Enkelsängar Med Lyftmekanism: Snygga Modeller I Storlekarna 90x200 Cm, 90x190cm Och 80x200

Innehållsförteckning:

Video: Enkelsängar Med Lyftmekanism: Snygga Modeller I Storlekarna 90x200 Cm, 90x190cm Och 80x200

Video: Enkelsängar Med Lyftmekanism: Snygga Modeller I Storlekarna 90x200 Cm, 90x190cm Och 80x200
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, April
Enkelsängar Med Lyftmekanism: Snygga Modeller I Storlekarna 90x200 Cm, 90x190cm Och 80x200
Enkelsängar Med Lyftmekanism: Snygga Modeller I Storlekarna 90x200 Cm, 90x190cm Och 80x200
Anonim

Lyftmekanismer i stoppade möbler är mycket vanliga idag. Sådana mönster är bekväma och funktionella. De finns i enkelsängar, fåtöljer, soffor och andra liknande möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Lyftmekanismer är utrustade inte bara med rymliga dubbelsängar, utan också med kompakta enkelsängar. Den största fördelen med dessa modeller är ergonomi.

Sådana möbler är lämpliga för ett sovrum av alla storlekar, eftersom det tar lite plats. Storleken på sådana modeller påverkar dock inte deras funktionalitet och praktiska funktion på något sätt.

Versioner med praktiska lyftmekanismer är praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baslådorna i dessa sängar kan användas för att lagra kläder, sängkläder, kuddar, mattor och skoskåp.

De hopfällbara sängarna är mycket enkla att använda. Det finns flera typer av lyftmekanismer. Alla kan enkelt klara av mer moderna och högteknologiska mönster, eftersom de inte kräver mycket ansträngning.

Enkelsängar med lyftmekanismer är mycket hållbara. De är hållbara. Om sådana möbler har en högkvalitativ ortopedisk bas med naturliga trälameller, kan de användas dagligen som koja.

Dessa modeller har de rymligaste lagringssystemen. Om du höjer sängens botten med en madrass öppnas en stor och ledig nisch framför dig. I ett sådant utrymme kan du placera inte bara sängkläder, utan också säsongsartiklar, skokartonger och andra liknande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den hopfällbara sängen är mångsidig.

Ett brett utbud av enkelsängar finns idag. De finns i olika former och stilar. Du kan välja rätt alternativ för alla rum.

Tro inte att sådana funktionella inredningsartiklar kommer att kosta dig för mycket. Moderna sängar med hissmekanismer är prisvärda. Genom att köpa en sådan modell behöver du dessutom inte köpa medföljande möbler (skåp, hyllor, byråer).

Det finns inte många nackdelar med sådana produkter. Till exempel finns det ingen öppen åtkomst till lagringssystem. Basen måste lyftas för att nå tvättlådorna eller nischerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Enkelsängar är utrustade med olika lyftmekanismer:

Det billigaste och enklaste att använda är spiralfjäderkonstruktioner . Den största nackdelen med sådana system är fjäderns oundvikliga och ganska snabba slitage. Garantiperioden för service av sängar med denna mekanism överstiger inte 5 år.

Vid regelbunden användning kan fjädrar dyka upp, töjas och göra ett obehagligt knarrande ljud. Sådana möbler försämras snabbt. Det kommer inte att vara möjligt att reparera det, därför måste du vid allvarligt slitage helt ändra den befintliga mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkellyftsängar av hög kvalitet med gasdämpare . Sådana modeller är utrustade med speciella fällsystem med hissar. Ingen extra ansträngning behövs för att lyfta basen med madrassen i dessa sängar.

Många konsumenter noterar den tysta driften av sådana sängar. Sovsängen i dem rör sig smidigt och snyggt.

Dessa sängar håller i genomsnitt 10 år. När du väljer en sådan modell är det nödvändigt att ta hänsyn till kajens storlek och vikt för att välja rätt stötdämpare. Sådana hållbara och högkvalitativa strukturer är anpassade för att lyfta fjäderlösa madrasser med betydande vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om denna typ av lyftmekanismer i följande video.

Det finns enkla lyftsängar med manuella mekanismer på möbelmarknaden . Det finns inga ytterligare delar i dem, så processen med att öppna strukturen är svårare. Men sådana modeller är hållbara och hållbara. Inbyggda mekanismer utan fjädrar är inte särskilt dyra, men det rekommenderas inte att köpa sådana produkter för barns sovrum, eftersom de är svåra att lyfta, och barnet kanske inte klarar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna hissbäddar finns i olika material.

De mest hållbara och slitstarka är metallalternativen . Sådana sängar utsätts inte för mekanisk skada och deformation. En metallbädd av hög kvalitet kommer att tjäna sina ägare i mer än ett dussin år och kommer inte att orsaka några problem.

När du köper sådana möbler bör du ta hänsyn till dess vikt. Dessa sängar väger mycket mer än konventionella alternativ av naturligt trä eller fusk. Det är svårt att ordna om dem till nya platser.

Produkter med metallramar rekommenderas att placeras på slitstarka golvbeläggningar eller mattor.

Sängar med en ram av trä är inte mindre pålitliga och av hög kvalitet . Idag använder många fabriker hållbara träslag som bok, al, hevea och så vidare vid tillverkning av sovrumsmöbler. Sådana modeller är dyra, men de har ett fantastiskt utseende och utmärkt prestanda. Mer prisvärda är tall- eller björksängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om budgeten inte tillåter det kan du köpa en billig modell från MDF eller spånskiva . Möbler monterade av sådana material har ett attraktivt utseende. Det finns sådana modeller, vars design imiterar naturligt trä väl - med sitt unika mönster.

Få människor vet, men billigt spånskivor innehåller giftiga formaldehydhartser. De används i tillverkningsprocessen för dessa råvaror. För att skydda dig från de negativa effekterna av sådana möbler rekommenderas att köpa fanerade sängar.

För klädsel av enkla fällbara sängar används oftast läder (naturligt eller konstgjort), liksom olika typer av tyger . Till exempel kan det vara sammet corduroy, plysch, jacquard, sammet och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Enkelsängar finns i följande storlekar:

  • 80 × 190 cm;
  • 80 × 200 cm;
  • 80 × 210 cm;
  • 90 × 190 cm;
  • 90 × 200 cm;
  • 90 × 210 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av sovrumsmöbler måste tas på största allvar. Du bör välja attraktiva och bekväma alternativ som matchar interiören i stil och färg:

  • De mest populära är de klassiska färgerna . Till exempel kommer en vacker snövit enkelsäng harmoniskt att passa in i många miljöer. En sådan modell kan placeras i ett litet rum utan rädsla för att visuellt störa utrymmet.
  • Du måste vara mer försiktig med svarta eller gråa sängar . Det rekommenderas inte att placera sådana modeller i rum med mörka och dystra ytor. Som ett resultat kan en depressiv atmosfär bildas i rummet. Det är bättre att placera sådana produkter på en kontrasterande ljus bakgrund och spela upp sådana ensembler med ljusa accenter.
  • En snygg brun säng passar många interiörer . Denna färg utstrålar bokstavligen värme och hemlighet, så den är perfekt för sovrummet.
  • I moderna miljöer kommer sängar i ljusa och originella färger att se spektakulära ut . Till exempel är modellerna gröna, gula, orange eller röda. Sådana produkter kan dekorera interiören och blåsa liv i den. Det bör dock komma ihåg att de inte passar in i strikta och klassiska interiörer.
  • Om du köper en säng till ett barnrum kan du välja ett intressant färgalternativ . Experter rekommenderar dock inte att man köper för färgglada och ljusa produkter för sådana lokaler, eftersom de kommer att excitera barnets nervsystem och störa snabbt somna. Det är bättre att föredra färgade sängar i mjuka och lugna toner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en säng måste du vara uppmärksam på följande:

  • Ram . De mest miljövänliga är trämodeller, de mest hållbara och hållbara är metallalternativ och de billigaste är spånskivor och MDF -sängar. Att välja rätt alternativ bör baseras på din budget och personliga preferenser.
  • Bas . Det rekommenderas att välja högkvalitativa modeller med ortopediska baser som har trälister.
  • Mekanism . Den mest pålitliga och hållbara är mekanismen med gasdämpare. Sängar med fjädermekanismer har inte de bästa prestandaegenskaperna. De försämras snabbt.

Rekommenderad: