Enkelsängar I Metall: Vita Järnmodeller 90x200 Cm, 80x200 Cm Och 70x200 Cm Med Madrass

Innehållsförteckning:

Video: Enkelsängar I Metall: Vita Järnmodeller 90x200 Cm, 80x200 Cm Och 70x200 Cm Med Madrass

Video: Enkelsängar I Metall: Vita Järnmodeller 90x200 Cm, 80x200 Cm Och 70x200 Cm Med Madrass
Video: COOSY Säng 160 cm x 200 cm 2024, April
Enkelsängar I Metall: Vita Järnmodeller 90x200 Cm, 80x200 Cm Och 70x200 Cm Med Madrass
Enkelsängar I Metall: Vita Järnmodeller 90x200 Cm, 80x200 Cm Och 70x200 Cm Med Madrass
Anonim

Nyligen blir metallmöbler mer och mer populär och sängen är inget undantag. Förekomsten beror först och främst på det breda sortimentet av tillverkade modeller. De köps inte bara för hemmet, utan också för olika institutioner. Detta gäller främst enkelsängar av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En järnsäng, i jämförelse med träprodukter, och ännu mer från spånskiva, har obestridliga fördelar och många fördelar, tack vare vilken den blivit så efterfrågad den senaste tiden:

  • Ramen som fungerar som grund för sängarna är gjord av metall, som utan tvekan är det mest hållbara och pålitliga materialet hittills. Metallbädden är motståndskraftig mot mekanisk belastning. Hon är inte rädd för varken kraftiga slag eller tunga belastningar. Dessutom är metall belagd med speciella medel resistent mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet, så enkelsängar köps ofta till olika institutioner (sjukhus, fritidshem, dagis, sovsalar).
  • På grund av sin styrka, metallbädden kan pågå i mer än ett dussin år . Knappt något material har en så lång livslängd. Dessutom kan en metallbädd, om det behövs, enkelt repareras.
  • Utan tvekan, en metallsäng kan hänföras till miljövänliga möbler . Metall, till skillnad från trä och spånskiva, behöver inte behandlas med hartser eller andra skadliga kemikalier som kan orsaka viss hälsoskada. Dessutom absorberar detta material inte lukt och avger inga skadliga ämnen i det omgivande rummet, och därför kan en sådan säng installeras säkert i ett barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla möbler kräver underhåll, inklusive de av metall. Sådana möbler är lätta att ta hand om, de är inte rädda för våtrengöring . Metallbädden kan rengöras och tvättas mycket ofta, dessa åtgärder kommer inte att kunna skada strukturen.
  • Glöm inte att metallbädden passar bra inte bara med någon stil i rummet, utan också med många material . Kombinationen av trä, glas, sten och textilier med metallelement ger produkten ett originellt utseende och betonar ägarnas smak. Beroende på rummets färgschema kan sängramen se annorlunda ut.

Vit singelsmide mot bakgrunden av sovrumets pastellfärger blir nästan osynlig, och den svarta ramen kommer tvärtom att locka uppmärksamhet och bli en ljus accent i rummet.

Ett viktigt argument för att välja en enkelsäng är acceptabelt pris … Ett brett sortiment gör att du kan välja en modell till en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur är det gjort?

För tillverkning av metallmöbler, inklusive en enkelsäng, kan järn, aluminium, mässing (koppar-zinklegering), kolstål (järn-kollegering) användas. Oftast används aluminium och stål för tillverkning.

Stål kan vara rostfritt, förkromat, galvaniserat eller vanligt stål, som har genomgått antikorrosionsbehandling, målning eller polymerbeläggning på elementens yta. Hålrör eller stålprofiler med en tjocklek på 1,5-2 mm är gjorda av dessa metaller eller deras legeringar, från vilka olika modeller är gjorda.

Bild
Bild

Anslutningen av metallelement utförs på två sätt: svetsning och smide.

  • Svetsning är tillverkad med en svetsmaskin som hjälper till att ansluta (svetsa) metallkonstruktioner. De resulterande sömmarna slipas och målas.
  • Smide är en dyrare tillverkningsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett varmt och kallt sätt

  • När man använder den kalla metoden värms metallen bara på vissa ställen (sömmar, leder). Denna metod är omöjlig utan specialutrustning, som används för att skära ut och ge böjar till metallarbeten, som svetsas ytterligare. Denna metod är inte särskilt komplicerad och mycket billig, eftersom elementen som produceras med denna metod kallas standardämnen. De positiva aspekterna av denna metod inkluderar hög tillverkningshastighet, dimensionell noggrannhet och bra kvalitet.
  • Het smide innebär fullständig uppvärmning av en billet i en ugn till en viss temperatur. Varje metall har sin egen smältpunkt. Det resulterande arbetsstycket ges önskad form.

Det finns två metoder för hetsmide: maskin och manuell

Vid användning av en maskinmetod formas arbetsstycket med en hydraulisk, ång- eller maskinhammare. Den manuella metoden är mer tidskrävande och komplex. Att forma arbetsstycket kräver starka fysiska data och omfattande erfarenhet av befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget i denna tekniska cykel är bearbetning, som består i att applicera en beläggning som inte bara skyddar metallen från korrosion, utan också ger produkten färg på grund av de närvarande pigmenten. Beläggningen är en finfördelad pulverpolymer, en härdare och olika fyllmedel, inklusive pigment. En elektrisk laddning appliceras på metallelementen, vilket skapar ett elektrostatiskt fält som lockar pulverpartiklarna och håller dem på produktens yta.

Därefter placeras produkten i en kammare med uppvärmd luft, där det applicerade pulvret smälter under temperaturpåverkan och bildar en monolitisk beläggning på metallytan.

Bild
Bild

Design

Alla enkelsängar i metall består av en ram, ram, rygg, ben och fästelement:

  • Ram är grunden för produkten, alla strukturella element är fästa på den. Baksidan (det finns vanligtvis två av dem i en enda version) kan ha samma storlek (modeller för statliga myndigheter), eller de kan skilja sig åt i storlek. I hemmamodeller är huvudstödets ryggstöd vanligtvis högre än fotstödets ryggstöd.
  • Ram metallbädd har oftast formen av en rektangel, ibland finns det modeller som har en rund eller oval form. Ramens bas kan vara gjord i form av fjädrar eller ett nät tillverkat av flätning av ståltråd. Denna yta fungerar som grund för enkla madrasser. Modeller där sängens yta består av böjda trälister används tillsammans med en ortopedisk madrass.
  • Ben någon modell installeras i basens hörn och fungerar som ett stöd för produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika mönster från olika tillverkare

Trots att enkelsängar har ett smalt sortiment, finns det många sorter av dessa metallprodukter som tillverkas av olika tillverkare som riktar sig till helt olika konsumenter:

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akkord företag producerar enkelsängar av metall, som är mest efterfrågade på medicinska institutioner, rekreationscentra, vandrarhem, hotell och armébaracker. Företaget tillverkar både enkeldäck och dubbeldäck. Båda versionerna är baserade på en pålitlig och hållbar ram, fäst vid platta stålrör som fungerar som ben. Ryggarna på olika modeller kan vara gjorda antingen av laminerad spånskiva med en kant skyddad av en PVC -profil, eller de består av böjda rör, som också är produktens ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen för madrassen kan vara i form av ett nät med olika modifikationer, eller så kan basens yta bestå av björklameller och är avsedd för en ortopedisk madrass. Nästan alla produkter är 190 cm långa och bredden varierar mellan 70-90 cm.

Om så önskas kan du beställa en produkt med en större längd. Den vanligaste storleken är 70x200 cm.

Bild
Bild

Sibirien Mebel företag är engagerad i produktion av enkelsängar av metall av olika modifikationer, främst avsedda för statliga myndigheter. Sängen för olika modeller kan ha olika alternativ. Förutom nätbasen, som finns i vissa typer av sängar, tillverkar företaget modeller där basen kan fyllas med rörformade överdrag med en stigning på 13 cm. Dessutom produceras modeller där nätbasen är ytterligare förstärkt med pålitliga kilfästen. I den tvåskiktade versionen stöder kilfästena plywoodskivan, som är basen på sovytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget tillverkar också modeller på en metallram. I dessa modeller är sidodelarna och baksidan gjorda av laminerad spånskiva, och själva ramen består av en profil med en fyrkantig sektion.

Ikea specialiserat sig på att bädda sängar för hemmabruk. Sängarnas metallelement är gjorda av rostfritt stål och ytan är belagd med ett pulver baserat på polyesterhartser som anses vara säkrast för människors hälsa.

Bild
Bild

Bland de enkelsängiga metallalternativen sticker modellen ut Ramsta formad som en soffa. Sovplatsen för denna modell är 90x200 cm och är utrustad med flerlagers björklameller som kan anpassa sig till vikten av en liggande person.

Soffmodell Firesdal sticker ut bland andra soffor med möjlighet att vid behov förvandlas till en dubbelsäng. När den är hopfälld har soffan en storlek på 88x207 cm, och efter omvandlingen blir bredden lika med 163 cm. För den här modellen är ortopediska madrasser 80x200 cm lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom vanliga sängar tillverkar företaget loftsängar i metall och våningssängar, som vanligtvis installeras i små utrymmen. Loftsäng Tuffing lämplig för barn från 6 år. Sovplatsen för denna modell är utrustad med skyddande stötfångare, åtkomst till den utförs med en stege installerad i mitten av strukturen.

Loftsäng modell från linje Swart , till skillnad från den tidigare versionen, har en höger- eller vänstersidig placering av trappan, och sidorna av denna struktur är gjorda av metall. I denna rad produceras också våningssängalternativ, som om så önskas kan kompletteras med en utdragbar enkelsäng i metall. Dess dimensioner motsvarar måtten på en våningssäng av samma linje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet förtjänar smidd koja sängar gjorda i Malaysia … Ett särdrag hos dessa modeller är möjligheten att demontera våningskonstruktionen till två enkelsängar. I vissa modeller fälls den nedre delen, när den är vikt ser strukturen ut som en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar gjorda i Malaysia utmärks av sin elegans, koncishet och tillförlitlighet. De passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Rekommenderad: