Skjutbäddar (59 Bilder): Dubbelmodeller För Två Vuxna Och Spjälsängar

Innehållsförteckning:

Video: Skjutbäddar (59 Bilder): Dubbelmodeller För Två Vuxna Och Spjälsängar

Video: Skjutbäddar (59 Bilder): Dubbelmodeller För Två Vuxna Och Spjälsängar
Video: Barnsånger på svenska 30 min | Barnlåtar | Huvud axlar knä och tå | Baby Shark | Djurens ABC mfl 2024, Maj
Skjutbäddar (59 Bilder): Dubbelmodeller För Två Vuxna Och Spjälsängar
Skjutbäddar (59 Bilder): Dubbelmodeller För Två Vuxna Och Spjälsängar
Anonim

Praktisk, kompakt, förmånligt pris - allt detta handlar om skjutbara sängar, som köps för både barn och vuxna. Modellerna har en ovanlig design och låter dig inreda ditt sovrum i modern stil på ett originellt sätt. Dessa sängar kan placeras i trånga utrymmen, vilket gör dem idealiska för små lägenheter.

Många människor väljer sådana möbler för närvarande, eftersom det har ett stort antal fördelar.

Fördelar och nackdelar

Liten storlek är en av de främsta fördelarna med skjutbäddar. Mestadels köps de för små rum - för att spara värdefulla centimeter och maximera rationaliseringen av ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med glidmodeller slutar dock inte heller där:

  • Lönsamhet . Denna möbel är billigare än två sängar separat, och det eliminerar också behovet av att köpa nya produkter när barnet växer.
  • Bekvämlighet . Som regel har modellerna en plan yta, vilket ger komfort när du sover. Med köp av en speciell ortopedisk madrass blir vilan på sängen ännu trevligare.
  • Funktionalitet . Skjutbäddar är ofta utrustade med lådor och hyllor som gör att du kan ta bort sängkläder och onödiga saker och därigenom frigöra garderober och utrymme runt dem.
  • Styrka . Sängarna av högkvalitativa råvaror är resistenta mot yttre påverkan och hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med möbler inkluderar designfunktionerna hos enskilda modeller. Massiva bottenbäddar förhindrar ventilation av madrassen och orsakar obehaglig lukt. Dessutom kan det orsaka utseende av svamp.

Nackdelen är att barnet inte kommer att kunna leka eller hoppa på sängen, eftersom inte alla produkter tål tung belastning.

Principen och mekanismerna för transformation

Specificiteten för att fälla sängens sektorer och nivåer är en egenskap hos enskilda modeller. Bekvämligheten med att använda sängen och dess livslängd beror på typen av omvandling. Det finns dock ingen idealisk transformationsmekanism: den väljs utifrån preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära transformationsmekanismer:

Bok . Detta är en av de mest populära modellerna. Den består av träramar som hålls samman av beslag, fästelement och fjädrar. För att demontera sängen måste du höja basen och vika ryggen så att den tar ett horisontellt läge. Sängens framsida glider framåt. På en kaj är en ortopedisk madrass tillåten, vilket är bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook . Den moderna mekanismen för omvandling av sängar, kännetecknad av tillförlitlighet och användarvänlighet. Den skiljer sig från den tidigare modellen genom att den vid demontering inte kommer att röra väggar och andra inredningsartiklar. Mekanismen är baserad på fjädrars verkan, som behåller sin elasticitet och styvhet med regelbunden omvandling av sängen. Det låter dig komplettera modellen med andra infällbara element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis demonteras sängarna genom att dra ut den nedre delen. Efter det kommer modellen att fördubblas och förvandlas från en enkelsäng till en produkt för två personer. Barnmöbler läggs ut enligt den typ av steg som ligger ovanför varandra: för detta räcker det med att dra i handtaget. Som regel är en madrass redan placerad på det nedre planet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En egenskap hos skjutbäddar är att de vid behov omvandlas och ökar i storlek. Detta sker på olika sätt och beror på egenskaperna hos specifika modeller. Dessutom skiljer de sig åt i storlek och syfte.

Typer av skjutbäddar:

Dubbel … Den har stora dimensioner och är avsedd för två vuxna. När de monteras tar en möbel lite plats, vilket gör att den kan installeras i ett trångt rum och frigöra passagen på dagtid. I demonterat tillstånd är modellen inte på något sätt sämre än den dubbla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsäng . En original lösning för ett barn i åldern 3 till 8 år. När barn växer upp ökar sängens längd genom att förlänga änddelarna längst ner på produkten.

Ofta är modellen utrustad med lådor för förvaring av leksaker, sängkläder och andra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sidor . En annan modell avsedd för små familjemedlemmar. Den är utrustad med små sidoskenor, så den är lämplig för barn under fem år. Stötfångare skyddar barnet från att falla, kan ha originaldekorationer och vara en del av ett designprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tonårs … Sängen är högre än barnkammaren, den saknar ofta staket. Dessa modeller kännetecknas av en original design, intressanta färger, de kompletteras med inbyggda hyllor och lådor för en tonårs behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En separat grupp kan delas in i designade sängar för mycket små barn , inklusive spädbarn. Modellerna utmärks av hög funktionalitet och kan utrustas med inbyggt skötbord, byrå, lådor.
  • Det finns också sängar i raderna. för två barn samtidigt . Den övre delen av sådana modeller förblir stationär, medan en extra kaj dras ut under den. Som regel är möbler utrustade med fasthållningsanordningar för att säkerställa barnets säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Både naturliga och konstgjorda material används för att bädda sängen. Ramar är gjorda av matriser av olika träslag, plast, metall; Dessutom kan olika typer av råvaror kombineras.

Trä anses vara den bästa råvaran, särskilt om sängen köps till en plantskola. En sådan ram är helt säker, dessutom har den ett attraktivt utseende.

Vilken madrass är rätt för dig?

Komfort under sömnen beror på valet av madrass. Ortopediska modeller är de mest användbara för ryggen eftersom de följer ryggraden och stöder den i en naturlig position. De används både för medicinska ändamål och för profylax. Personer med frisk rygg kan dock köpa en vanlig madrass, men den ska vara av hög kvalitet och vara så bekväm som möjligt.

Bild
Bild

Det finns flera typer av madrasser . Den äldsta och vanligaste är modeller med fyllmedel, som används som skumgummi, holofiber, kokos, latex och andra material. Fjäderblocket är en modern lösning som ger bästa ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna utmärks av sin hållbarhet, de klämmer inte under drift och behåller sitt estetiska utseende under lång tid. Inuti finns fjädrar, kombinerade och anslutna på ett speciellt sätt.

Om vi pratar om designfunktionerna hos madrasser, bör speciella modeller köpas för skjutbäddar. Eftersom modellerna ligger framåt bör blocket bestå av flera sektioner - en för varje infällbart sängelement. När sängen förblir stillastående är det tillräckligt att välja en madrass av lämplig storlek.

Bild
Bild

Populära modeller

Skjutbäddar köps oftast för barnrum, så det är möblerna för unga familjemedlemmar som har störst variation. De vanligaste modellerna inkluderar:

" Jag växer. " Den är tillverkad av träslag av hög kvalitet - bok och karelsk furu. Ramen är täckt med vattenbaserad lack, så sängarna presenteras i ett rikt färgschema. Produkten är miljövänlig eftersom den inte avger skadliga ämnen i luften och inte oxiderar. Fördelarna med modellen inkluderar enkel transformering och motståndskraft mot tunga laster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambini . En egenskap hos modellen är mångfalden av designvariationer. Den är tillverkad i mer än 20 färger, vilket förenklar valet av produkter för alla interiörer. Dessutom kommer varje barn att kunna välja möbler efter eget tycke. För tillverkning av produkter tas träpaneler av hög kvalitet, som är miljövänliga och säkra.

Den maximala stödvikten för en sådan säng är 80 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Rostushka ". Denna modell riktar sig till barn från 3 till 15 år. För dess tillverkning tas en uppsättning bok, som kännetecknas av hög hållfasthet och motståndskraft mot yttre mekanisk påfrestning. Sängens botten är gjord av ett tunt plywoodskiva, dessutom är modellen utrustad med en avtagbar sida så att ett litet barn inte kan falla under sömnen.

Setet levereras med en utdragbar låda, som ligger under den nedre nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lesquick . Sängen finns i kollektionen från tillverkaren Ikea. Den är gjord av naturligt trä och är hållbart och hållbart. Modellen köps för barn över två år, den är utrustad med sidostänger. Träramen är täckt med bets, lack eller färg för att förhindra ruttning och öka motståndskraften mot fukt.

Bild
Bild

" Växa upp ". Modellen har en steg-för-steg-justering av sovläget. Var och en av dem har sina egna mått: den första - 120 × 80 cm, den andra - 150 × 80 cm, den sista - 180 × 80 cm. Den nedre delen av sängen dras ut när barnet växer upp och varierar beroende på hans längd. För tillverkning av produkter tas laminerade spånskivor från europeiska tillverkare.

Möblerna uppfyller internationella kvalitetsstandarder och har en hög säkerhetsklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Naturmaterial, obehandlade ytor, naturliga toner - dessa särdrag hos sängen passar perfekt in i en modern inredning. Skjutmöbler i trä kräver inte användning av dekorativa element, det kombinerar svårighetsgrad och enkelhet. Vanliga överkast och kuddar används för dekoration, som matchar i färg med inredningen i rummet. Sängen kommer att kombineras med andra möbler av trä, parkett eller laminat.

Bild
Bild

Genom att kombinera kontraster kan du skapa ett elegant sovrum i jugendstil. En snövit säng och en ljus yta späds ut med brokiga element: en röd matta är lämplig för dessa ändamål, liksom skarlagade hyllor eller väggpaneler, ritningar på väggarna. Interiören, designad i två nyanser, kännetecknas av konceptualitet, som korrelerar med de rådande trenderna i designvärlden. Sängarna saknar inredning, har rundade kanter och utmärks av släta linjer.

Om modellerna ligger i en studiolägenhet separeras sovdelen med en garderob eller ett rack.

Bild
Bild

En spjälsäng som består av färgglada detaljer i olika nyanser kommer att ange tonen och atmosfären i hela rummet. För att dekorera sovrummet väljs två grundläggande färger, deras nyanser och kombineras i olika kombinationer. Som regel bör sängen vara flera nyanser mörkare än efterbehandlingsmaterialen - i det här fallet kommer det att vara möjligt att markera det visuellt . Kombinationen av enkelhet och ljusa färger kommer att muntra upp barnet varje gång det kommer in i rummet. Mjuka och träleksaker används som dekoration av rummet.

Bild
Bild

När de utrustar ett sovrum för tjejer, föredrar de varma pastellfärger och textilier med mönster. Sängstommen är gjord i trä och målad i ljusa färger; material med ritningar och små mönster tas för överkastet. En funktionell lösning kommer att vara placeringen av hyllorna från sidan av sänggaveln, lådorna kan placeras under den nedre nivån. Detta alternativ är lämpligt för tonårsflickor, eftersom den övre kajen saknar räcken och ligger ganska högt.

Rekommenderad: