Stolsäng Utan Armstöd (33 Bilder): Modeller Med Utfällbara Trälådor Och Dragspel

Innehållsförteckning:

Video: Stolsäng Utan Armstöd (33 Bilder): Modeller Med Utfällbara Trälådor Och Dragspel

Video: Stolsäng Utan Armstöd (33 Bilder): Modeller Med Utfällbara Trälådor Och Dragspel
Video: Montering av Ballinglöv kökslåda - Design Box 2.0 i plåt 2024, April
Stolsäng Utan Armstöd (33 Bilder): Modeller Med Utfällbara Trälådor Och Dragspel
Stolsäng Utan Armstöd (33 Bilder): Modeller Med Utfällbara Trälådor Och Dragspel
Anonim

Numera står många människor inför brist på ledigt utrymme i sitt hem. För sådana förhållanden är det nödvändigt att välja interiörartiklar och inredning av lämplig storlek. De ska inte ta mycket plats. Moderna fåtöljer utan armstöd uppfyller dessa krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Moderna möbelfabriker tillverkar soffor och fåtöljer i olika konfigurationer. Du kan välja rätt produkt för valfri layout och film. Kompakta fåtöljer som inte har armstöd är särskilt populära idag. Sådana modeller kan utföra funktionen av säten och en extra koja, eftersom de är utrustade med olika mekanismer.

Sådana bekväma och funktionella fåtöljer kan placeras både i vardagsrummet och i sovrummet eller barnrummet. De finns i olika storlekar och utföranden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med sådana möbler är användarvänlighet . Stolsängar är lätta att fälla ut och fälla tillbaka. För att göra detta behöver du inte göra extra ansträngningar och spendera mycket tid. Även ett barn eller en ömtålig tjej klarar stolens layout.

Många konsumenter väljer dessa modeller, eftersom de är små i storlek. De passar perfekt i många layouter. Det bör noteras att det finns ett hörn för dessa möbler i alla hem. En hopfällbar säng utan armstöd verkar mer än miniatyr. Men om du utökar den kommer du att se en fullvärdig sovsäng, där den kommer att vara väldigt bekväm och inte trång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter utan armstöd har en intressant och moderiktig design. Sådana inredningsartiklar finns ofta i moderna interiörer. Tack vare de kompakta måtten är stolarna lätta. Detta gör dem mobila. Du kan när som helst flytta sådana möbler till en ny plats.

Om du bestämmer dig för att köpa en sådan stol, bör du ta hänsyn till att den inte passar alla situationer. Om vi pratar om en inredning i klassisk stil, är det bättre att placera standardmodellen med armstöd i den.

Sådana möbler har inga betydande nackdelar. Många köpare noterar att stolar är mindre bekväma under sömnen, eftersom de saknar sidopaneler som fungerar som ett litet stöd. Om en person som sover på en sådan säng kommer att röra sig mycket i en dröm, kommer madrassen, tillsammans med sängkläderna, att glida av kajen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar med fällbara mekanismer är inte de mest pålitliga. Det rekommenderas inte att utsätta sådana möbler för tung belastning, annars blir det snabbt oanvändbart.

Modeller

Stolsängar utan armstöd representeras idag av modeller av olika modifikationer. Låt oss titta närmare på de mest populära och ofta förekommande alternativen.

  • För närvarande kompletteras de flesta produkterna med rymliga linnelådor . I en sådan förvaring kan du placera sängkläder, filtar, kuddar etc. Dessa delar är oftast placerade under lyftplatsen. Det finns dock också modeller med lådor på sängens sida eller framsida.
  • Utrullningsenheter är mycket efterfrågade på möbelmarknaden. fåtöljer-sängar med en mekanism som kallas "dragspel " … Om du vill utveckla en sådan modell måste du höja sitsen tills den klickar. Efter detta karakteristiska ljud kan du dra ut den nedre delen av möblerna. Den största fördelen med sådana inredningsartiklar är att de är mycket enkla att använda. När den är hopfälld kompletteras sängen ofta med linnelådor.
  • " Delfin" -mekanismen är av hög kvalitet och pålitlig … I sådana stolar finns det ytterligare mjuka delar under huvudstolarna. Dessa kojer är mycket bekväma och lätt transformerbara. Dock är Dolphin Chair -sängar inte utrustade med förvaringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den äldsta mekanismen är den franska musslan . Sådana mönster är lätta att använda och möbler med inbyggda musslor är billiga. Men de är inte hållbara. Som regel slits franska musslor snabbt. De kan inte användas regelbundet. Dessa typer av stolar kan endast användas som gästalternativ. Som regel har de en föråldrad meshbas. Det försämras snabbt och sackar, vilket negativt påverkar kajens bekväma egenskaper och dess utseende.
  • Den enkla klick-och-gag-mekanismen är populär . Stolsängar av liknande design är idealiska för små utrymmen. De ger tre typer av position. Tack vare denna designfunktion kan ägare till fåtöljer utan armstöd enkelt ändra position under sömnen, även om möblerna är smala.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Stolsängar är gjorda av olika material. Naturligtvis är naturliga alternativ dyrare.

Oftast används vid tillverkning av sådana möbler naturligt trä … Det kan vara bok, ek, hevea, tall, björk, al etc. Det billigaste är tall- och björkprodukter. Cabriolet stolar kan vara gjorda av brädor eller barer.

Dessa sorter är av högsta kvalitet och mest hållbara. Naturmaterial är miljövänligt och hållbart, särskilt när det gäller arter som bok, hevea eller ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler av naturligt trä avger inga skadliga ämnen, så det kan utan tvekan placeras i både ett vuxen- och ett barnrum.

Om du inte har råd med en dyr modell av naturligt trä, bör du vända dig till mer prisvärda alternativ. Liknande modeller är gjorda av MDF och spånskiva … Möbler tillverkade av dessa material kan se väldigt attraktiva ut och helt imitera naturligt trä. Det kommer dock inte att pågå lika länge. Det är mycket lättare att skada den.

Ett material som spånskiva är helt giftigt. Den innehåller skadliga formaldehydhartser som används i produktionsprocessen. Spånskiva vid höga temperaturer kan släppa ut farliga ämnen. Idag kompletterar många möbelfabriker sådana produkter med faner, vilket förhindrar skadliga ångor. Sådana produkter är dyrare, men hälsa är mycket viktigare än pengafrågan.

Bild
Bild

De mest hållbara är modellerna tillverkad av aluminium- eller stålprofiler … Sådana mönster är hållbara.

De utsätts inte för mekanisk skada och deformeras inte med tiden. Som regel tål fåtöljer med metallramar lätt tung belastning. Men de är tyngre, vilket gör dem mindre rörliga. Att flytta sådana möbler från en plats till en annan blir inte lika lätt som trämodeller eller MDF -alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används oftast för stoppning av stolar:

  • Äkta Läder;
  • konstgjort läder;
  • miljövänligt läder;
  • jacquard;
  • chenille;
  • sammet;
  • sammet;
  • plysch;
  • velour.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Produktens minsta möjliga bredd är 70-80 cm. Men det finns fåtöljer på marknaden, där denna indikator är ännu mindre-60-65 cm. Naturligtvis kan inte alla vuxna bekvämt rymma i en sådan koja. Men den här modellen är lätt. Den kan placeras i ett litet rum som ett kök eller barnkammare.

Den största stolens sängbredd kan nå 110-120 cm. Många alternativ med en bredd på 120 cm kallas för dubbla soffor, även om detta inte är helt sant. Sofforna innehåller möbler där sittbredden når 140 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

  • Högkvalitativa och vackra fåtöljer med olika mekanismer erbjuds av ett välkänt varumärke Ikea … Företagets sortiment innehåller intressanta och mobila produkter på hjul eller höga ben. Du kan välja rätt alternativ för alla interiörer, eftersom Ikeas produktserie representeras av modeller i olika färger och former.
  • Intressanta alternativ erbjuds av ett stort detaljhandelsnätverk " Möbler för dig " … Sortimentet av detta märke inkluderar snygga fåtöljer utan armstöd med olika mekanismer och klädsel. För lyxiga interiörer är läderklädda produkter lämpliga och för barns sovrum - charmiga små fåtöljer med tygklädsel dekorerade med olika mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativa modeller med dragspel och klick-klackmekanismer produceras av en stor möbelfabrik Anderssen … De mysiga Robin-Robin-modellerna med knappt utskjutande armstöd på sidorna och vaggvisa med madrasser i polyuretanskum och tygklädsel ser särskilt attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Slitstarka fåtöljer med metallramar och känsligt tygklädsel tillverkas av märket " Fiesta ECO " … Till exempel är den attraktiva Kissar-modellen utrustad med en pålitlig dragspelsmekanism, PU-skumfyllning med hög styvhet och inbyggda linnelådor.
  • Mycket intressanta och miljövänliga modeller produceras av märket " Fiesta ". Till exempel har den ursprungliga Berenice -stolsängen en ram av massivt furu och bokträ och dragspel. Madrassen i denna modell ligger på en enkel öppen struktur gjord av trä. Sådana möbler kommer att se harmoniska ut både i en stadslägenhet och i ett lanthus eller på landet.

Rekommenderad: