Ikea Enkelsängar: Trä, Järn Och Smidesjärn Modeller Med En Madrass Storlek 90x200cm

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Enkelsängar: Trä, Järn Och Smidesjärn Modeller Med En Madrass Storlek 90x200cm

Video: Ikea Enkelsängar: Trä, Järn Och Smidesjärn Modeller Med En Madrass Storlek 90x200cm
Video: IKEA LEIRVIK bed instructions 2024, Maj
Ikea Enkelsängar: Trä, Järn Och Smidesjärn Modeller Med En Madrass Storlek 90x200cm
Ikea Enkelsängar: Trä, Järn Och Smidesjärn Modeller Med En Madrass Storlek 90x200cm
Anonim

Tack vare enkelsängarna, som är kompakta och inte tar mycket plats, kan människor få tillräckligt med sömn och vila bekvämt även i ett litet rum. Ikea enkelsängar med olika egenskaper är ibland gjorda i en mycket lakonisk design, men funktionaliteten kompenserar för denna nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Produkter av det angivna märket i katalogen presenteras i många alternativ, skiljer sig åt i många avseenden, till exempel:

  • blockfästningsmetoder;
  • huvudmaterial;
  • stilistik.

Trots detta är alla presenterade produkter kompakta, bekväma och hållbara. Alla produkter är testade för lastmotstånd. Det finns ingen anledning att frukta att benen plötsligt bryts av eller att fästena lossnar snabbt. Enkelsängar från denna tillverkare, om de är smidda, kan generellt tjäna i många år och se ovanligt vackra ut i alla rum. Introduktionen av liknande föremål i inredningen kommer att bidra till att betona deras nåd. Samtidigt kräver massivt trä och spånskiva mycket mer komplext underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda strukturer:

  • De splittras inte och täcks inte av ett nätverk av sprickor vid aktiv användning.
  • Inte mottaglig för insektsattacker.
  • Förbli säker och sund även i hem där det finns många husdjur.
  • Lider inte av hög luftfuktighet.
  • Helt miljövänligt.

För att göra din sömn bekväm ska du bara köpa Ikea enkelsängar: då avbryts den inte plötsligt, utan fortsätter så länge det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel storlek - 0,7-0,9 meter, ibland upp till 1 meter i bredd. Med en bredd på 1 till 1,6 meter anses sängen vara en och en halv säng och i extrema fall kan den användas av två. Även om det vanligtvis antas att detta är en plats för endast en person, som ger honom alla bekvämligheter.

Det är nödvändigt att uppmärksamma baserna (annars kallade ramar). Det beror till stor del på dem:

  • allmän bekvämlighet;
  • produktionskostnad;
  • miljövänlighet;
  • graden av tillförlitlighet och hållbarhet.

Så, ramarna på lamellerna är av metall eller av trä; vid limning av lamellerna säkerställer de strikt att ett lika avstånd bibehålls. Skilj mellan raka och böjda ramar, deras fördel är överkomliga priser och enkel luftning av insidan. Inte utan nackdelar - sängar med en sådan grund kommer inte att tjäna på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I intervallerna mellan elementen i rackbaserna finns det inget stöd alls. Denna nackdel saknar metallnät, som började användas i sovrumsmöbler nästan tidigare än alla andra alternativ. De tjänar länge, ortopedister värderar dem högt, till en kostnad skiljer de sig inte mycket från det tidigare systemet

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av överdriven styvhet måste du dock glömma en skön sömn. Fjäderstrukturer hjälper till att korrigera denna nackdel, men de kostar klart mer och tillåter inte att madrasserna ventileras ordentligt. Vid ett platt stöd kan solida lager appliceras:

  • Träfiberskiva;
  • plywood;
  • eller till och med brädor.

Dessa system bör endast köpas för dem som behöver en billig träsäng under en kort tid. Det bästa valet för nästan alla möjliga fall är en ortopedisk sovhytt. Naturligtvis kommer vi att prata om ramen. Utan att förstå det är det omöjligt att förstå vad styrkan och livslängden för hela produkten är, och det beror på både design och material. För tillverkning av ramar kan användas:

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • naturligt trä;
  • trämassiv;
  • faner;
  • Träfiberskiva;
  • Spånskiva;
  • MDF;
  • Spånskiva;
  • några andra typer av virke;
  • metall (stål, mestadels).

Trähus är inte bara miljövänliga, utan också helt säkra för hälsan, de tjänar länge och utmärks av sin tillförlitlighet. Det finns ingen anledning att prata om deras estetiska dragningskraft. Modeller av bok, björk och tall är ganska utbredda. Ett mer budgetalternativ med nästan samma egenskaper är en spånskiveprodukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovmöbler av järnlegeringar är väldigt lite efterfrågade: de är tunga och "ringer", rostar relativt snabbt och är inte särskilt praktiska att använda. IKEA är ett undantag, eftersom det använder uteslutande högkvalitativt och rostfritt stål. Polyester pulverlackering erkänns av alla experter som det säkraste.

Baby modeller

Barnsängar är kanske mer noggrant utvalda än matchade för vuxna; trots allt kan ett barn, särskilt ett litet barn, inte alltid inse problemet eller bristen själv. Vuxna bör tänka på allt detta när de öppnar Ikea -katalogen eller går igenom positionerna på webbplatsen. Kvalitet är för viktigt här för att avvika från det på grund av låga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För föräldrar med olika ekonomiska möjligheter och beroende på barnens önskemål finns det ett antal typer av barnsängar:

  • förvandla;
  • kompletterat med linne lådor;
  • "Vindar".

I det första fallet har vi ett modulsystem som enkelt kan demonteras i separata block: ta bort några, lägg till andra, ordna om segmenten på platser. Som ett resultat kan sängen hålla från nästan födsel till vuxen ålder. Dessutom finns det alternativ där två eller tre barn kan läggas samtidigt!

Transformatorer skiljer sig från varandra i graden av sofistikering av enheten. Ju högre det är, desto fler frihetsgrader ägarna har, men priset stiger med dem. Det är också viktigt att förstå att när komplexiteten ökar, ökar också risken för fel i anslutningar och rörliga delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linne lådor ökar sängens praktiska egenskaper och minskar samtidigt damm i rummet. Och att spara pengar för att köpa en byrå eller en garderob kan inte annat än att glädja varje nitisk person.

"Vinds" barnsängar orsakar en storm av positiva känslor för både barn och ungdomar. För deras föräldrar är den första platsen att bevara utrymmet i rummen i små lägenheter och några privata hus!

Hyllor för att placera kläder och små saker kommer också att tilltala alla hushåll. Det är omöjligt att kalla en solid struktur av detta slag för en vanlig kaj, eftersom den alltid kompletteras med ett bord. Och det finns i allmänhet eleganta uppsättningar som snarare väcker associationer med ett palats, och inte med ett föremål eller ens en uppsättning möbler.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en kompletterande madrass för en enkelsäng är lika viktigt som att hitta den. I Ikea -serien finns enkelsängar med två olika alternativ, och det finns också ramar (t.ex. " Todalen "), som kräver att madrasser köps separat. Därför är det också omöjligt att passera kriterierna för deras urval.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förpackningen bör väljas så noggrant som möjligt så att den varken är för hård eller för mjuk. Till exempel är Bonnel -blockmadrassen enkel och billig. Men det finns också nackdelar:

  • Uteslutande lämplig för dem som inte behöver en ortopediskt bekväm säng;
  • det finns ingen anledning att vänta på en anatomisk effekt;
  • produkten är mer trolig för en kort dagtidssömn, och efter en natt på en sådan säng är det inte konstigt att du mår sämre.

Välj aldrig bomull och skumgummi av olika slag som fyllmedel!

Polyuretanskum madrassfyllningar är ekonomiskt fördelaktiga och trevliga för kroppen, bara de måste bytas ofta. Struktofiber den har en utmärkt ortopedisk egenskap, dess fibrer är vertikala, och sammantaget ger detta ytan elasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Latex har samma parametrar, men det har två tveklösa fördelar: noll allergi och vattenbeständighet. Så av misstag att spilla en kopp kaffe är det absolut ingen anledning att slänga dessa madrasser. Hjälpämnen kokosfibrer bör föredras om kombinationen av ventilation och fuktmotstånd är i första hand för dig.

90x200 cm sängen kan täckas med en madrass med autonoma fjädersegment eller inga fjädrar alls. Den första typen är noggrant genomtänkt av konstruktörerna, alla fjädrar är fördelade i sina fack, det är ingen gnäll. Samtidigt garanteras alltid en hög anatomikalitet. Det finns bara ett problem - alltför höga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlösa produkter tillverkas oftast på basis av två eller flera material: det ena är grunden och det andra låter dig justera styvheten till önskad nivå. Naturligtvis bör madrasser för Ikea enkelsängar väljas strikt i storlek. Och ju större dimensioner, desto högre blir avgiften för varorna.

Populära modeller

Modell " Malm " kan vara av olika design - ek eller askfaner, spånskiva / fiberboard. Bok- eller björkfaner används som basmaterial. Designen har tänkts ut på ett sådant sätt att den garanterar högsta lastanpassningsförmåga och optimal fasthet hos madrasserna. Till skillnad från många andra alternativ kommer produkten med tiden bara att förbättra sitt utseende.

" Hemnes " mer efterfrågad, vilket inte är förvånande, på grund av dess större tillgänglighet. Måtten på madrassen som är installerad i den är bara 90x200 cm - tillräckligt för de allra flesta vuxna. Brimnes har ett par brukslådor och möjligheter till omfattande omvandling. Idag är det bara en säng, i morgon en soffa, och om det behövs kan det bli en låda för linne i allmänhet, som inte externt påminner om dess funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Malm - det är snarare en soffa, också kompletterad med utdragbara förvaringsfack. Fördelen med justerbara sidostöd är att ägare kan använda vilken tjocklek de vill.

Äkta hjälp (i form av en modell " Utoker ") ett svenskt företag tillhandahåller dem som tvingas flytta ofta. Sängar, till och med utformade för en person, kan inte annat än utgöra en allvarlig olägenhet. Den stapelbara designen är utformad för att göra klättring och trappor ner så lätt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom raderas gränsen mellan enkla och dubbla versioner i den här versionen praktiskt taget. botten av strukturen är gjord av lameller, den tillåtna tjockleken på madrasserna är 13 centimeter. Ingenjörer har sett till att produkten är så stabil som möjligt i alla situationer. Modeller " Todalen " och Fielse , Malm och " Hemnes ", liksom andra förtjänar i själva verket en separat diskussion.

Precis som trådramar " Tarva ", " Firesdal ", Flecke och andra såna. Detta innebär att det avgörande steget för att välja en lämplig modell för dig själv måste göras direkt vid köpet. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att undvika fallgropar och få en Ikea enkelsäng som perfekt matchar dina önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi rekommenderar att du fokuserar på möbler som är acceptabla för ditt rum. Vi önskar dig lycklig shopping!

Du kan också se en detaljerad recension av några Ikea -sängar i videon nedan.

Rekommenderad: