Enkelsängar I Trä: Modeller Av Massiv Furu I Storlekarna 90x190 Cm Och 90x200 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Enkelsängar I Trä: Modeller Av Massiv Furu I Storlekarna 90x190 Cm Och 90x200 Cm

Video: Enkelsängar I Trä: Modeller Av Massiv Furu I Storlekarna 90x190 Cm Och 90x200 Cm
Video: ✅Икеа АВГУСТ 2021❤️БЕРЁМ, НЕ ГЛЯДЯ МАКСИМАЛЬНЫЕ СКИДКИ ikea покупки 2024, Mars
Enkelsängar I Trä: Modeller Av Massiv Furu I Storlekarna 90x190 Cm Och 90x200 Cm
Enkelsängar I Trä: Modeller Av Massiv Furu I Storlekarna 90x190 Cm Och 90x200 Cm
Anonim

Pålitlighet, hållbarhet och komfort - det är egenskaperna hos enkelsängar i trä. Tillverkare erbjuder både budgetmodeller tillgängliga för ett brett konsumentsegment och förstklassiga möbler av dyra träslag. Och med olika design kan du hitta produkter för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Fördelar och funktioner

Möbler tillverkade av naturmaterial förblir alltid i trend och används ofta vid arrangemang av lokaler. En enkelsäng i trä är en utmärkt lösning för ett sovrum i klassisk, modern eller lantlig stil. Tack vare mångsidigheten hos råvaror är det möjligt att implementera alla designlösningar som kombinerar traditioner och moderna trender. Träprodukter finns i samlingarna av många märken och köps av konsumenter runt om i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan modellerna:

Miljövänlighet och säkerhet … Möbler av massivt trä avger inga skadliga ämnen i atmosfären. Sängarna kan återvinnas efter användning, dessutom kan träet brytas ned i sin naturliga miljö.

Bild
Bild

Styrka … Sängarna är motståndskraftiga mot mekaniska stötar, tål tung belastning och är lämpliga för överviktiga. På grund av deras motståndskraft mot slitage har de en lång livslängd.

Bild
Bild

Mångsidig design … Märkena erbjuder både minimalistiska och snidade modeller. Kollektionerna innehåller möbler i olika nyanser, kompletterade med alla slags dekorativa element. Du kan hitta sängar med en himmelspost eller gjorda i flera nyanser, vilket förenklar urvalet av produkter för specifika interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekvämlighet … Det är bekvämt att sova på sängarna, medan ryggen är i ett naturligt läge. För att förbättra effekten kan du köpa en ortopedisk madrass och en anatomisk kudde.

Bild
Bild

Kompakthet … Enkelsängar är små i storlek, de passar i trånga utrymmen. Många sängar har en utfällbar design för enkel transport.

Bild
Bild

För att förbättra trämöblernas konsumentegenskaper behandlas den dessutom med speciella impregneringar och blandningar. Tack vare detta blir materialen resistenta mot fukt, risken för brand i ramen minskar, vilket gör att produkterna kan användas under svåra klimatförhållanden. Moderna möbler är inte rädda för svamp och mögel, och skadliga mikroorganismer är inte heller rädda för det.

Bild
Bild

Eftersom trä är en tillgänglig råvara kan enkelsängarna göras själv. Nybörjare hantverkare bör lita på befintliga scheman och modeller, som moderniseras beroende på författarens idé. En viktig faktor är att arbetet kommer att kräva en standard uppsättning verktyg och fästelement, och montering av delar tar lite tid.

Material (redigera)

För tillverkning av sängar tar de både matriser av olika trädslag och plywood, spånskiva och MDF. Tillverkare kan också kombinera flera material samtidigt. Kombinationen av flera träslag kommer att ge möblerna unikhet och öka användningsområdet. Det slutliga priset på produkterna beror på de råvaror som används. Oftast använder producenterna följande raser:

Ek … Denna hårda sten har en hög styrka och kommer att hålla i mer än ett år. Materialet kan användas under förhållanden med hög luftfuktighet, det utsätts nästan inte för mekanisk belastning, därför kommer det inte att finnas några repor på det. Den har en neutral färg i kombination med ljusa pastellfärger.

Bild
Bild

Björk … Pålitlighet är ett särdrag hos sängar gjorda av detta material. Träet har en ljus färg, ser fördelaktigt ut med svarta och mörkbruna inredningsartiklar. Råvaran är resistent mot utseende av svampar och bakterier, har ett unikt mönster.

Bild
Bild

Tall … Ett av de mest populära materialen. Sängar av massiv furu har fuktavvisande egenskaper och är lätta att bearbeta med färg och lack. Materialet är smidigt, det är lätt att arbeta med det, får icke-standardiserade dekorativa element.

Bild
Bild

Aska … En värdefull träslag som används för tillverkning av lyxiga möbler. Träets naturliga konsistens bevaras efter applicering av oljekompositioner och lack. Materialet är lämpligt för artificiellt åldrande, tål carving.

Bild
Bild

Bok … Har hög densitet och slitstyrka. När du använder bok får du ett vackert snittmönster som gör att du kan experimentera med texturer. Det ädla materialet används för tillverkning av möbler i klassisk stil, kännetecknad av hållbarhet.

Bild
Bild

Genom att kombinera olika raser är det möjligt att få möbler i olika nyanser:

  • Valnöt- och chokladmodeller är mångsidiga, det är lättast att hämta andra inredningsartiklar till dem.
  • Målade möbler finns.
  • En vit säng kommer att dekorera en minimalistisk inredning, vilket ger den en touch av konceptualitet.
  • För premiuminteriörer är mahogniprodukter lämpliga, lackerade, vilket betonar elitmaterialets naturliga struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Trä är mångsidigt och lätt att arbeta med. Tack vare detta är det möjligt att göra möbler i vilken stil som helst av trä. Klassiska interiörer kräver sängar i massivt trä, dekorerade med sniderier, mönster och släta linjer. För moderna sovrum erbjuder märken modeller med minimal inredning; som regel färgas sådana produkter för att erhålla icke-standardiserade nyanser. Ett sovrum i Provence eller lantlig stil är otänkbart utan trämöbler: produkter för sådana interiörer är gjorda i naturliga nyanser och har ofta en antik effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar ett sovrum kan du välja en säng för befintliga interiörartiklar eller agera i omvänd ordning, med specifika möbler som grund.

Dess design har korrelerats med väggdekoration, golv, färg och struktur på gardiner och mattor. Den naturliga färgen på trä är lätt att kombinera med andra toner, men det ska inte användas för många nyanser: i detta fall blir utrymmet övermättat. I samlingarna av massmärken presenteras samma modell i olika nyanser, uppkallad efter den träslag som används.

Bild
Bild

Urvalstips

När du köper möbler ägnas uppmärksamhet åt delarnas leder, eftersom ramens styrka och hållbarhet beror på detta. Högkvalitativa produkter genomgår ytterligare bearbetning och har en slät yta. Dessutom är det viktigt att möblerna uppfyller köparens verkliga behov. Det ska passa in i det inre av rummet både stilistiskt och i storlek. Baserat på ovanstående skiljer sig kriterierna för att välja träsängar.

Dimensioner … Standardstorlekarna på enkelsängar är 90x190 cm och 90x200 cm, vilket är tillräckligt för att bekvämt rymma en person. Variationer i produkternas längd beaktas när det finns begränsat ledigt utrymme i rummet: i detta fall är några centimeter viktiga. Varumärken kan erbjuda skräddarsydda möbler, vilket möjliggör anpassade sängar.

Bild
Bild

Rammaterial … Möblernas livslängd och egenskaper beror på de råvaror som används. Spånskivor är billiga, men de fungerar inte i klassiska sovrum och har en kort livslängd. Elite-träslag är en långsiktig investering, men de är inte överkomliga för alla, så när du köper möbler till en vanlig lägenhet räcker det att klara sig med produkter av medelklassvirke. Varumärken kan kombinera trä med andra material som metall eller plast.

Bild
Bild

Madrass typ … Den kan antingen följa med sängen eller säljas separat. I närvaro av sjukdomar i muskuloskeletala systemet rekommenderas att man föredrar ortopediska modeller som upprepar kroppens kurvor och ger ryggradens mest naturliga position. Under sömnen kommer musklerna att slappna av så mycket som möjligt, blodcirkulationen förbättras, så personen kommer att sova mer gott och helt glömma känslan av svaghet på morgonen.

Bild
Bild

Design … I butiker kan du hitta både vanliga sängar och de kompletterade med inbyggda lådor för förvaring av sängkläder och säsongsartiklar. Detta alternativ kommer att vara särskilt bekvämt för smala långsträckta sovrum. Tillverkare erbjuder sängar med ben, modeller baserade på ryggstöd eller en plattform. Modellerna skiljer sig åt i sänggavelns form och storlek, kajhöjden.

Bild
Bild

Var också uppmärksam på tillverkaren. Europeiska möbler anses traditionellt vara av högsta kvalitet.

  • Italienska mästare producera premiumprodukter som kännetecknas av en lång livslängd och förbättrade yttre egenskaper.
  • Produkter från Finland blivit populär på grund av dess praktiska och funktionalitet.
  • Kinesiska fabriker skapa billiga men lågkvalitativa möbler, ofta kopiera modeller från västerländska märken.
  • I samlingar av inhemska företag du kan hitta produkter för ett brett konsumentsegment.

Rekommenderad: