beror på att det inte finns något stöd mellan lamellerna i basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av fjäderkomponenter tillverkas plastbaser . Ofta kompletteras dessa mekanismer med fjärrkontroller som kan användas för att justera madrassens läge. Många väljer sängar med plaststammar på grund av deras utmärkta ortopediska stöd och hållbarhet. Den genomsnittliga livslängden för sådana exemplar är 15-20 år. Sådana alternativ är ganska hållbara och enkla att använda.

Den största nackdelen med plastbaser är deras dåliga ventilation i området av madrassens nedre del. Sådana alternativ är dyrare än kugghjul. Under många år har sängarna utrustats med metallnät. De kännetecknas av avundsvärd hållbarhet (minst 25 år), utmärkta ortopediska egenskaper och mer överkomliga kostnader än alla ovanstående alternativ.

Sängar med sådana baser är inte tillräckligt mjuka. Att montera möbler med liknande element är svårare och kan bara hanteras av en person med speciell kunskap och färdigheter.

Rekommenderad: