Sängbegränsare (33 Bilder): En Barriär Mot Fall På En Vuxen Och En Spjälsäng, Ett Skyddande Sidobrett Med Egna Händer, Höjd Och Längd

Innehållsförteckning:

Video: Sängbegränsare (33 Bilder): En Barriär Mot Fall På En Vuxen Och En Spjälsäng, Ett Skyddande Sidobrett Med Egna Händer, Höjd Och Längd

Video: Sängbegränsare (33 Bilder): En Barriär Mot Fall På En Vuxen Och En Spjälsäng, Ett Skyddande Sidobrett Med Egna Händer, Höjd Och Längd
Video: GRAVID VECKA 37 | Gör iordning spjälsängen bredvid sängen 2024, April
Sängbegränsare (33 Bilder): En Barriär Mot Fall På En Vuxen Och En Spjälsäng, Ett Skyddande Sidobrett Med Egna Händer, Höjd Och Längd
Sängbegränsare (33 Bilder): En Barriär Mot Fall På En Vuxen Och En Spjälsäng, Ett Skyddande Sidobrett Med Egna Händer, Höjd Och Längd
Anonim

Ett barns födelse är en viktig och glad händelse i varje familjs liv. Föräldrar försöker köpa nödvändiga saker till sitt barn som kommer att ha ett attraktivt utseende och vara pålitliga och säkra under drift.

De högsta kraven ställs vanligtvis på spjälsängen. Den ska vara tillverkad av naturmaterial, överensstämma med standardstorlekar, ha ett attraktivt utseende och naturligtvis vara helt säkert för barnet. Sådan tillförlitlig säkerhet kan tillhandahållas av en speciell sängbegränsare.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Spjälsängarna som tillverkarna tillverkar är avsedda för barn i olika åldrar.

Att använda dem som en barriär i en spjälsäng har många fördelar:

  • Sidostöd fixera madrassen och lakan ordentligt … Mycket ofta, när man somnar, kan barnet distraheras av yttre stimuli, och begränsningarna blockerar utsikten och hindrar honom från att bli distraherad både under somningen och hela natten. Tack vare de mjuka fästena, kompletterade med en värmeisolerad insats, kommer drag och kalla väggar att bli ett minne blott.
  • Vuxna barn vänder sig ofta och slänger och vänder sig i sömnen, och därför kan de av misstag falla och närvaron av en sidobegränsare stoppa ett eventuellt fall … Stötfångare räddar inte bara från att falla, utan också från andra skador. Mjuka fasthållningsanordningar förhindrar passagen av bebisens armar och ben genom kvistarna installerade i spjälsängen.
  • Förutom den restriktiva funktionen kan stötfångare som tillverkas av vissa tillverkare användas som förvaring för favoritleksaker .
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns några nackdelar med att använda begränsningar:

  • Solida begränsningar kan orsaka olika skador , särskilt om sidan är gjord av lameller. Utrymmet mellan lamellerna är en intressant plats för din lilla att utforska, så det finns en chans att handtaget eller benet kan fastna.
  • Mjuka sidor, som regel, samla damm , och det här är inte särskilt bra, särskilt om barnet är benäget för allergiska reaktioner.
  • Höga guider gjorda av massivt tyg förhindra luftgenomträngning och därmed störa ventilationen i spjälsängen. Dessutom döljer högt stängda sidor barnet från moderns ögon, och för att se barnet måste mamman gå upp och gå till spjälsängen. Vissa barn gillar inte att somna i trånga och trånga utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla begränsare tillverkade av tillverkare är indelade i stationära och flyttbara versioner.

Stationära sidor är ytterligare element inbyggda i sängstrukturen på båda sidor och är placerade längs produktens längd. I spjälsängar som är avsedda för nyfödda installeras fasthållningar längs hela längden, vilket säkert begränsar utrymmet i spjälsängen.

För äldre barn som redan har lärt sig att gå är inbyggda fasthållningar mer dekorativa i naturen.

För vuxna spädbarn producerar tillverkare spjälsängar där fasthållningarna har lockiga utskärningar som används av spädbarn som stopp, så att de kan klättra i spjälsängen utan hjälp av vuxna. För barn i grundskolealdern täcker de inbyggda stötfångarna inte sängens hela längd och är mer för enkelhets skull. Även om det i våningssängar och loftsängar uppfyller begränsningarna sin skyddande funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbara fasthållningsanordningar kan installeras både på ena sidan av sängen, när den installeras mot väggen, och på båda sidor, om den är planerad att installeras bort från väggen, till exempel bredvid en vuxen säng. I detta fall är de ett utmärkt hinder mot att falla ner på en vuxen föräldersäng.

De universella avtagbara fästena är den perfekta lösningen för att ordna en sovplats i vilken säng som helst, de är lätta att fästa och lika enkla att ta bort. Närvaron av speciella ställ i designen gör att de kan justeras i höjd.

För de minsta produceras mjuka modeller på sidorna … De kan täcka spjälsängen från fyra sidor och kan bara fästas på de två långsidorna. De mjuka fasthållningarna på sidan är rektangulära. Till försäljning finns också en skyddande kuddebräda, som oftast är i form av en fyrkant. Denna begränsare är fäst med band till spjälsängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av sidostorlek beror på barnets ålder, sängens utformning, driftförhållandena och storleken på själva spjälsängen. För mycket små barn produceras modeller som är tillräckligt höga. Den optimala höjden på sidan för en 70x120 och 70x150 säng bör vara från 70 till 95 cm.

För äldre barn kan du köpa stötfångare med en minsta höjd. För en säng med en bredd på 70-95 cm och en längd på 190-200 cm bör sidhöjden variera inom 15-30 cm. Ett sådant värde kommer inte att ge honom obehag, men samtidigt skydda honom från ett plötsligt fall.

Det finns stötfångare som är stora i storlek, så att de kan installeras även på dubbelsängar som mäter 160x200 cm. Sådana stötfångare har en längd på 150 till 200 cm, och deras höjd når 95 cm. Genom att köpa sådana stötfångare kan du undvika att köpa en arena. De är lätta att installera och demonteras lika snabbt, och de tar lite plats under lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Begränsare med en skyddande och dekorativ funktion kan tillverkas av olika material.

Mjuka begränsningar Tillverkad av slitstarkt bomullstyg. Används som fyllmedel: skumgummi, syntetisk vinterisator eller annat mjukt och omfattande material. Sintepon är ett mjukt allergivänligt material med höga värmeisoleringsegenskaper, lämpligt för spädbarn från 0 till 6 månader.

Mjukt, men samtidigt elastiskt skumgummi används oftast som fyllmedel. För enkelhets skull placeras den i avtagbara lock.

Som regel är sådana fyllmedel dekorerade med olika skär eller applikationer.

Ibland i sådana stötfångare väljs något fast material som bas. Tyg och fyllmedel är stoppade på en solid bas och resultatet är ett mer hållbart, men samtidigt bekvämt och säkert alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solida sidor kan vara av trä, plast eller metall. Som regel har de formen av antingen en solid duk, eller en racktyp, eller en duk med lockiga utskärningar.

  • Träalternativ har en ganska stark struktur, är miljövänliga och kan installeras i tre olika lägen. Producenter använder arter som ek, tall, lönn eller ask. Alla produkter behandlas noggrant. Utan misslyckanden slipas, lackeras eller målas de som inte innehåller bly och andra skadliga komponenter.
  • Metallisk sidorna är ganska pålitliga och hållbara. Metall är ett kallt material och används därför oftast i kombination med andra material.
  • Design kombinerad sidorna kan bestå av olika material: massivt trä, spånskiva, plast, metall i kombination med mjukt skumgummi och tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Idag tillverkar tillverkare stötfångare i olika former, material och färger. Vid valet styrs föräldrar oftast av barnets kön. För tjejer köps oftast en rosa sida och en blå version för pojkar. Men förutom barnets kön måste du fokusera på rummets stil och möblernas färg.

Om så önskas kan du köpa en enkel rektangulär fasthållning, men dekorerad med fickor, applikationer och många andra element som ger produkten ett originellt utseende. Det finns alternativ i form av djur, sagofigurer, blommor och många andra saker.

Tack vare ett brett utbud av färger och en mängd olika former kan du välja en begränsare som perfekt harmoniserar med ditt interiör, utför en skyddande funktion och samtidigt utvecklar din bebis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta föräldrar som köpte spjälsängar för sina barn var nöjda med detta köp. Många är överens om att begränsningar inte bara skyddar barnet från skada, utan också utför en skyddande funktion i förhållande till miljön.

Dessutom noterar många föräldrar att deras barn är väldigt förtjusta i att titta på ritningarna på sidorna och reagerar på dem nästan från den första månaden. De flesta mödrar noterar att det inte alls är betungande att ta hand om mjuka sidor, de lämpar sig mycket bra för tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den mest kända tillverkaren idag är företaget Ikea , som producerar både mjuka och hårda sidor. Mjuk modell Himmelsk lämplig för spjälsängar med topp-botten-läge. Produktlängd 120 cm, höjd 60 cm. Fästs i spjälsängen inifrån med pålitliga kardborrefästen. Modellen kan tvättas i en automatisk maskin och strykas vid låg temperatur.

Linjalens hårda sida Vicare har mått på 90x7,5 cm och är en rektangulär stång som fästs i sängen med klämmetallstänger. Denna modell är lämplig för vuxna barn, vilket skyddar dem perfekt från att falla på golvet och stör inte samtidigt att barnet kommer in i spjälsängen på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barriären är väldigt populär på sistone Till min från kinesiska tillverkare. Den består av en metallram täckt med mjukt tyg. Denna modell är lämplig för spädbarn från ett år och installeras under madrassen på en spjälsäng med en bredd på 70 cm. Den del av strukturen som passerar under madrassen hålls på plats av madrassens och bebisens vikt. Om så önskas kan strukturen fällas ner på grund av det fällbara räcket.

Det längsta stoppet från franska tillverkare är 150 cm långt och 44 cm högt. Säkerhet 1 St . tillverkad av en metallram täckt med tyg som andas. Denna sida är det mest lämpliga alternativet för madrasser med en längd på 157 cm. Om det behövs kan den enkelt fällas tillbaka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt begränsare måste du vara uppmärksam på vissa aspekter. Dessa inkluderar barnets ålder, spjälsängstorlek och rumsdesign:

Alla begränsare måste först och främst väljas utifrån ålder. För spädbarn från 0 till 7 månader är en mjuk tygstöd lämplig, installerad runt spjälsängens omkrets inifrån. När du väljer det är det bättre att uppmärksamma modeller gjorda av naturliga tyger med pålitlig fastsättning

Dekorativa slipsar, knappar och kardborreband ska vara på utsidan och utom räckhåll för barnets handtag. Färger ska inte vara för ljusa, men för bleka kommer inte att bli ett verkligt utvecklingsämne.

För äldre barn som har lärt sig att gå och kan klättra i spjälsängen på egen hand är små höjdstöd lämpliga. För äldre barn är det bästa alternativet en sida som inte täcker hela sängens längd, utan bara en del av den. Detta arrangemang utför perfekt en skyddsfunktion, men tillåter samtidigt barnet att klättra in i sin sovplats utan hjälp

Bild
Bild
  • När du väljer en propp är det också nödvändigt att ta hänsyn till kajstorleken. Tillverkare producerar en mängd olika flyttbara modeller, anpassade till olika sängstorlekar.
  • Dessutom måste du vara uppmärksam på komponenterna när du köper. Utformningen av en begränsare måste vara solid och ytorna på delarna måste vara fria från sprickor och luckor. Om det finns metallelement bör de täckas med pluggar eller fördjupas i produkten.

När du väljer en rackbegränsare måste du vara uppmärksam på avståndet mellan remsorna. Detta värde bör inte överstiga 6 cm.

Och, naturligtvis, när du väljer en begränsare måste du ta hänsyn till rummets design. Dess färg och form ska så mycket som möjligt motsvara rummets allmänna stil

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Spjälsängar ser bra ut i alla rum. Om sängen är installerad mot en vägg eller ett fönster, räcker det med en begränsare. Det kan vara mjukt avtagbart eller styvt i form av en stång.

Om barnets säng är installerad i mitten av rummet, räcker inte ena sidan, det är bättre om det finns två av dem. Fästningens form och färg är alltid i harmoni med spjälsängen själv.

För de minsta kan spjälsängen installeras var som helst i rummet, mjuka sidor installerade runt omkretsen skyddar barnet från drag, blåmärken och starkt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om Babyhome Side Led Navy sängstöd med nattljus i följande video.

Rekommenderad: